ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΡΙΤ - πρόλαβε ιδιώτης και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το όνομα!

Πήγαινε κάτω

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΡΙΤ - πρόλαβε ιδιώτης και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το όνομα!  Empty ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΡΙΤ - πρόλαβε ιδιώτης και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το όνομα!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουν 13, 2013 8:01 amΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΡΙΤ - πρόλαβε ιδιώτης και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το όνομα!  %25CE%259D%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%25A4

Ανακοίνωσαν τη ΝΕΡΙΤ αλλά είχαν ξεχάσει να κατοχυρώσουν domain!

Η γκάφα που έδειξε την προχειρότητα

13 Ιουνίου 2013

Την προχειρότητα με την οποία προετοιμάστηκε το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ μαρτυρά μια σημαντική λεπτομέρεια που προέκυψε μετά την έρευνα του XanthiPress.gr για το domain name που θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί (nerit.gr) για να έχει υπόσταση στο ίντερνετ.

Το domain, όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα αλλά από ιδιώτη (που προφανώς αντιλήφθηκε τη γκάφα και φρόντισε να κατοχυρώσει για δικό του λογαριασμό το όνομα ώστε να το μεταπωλήσει !)

Προσπάθησαν την επομένη να πάρουν πίσω το όνομα;

Η σχετική έρευνα στο χώρο του διαδικτύου και των μεταπωλητών domains εντόπισε πληροφορίες για ενέργειες που έχουν γίνει την επομένη που έγινε αντιληπτή η σοβαρή παράλειψη, προκειμένου το domain name να επιστρέψει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεποικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Όμως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται παρά μόνο για τα τοπωνύμια και άρα αν ποτέ εφαρμοστεί το σχέδιο «ΝΕΡΙΤ» θα πρέπει να εξαγοραστεί το όνομα, δηλαδή να ξεκινήσει η σπατάλη πριν ακόμη ανοίξει η νέα ΕΡΤ !

Σημειώνεται ότι το ίντερνετ για το δημόσιο ενημερωτικό φορέα δεν είναι απλώς μια διεύθυνση όπου θα έχει τη σελίδα του αλλά το πιο πρώτο και πιο βασικό συστατικό για να εκδηλώσει μια από τις τρεις ενημερωτικές δραστηριότητες, πια, μαζί με τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Τέλος, ακόμη και αν κάποιος υποστηρίξει ότι ο ιδιώτης ενεργούσε για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ ( ; ) το γεγονός ότι κατοχυρώθηκε, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου, τα λέει όλα.

Αναλυτικά η αναφορά του ΙΤΕ:
Domain Name:nerit.gr
Domain Handle:db2ca1101e4394925b0ede07cada7a7df-gr
Protocol Number:2104443
Creation Date:12-6-2013
Expiration Date:11-6-2015
Updated Date:12-6-2013
Registrar:WEBTEC
Registrar Referral URL:http://www.webtec.gr
Registrar Email:domains@webtec.gr
Whois Server:
Bundle Name:nerit.gr
Name Server:ns1.webtec.gr
Name Server:ns2.webtec.gr

http://www.xanthipress.gr/anakinosan-ti-nerit-alla-ichan-xechasi-na-katochirosoun-domain-i-gkafa-pou-edixe-tin-prochirotita/


Και επισκεφθείτε το νέο domain για να γελάσετε με την ψυχή σας ή και να κλάψετε για το χάλι μας το μαύρο...

http://nerit.gr/  

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΡΙΤ - πρόλαβε ιδιώτης και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το όνομα!  %25CE%259D%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%25A4%25202

Και στο κάτω μέρος της οθόνης αναφέρεται τούτο:


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΡΤ

ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Σαφέστατα δεν είναι μόνο η ΕΡΤ και είναι κυρίως και πρωτίστως θέμα δημοκρατίας.

Αυτό το λένε από την πρώτη στιγμή πολλοί.

Μα τώρα αποδεικνύεται πως για μια ακόμη φορά στα τελευταία χρόνια είναι και θέμα νοημοσύνης και απίστευτης προχειρότητας που καταδηλώνει απύθμενη βλακεία. Μπορεί ο Γιωργάκης ή και  GAP - όπως τον κοροϊδεύαμε - να πήρε πόδι αλλά το μικρόβιο αποδείχτηκε αήττητο και συνεχίζεται η επιδημία.

Από τη μια λοιπόν γελάς. Να μη γελάσεις με τέτοια γκάφα ολκής;

Από την άλλη θλίβεσαι. Γιατί δεν είναι η γκάφα του γείτονα.

Και στα χέρια του γκαφατζή βρίσκεται η δική σου ζωή και της χώρας ολόκληρης.

Που έχει όμως και το θράσος να σε απειλεί πως θα σε αξιολογήσει. Αν κάνεις καλά τη δική σου δουλειά. Και πριν ακόμη σε αξιολογήσει σε έχει βαφτίσει τεμπέλη και άχρηστο και ανίκανο.

Να γελάσεις πάλι; Να κλάψεις; Να αδιαφορήσεις;

Εντάξει λοιπόν. Αν ήσουν μέσα σε ένα αεροπλάνο ή σε καράβι μεσοπέλαγα πως θα αντιδρούσες αν αυτά συνέβαιναν στο πιλοτήριο;

Θα έκανες την προσευχή σου; Θα το έριχνες στο ξεμάτιασμα; Θα έλεγες όπως το λες συχνά για όλα τα άλλα τα παραπάνω: "και τι με νοιάζει εμένα" ή "τι να κάνουμε; δε γίνεται τίποτα";

Κάτσε και σκέψου.

Ή να απελπιστώ εγώ; Και να το πάρω απόφαση πως ζω σε μια χώρα ηλιθίων;

Και πως ζούμε σε νέα εκδοχή το νησί της Κίρκης; Με τη Άνγκελα Μέρκελ στο ρόλο της μάγισσας και τον Οδυσσέα να αποκαρτερεί σε μέρος άγνωστο και ίσως ίσως να τον έχει πάρει και ο ύπνος;

Θα έρθει πια; Ο Μεσσίας;

Ή μας την έσκασε; Πρέπει θαρρώ να ξαναδιαβάσουμε τον Όμηρο και το Λιαντίνη πρέπει. Που μιλάει για διαφορετική ανάγνωση του έπους.

Για να καταλάβουμε πως άλλο δε μένει παρά να γίνουμε Οδυσσέας ο καθένας μας. Όσον ενδέχεται. Και να βάλουμε κάτω το μυαλό μας. Αυτό και μόνο. Και το ένα και ένα κάνει δυο.

Θέλουμε να ζήσουμε ως χώρα;

Θέλουμε να πεθάνουμε;

Άλλο ερώτημα δε χωρά. Απλά είναι τα πράγματα. Ζωή ή θάνατος. Και γι' αυτό η απάντηση δύσκολη. Και σε στιλ tertium datur (τρίτον δίδεται). Ή όπως αναφώνησε ο ποιητής:

Ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη παράπεσε η αληθινή μας μέρα...

Θα τη βρούμε λοιπόν την αλήθεια; Στο βαθμό που μπορούμε να την αντέξουμε και να τη δούμε κατάματα. Πως όποιος αγαπά την ειρήνη, τοιμάζεται για πόλεμο. Και όποιος αγαπά τη ζωή, τοιμάζεται για θάνατο.

Δε σου λέω τίποτε καινούργιο και δυσνόητο. Μόνο εκείνο που χάραξαν οι παππούδες σου στο μπαϊράκι τους όταν αποφάσισαν να διώξουν την τουρκιά, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Και το ακόμη πιο απλό σου λέω. Ότι εσύ αυτά τα κότσια δεν τα έχεις. Μένεις μονάχα στο πρώτο. Για θάνατο ούτε που να ακούσεις...  Εσύ είσαι γεννημένος ραγιάς. Κατάλληλος μόνο να στρώνεσαι στον καναπέ να δεις τον Σουλεϊμάν και μετά να πετάξεις επαναστατικές κορόνες στο face book. Μήπως σε αδικώ; Κάνεις τίποτε περισσότερο;

Α, ναι... είναι και μερικοί άλλοι. Που δε βλέπουν Σουλεϊμάν. Ούτε μπαίνουν στο face book. Αυτοί παριστάνουν και τους σωτήρες των άλλων. Το παίζουν επαγγελματίες επαναστάτες. Και ο αγώνας για τον αγώνα. Τους σκουντάς, τους λες "ξυπνάτε ωρέ, εδώ χανόμαστε", και σε κοιτάζουν άγρια. Μετά πατάνε ξανά το κουμπάκι στην κασέτα. Δεν μπορεί, σκέφτονται ( ; ) η χιλιοστή επανάληψη του ηχογραφημένου μηνύματος θα τον πείσει! Πως το τάδε κόμμα ή η τάδε παράταξη θα σώσει τον τόπο.

Εγώ δεν το πιστεύω. Κανένα κόμμα και καμία παράταξη. Αλλιώς θα μας είχαν κιόλας σώσει.

Πιστεύω αντίθετα στον κόσμο και στο μυαλό των ανθρώπων και πως οι πολλοί όταν σκέφτονται, σκέφτονται καλύτερα από τους λίγους.

Στο νέο νησί της Κίρκης και στη νέα φάρμα των ζώων θα πρέπει επιτέλους να ενεργοποιήσουμε το μυαλό μας. Να σταματήσουμε να αγοράζουμε έτοιμη σκέψη. Είτε έρθει ο Οδυσσέας είτε μας ξέχασε πια. Έτσι κι αλλιώς ακόμη και αν έρθει ένας Οδυσσέας θα χρειαστεί συντρόφους και όχι γουρούνια που κυλιούνται μακάρια στο βούρκο. Καλοί οι στρατηγοί μα και χωρίς στρατό τι να σου κάνουν κι αυτοί;

Να, πάρε για παράδειγμα τον άλλο ... στρατηγό. Που παράγγειλε να του φτιάξουν νέα ΕΡΤ. Και ξέχασαν τα στρατιωτάκια του να κατοχυρώσουν το νέο όνομα στο διαδίκτυο. Προκαλώντας γέλιο έως δακρύων και ένα νέο τραγέλαφο της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΡΙΤ - πρόλαβε ιδιώτης και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το όνομα!  Empty Απ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΕΡΙΤ - πρόλαβε ιδιώτης και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το όνομα!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Ιουν 14, 2013 11:50 am

εξηφανίσθη...

το http://www.nerit.gr/


εδώ βρε έκλεισε κοτζάμ ΕΡΤ σε λίγες ώρες, το http://www.nerit.gr/  θα κατάφερνε να ζήσει;;;

Εδώ http://troktiko.eu/2013/06/to-nerit-idi-ston-aera/  πάντως διαβάσαμε τα εξής:

16:16Το troktiko.eu για το nerit.gr

13 Ιουνίου 2013

Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο όνομα της ΕΡΤ θα είναι ΝΕΡΙΤ. Φυσικά το έκαναν αυτό χθες για να δείξουν ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο εξορθολογισμού της δημόσιας τηλεόρασης και ότι όλα αυτά που ακούγονται περί άμεσης εκτέλεσης της εντολής της τρόικας δεν είναι παρά μόνο… θεωρία συνομωσίας. Και τώρα η αλήθεια…

Χθες, μόλις ανακοινώθηκε το νέο όνομα ΝΕΡΙΤ, κατοχυρώσαμε το domain www.nerit.gr

Άρα, η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι έχει ένα ΤΟΣΟ οργανωμένο σχέδιο για τη λειτουργία του νέου δημόσιου οργανισμού που θέλει να στήσει… ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ INTERNET !!! Μιλάμε για τόση ξεφτίλα!

Αυτό που μένει πλέον στον Κεδίκογλου… είναι να αλλάξει όνομα ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ή παραβιάζοντας τον κανονισμό που διέπει τα ονόματα .gr να «κατάσχει» το domain name. Τόσο «οργανωμένοι». Τέτοια ξεφτίλα.

Και τώρα τα σαφή και ασφαλή συμπεράσματα:

Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο λειτουργίας του νέου οργανισμού, όπως μας λένε. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ!!!
Απλά εκτέλεσαν ΑΜΕΣΑ την εντολή που δέχθηκαν από την τρόικα. Χωρίς να εκφράσουν καμία ένσταση και κανένα δισταγμό. Γιατί είναι οι πλέον απίστευτοι εθελόδουλοι εντολοδόχοι. Γιατί δεν σκέφτηκαν τίποτα μπροστά στην εντολή που δέχθηκαν. Οι τύποι εκτελούν εντολές. Δεν σκέφτονται. Απλά εκτελούν.

Και να το πάμε και παρακάτω…

Μπροστά στη μεγάλη λαϊκή αντίδραση, και προκειμένου να έχουν κάτι να λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές, έβαλαν τον καημένο τον Κεδίκογλου να βγάλει ως είδηση χθες ότι το ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.

Τόσο άμεσα. Ότι είναι τόσο οργανωμένοι.

Τώρα που αποδεικνύεται η απίστευτη προχειρότητά τους; Τώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν είχαν σχεδιάσει τίποτα απολύτως;

Εδώ θα πρέπει να διαλέξουν…. Ή είναι τόσο άσχετοι οι συνεργάτες του Κεδίκογλου και ο ίδιος προσωπικά (άρα θα πρέπει να κλείσει το υπουργείο και να απολυθεί ο ίδιος και όχι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ) ή είναι τόσο εθελόδουλοι εντολοδόχοι της τρόικας, που λένε ό,τι τους κατεβαίνει κάθε φορά προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της τρόικας.

Και αν η τρόικα τους πει αύριο να μην ξανανοίξει ποτέ η δημόσια τηλεόραση;

Και αν αυτό έχουν στο μυαλό τους; Τους εμπιστεύεται πλέον κανείς;

Επισκεφθείτε το www.nerit.gr

Το επισκεφθήκαμε λοιπόν και δεν το βρήκαμε να λειτουργεί πλέον...

Τι έγινε; Άγνωστο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης