ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Πήγαινε κάτω

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!  Empty ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 15, 2013 2:03 am

Ακόμη και η ΔΟΕ έβγαλε ανακοίνωση για τους τουλάχιστον 12 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας που έκαναν απεργία προχτές ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και ενώ εξακολουθεί να ισχύει σε βάρος τους η επιστράτευση.

Όχι όμως η ΟΛΜΕ που δικά της μέλη διώκονται!!! 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ από ΔΟΕ

Δημοσιευμένο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013
Αρ. Πρωτ:2336 - Αθήνα 13/6/2013

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοιν. Μ.Μ.Ε. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να προχωρήσει, σε έναν νέο κατήφορο αυταρχισμού, απειλώντας με διώξεις (που σημαίνουν διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη αργία, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο) καθηγητές που συμμετείχαν στη σημερινή Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις 2.600 εργαζομένων.

Σημειώνει ότι:

Η απειλή για διαθεσιμότητα βασίζεται στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των καθηγητών. Είναι γνωστό όμως ότι η επιστράτευση αφορούσε τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, διαδικασία που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Θα απαντηθεί άμεσα, με απεργιακές κινητοποιήσεις και με πολύμορφους μαζικούς αγώνες, αν πειραχτεί έστω και ένας απεργός.

Κανένας μόνος του, να σταματήσουν τώρα οι διώξεις.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=10049


Εννοείται πως καμιά αντίδραση μέχρι στιγμής και από την ΑΔΕ - ΔΟΥΛΑ... 

Στη χώρα που ζούμε πρέπει ( ; ) να το πάρουμε απόφαση ότι με μια υπογραφή και μέσα σε λίγες ώρες κλείνει ένας δημόσιος οργανισμός που μετράει δεκαετίες ζωής. Βλέπε κλείσιμο ΕΡΤ. 

Στη χώρα μας επίσης σε λίγες ώρες και μάλιστα Σάββατο μπορεί να επιβληθεί επίταξη σε ένα κλάδο εργαζομένων και να δημοσιευτεί η απόφαση και στο ΦΕΚ ώστε να έχει ισχύ! όπως έγινε με την επιστράτευση των καθηγητών τον περασμένο Μάιο. 

Δεν μπορούν όμως τα συνδικάτα των εργαζομένων να αντιδράσουν άμεσα. 

Στους συνδικαλιστές μας χρειάζονται αρκετά 24ωρα για να ψελλίσουν μια κουβέντα και φυσικά το σαββατοκύριακο για τους συνδικαλιστές είναι ιερό και απαραβίαστο. 

Επίσης σε πολιτικό επίπεδο στη χώρα μας μπορούν τρία κόμματα που υποτίθεται ότι έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αρχές να συγκροτούν κυβέρνηση, συγκυβέρνηση. Βλέπε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. 

Σε συνδικαλιστικό όμως επίπεδο είναι φύσει αδύνατον να συμπράξουν οι παρατάξεις. Και φυσικά οι πράξεις των συνδικαλιστικών μας παρατάξεων υποτάσσονται στις επιταγές των κομμάτων που η καθεμία πρόσκειται. Το αντίθετο, να υπακούουν τα κόμματα στη φωνή των συνδικαλιστών, έστω του χώρου τους, είναι αδιανόητο. Οι συνδικαλιστές είναι απλά φερέφωνα της κομματικής εξουσίας. 

Αυτό το τελευταίο και μπορεί να ερμηνεύσει την ολιγωρία της ΟΛΜΕ αλλά και το ξάφνιασμα εκ μέρους της ΔΟΕ. 

Ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις Βενιζέλου για το θέμα της ΕΡΤ. Ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου. Και φυσικά τις δημοσκοπήσεις. Και την ελπίδα η κρίση με την ΕΡΤ να αποβεί προς όφελος του ΠΑΣΟΚ. 

Και με δεδομένο πως οι Έλληνες είναι λαός δίχως μνήμη. Που ξεχνάνε ποιος πρώτος έθεσε θέμα κατάργησης της ΕΡΤ και το πέρασε και με νόμο αυτή η κατάργηση να μπορεί να γίνει ακόμη και με την υπογραφή υπουργού, παρακάμπτοντας τη Βουλή. Νόμος 4002. Και με υπογραφή ποιου; Του κ. Βενιζέλου. Τον Αύγουστο του 2011... 

Δες περισσότερα εδώ: https://paideia.forumgreek.com/t1938-topic

Επίσης στη χώρα αυτή μπορεί ένα κόμμα να βάζει την παράταξή του να ναρκοθετήσει μια απεργία, να ναρκοθετήσει και την αντίδραση για την κήρυξη επιστράτευσης εξαιτίας της απεργίας και όταν κάποιοι "τρελοί" βρούνε τον τρόπο επιτέλους να απεργήσουν, το κόμμα να κάνει σημαία του την υποστήριξη των απεργών που κινδυνεύουν με διώξεις. Σχιζοφρένεια; Από τη μια να συμπράττεις για να μη βγάλει η ΑΔΕΔΥ απεργία σε μέρα επιστράτευσης και από την άλλη, όταν η ΑΔΕΔΥ αναγκάζεται λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ να κηρύξει μια απεργιούλα 24 ωρών, να το παίζεις προστάτης όσων επιστρατευμένων καθηγητών έκαναν αυτή την απεργία... 

Όλα για το θεαθήναι; Όλα για τα κουκιά; 

Σε τέτοια χώρα ζούμε; 

Που το μόνο που ενδιαφέρει είναι ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ανέστρεψε τις δημοσκοπήσεις και επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να καμαρώνει για την πολυπόθητη πρωτιά; Εις επίρρωσι: 


ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!  %25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%2597%25CE%25A3%25CE%2597%2520%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A3%25202013

Και περισσότερα για το θέμα εδώ http://olympia.gr

Κρίμα που δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις και ενόψει γενικών συνελεύσεων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ...  να μετρούσαμε και εκεί τις αυξομειώσεις της δημοτικότητας του χι και ψι και ανάλογα με τις δηλώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ! 

Τα λόγια τα μεγάλα μια ζωή. Και η χώρα του αβάσταχτου μπλα μπλα μπλα. Και πράξη τίποτε. 

Κι αν κάποιος κάπου κάποτε τολμήσει να περάσει στις πράξεις; Τον τρώει η μαρμάγκα. 

Όπως τώρα θα φάει η μαρμάγκα τους "τρελούς" που τόλμησαν έμπρακτα και όχι φραστικά να αμφισβητήσουν την επιστράτευση. 

Και όπως τώρα που όλοι οι άλλοι λέμε το μακρύ και το κοντό μας... 

Μα η ΟΛΜΕ ούτε αυτό! Ούτε καν με λόγια στο πλευρό των μελών της. Πώς να το χαρακτηρίσουμε;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!  Empty Απ: ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 15, 2013 8:33 am

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Έδρα: Εγνατία 91 (2ο Γυμνάσιο Έδεσσας)

Τηλ. Επικοινωνίας:2381024285

e-mail: elmepellas@yahoo.gr    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας γίνονται διώξεις συναδέλφων που απήργησαν στις 13/6/13.Η απεργία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου προκειμένου να διεκδικήσει το δίκαιό του. Η Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας συμπαρίσταται στους συναδέλφους αυτούς που πρόταξαν το συλλογικό καλό αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υφίσταντο.Απαιτούμε:

·    Την άμεση παύση της δίωξής τους από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

·    Την άρση του διατάγματος για την αυτοδίκαιη αργία.

·         Την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.


alfavita.gr

Από την ΟΛΜΕ; Μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

http://olme-attik.att.sch.gr/new/?page_id=99

Σε σημείο που κάποιοι να αμφιβάλουν αν υπήρξαν περιστατικά με συναδέλφους.

Τόσο αδιανόητη είναι η στάση της ΟΛΜΕ...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!  Empty Απ: ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 15, 2013 8:55 am

Κι ας δούμε και το σχετικό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη για να μας φύγει η αμφιβολία αν υπήρξαν και αν δεν υπήρξαν καθηγητές που απειλήθηκαν με διώξεις:

Απειλές για «αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα» στους καθηγητές που απεργούν

Δημοσίευση: Πέμ, 13/06/2013 - 20:42
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 14/06/2013 - 13:29

Κλίμα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών επιχειρούν να δημιουργήσουν διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης κατ' εντολή της κυβέρνησης, με στόχο είχε να τους αποτρέψει από το να συμμετάσχουν στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

Με επίκληση του καθεστώτος επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, έχει καταγραφεί σωρεία απειλών κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, των Σερρών, του Μενιδίου, της Αλεξανδρούπολης και της Άρτας.


Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή και των Σχολείων απείλησαν τους απεργούς πως αν απεργήσουν θα κινηθούν διαδικασίες διαθεσιμότητας και απόλυσής τους.

Στα Χανιά μάλιστα ζητήθηκε από εκπαιδευτικό να κατονομάσει όσους απεργούν, ενώ στο Ηράκλειο κλήθηκε απεργός να καταθέσει γραπτή απολογία.

Άμεση αντίδραση των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών προχώρησαν σε παρέμβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών.

Άμεση ήταν η απάντηση των συγκεντρωμένων και στην Άρτα όπου κατέληξαν στο κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αυτοδιοικητικούς συμβούλους και στελέχη ταξικών σωματείων για την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης απεργών εκπαιδευτικών κατ' εντολή της κυβέρνησης!

Στο Ηράκλειο Κρήτης, η απεργιακή κινητοποίηση μετά την ΕΡΤ, κατευθύνθηκε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του Συλλόγου Δασκάλων «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Στα Χανιά, η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου

Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο τονίζουν:

«Απαντάμε με κινητοποιήσεις και απεργία στις απειλές για αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα στους καθηγητές που συμμετείχαν στην απεργία!

Άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο!

1. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προχωρά σε νέο αυταρχικό κατήφορο. Διώκει καθηγητές που συμμετείχαν στη πανελλαδική απεργία εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλεί ότι θα τους θέσει σε αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα!

2. Σημειώνουμε ότι η απειλή για διαθεσιμότητα επικαλείται την επιστράτευση των καθηγητών. Είναι γνωστό όμως ότι η επιστράτευσή τους αφορούσε τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, όμως την Πέμπτη δεν υπήρχε διεξαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων!

3. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε έκτακτη συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Να απαντηθεί ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με άμεση απόφαση για 24ωρη απεργία!

Κανένας μόνος του - να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!

Κάτω η πολιτική του "νόμος και τάξη". Κάτω η επιστράτευση!».

Άμεση ήταν και η απάντηση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ του Ν. Καβάλας στις προσπάθειες τρομοκράτησης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει αναλυτικά:

«Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας καταδικάζει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία απειλεί με απόλυση όσους καθηγητές συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14/6/2013 εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Άμεση πρέπει να είναι η απάντηση συνολικά της εργατικής τάξης αν η κυβέρνηση τολμήσει να υλοποιήσει τις απειλές της.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις - Κανένας μόνος του.

Κάτω η πολιτική του "νόμος και τάξη". Να αρθεί η επιστράτευση από όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του Νομού να συμπαρασταθούν στους καθηγητές – απεργούς  και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης».


http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/19789/apeiles-gia-aytodikaii-diathesimotita-stoys-kathigites-poy-apergoyn-foto#/0

Όχι μόνο υπήρξαν περιστατικά αλλά και είχαμε και διαμαρτυρίες στις κατά τόπους διευθύνσεις.

Γιατί σιωπά όμως η ΟΛΜΕ;

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω!!!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!  Empty Απ: ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιουν 15, 2013 9:04 am

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΔΟΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!  %25CE%2595%25CE%25A1%25CE%25A4%2520%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%2599%2520%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%2593%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A3

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο της Κρήτης

http://www.902.gr/node/19808#/0

[...]

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στον χώρο για αρκετή ώρα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης από διευθυντή συγκεκριμένου Γυμνασίου σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ που απείλησε ότι θα την καλέσει σε γραπτή απολογία και ακολούθως σε πειθαρχικό αν συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και στην οποία παρευρέθηκαν τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του συλλόγου Δασκάλων «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας δεσμεύτηκε ότι δεν θα κινήσει καμία διαδικασία εις βάρος οποιοδήποτε απεργού καθηγητή.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους συγκεντρωμένους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης και για διαρκή έκφραση αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της ΕΡΑ Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η συγκυβέρνηση προχώρησε σε νέο αυταρχικό κατήφορο. Απειλεί με διώξεις καθηγητές που συμμετείχαν στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης, απειλεί ότι θα τους θέσει σε αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα! Τουλάχιστον δώδεκα Απεργοί Εκπαιδευτικοί, σε όλη την Ελλάδα, αντιμετωπίζουν από τους προϊσταμένους τους απειλές για υποχρεωτική αργία και διαθεσιμότητα.

Σήμερα, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έδωσαν μαχητική απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, στην κυβερνητική πολιτική και στην απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ. Ανάμεσά τους και οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν επιστρατευμένοι. Είναι γνωστό όμως ότι η επιστράτευσή τους αφορούσε τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, σήμερα όμως δεν υπήρχε διεξαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων!

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με προσυγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα Τάλως κατευθύνθηκε με πορεία στο κτίριο της ΕΡΑ και κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου κατήγγειλε την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ από διευθυντή γυμνασίου.

Στην Παράσταση Διαμαρτυρίας συμμετείχαν και τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του Συλλόγου Δασκάλων «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος». Συμμετείχε η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» καθώς και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα .

Η σημερινή Παράσταση Διαμαρτυρίας Απέδειξε πως οι αγώνες έχουν αποτελέσματα προς όφελος των εργαζομένων. Απέδειξε ότι η άμεση παρέμβαση των συνδικαλιστών αλλά, κυρίως η πίεση που άσκησε εκεί η παρουσία εκατοντάδων απεργών είχαν θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο δεν εφησυχάζουμε, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία.

Δίνουμε ελπίδα με τους αγώνες, στέλνουμε παντού το μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να μείνει σκυφτός - κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Άμεση πρέπει να είναι η απάντηση συνολικά της εργατικής τάξης. Πρέπει να συναντήσει τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αν η κυβέρνηση τολμήσει να υλοποιήσει τις απειλές της, με απαίτηση, να σταματήσει τώρα, κάθε δίωξη. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους του Νομού να συμπαρασταθούν στους καθηγητές – απεργούς και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο κάλεσαν σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Να απαντηθεί ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με άμεση απόφαση για 24ωρη απεργία!

Κανένας μόνος του - να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!

Κάτω η πολιτική του "νόμος και τάξη". Κάτω η επιστράτευση!».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης των καθηγητών αναφέροντας αναλυτικά:

«Η Ένωση Γονέων-Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης καθηγητών και στο Ηράκλειο από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επειδή τόλμησαν να συμμετάσχουν στη σημερινή προγραμματισμένη 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τη συμπαράστασή τους στους χιλιάδες εργαζομένους της ΕΡΤ.

Ο αυταρχισμός και οι απειλές στους εκπαιδευτικούς ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και μάλιστα με την επίκληση της επιστράτευσής τους, που αφορούσε την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, δείχνει και τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης: “νόμος και τάξη”. Σημαίνει καταστολή, συκοφάντηση, φόβος και σκυμμένα κεφάλια, ανεργία, απολύσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση!

Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν αλληλέγγυοι σε όποιον μάχεται και αγωνίζεται ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό. Αυτοί που κλείνουν σήμερα οργανισμούς και πετάνε χιλιάδες εργαζομένους στο δρόμον είναι εκείνοι που χθες έκλειναν 1.500 σχολεία, έβαλαν λουκέτο στον ΟΕΔΒ, επιστράτευσαν εκπαιδευτικούς, ορθώνουν καθημερινά σινικά τείχη στη μόρφωση των παιδιών του λαού.

Να μη σκύψει κανείς το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθεί. Μόνο η οργάνωση του αγώνα και η κοινή δράση όλων των κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των συνδικάτων, εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών, ενάντια στην ανεργία, στο κλείσιμο δημόσιων οργανισμών, στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του!».

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης