Η ΑΔΕΔΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (το ποντίκι που βρυχάται... )

Πήγαινε κάτω

Η ΑΔΕΔΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (το ποντίκι που βρυχάται... )  Empty Η ΑΔΕΔΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (το ποντίκι που βρυχάται... )

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Αυγ 31, 2013 1:12 am

Πρόγραμμα αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων

που αποφάσισε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για το μήνα Σεπτέμβριο


Δημοσιευμένο Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, προγραμματισμένη συνεδρίασή του, έλαβε απόφαση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που υλοποιεί ευλαβικά η Κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από την Τρόικα, με στόχο τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε παρατεταμένες, πολύμορφες, συγκρουσιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν:

1. Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

2. 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση θα επιδιώξουμε, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και με τη δική τους συμμετοχή.

3. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.

4. Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας,  στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


http://www.doe.gr/index.php?categoryid=73&p2_articleid=10168
Αν ήθελε η ΑΔΕΔΥ να κινηθεί στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης και του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας αφενός θα το είχε κάνει τόσα χρόνια που στενάζουμε κάτω από την μπότα των μνημονίων και της τρόικας και αφετέρου θα όριζε τη 48ωρη απεργία που εισηγήθηκαν σε αγαστή συνεργασία ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ όχι την Τετάρτη και την Πέμπτη, αλλά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δε θα άφηνε δηλαδή κενό μιας ημέρας.

Η ΑΔΕΔΥ όμως ούτε θέλει ούτε μπορεί. Απλά παριστάνει το ποντίκι που βρυχάται. Για τα μάτια του κόσμου και το θεαθήναι. Και είναι βέβαιο πως όλη αυτή η μεθόδευση γίνεται για να μην παρθεί απόφαση για αγώνα διαρκείας.

Τώρα το τι κάνει ο καθένας από μας είναι θέμα βαθιάς περίσκεψης. Θα τους δώσουμε το πρόσχημα απέχοντας από τη 48ωρη; Έστω και ξέροντας πως μετέχουμε σε μια ντουφεκιά στον αέρα;

Ας το αποφασίσει ο καθείς μόνος του.

Εγώ λέω πως η πρώτη μου σκέψη είναι να απεργήσω. Έστω και αν στη συνέχεια μας ξεπουλήσουν. Με επίγνωση δηλαδή και συνειδητά. Και με το δάχτυλο στη σκανδάλη για τους κομματικούς συνδικαλιστές.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης