ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ - Διαμαρτύρεται και η ΔΟΕ για τις καθυστερήσεις στις αποσπάσεις...

Πήγαινε κάτω

ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ - Διαμαρτύρεται και η ΔΟΕ για τις καθυστερήσεις στις αποσπάσεις...  Empty ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ - Διαμαρτύρεται και η ΔΟΕ για τις καθυστερήσεις στις αποσπάσεις...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Σεπ 05, 2013 9:35 am

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Η ΟΜΗΡΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αθήνα 3/9/2013

Προς 1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. - 2. Μ.Μ.Ε.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά την πρωτόγνωρη καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων της Π.Ε. προχώρησε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας, τη δεύτερη από τη συγκρότησή του σε σώμα, στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο κατέθεσε την έντονη διαμαρτυρία του για:

α. την πρωτοφανή καθυστέρηση της πραγματοποίησης των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Π.Ε. που κρατά ομήρους 7.000 εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους,

β. την απουσία από τη διευκρινιστική εγκύκλιο αναβολής παρουσίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία για τους συναδέλφους ειδικοτήτων που έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης.

Διατύπωσε έντονα την απαίτηση να πραγματοποιηθούν σήμερα οι αποσπάσεις όλων των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία στην τελευταία συνάντηση δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες λειτουργικά κενά που έχουν δοθεί από τις Διευθύνσεις (3.200 κενά ).

Ο Υπουργός, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απάντησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην επαναεπιβεβαίωση των κενών που ζήτησε το Υπουργείο από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και αν χρειαστεί θα δοθεί επιπλέον παράταση στους εκπαιδευτικούς που έχουν ζητήσει απόσπαση ώστε να παρουσιαστούν στις θέσεις τους αργότερα.

Το Δ.Σ.. της Δ.Ο.Ε. χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Π.Ε. ονόματα εκπαιδευτικών που έχουν αποσπαστεί χωρίς απόφαση του ΚΥΣΠΕ.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε και πάλι το ζήτημα των μετατάξεων και τις τεράστιες αδικίες που δημιουργούνται σε βάρος εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Π.Ε. και η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αδικίες αλλά οι μετατάξεις πραγματοποιήθηκαν για να μην υπάρξουν απολύσεις στην εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί απαράδεκτη την πρωτοφανή καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων και την όποια μεθόδευση για τον περιορισμό του αριθμού τους. Δηλώνει πως εάν οι υποψίες αυτές επιβεβαιωθούν και οι αποσπάσεις δεν πραγματοποιηθούν με βάση τα κενά που έχουν δοθεί από τις Διευθύνσεις (και είναι λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα) θα καταγγείλει τη διαδικασία και θα καλέσει τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου να αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δυο μήνες χρειάστηκε το νυν ΔΣ της ΔΟΕ να συγκροτηθεί σε σώμα. Αυτό το γεγονός δε φαίνεται να το εμποδίζει να διαμαρτύρεται όταν άλλοι αντιγράφουν τις μεθόδους του και καθυστερούν στο δικό τους έργο...

Αιδώς Αργείοι! Ή όπως λέγουν οι νεότεροι Έλληνες: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης