Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Πήγαινε κάτω

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  Empty Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 4:54 am

Με τους μισθούς μας να παίρνουν κάθε μέρα τον κατήφορο και τέρμα να μην υπάρχει στις μειώσεις αποδοχών, ενώ κάθε τρεις και λίγο ακούγεται και η απειλή για στάση πληρωμών, θα πρέπει στα σοβαρά να σκεφτούμε τι θα κάνουμε αν μια μέρα μας βρει κι αυτή η συμφορά...

Βέβαια υπάρχουν και οι συνάδελφοι που από τη νέα χρονιά να προσληφθούν λέει από τις ΜΚΟ και θα εργαστούν με 625 ευρώ το μήνα!!! Αυτοί κι αν πρέπει να το ψάξουν το πράγμα πώς θα τα βγάλουν πέρα με τις υποχρεώσεις τους.

Λοιπόν. Μια καλή ιδέα είναι η ... μετάταξη από την παιδεία στην υγεία. Και συγκεκριμένα το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας.

Μη στραβουμουτσουνιάζετε. Δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα. Με μια μικρή εκπαίδευση μπορείς να γίνεις αποκλειστική και να βγάζεις χρήμα με ουρά...

Επιπλέον ως αποκλειστικές εργάζονται σήμερα και άντρες.

Βεβαίως ενοχλεί να εργάζεσαι δίπλα σε μικρόβια. Μα σε μια αίθουσα σχολείου και σε καιρό επιδημίας τι κάνεις;

Κι ακόμη. Η αποκλειστική θα αναγκαστεί ακόμη και να πλύνει τον ασθενή. Κάτι που δεν κάνεις στο σχολείο. Εκτός και είσαι νηπιαγωγός ή και δασκάλα μικρής τάξης και συμβεί το ... ατύχημα. Εκεί θες δε θες θα το παίξεις και αποκλειστική νοσοκόμα. Εκτός και σου πάει η καρδιά να αφήσεις το παιδάκι λερωμένο.

Και μια και είπα παιδάκι. Η αποκλειστική νοσοκόμα συνήθως εργάζεται με γέροντες. Μα μην ξεχνάτε ότι ένας γέροντας ξαναγίνεται παιδί στη συμπεριφορά! Άρα θα έχετε και εφόδια επιστημονικά να αντιμετωπίσετε τους πελάτες σας!!!

Στα θετικά της αποκλειστικής έναντι του εκπαιδευτικού τάξης. Ο πελάτης σας συνήθως είναι τελείως αμίλητος, αφού αποκλειστικές παίρνουν οι συγγενείς κυρίως για ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα!

Κι ακόμη. Ούτε εσείς θα χρειάζεται να μιλάτε. Θα γλιτώσετε και από τη μόνιμη φαρυγγίτιδα του σχολείου!

Και ως προς το ωράριο εργασίας; Ε, δεν είναι και πολύ βαρύτερο από του εκπαιδευτικού. 6 ώρες και 40 λεπτά εργάζεται μια αποκλειστική. Και τα περισσότερα κάαααααααθεται δίπλα στον ασθενή διαβάζοντας βιβλία της αρεσκείας της, κεντώντας ή, αν είναι νύχτα, και τα φώτα στο θάλαμο χαμηλωμένα, μπορεί ακόμη και να λαγοκοιμάται!

Επειδή υποψιάζομαι ότι με όλα αυτά δε σας έπεισα, θα παραθέσω αυτούσιες τις αποδοχές μιας αποκλειστικής νοσοκόμας όπως δημοσιεύονται εδώ:

http://sites.google.com/site/enosiallilegyi/announcements

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  1

Και είναι αποδοχές για άγαμους. Οι παντρεμένοι παίρνουν και το κάτι παραπάνω τους.

Επίσης αν έχετε λέγειν θα καταφέρετε να πείσετε τους συγγενείς να σας αναθέσουν και καμιά υπερωρία. Στην πιο απλή περίπτωση θα βάλετε στην τσέπη για μια ώρα 8,48 ευρώ και τα διπλάσια αν είναι νύχτα και μάλιστα αργία...

Φυσικά, όπως βλέπετε, συμφέρει να εργάζεσαι βράδυ. Μη σας τρομάζει. Μια συνήθεια είναι κι αυτό. Και η ικανοποίηση τεράστια όταν τις Κυριακές θα φεύγετε από το νοσοκομείο με 80 και πλέον ευρώ αμοιβή για 6 ώρες και 40 λεπτά. Και 60 περίπου ευρώ θα παίρνετε τα βράδια Κυριακής προς Δευτέρα.

Στα πλεονεκτήματα είναι πως θα μπορείτε να διαλέγετε ποιες μέρες δε θα εργαστείτε. Στα μειονεκτήματα πως θα διαλέγουν άλλοι για σας πού και πότε θα εργαστείτε. Μην ανησυχείτε όμως μπας και βρεθείτε εκτός δουλειάς για πολλές μέρες. Το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει κι αυτό περικοπές άγριες με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς να χρειάζονται αποκλειστική για να επιβιώσουν.

Βεβαίως οι συγγενείς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Μα φυσικά οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι και δεν τα καταφέρνουν. Οπότε αναλαμβάνει η αποκλειστική!

Εξάλλου και χρόνο να έχουν, τα βρίσκουν μπαστούνια με την περιποίηση του άρρωστου καθώς αγνοούν τα βασικά πραγματάκια που ξέρει μια αποκλειστική. Πχ πώς μπορείς να πλύνεις έναν άνθρωπο που είναι σε κατάκλιση και μάλιστα δε διαθέτει τις αισθήσεις του. Εσείς μην τρομάζετε. Το έχω ζήσει σε δικούς μου ανθρώπους και σας βεβαιώνω ότι υπάρχει τεχνική που κάνει το όλο θέμα παιγνιδάκι.

Βεβαίως υπάρχει και το θέμα της ... πάπιας! Που βρωμάει και αηδιάζει. Ποιος λέει όχι;

Αλλά καλύτερα αυτή η βρώμα από το αίσθημα πνιγμού από τα οικονομικά προβλήματα.

Στο κάτω κάτω μια συνήθεια είναι όλα.

Και στο λέω υπεύθυνα. Έχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη δουλειά μου. Που βρέθηκα να καθαρίζω τουαλέτες όντας σπουδάστρια σχολής αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Γιατί έτσι επιβάλλει η σωστή εκπαίδευση ενός μελλοντικού αξιωματικού. Να αρχίζει από τα δύσκολα και όσα κάνει το κατώτερο μέλος του πληρώματος.

Είναι όλα συνήθεια. Κι εκτός αυτού είναι τεράστια η ανάγκη να επιβιώσουμε σήμερα.

Κι είναι σου λέω ξεφτίλα να αμείβονται με τρελά λεφτά οι αλλοδαποί που συνήθως σήμερα απασχολούνται ως αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμοι κι εμείς με τόσα χρόνια σπουδών να πληρωνόμαστε με ψίχουλα.

Κι αν σε απωθεί η ιδέα εργασίας σε νοσοκομείο, σκέψου και το άλλο προσοδοφόρο επάγγελμα: Οικιακή βοηθός! Που επίσης ασκείται κυρίως από αλλοδαπές. Όμως είναι πολύ πιο κουραστικό από εκείνο της αποκλειστικής νοσοκόμας. Κι έχεις και την κάθε ... κυρία να σου ψήνει το ψάρι στα χείλη.

Ενώ, βρε παιδάκι μου, ως αποκλειστική νοσοκόμα αποκτάς και πείρα χρήσιμη για στιγμές που για όλους μας θα έρθουν κάποια στιγμή. Που έτσι κι αλλιώς θα το παίξεις αποκλειστική. Και ειδικά με το μισθό που παίρνουμε σήμερα. Πού θα τα βρεις να τα ακουμπήσεις σε νοσοκόμα;;; Τουλάχιστον αν ήσουν κομμώτρια, μάλιστα! Αλλά με τις 3,60 που παίρνεις εσύ πώς θα μπορέσεις να βάλεις αποκλειστική σε μάνα, πατέρα κλπ συγγενή που θα βρεθεί σε νοσοκομείο;

Οπότε - πολύ σοβαρά - να το σκεφτείς. Και όσο είναι καιρός να πας σε κανένα σεμινάριο να μάθεις τα βασικά!!! Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις, που θα πεινάσεις στα σίγουρα, πιάστηνε!!!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  Empty Απ: Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 5:13 am

Για να μην αδικούμε πάντως τις αποκλειστικές νοσοκόμες, με το παραπάνω κείμενο που απλά ήθελε να δείξει τον παραλογισμό του σήμερα στις αποδοχές και ειδικά των εκπαιδευτικών, κι όχι να αποτελέσει μια σοβαρή πρόταση αλλαγής επαγγέλματος, θα παραθέσουμε ένα άρθρο αποκαλυπτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των αποκλειστικών νοσοκόμων από την ξέφραγη είσοδο αλλοδαπών στο επάγγελμά τους:


Γραφείο παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων;

04.04.11


Δεν έχει τελειωμό θα μπορούσαμε να πούμε επιγραμματικά, η καταγγελία του σωματείου των αποκλειστικών νοσοκόμων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, στην εφημερίδα μας, σχετικά με κύκλωμα διακίνησης παράνομων αλλοδαπών νοσοκόμων, κατά κύριο λόγο από την Βουλγαρία, αλλά και από Αλβανία - Ρωσία.

Και ενώ το θέμα «Υγεία» στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στον ιστό της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας και στο κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα σήμερα, οι κυρίες Ευαγγελία Καραγιώργου (πρόεδρος του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων) και η συνάδελφός της Γεωργία Αμπράζη (μέλος του σωματείου) καταγγέλλουν στον «Ενεργό Πολίτη» τη διακίνηση παράνομων νοσοκόμων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει διασύνδεση γυναίκας γιατρού του Νοσοκομείου, με το γραφείο που «προμηθεύει» τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στο Νοσοκομείο, αφού η υπεύθυνη του γραφείου φέρεται να είναι αδελφή της γιατρού (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας).

Το γραφείο, σύμφωνα με την καταγγελία, λειτουργεί περίπου εδώ και ένα χρόνο στην οδό Καποδιστρίου στο κέντρο των Τρικάλων και μάλιστα έχει δημοσιεύει σε τοπικές εφημερίδες, αγγελίες για την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρει. Οι καταγγέλλουσες αφήνουν επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο, η όλη διαδικασία να είναι γνωστή στον ιατρικό χώρο του Νοσοκομείου και να γίνεται με την ανοχή αρκετών γιατρών, νοσοκόμων και νοσηλευτών.

Οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αναγκάστηκαν, όπως δήλωσαν στον «Ενεργό Πολίτη», να προβούν σε αυτή την καταγγελία δια μέσου της εφημερίδας, διότι, εκτός από το ότι πλήττονται οικονομικά, μένοντας, με τα νέα αυτά, παράνομα δεδομένα, εκτός εργασίας ακόμα και περισσότερο από δύο μήνες (καθώς από το σωματείο τους, ακολουθείται σειρά προτεραιότητας στην εργασία των αποκλειστικών νοσοκόμων, και με τα υπάρχοντα δεδομένα της χαμηλότερης, παράνομης αμοιβής των αλλοδαπών, προτιμώνται οι αλλοδαπές ανειδίκευτες νοσοκόμες) και για έναν ακόμη σημαντικό λόγο. Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Ευαγγελία Καραγιώργου:

«Το πρόβλημα, εκτός από το ότι πλήττει οικονομικά τα μέλη του σωματείου μας, είναι μεγάλο, γιατί οι αλλοδαπές, γυναίκες και άντρες που κάνουν χρέη αποκλειστικών νοσοκόμων, δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, αφού δεν έχουν τελειώσει Νοσηλευτική Σχολή (δεν ξέρουν δηλαδή να παρέχουν υπηρεσίες στους άρρωστους) ή και αν έχουν τελειώσει νοσηλευτική στην πατρίδα τους (σπάνιο βέβαια, αλλά μπορεί και να υπάρχει και αυτό) στην Ελλάδα δεν έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία για να μπορέσουν να πάρουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Έτσι, αφενός δεν κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κάθε χρόνο για την ανανέωση της άδειάς εξάσκησης του επαγγέλματός τους (για aids, ηπατίτιδα και άλλα μεταδοτικά νοσήματα), με άλλα λόγια είναι επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών, συν του γεγονότος της εξειδίκευσης τους. Αφετέρου, δεν κόβουν αποδείξεις για να μπορέσουν να πάρουν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι ασφαλισμένοι όσα χρήματα δικαιούνται για τις υπηρεσίες αποκλειστικών νοσοκόμων. Επίσης, δεν αποδίδουν στο ΙΚΑ και την Εφορία τις νόμιμες κρατήσεις».

Παράνομη εργασία, συνοδευμένη με προκλητική συμπεριφορά:

«Ας πάτε να το πείτε όπου θέλετε, εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανέναν!»


Ο καταγγελτικός λόγος των αποκλειστικών νοσοκόμων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων δεν έχει τέλος. Μιλούν για προκλητική συμπεριφορά των παράνομων νοσοκόμων και αδιαφορία των υπευθύνων του Νοσοκομείου Τρικάλων για την επίλυση του σημαντικού αυτού θέματος: «Κανένας δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει τίποτα;» αναρωτιούνται οι κυρίες Καραγιώργου και Αμπράζη.

Η πρόεδρος του σωματείου έκανε λόγο και για άντρες Αλβανικής καταγωγής, που κάνουν χρέη νοσοκόμου, αφού τα μεροκάματα πια στις οικοδομές και αλλού, έχουν σταματήσει!

Στόχος του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων, με έγγραφό τους αναρτημένο σε εμφανή σημεία εντός του Νοσοκομείου, να ενημερώνονται οι ασθενείς ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, καλύπτουν μέρος της αμοιβής των αποκλειστικών. Οπως δηλώνουν οι δύο νοσοκόμες, η διευθύνουσα του Νοσοκομείου κ. Παπαχρήστου, απάντησε αρνητικά στο αίτημά τους, καθώς το καταστατικό του Νοσοκομείου το απαγορεύει.

Η τέως διευθύνουσα του Νοσοκομείου, η κ. Αντωνίου, είχε λάβει γνώση για το πρόβλημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σωματείου, και προέβη στην ενημέρωση των προϊσταμένων των τμημάτων και τις εφημερευουσών νοσηλευτριών, αλλά καθώς βρίσκονταν στη διαδικασία συνταξιοδότησής της, το θέμα δεν προχώρησε. Η νυν διευθύνουσα του Νοσοκομείου, σύμφωνα πάλι με τις καταγγέλλουσες, δεν έχει ακόμη λάβει τυπικά, γνώση του θέματος από το σωματείο των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Λέλα Κατεχάκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.energospolitis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1052&Itemid=80

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  Empty Απ: Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 5:18 am

Ηθικόν δίδαγμα; Αν πρόκειται να γίνετε αποκλειστική νοσοκόμα, φροντίστε να γίνετε αλλοδαπή αποκλειστική νοσοκόμα!!! Αν είστε ελληνικής καταγωγής και έχετε νόμιμη άδεια εργασίας δε σας βλέπω να καταφέρνετε να βρείτε ασθενή...

Και τουλάχιστον εμείς, οι εκπαιδευτικοί, δεν έχουμε και αυτό το κακό να μας κυνηγάει. Αφού στο δικό μας επάγγελμα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουμε παράνομους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουμε.

Αν και με την πρόσληψη μέσω ΜΚΟ πολλά θα δουν τα μάτια μας - κι αυτά μου φέρνουν τρόμο...

Εδώ μόνιμοι υπάλληλοι και προσπάθησαν να ξεγελάσουν τα ΠΥΣΠΕ στις διαδικασίες επιλογής διευθυντών, καταθέτοντας πλαστά πτυχία, φανταστείτε τι έχει να γίνει με το νέο θεσμό που θα βάζει στο σχολείο ως εκπαιδευτικούς ανθρώπους που θα προσλαμβάνονται από ΜΚΟ...


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  Empty Απ: Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 5:23 am

Ευτυχώς που υπάρχουν και νοσοκομεία που έχουν λάβει μέτρα για τον παραλογισμό με τις αποκλειστικές νοσοκόμες:


ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 12926/22.07.2010

ΘΕΜΑ: «Παροχή Υπηρεσιών σε νοσηλευόμενους ασθενείς από Αποκλειστικές Αδελφές Νοσοκόμες»

Κατόπιν παραπόνων του Συλλόγου των αποκλειστικών Νοσοκόμων Νομού Μεσσηνίας, σχετικά με παράνομη απασχόληση προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες Αποκλειστικής Αδελφής Νοσοκόμας σε νοσηλευόμενους ασθενείς του Ιδρύματος μας κ.λ.π., σας θέτουμε υπόψη:

1. Το υπ’ αρι0μ.Υ7β/Γ.Π.140069/9-01-2006 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο έχει ως κατωτέρω:

«Με αφορμή το αριθμ. Α21/404/64/7-12-05 έγγραφο του ΙΚΑ και κατόπιν επανειλημμένων διαμαρτυριών αποκλειστικών νοσοκόμων που εργάζονται νόμιμα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας σχετικά με παράνομη απασχόληση προσώπων που παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς που χρήζουν βοήθειας χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις σας εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα:

Η νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς εντός των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων παρέχεται μόνο από το νοσηλευτικό προσωπικό. Στις περιπτώσεις όμως ασθενών που λόγω της κατάστασης τους (π.χ. ορθοπεδικά περιστατικά, πολυτραυματίες χειρουργικά περιστατικά, κ.λ.π.) το συγγενικό τους περιβάλλον παρέχει επιπλέον στήριξη με αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες, αυτές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με άδεια εργασίας και να συμπεριλαμβάνονται στον ονομαστικό πίνακα που είναι καταρτισμένος σε κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα σύμφωνα με τις διατάξεις παρ. 6 της αριθμ. 11120/1999 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός αποδοχών αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων όλης της χώρας» (ΦΕΚ Β/461/99) μέχρι εκδόσεως των όρων και προϋποθέσεων καθώς και των προσόντων που πρέπει να διαθέτουν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 18 του Ν. 2519/97.

Κάθε άλλο άτομο που δεν πληροί τις αναφερόμενες προϋποθέσεις δεν νομιμοποιείται να παρέχει νοσηλευτικές φροντίδες σε ασθενείς.

Εργοδότης δε των προαναφερομένων είναι ο ίδιος ο ασθενής.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε να δοθούν αυστηρές οδηγίες στις Διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, για απαγόρευση εισόδου σε άτομα που δεν έχουν τη σχετική άδεια παραμονής στο νοσοκομείο η οποία χορηγείται από το Δ/ντή της Διοίκησης του Νοσοκομείου σύμφωνα με το αριθμ. Υ7β/Γ.Π.58458/30-9-2003 έγγραφο μας.»

2. Το υπ’ αριθμ.Υ7β/Γ.1Ι.οικ.168528/12-12-2008 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο έχει ως κατωτέρω:

«Όπως σας είναι γνωστό στους χώρους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων δίπλα σε ασθενείς, παραμένουν άτομα, που τους παρέχουν νοσηλευτικές φροντίδες, τα οποία δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση με το νοσοκομείο ή καμία σχέση με το συγγενικό περιβάλλον των νοσηλευομένων, στα οποία δεν έχει δοθεί σχετική άδεια παραμονής από τον αρμόδιο Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου. Λόγω του γεγονότος αυτού είχαμε απευθύνει τις αριθμ. Υ7β/Γ.Π. 140069/9-1-2006 και Υ7β/Γ.Π. 121927/28-9/2007 εγκυκλίους προς τους Προέδρους των Υ.ΠΕ. και προς τους Διοικητές όλων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Διαπιστώνουμε όμως τη μη πιστή εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου με αποτέλεσμα ο αριθμός των ατόμων αυτών να αυξάνεται, αντί να ελαττώνεται.

Επανερχόμενοι επί του θέματος αυτού σας γνωρίζουμε ότι η νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς εντός των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων παρέχεται αποκλειστικά από το οικείο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε περιπτώσεις ασθενών όμως που λόγω της κατάστασης τους αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, όπως χειρουργικά και ορθοπεδικά περιστατικά, πολυτραυματίες κ.α. είναι δυνατό να παρέχεται επιπλέον στήριξη με αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες.

Οι αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες έχουν εργοδότη τον ασθενή και πρέπει να είναι εφοδιασμένες με άδεια εργασίας και να συμπεριλαμβάνονται στον ονομαστικό πίνακα που είναι αναρτημένος σε κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 της αριθμ. 11120/1999 «Καθορισμός αποδοχών αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων όλης της χώρας» (ΦΕΚ 461/Β /99) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Τα ανωτέρω θα ισχύουν μέχρι έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις καθώς και τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 18 του Ν. 2519/97.

Κάθε άλλο άτομο που δεν πληροί τις αναφερόμενες στις σχετικές διατάξεις προϋποθέσεις, δεν νομιμοποιείται να παρέχει νοσηλευτικές φροντίδες σε ασθενείς, διότι εκτός των άλλων είναι δυνατό να είναι φορέας μεταδοτικών νοσημάτων και να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ασθενείς, συγγενείς των και στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε να δοθούν αυστηρές οδηγίες από τις Διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων στους αρμόδιους υπαλλήλους, για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων και την απαγόρευση εισόδου σε άτομα που δεν είναι εφοδιασμένα με τη σχετική άδεια παραμονής στα Νοσοκομεία.»Κατόπιν των ανωτέρω, προκύπτει ότι η νοσηλευτική φροντίδα εντός του Νοσοκομείου παρέχεται αποκλειστικά από το οικείο Νοσηλευτικό Προσωπικό και σε ειδικές περιπτώσεις είναι δυνατό να παρέχεται επιπλέον στήριξη μόνο από Αποκλειστικές Αδελφές Νοσοκόμες, οι οποίες έχουν εργοδότη τον ασθενή και πρέπει να είναι εφοδιασμένες με άδεια εργασίας και να συμπεριλαμβάνονται στον Ονομαστικό Πίνακα του Νοσοκομείου μας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ

http://www.nosokomeiokalamatas.gr/index.php/2010-07-05-05-43-45/387-2010-07-22-05-36-25

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  Empty Απ: Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 5:33 am

Αυτά, συνάδελφοι... Με αφορμή όσα πληροφορηθήκαμε για την εισαγωγή εκπαιδευτικών μέσω ΜΚΟ στα σχολεία. Για να δούμε τι μπάχαλο επικρατεί και σε άλλους τομείς εργασίας. Και να πάρουμε τα μέτρα μας.

Κι ακόμη λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των γειτόνων μου που αυτό τον καιρό είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν αποκλειστική για μια γιαγιά που έχουν σε νοσοκομείο. 110 ευρώ θέλουν μονάχα για το βράδυ του Σαββάτου. Και προσπαθούν οι φουκαράδες όσο αντέχουν να μένουν οι ίδιοι δίπλα στη γερόντισσα. Πού να βρεις τόσα χρήματα; Καθώς μάλιστα με την κείμενη νομοθεσία υπάρχει όριο στο πόσα βράδια θα πληρώσει το ταμείο για αποκλειστική. Και ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες του ασθενή...

Το νοικοκύρεμα της χώρας πότε ακριβώς θα αρχίσει;

Μας ενδιαφέρει άμεσα. Γιατί η δική μας τσέπη πληρώνει το μπάχαλο.

Και πρέπει εδώ και τώρα να αρχίσει η εφαρμογή των νόμων αλλά και η θέσπισή τους όπου χρειάζεται. Πχ για το ποιος μπορεί να κάνει την αποκλειστική νοσοκόμα. Που όπως είδαμε στις παραπάνω ανακοινώσεις δεν είναι ξεκάθαρο από πλευράς νόμου.

Όπως όμοια δεν είναι στάνταρ η μοριοδότηση ενός εκπαιδευτικού για την ανάληψη καθηκόντων σε διάφορες θέσεις στελέχους ή ειδικής ευθύνης. Άλλα ισχύουν για να γίνει κανείς διευθυντής, άλλα για να γίνει υπεύθυνος σε ΚΠΕ και κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν...

Επιτέλους να μπει μια σειρά και μια τάξη. Δίκαιη και αδιάβλητη. Αλλιώς όσα οικονομικά μέτρα και αν παρθούν η οικονομία της χώρας θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και τεράστια ποσά από την Ελλάδα θα μετακομίζουν σε άλλες χώρες...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  Empty Απ: Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 5:59 am

Χαρακτηριστικό της κατάστασης με τις αποκλειστικές νοσοκόμες και τούτο:

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=7489&category_id=0

Είκοσι δις «μαύρο» χρήμα εξάγουν οι μετανάστες


29/12/2010 - 09:00

Η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να συνδέονται. Μια προσεκτικότερη ανάγνωση, όμως, αριθμών και συμπερασμάτων οδηγεί στη διαπίστωση ότι την τελευταία δεκαετία, και μετά την αθρόα εισροή εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών, αυξήθηκε κατακόρυφα η «μαύρη» εργασία, δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τη χώρα και άνθησε μια παραοικονομία που προκαλεί ανυπολόγιστη ζημία στην εθνική οικονομία ακόμα και σήμερα.

Δέκα δις ευρώ αδήλωτοι πόροι «δραπετεύουν» κάθε χρόνο από τη χώρα μας με προορισμούς στην Ασία, στην Αφρική ακόμα και στην Ανατολική Ευρώπη, την ώρα που το κράτος προσπαθεί μάταια να βάλει μια τάξη στη λεγόμενη «μαύρη» εργασία των αλλοδαπών και να χτυπήσει ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Από τη δεκαετία του ’90, όταν τα ελληνικά σύνορα άνοιξαν για χιλιάδες μετανάστες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κυκλώματα εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργαζομένων. Κυκλώματα που δρούσαν αμφίδρομα, προς όφελος των πρωταγωνιστών στην είσοδο των αλλοδαπών (δουλέμποροι, διεφθαρμένοι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού) αλλά και των «εργοδοτών» των λαθρομεταναστών.

Αυτή η αλυσίδα των πολλών κρίκων, που γνώρισε άνθηση στην Ελλάδα των υποτυπωδών ή των «πρόθυμων» να κάνουν τα στραβά μάτια, ελεγκτικών μηχανισμών, εξελίχθηκε σε τροχοπέδη για την οικονομία, την ανάπτυξη και την παραγωγή, με ευθύνη των αρμοδίων και με πρωταγωνιστές τους εξαθλιωμένους αλλοδαπούς αλλά και τους κερδοσκόπους εργοδότες τους.

Με την πάροδο του χρόνου οι... δουλειές «άνοιξαν». Η ανάγκη των αλλοδαπών μεταναστών να βρουν τρόπο ώστε να στέλνουν χρήματα στην πατρίδα και στην οικογένειά τους στάθηκε η αφορμή για να γίνει... επέκταση εργασιών και να στηθεί ένα νέο πεδίον δόξης λαμπρόν για τους επιτήδειους. Ανταλλακτήρια και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, που ακροβατούν μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, ήρθαν να καλύψουν το κενό και να διαδεχτούν τους «παραδοσιακούς» τρόπους μεταφοράς κεφαλαίων εκτός ελληνικών συνόρων, στους οποίους πρωτοστατούσαν οδηγοί λεωφορείων και ταξί...

Αύξηση της «μαύρης» αλλοδαπής εργασίας


Δέκα δις εκτιμάται ότι κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη, αφού αγγίζει το 30% της απασχόλησης στη χώρα. Τα επίσημα στοιχεία –στο μέτρο που μπορούν να εξαχθούν με ακρίβεια για κάτι τόσο ανεξέλεγκτο– που αφορούν στην αδήλωτη εργασία των αλλοδαπών δείχνουν αυξητικές τάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο τα ποσοστά της ανασφάλιστης εργασίας κινήθηκαν στο 27,29% και 35,95% αντίστοιχα, όταν ο μέσος όρος του 2009 ήταν κοντά στο 24%. Συγκεκριμένα, για το Σεπτέμβριο ελέγχθηκαν 2.934 επιχειρήσεις που απασχολούσαν 2.704 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 738 ήταν ανασφάλιστοι. Τον Οκτώβριο, σε 2.500 επιχειρήσεις και σε σύνολο 1.235 εργαζόμενων αλλοδαπών, οι 444 ήταν ανασφάλιστοι.

«Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αδήλωτη εργασία νοούνται όλες οι αμειβόμενες δραστηριότητες που είναι νόμιμες ως προς τη φύση τους αλλά δεν δηλώνονται στις δημόσιες Αρχές, λαμβανομένων υπόψη των διαφορετικών κανονιστικών ρυθμίσεων στα κράτη-μέλη», αναφέρει σχετικά ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Μιχάλης Χάλαρης.

Οι τομείς που «προσφέρονται» για την αδήλωτη απασχόληση τόσο ημεδαπών όσο και αλλοδαπών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, είναι οι διανομές κατ’ οίκον (ποσοστό που ξεπερνά το 60%), η νυχτερινή διασκέδαση (ποσοστό 55%), τα καφέ - μπαρ (50%), η καθαριότητα (43%), η εστίαση (38%) και οι κατασκευές (38%).

Στην ανθρωπογεωγραφία των ανασφάλιστων αλλοδαπών εργαζομένων είχε προχωρήσει παλαιότερα το Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου, στον κλάδο των κατασκευών απασχολούνται κυρίως Πολωνοί, Αλβανοί αλλά και Ασιάτες, στα εργοστάσια μετάλλου Αιγύπτιοι και Πακιστανοί, ως εποχικό προσωπικό σε τουριστικές μονάδες γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και πρώην ΕΣΣΔ), ως προσωπικό συνεργείων καθαρισμού Ιρανοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί, ενώ σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική. Εννοείται ότι στις παραπάνω περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι αλλοδαποί «απασχολούνται» σε παράνομες δραστηριότητες.

Κι αν στην Αθήνα, με το πλήθος των αλλοδαπών μεταναστών, η κατάσταση μοιάζει ζοφερή, στην περιφέρεια είναι εφιαλτική. Στους πλέον πρόσφατους ελέγχους του ΣΕΠΕ στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, το ποσοστό των ανασφάλιστων αλλοδαπών είναι πάνω από 90%, ενώ στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην περιοχή του Αγρινίου όλοι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι!

Από τους ελέγχους του ΣΕΠΕ εξαιρούνται όσοι απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, όμως και εκεί η κατάσταση είναι το ίδιο ή και χειρότερη. «Όταν κατά τον έλεγχο εντοπίζονται ανασφάλιστοι αλλοδαποί εργαζόμενοι οι οποίοι νόμιμα βρίσκονται στη χώρα και μπορούν να εργάζονται, οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου οι τελευταίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες», εξηγεί ο κ. Χάλαρης σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις εντοπισμού ανασφάλιστων εργαζόμενων.

«Μέχρι πρότινος ανάλογες ήταν οι ενέργειες για τους παράνομους αλλοδαπούς. Στις περιπτώσεις αυτές, οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ ενημέρωναν την περιφέρεια προκειμένου η τελευταία να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις (πρόστιμο ή/και κλείσιμο επιχείρησης).

Πλέον, μετά την πρόσφατη τροποποίηση του άρθ. 86 του Ν. 3386/2005, όταν η παράνομη απασχόληση αλλοδαπών διαπιστώνεται από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, τότε επιβάλλουν οι ίδιοι την κύρωση του προστίμου (3.000 - 15.000 ευρώ ανά παράνομο αλλοδαπό), ενημερώνοντας, όμως, και πάλι την Περιφέρεια για τυχόν άλλες ενέργειες».

Σύγχρονη πληγή του κράτους

Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και Σομαλοί δουλεύουν ως φορτοεκφορτωτές στις αποθήκες της Ιεράς Οδού, στο λιμάνι του Πειραιά και στη λαχαναγορά του Ρέντη ως ανειδίκευτοι εργάτες στις οικοδομές ή ως εποχικοί γεωργοί στα χωράφια της ελληνικής επαρχίας επί δώδεκα ή περισσότερες ώρες ημερησίως και με μεροκάματα πείνας. Μέχρι πρότινος, κανένας δεν διαμαρτυρόταν γι’ αυτά τα «δεδομένα» στον εργασιακό χώρο: Οι εργοδότες κέρδιζαν, οι εν δυνάμει απασχολούμενοι στις χειρονακτικές εργασίες Έλληνες άλλαζαν επαγγελματικό προσανατολισμό, στρεφόμενοι είτε στο «παραδοσιακό» Δημόσιο είτε στην έναρξη μιας μικρής επιχείρησης, οι αλλοδαποί εξασφάλιζαν ένα κομμάτι ψωμί και το κράτος ξεφυσούσε ανακουφισμένο από αυτή την ισορροπία τρόμου. Όταν, όμως, άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι η εποχή των παχιών αγελάδων φτάνει στο τέλος της, τότε ξεκίνησε και ο προβληματισμός για τα διαφυγόντα κέρδη, για την αδήλωτη εργασία, για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών, για τα κυκλώματα που δρουν με την ανοχή της Πολιτείας. Τότε «αποκαλύφθηκε» ότι στα ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα εργάζονται παράνομα αλλοδαπές χωρίς άδεια εργασίας και χωρίς βιβλιάριο υγείας, τότε διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανεπαρκής φύλαξη των συνόρων, τότε οι αρμόδιοι αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν «πρόθυμοι» ιδιώτες σύμβουλοι και κρατικοί υπάλληλοι που, για «ανθρωπιστικούς» λόγους ή λόγους ανωτέρας βίας, παρατείνουν τη διαμονή ενός αλλοδαπού παράνομα για έξι μήνες. Τότε εντοπίστηκαν και οι επίορκοι ελεγκτές που κάνουν τα στραβά μάτια και δεν πραγματοποιούν ελέγχους σε αποθήκες, υπόγεια, βιοτεχνίες όπου απασχολούνται παράνομοι μετανάστες.

«Αν και φαίνεται δύσκολο, υπάρχουν “παραθυράκια” για να παρατείνει τη διαμονή του στη χώρα ένας νόμιμος μετανάστης, που θα πρέπει να φύγει, ή για να απασχοληθεί “μαύρα” ένας παράνομος μετανάστης», λέει στα «Επίκαιρα» άνθρωπος με μακρά θητεία στο υπουργείο Εσωτερικών. «Οι περιβόητοι “ανθρωπιστικοί” λόγοι, δηλαδή είτε κάποιο μόνιμο πρόβλημα υγείας που επιτάσσει την παραμονή του για νοσηλεία στη χώρα μας, είτε κίνδυνος εξόντωσής του με την επιστροφή στην πατρίδα του, χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να μείνει ένας αλλοδαπός στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά στους παράνομους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα, αφού αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να υπολογιστούν ούτε κατά προσέγγιση. Μέσω κυκλώματος μπορούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, να κατευθυνθούν σε κάποιο αστικό κέντρο ή στην ελληνική επαρχία, να απασχοληθούν σε προκαθορισμένο “πόστο”, συνήθως κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, και να μην τους εντοπίσει κανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα».


Βιομηχανία παράνομων αλλοδαπών

αποκλειστικών στα νοσοκομεία


Για την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών προκύπτουν ερωτήματα, που όμως βρίσκουν απαντήσεις μέσα από το «μπάχαλο» που επικρατεί τόσο σε ό,τι αφορά στην είσοδο των παράνομων μεταναστών όσο και στην «ευκολία» με την οποία βρίσκουν δουλειά στη χώρα μας.

«Αλλοδαπές εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς άδεια εργασίας και χωρίς επαγγελματικό βιβλιάριο υγείας», λέει στα «Επίκαιρα» ο πρόεδρος του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων κ. Θανάσης Βασιλάκης.

Ο κ. Βασιλάκης περιγράφει μια εφιαλτική εικόνα στα ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τη «μαύρη» εργασία αλλοδαπών.

«Στα δημόσια νοσοκομεία ο καθένας μπαίνει μέσα και δηλώνει ό,τι θέλει. Έτσι και οι αλλοδαπές “εισβάλλουν” ως αποκλειστικές νοσοκόμες, αφού οι ασθενείς πέφτουν στην παγίδα και τις χρησιμοποιούν. Και λέμε παγίδα σε ό,τι αφορά στο οικονομικό, αφού η νόμιμη αποκλειστική νοσοκόμα αμείβεται με 77 ευρώ μεικτά, εκ των οποίων τα 25 ευρώ είναι οι κρατήσεις, και η παράνομη παίρνει 60 ευρώ καθαρά και “μαύρα” στο χέρι!

Όμως εκτός από την άδεια εργασίας, οι αλλοδαπές δεν έχουν υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού μπορεί να μεταφέρουν μεταδιδόμενες ασθένειες στα νοσοκομεία. Μην ξεχνάμε ότι ζουν ομαδικά σε μικρά διαμερίσματα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου συμπληρώνοντας ότι διαπιστώθηκαν κρούσματα ηπατίτιδας σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο κ. Βασιλάκης καταγγέλλει ένα ολόκληρο σύστημα που κρύβεται πίσω από τις αλλοδαπές παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, το οποίο τις προωθεί για εργασία. «Με το μανδύα των γραφείων εύρεσης εργασίας ένα κύκλωμα εκμεταλλεύεται εξαθλιωμένους αλλοδαπούς σε ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

Αυτές οι αλλοδαπές είναι τα θύματα, που τα εκμεταλλεύονται και τα βασανίζουν επιτήδειοι. Μας έχουν πει ότι από τα 60 ευρώ της βάρδιας τους δίνουν μόλις 2 ευρώ! Τις κακομεταχειρίζονται, είναι πεινασμένες και αναγκάζονται να τρώνε το φαγητό των ασθενών!» αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων.

Δέκα δις εκτός Ελλάδας

κι άλλα τόσα σε... περίεργες τσέπες

Υπαίθρια διαφήμιση γνωστής εταιρείας ανταλλακτηρίων και μεταφοράς χρημάτων αναγράφει στην αλβανική τον τιμοκατάλογο για τα εμβάσματα προς τη γείτονα. Το commission ξεκινά από 4,9 ευρώ για μεταφορά μέχρι 50 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 155 ευρώ για 5.000 έως 10.000.

Η διαφήμιση εγγυάται ασφάλεια στη συναλλαγή, εχεμύθεια και γρήγορη παραλαβή των χρημάτων.

Αυτό που περισσότερο ενδιαφέρει τον επίδοξο πελάτη είναι η «εχεμύθεια» και οι εταιρείες την προσφέρουν σε κάθε πελάτη που θέλει να στείλει χρήματα σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, όπως και οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μπήκαν γρήγορα στο «παιχνίδι». Το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας για έμβασμα σε χώρα της Ασίας ζητά 15 ευρώ συν το 2,5‰ επί του ποσού χωρίς να ζητά στοιχεία από τον αποστολέα, εκτός του IBAN και του λογαριασμού που θα σταλεί το ποσό.

Παράλληλα, ενισχύθηκε και ο ρόλος των ATM, όπου μέσω ειδικών προγραμμάτων, καθ’ όλο το 24ωρο, ο μετανάστης μπορεί να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του που παραμένει στη χώρα του. «Μην ψάχνετε το “περίεργο” στις τράπεζες. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τους μηχανισμούς για να ελέγχουν τι χρήματα φεύγουν, ποιος στέλνει σε ποιον και σε τι πιστωτικό όριο κινούνται οι συναλλαγές του. Όπως έχουν και την εγκυρότητα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής αλλά και την ταχύτητα της ολοκλήρωσής της. Άλλοι που κάνουν την ίδια δουλειά μπορούν να δώσουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της συναλλαγής αλλά και τα χρονικά δεδομένα της;» λέει στα «Επίκαιρα» στέλεχος ελληνικής τράπεζας.

« Με το που αυξήθηκε ο πληθυσμός των μεταναστών τα είδαμε όλα! Ταξιτζήδες και οδηγούς λεωφορείων να παίρνουν μίζα 10 ευρώ για να μεταφέρουν πενταροδεκάρες στις οικογένειες στην Αλβανία, πλασματικά στοιχεία αποστολέων και παραληπτών με εμβάσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην Ασία και στην Αφρική και ένα δίκτυο “περίεργων” με βιτρίνα μεγάλες εταιρείες που δρούσαν σε βάρος κράτους, πελατών και τραπεζών», καταλήγει.

Οι μετριοπαθέστεροι υπολογισμοί θέλουν περίπου δέκα δις ευρώ να φεύγουν από τη χώρα μας με προορισμούς χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Ένα μέρος εξ αυτών είναι πράγματι από το «κομπόδεμα» των μεταναστών που πλένουν παρμπρίζ ή που δουλεύουν στα ελληνικά χωράφια. Το μεγαλύτερο μέρος, όμως, είναι «βρόμικο» χρήμα, προϊόν εγκληματικών ενεργειών, όπως από εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λαθραίων εμπορικών ειδών, καθώς και από πορνεία και ληστείες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, υπάρχει κενό ελέγχου, αφού ακόμα και μέσω των ΕΛΤΑ μπορούν να αποσταλούν «μαύρα» χρήματα εκτός ελληνικών συνόρων.

Ακόμα, όμως, και το «κομπόδεμα» των εξαθλιωμένων μεταναστών αποτελεί στόχο του κυκλώματος. Ανάμεσα στα όρια του νόμιμου και του παράνομου, τις φαινομενικά τυχαίες καθυστερήσεις στην παράδοση των χρημάτων αλλά και το ύψος της προμήθειας, οι επιτήδειοι «βγάζουν» από πέντε μέχρι δέκα δις ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με υπολογισμούς ανθρώπων που είναι γνώστες της κατάστασης. 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 23/12/2010

Αυτό το μπάχαλο πληρώνουμε και ως χώρα και εμείς ως υπάλληλοι που μας πετσοκόβουν συνεχώς τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας.

Μέτρα όμως να περιοριστεί το μπάχαλο δε βλέπουμε.

Κι αντίθετα ανοίγονται διαρκώς παραθυράκια για να γίνει το μπάχαλο μεγαλύτερο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!  Empty Απ: Γίνε αποκλειστική νοσοκόμα, συμφέρει!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 11:37 am

Μπορεί υπό τύπον αστειότητας να ξεκινήσαμε αυτό εδώ το θέμα, αλλά στην πορεία δυστυχώς βρήκαμε πολλά στοιχεία που δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα. πχ το ακόλουθο άρθρο στο ιστολόγιο ΚΑΤΟΨΗ:

http://www.katoci.com/2011/07/blog-post_304.html

Γυναίκα υπάλληλος της Εφορίας έχει ανοίξει σχολή οδηγών!

"Για να ζήσω, έπρεπε να κάνω και δεύτερη δουλειά", λέει η ίδια


Σχολή οδηγών άνοιξε γυναίκα υπάλληλος της Εφορίας στη Δεσκάτη, προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά της, αφού ο μισθός της δεν της επαρκεί για μια αξιοπρεπή ζωή. Από τους πολιτικούς δεν έχει, όπως αναφέρει, να περιμένει τίποτε, δηλώνει... «αγανακτισμένη» από το πολιτικό σύστημα, χόρτασε από τα παχιά τους λόγια, τις υποσχέσεις και τα πολλά «θα» και πήρε τη ζωή της και την οικονομική της επιβίωση στα χέρια της.
Κάθε μεσημέρι φεύγει από το γραφείο της στην Εφορία και στη συνέχεια παραδίδει μαθήματα οδήγησης. Στη Δεσκάτη η ζωή της κυλά πολύ γρήγορα, αφού ο χρόνος της είναι περιορισμένος, καθώς την εμπιστεύονται αρκετοί πελάτες.

Και δεν είναι το μόνο άρθρο στην ΚΑΤΟΨΗ που αφορά δεύτερες δουλειές που σήμερα κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να καταφέρουν να επιβιώσουν:

http://www.katoci.com/2011/07/blog-post_7894.html

Εφοριακός, που πεινούσε, αγόρασε πρόβατα, για να ζήσει!

«Αντί να κλέβω για να επιβιώσω, έφτιαξα κοπάδι».

Εκτός από τη δουλειά στην Εφορεία, φροντίζει και τη στάνη του


Ο Δ. Κορδίλας, 51 ετών,πατέρας τριών κοριτσιών, εφοριακός στο επάγγελμα (υπηρετεί στη ΔΟΥ Δεσκάτης), αγόρασε 100 πρόβατα, για να συμπληρώσει το εισόδημά του και να μπορέσει να ζήσει. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, το προτίμησε αυτό, από το να κλέβει! Επιδίωξή του είναι να αυξήσει τα ζώα του. Αναφέρει συγκεκριμένα: "Ως κτηνοτρόφος λαμβάνω περί τα 10.000 ευρώ τον χρόνο,από τα οποία τα 8.000 ευρώ προέρχονται
από την πώληση γάλακτος.Η οικογένεια δεν αγοράζει ούτε γάλα ούτε κρέας παρά μόνο χοιρινό ή μοσχάρι- κάτι είναι και αυτό στον οικογενειακό προγραμματισμό. Αντί να κλέβω για να ζήσω,θέλησα να συμπληρώσω το εισόδημά μου με τα πρόβατα,διαφορετικά δεν τα βγάζαμε με τίποτα πέρα».

http://www.katoci.com/2011/07/blog-post_2246.html

Το πρωί δάσκαλοι και το απόγευμα αγρότες!

Όλο και περισσότεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που κάνουν δεύτερη δουλειά,

για να τα βγάλουν πέρα


Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν, πλέον, να ζήσουν τις οικογένειές τους με το μισθό, που παίρνουν. Η οικονομική κρίση, οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους, το επερχόμενο ενιαίο μισθολόγιο και οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις έκαναν ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους να αναζητήσουν και δεύτερη δουλειά.

Στις αγροτικές περιοχές άλλοι στράφηκαν προς την κτηνοτροφία, άλλοι στην καλλιέργεια της γης και άλλοι στη μελισσοκομία.

Τα προϊόντα που παράγουν είτε τα καταναλώνουν οι ίδιοι είτε τα πωλούν ενισχύοντας έτσι το χαμένο εισόδημά τους. Στο πλαίσιο αυτό, τρεις δάσκαλοι, ο Λάμπρος Παλαντζάς, ο Ν. Κρίκος και ο Γ. Πνευματικός έχουν επιδοθεί σε αγροτικές δραστηριότητες. Στην κτηνοτροφία και στη μελισσοκομία ο πρώτος, στην κτηνοτροφία ο δεύτερος και στη γεωργία ο τρίτος.

Να, τι λένε οι ίδιοι: Λάμπρος Παλαντζάς, 50 ετών:

«Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι εκπαιδευτικός, ο κόσμος σού εμπιστεύεται τα παιδιά του. Αλλά ο μισθός του δασκάλου βαίνει μειούμενος και ουδείς γνωρίζει πού θα σταματήσει... Γι' αυτό ασχολούμαι με την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία. Πώς αλλιώς, θα καλυφθούν τα έξοδα της οικογένειάς μου, που αποτελείται από μια άνεργη γυναίκα και τρία μικρά κοριτσάκια. Η κτηνοτροφία είναι μια έντιμη κοπιαστική εργασία και σου προσφέρει δύσκολα ένα εισόδηματο οποίο ως δημόσιος υπάλληλος δεν μπορείς να έχεις από άλλη πηγή".

Ν. Κρίκος, 49 ετών, πατέρας δύο κοριτσιών:

Έχω μια στάνη με 100 πρόβατα. Είναι πολλοί οι κτηνοτρόφοι που είναι αγανακτισμένοι με τους πολιτικούς. Το χρήμα είναι λιγοστό, η δουλειά δύσκολη, κυρίως στον πρωτογενή τομέα». Μπορώ και συνδυάζω την υπεύθυνη διδασκαλία με την εργασία του κτηνοτρόφου.

Γ. Πνευματικός, 47 ετών, πατέρας δύο παιδιών:

"Καλλιεργώ τριφύλλι,αλλά διαθέτω και 15 μοσχάρια. Αναγκάζετομαι να κάνω δύο δουλειές που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, για να τα βγάλω πέρα. Αλλωστε και οι γονείς μου είναι γεωργοί και στις αγροτικές εργασίες με βοηθάει ο πατέρας του. Οσον αφορά τα μοσχάρια που εκτρέφω, δεν αφήνουν κέρδος. Οι ζωοτροφές είναι ακριβές και το κρέας δεν έχει τιμή. Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τα μοσχάρια, δεν έχουν ψωμί. θα εξαρτηθεί αν θα τα διατηρήσω από τις επιδοτήσεις που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ενωση".

Μια χαρά!!! Εκεί έχουμε καταντήσει. Και πού είσαι ακόμα...


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης