Με αφορμή τη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας

Πήγαινε κάτω

Με αφορμή τη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Empty Με αφορμή τη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Ιουλ 28, 2011 6:43 am

Με αφορμή όσα διαβάσαμε εδώ

http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/28-07-11-9i-synedriasi-toy-ethnikoy-symboylioy-ereynas-kai-texnologias.html


28-07-11 9η Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας
Δελτίο ΤύπουΣυνεδριάζει από σήμερα 28/07/2011 έως και τις 30/07/2011 στο Υπουργείο Παιδείας η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), υπό την προεδρία του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή και παρουσία της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη.

Τα κύρια θέματα των εργασιών του Συμβουλίου είναι:

- Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την Έρευνα και Τεχνολογία

- Οι βασικές προτεραιότητες και προγραμματισμός των δράσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας για την καλύτερη αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων.

- Η προετοιμασία της αξιολόγησης του Προγράμματος «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» από αναγνωρισμένου κύρους εμπειρογνώμονες του εξωτερικού και σύμφωνα με το πρότυπο της αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council –ERC)

- Η χαρτογράφηση του Ελληνικού Ερευνητικού Συστήματος και η προκαταρκτική αποτύπωση των δραστηριοτήτων των Ερευνητικών Κέντρων από τα 7 Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια -ΤΕΣ (Βιοεπιστημών, Φυσικών Επιστημών, Επιστημών Μηχανικού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Μαθηματικών & Επιστημών της Πληροφορίας, Τεχνών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών)

- Οι εθνικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των Ερευνητικών Υποδομών του Οδικού Χάρτη ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures).

Με αφορμή, λέω, τα ανωτέρω, έχω μια σοβαρή ερώτηση να υποβάλω:

Το 1994 - 1995 η πατρίδα με έστειλε με υποτροφία εκτός Ελλάδας να επιμορφωθώ σε θέματα εκπαιδευτικής έρευνας. Διάρκεια επιμόρφωσης 9 μήνες. Και στη διάρκειά τους μου κατέβαλε το ελληνικό Δημόσιο πλήρεις αποδοχές και επιπλέον το αντίτιμο των αεροπορικών εισιτηρίων μετάβασης και επιστροφής στην πατρίδα.

Πλην όμως, από τότε έως σήμερα, δηλαδή για 16 χρόνια, ουδέποτε η πατρίδα θέλησε να αξιοποιήσει όσα η ίδια θέλησε να με επιμορφώσει και επιβαρύνοντας την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Δε θέλω και δεν αισθάνομαι χαραμοφάης. Όσο διδάχτηκα κατά την επιμόρφωσή μου προσπάθησα να τα εφαρμόσω στην εργασία μου στο σχολείο. Όμως αυτός είναι ο σκοπός μιας τέτοιας επιμόρφωσης; Η όποια προσωπική ερευνητική προσπάθεια η δική μου και που χωρίς κατάλληλη υποστήριξη από δομές της πολιτείας είναι αδύνατον φυσικά να προσφέρει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος;

Επιπλέον. Με τον πρόσφατο νόμο που καθόρισε τα μόρια παιδαγωγικής και επιστημονικής κατάρτισης των υποψηφίων για θέσεις διευθυντών, η επιμόρφωση αυτή που έλαβα επί 9 μήνες, δηλαδή ένα ακαδημαϊκό έτος, πλέον δεν περιλαμβάνεται στα μετρήσιμα μόρια. Προς τι, ρωτώ και πάλι, η πατρίδα υποβλήθηκε σε τόσα έξοδα και για τη δική μου επιμόρφωση και όσων άλλων συναδέλφων παρακολούθησαν το ίδιο πρόγραμμα;

Σημειώνω ότι μαζί μου σπούδασαν άλλοι 9 συνάδελφοι την ίδια χρονιά. Κι αρκετοί πριν από μας και μετά.

Η επιμόρφωση έλαβε χώρα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Και η μοναδική περίπτωση που κάποιος εδώ στην Ελλάδα ενδιαφέρθηκε να μάθει κάποια πράγματα από όσα επί 9 μήνες έκανα, διαιτόμενη με χρήματα του δημοσίου, ήταν όταν ο τωρινός μου σχολικός σύμβουλος μου, ο κ. Μιχαλάς, μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω μια 20λεπτη εισήγηση σε ημερίδα για τους συναδέλφους της Θεσπρωτίας.

https://sites.google.com/site/tetartakia/goneis

https://paideia.forumgreek.com/t28-topic

Πάλι καλά. Αν και δεν είναι ακριβώς αυτός ο προορισμός ενός ανθρώπου που ειδικεύτηκε στην έρευνα. Να παρουσιάζει την πτυχιακή του ερευνητική εργασία. Μα να αναλαμβάνει και νέες ερευνητικές εργασίες.

Ας ελπίσω πως πριν αφυπηρετήσω κάτι θα αλλάξει στον τομέα αυτό. Και η Πολιτεία θα θελήσει να αξιοποιήσει για το κοινό καλό τις γνώσεις που η ίδια φρόντισε να δώσει στους υπαλλήλους της.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Με αφορμή τη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Empty Απ: Με αφορμή τη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Ιουλ 29, 2011 2:46 pm

Ερώτηση που βρήκα κι εγώ να κάνω...

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=413218Τροπολογία - «φωτιά» που αφορά 7.000 εργαζόμενους σε 40 εταιρίες, Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε και συζήτησε με τους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ενδιάμεσης αξιολόγησης (Mini Mission) ενόψει της επίσημης αξιολόγησης στις 16 Αυγούστου. Την τρόικα εκπροσωπούν στην Αθήνα οι δύο από τους τρεις επικεφαλής. Ο κ. Ματίας Μορς (Κομισιόν), o κ. Κλάους Μαζούx (ΕΚΤ) και ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Μπομπ Τράα.

Εν τω μεταξύ, έτερη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών δίδει δυνατότητα να αλλάζουν διευθυντές εφοριών οι οποίοι απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους αύξησης των εσόδων μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Συγχωνεύσεις παντού, 7.000 υπάλληλοι στον αέρα


Η τροπολογία - προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, οδηγεί σε συγχώνευση και αναδιοργάνωση 40 οργανισμών και φορέων και αφορά άμεσα 7.000 άτομα που εργάζονται σήμερα σε αυτούς.

Παρά τη διάχυτη ανησυχία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Η. Μόσιαλος επανέλαβε την προς μηνός δέσμευση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου ότι «δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος».

- Με κοινές υπουργικές αποφάσεις, κατά περίπτωση διασπώνται, συγχωνεύονται,
καταργούνται ή μεταφέρονται σε άλλες εταιρίες και Οργανισμούς οι παρακάτω ΑΕ και Οργανισμοί:


- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ ΑΕ)

- Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ ΑΕ)

- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ ΑΕ)

- Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ)

- Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ. ΑΕ)

- Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ)

- ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ

- Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ)

- Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)

- Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ)

Καταργούνται ή συχωνεύονται άμεσα οι παρακάτω Οργανισμοί:

- Το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο.

- Ο Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΟΕΤ) ΝΠΙΔ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καταργείται.

κλπ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης