ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ Empty ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Σεπ 23, 2013 5:08 am

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΤΡΙΤΗ 24 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!


· Για τις διαθεσιμότητες στην εκπαίδευση!
· Για τους πρώτους 200 διαθεσίτες δασκάλους της Α, Β, και Γ Αθήνας!
· Για την απόλυση των εργαζομένων στη δημοτική αστυνομία!
· Για τις διαθεσιμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία τα υπουργεία και τα πανεπιστήμια!
· Ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, απελπισία, φασισμό!
· Ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και την πολιτική τους!
· Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12: 30 μ. μ.

ΤΡΙΤΗ 24/9 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

· ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ & ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ.

· 07:00 π. μ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π. Ε. της Αττικής , ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ (ΤΣΟΧΑ 14) ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

· ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (10:30 Πλατεία Κλαυθμώνος)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

· ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ & ΑΔΕΔΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (13:00 Προπύλαια)

· ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 4:00 ΣΤΟ 5Ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
(ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 171) ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΊΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

· ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ (18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ).

· ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ, ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ.
· ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ.
· ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
· OXI ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ Empty Απ: ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Σεπ 23, 2013 6:24 am

Ας συγκρίνουμε τα ανωτέρω με την απόφαση της ΔΟΕ:

Αρ. Πρωτ.175 - Αθήνα 22/9/2013

Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ 22-9-2013


 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των Προέδρων κι αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αλλά και την ασφυκτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην εκπαίδευση οι αντιεκπαιδευτικές ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και του διοικητικού μηχανισμού, αποφάσισε τα παρακάτω:

Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και καλούνται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, αυθαίρετα στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, να συμπληρώσουν δηλώσεις τοποθέτησης ώστε να μετακινηθούν σε άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε., να μην υποβάλλουν δηλώσεις ώστε να μη νομιμοποιήσουν την εκτός λογικής και νόμου διαδικασία. Επειδή πολλοί συνάδελφοι, αισθανόμενοι την πίεση και το φόβο που δημιουργούν οι αποφάσεις της διοίκησης, παραπλανήθηκαν κι έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις, μπορούν πριν τη λήξη της προθεσμίας να αιτηθούν την ανάκλησή τους.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωρώντας και στη νομική αντιμετώπιση της διαδικασίας καλεί τους συναδέλφους να ασκήσουν ατομικά αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων των Περιφερειακών Διευθυντών και κατά των ατομικών αποφάσεων που πρόκειται να εκδοθούν. Οι αιτήσεις αυτές μέσω των τοπικών Συλλόγων θα πρέπει άμεσα να έρθουν στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που θα αναλάβει να τις προωθήσει σε κοινό δικόγραφο με την αίτηση που θα ασκήσει ως συνδικαλιστική οργάνωση στα πλαίσια της υπεράσπισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των μελών της.

  Στα ίδια πλαίσια το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωρά στην, εκ των προτέρων, αποστολή εξώδικων προς τη διοίκηση όπου θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους θεωρεί την όλη διαδικασία καταχρηστική (Επισυνάπτεται σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου κ. Τσίπρα)

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικαιροποιώντας προηγούμενη απόφασή του καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του Κλάδου στα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε. καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ως διορισμένα μέλη να αποτρέψουν με τη στάση τους τις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων για την αυθαίρετη μετακίνηση των εκπαιδευτικών, μπλοκάροντας κάθε τέτοια διαδικασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η άσκηση ένδικων μέσων είναι ένας από τους τρόπους  αντίστασης κατά των αυθαιρεσιών της διοίκησης.

Σας καλούμε όλους

σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές - απεργιακές δράσεις αυτής της εβδομάδας και συγκεκριμένα:

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23/9/2013 στις 12.30 από κοινού με την ΟΛΜΕ αλλά και σε κάθε άλλη παρόμοια συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας ( τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος , καθώς και στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Την ίδια ημέρα συμμετέχουμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (για την Αττική 7.00 π.μ. στην Περ/κή Δ/νση Αττικής, Τσόχα 15-17, Αθήνα) ενάντια στις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Παρόμοιες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 13.00 στα Προπύλαια καθώς και στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.

Στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου (δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας) όπου θα αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις θα πρέπει να στέλνονται άμεσα στη Δ.Ο.Ε. ώστε το Δ.Σ. να τις συνεκτιμήσει με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να προχωρήσει στην εκτίμηση για την πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

  Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος                                         Κικινής Θανάσης
Η ΔΟΕ λοιπόν ζητάει να γίνουν οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων το πρωί της Τετάρτης, 25/9. Και οι αποφάσεις να σταλούν άμεσα στη ΔΟΕ για λήψη περαιτέρω απόφασης.

Ο Σύλλογος όμως Νέας Σμύρνης για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγες μέρες διαφοροποιεί την απόφαση της ΔΟΕ και συγκαλεί Συνέλευση στις 4 το απόγευμα!!!

Το θέμα αυτή τη φορά δεν είναι απλά η μεταφορά από το πρωί στο απόγευμα. Η έλλειψη δηλαδή σεβασμού στην προσωπική ζωή του κάθε συναδέλφου που ενημερώθηκε από χτες για την απόφαση της ΔΟΕ και προγραμμάτισε ίσως με αυτή τις διάφορες υποχρεώσεις του. Αλλά το παλαβό να ορίζεται η συνέλευση ανάμεσα σε δύο συλλαλητήρια που γίνονται την ίδια μέρα στο κέντρο. Και συγκεκριμένα έχουμε:

13.00 συλλαλητήριο στα Προπύλαια

16.00 συνέλευση στη Νέα Σμύρνη

18.00 συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Γιατί; Άγνωστο... Σιγά μη μας έδιναν και λογαριασμό.

Μήπως δίνουν λογαριασμό που η βάση του συλλόγου δεν έχει εγκρίνει απεργιακές κινητοποιήσεις και όμως μας έρχονται εντολές άνωθεν; Και όταν διαβάζουμε πως και η Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ δεν είχε απαρτία και πως μόνο 11 Σύλλογοι πανελλαδικά έκαναν συνελεύσεις με απαρτία;

Ζούμε λοιπόν στην εποχή που η δημοκρατία κουρελιάζεται καθημερινά και πανταχόθεν. Και μάλιστα στη χώρα που τη γέννησε. Μετά έχουμε και το θράσος να παριστάνουμε τους πολέμιους του φασισμού...

Ή πως δεν καταλαβαίνουμε γιατί αντί να μαζικοποιείται το κίνημα, διαρκώς φυλλορροεί.

Πρώτα θα τους στείλουμε όλους στα σπίτια τους και μετά δε θα ξέρουμε και τι έφταιξε.

Και φυσικά όχι μόνο για τη μεταφορά μιας συνέλευσης αλλά για το συνολικό κλίμα των ημερών.

Τα λέω και αναλαμβάνω την ευθύνη. Για να μην πει μετά κανένας πως δεν υπήρξαν και αντίθετες φωνές. Όταν θα τελειώσει το πανηγύρι και θέλοντας και μη θα κληθούν κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις. Για το παράλογο σκηνικό που έστησαν τούτο το Σεπτέμβρη. Δίχως καμιά προετοιμασία, χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη της βάσης, να προχωράνε σε αλλεπάλληλες απεργίες.

Δηλαδή με προϋποθέσεις και δυνατότητες μηδέν για επιτυχία του αγώνα.

Γιατί, λένε, ο λόγος είναι σοβαρός. Μα αφού είναι σοβαρός, γιατί τέτοιες γελοιότητες;

Έπρεπε πρώτα να γίνουν συνελεύσεις, να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να κληθούν να αποφασίσουν. Και αν κι εφόσον η πλειοψηφία τασσόταν για τη χι ή ψι απεργιακή κινητοποίηση να προχωρήσουμε. Όσο σοβαρός λόγος και αν υπάρχει. Η βάση θα το κρίνει αυτό. Και όχι οι πεφωτισμένοι.

Προσωπικά μιλώντας θα πω ότι όχι μόνο βαρέθηκα να εκτελώ εντολές μα και δεν το ανέχομαι. Να με σέρνουν από τη μύτη και από ελεύθερος άνθρωπος να μετατρέπομαι σε υποζύγιο.

Αρκετά τραβάμε ως υπάλληλοι και ως πολίτες. Δεν μπορεί τα ίδια να τραβάμε και ως μέλη ενός συνδικάτου.

Επίσης διευκρινίζω ότι τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Και όχι του σκύβω τη μέση και αδιαμαρτύρητα δέχομαι τα μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή μας αλλά και την παιδεία και την Ελλάδα ολόκληρη. Να αγωνιστούμε. Να σηκώσουμε το κεφάλι και να απαιτήσουμε πίσω τη ζωή που μας έκλεψαν.

Πώς όμως; Με απεργίες για τις απεργίες; Με απεργίες καταδικασμένες σε αποτυχία;

Εκεί είναι η δική μου αντίρρηση. Στο πώς οργανώνεις μια απεργία.

Και έχοντας την πικρή εμπειρία πολλών απεργιών και πολλών αγώνων.

Παλιότερα, αρχές του 1980 με τους ναυτεργάτες. Που παρά τους αγώνες το παιχνίδι χάθηκε και βρεθήκαμε χιλιάδες άνθρωποι στον καιάδα της ανεργίας. Μάθημα ζωής εκείνο το χουνέρι. Και για τούτο δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου κάνει μαθήματα αγωνιστικότητας. Επειδή καλά γνωρίζω, το βίωσα στο πετσί μου, πως δε φτάνει να αγωνίζεσαι αλλά να φροντίζεις αυτός ο αγώνας να έχει προοπτικές νίκης.

Αμέτρητες επίσης απεργίες με το εκπαιδευτικό κίνημα. Με κορυφαίες τις μεγάλες απεργίες του 1997 και του 2006.

Από το 97 και η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλα στον τότε πρωθυπουργό της χώρας:

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=86069&ct=75&dt=23/02/1997

Από τότε και η τεράστια αγανάκτηση για το ξεπούλημα του αγώνα μας από την ηγεσία της τότε ΔΟΕ.

Χρόνια αργότερα έζησα την απεργία του 2006. Και τις 6 εβδομάδες.

Και το νέο ξεπούλημα από το κόμμα της τότε αντιπολίτευσης αλλά και τα τεράστια λάθη των συνδικαλιστών.

Νισάφι. Δεν επιτρέπω πια να μου καταστρέφουν τη ζωή και οι συνδικαλιστές.

Και σε όποιον αρέσει. Έχω τη δική μου γνώμη και σε όποιον αρέσει. Τη γνώμη πως μόνο η βάση του κλάδου μπορεί να με δεσμεύσει να υπακούσω. Όχι μια δράκα συνδικαλιστών που παίρνουν αποφάσεις ενάντια στη θέληση του κλάδου. Γιατί αυτοί έτσι νομίζουν με τα σοφά μυαλά τους.

Βασική μου αρχή η πίστη στη δημοκρατία. Και δεν τη χαλαλίζω όσους εκβιασμούς και αν μας κάνουν.

Και δυστυχώς περισσεύουν τούτες τις μέρες οι εκβιασμοί από το συνδικαλιστικό κατεστημένο. Που δεν εννοεί να καταλάβει τις λάθος επιλογές του και βάζει το μπιστόλι στον κρόταφο.

Λέω λοιπόν ότι σεβόμενη την πανεργατική απεργία της αυριανής μέρας αλλά και τους σοβαρούς λόγους που την επέβαλαν, αύριο θα απεργήσω. Και φυσικά θα είμαι παρούσα και στο συλλαλητήριο. Ώρα 10.30 στην Κλαυθμώνος. Αν βρω εκεί και το πανό του συλλόγου μου, θα πορευτώ μαζί του.

Μεθαύριο όμως Τετάρτη, που τα μαγειρέματα όσων θέλουν με το ζόρι να τραβήξουν την δήθεν απεργία διαρκείας της ΟΛΜΕ και μόνο, θα είμαι στο σχολείο μου. Γιατί εκτιμώ πως η απεργία της ΟΛΜΕ ήδη από την Παρασκευή πνέει τα λοίσθια. Ξεκίνησε με 90% τη Δευτέρα και σταδιακά ως την Παρασκευή κατέβηκε σε αρκετές ΕΛΜΕ ακόμη και στο 20%. Για ποια απεργία διαρκείας μας λένε;

Επιπλέον εξοργίστηκα διαβάζοντας πως αυτοί που υποστηρίζουν τη συνέχεια της απεργίας εν ψυχρώ και ελαφρά τη καρδία θεωρούν δεδομένο το χάσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς! Αν είναι δυνατόν!

Και εντελώς ανόητα προπαγανδίζουν πως θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να παραιτηθεί! Λες και ξεχνάμε τι έγινε το Μάη. Με την επιστράτευση. Σιγά μη δεν κάνει νέα επιστράτευση η κυβέρνηση αν όντως ζοριστεί από κάποια απεργία, της ΟΛΜΕ ή όποια άλλη. Αυτές τις θεωρίες μόνο ελαφρόμυαλοι τις λένε και παντελώς ηλίθιοι τις πιστεύουν.

Αλλά ακόμη και αν δεχτούμε πως η απεργία θα φουντώσει και θα παρασύρει με τη τακτική του ντόμινο και άλλους κλάδους. Και φτάσουμε σε γενική πολιτική απεργία. Που θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε παραίτηση. Ποια είναι η πολιτική πρόταση για την επόμενη μέρα; Υπάρχει; Και αν ναι, στηρίζεται από την πλειοψηφία της κοινωνίας;

Δυστυχώς όχι. Και δεν υπάρχει για τον απλούστατο λόγο της ασυνεννοησίας εκείνου του τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που αντιτίθενται στη μνημονιακή πολιτική. Ο καθένας λέει τα δικά του και κρατάει παντιέρα τον εγωισμό του πως του ανήκει το αλάθητο του Πάπα.

Αν δεν υπάρξει όμως συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων κατά του μνημονίου, είναι τεράστια ανοησία να επικαλείσαι την πολιτική ανατροπή. Και όταν το επικαλούνται άνθρωποι που εκτός από συνδικαλιστές είναι και μέλη αυτών ακριβώς των κομμάτων που ευθύνονται για την ασυνεννοησία, συνιστά και προδοσία του κινήματος. Μας εμπαίζουν. Και μας αντιμετωπίζουν ως πιόνια των κομματικών τους σκοπιμοτήτων.

Αποσκοπούν μόνο να δημιουργήσουν μπάχαλο και αναμπουμπούλα. Όχι να λυθούν προβλήματα. Για να εξασφαλίσει ο καθένας τους μερικές ψήφους στις όποιες επόμενες εκλογές.

Ξεγελιούνται όμως αν νομίζουν πως ο λαός μας είναι βλάκας. Και δεν καταλαβαίνει το αισχρό πολιτικό παιχνίδι. Αυτή είναι η αιτία που ο κόσμος δεν πατάει καν στις συνελεύσεις. Απέχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Απέχει γιατί νιώθει απελπισμένος και παρατημένος. Δε βλέπει φως από πουθενά. Και γιατί μπούχτισε από ψέματα. Κι όχι γιατί οι Έλληνες σταμάτησαν να είναι Έλληνες. Και ο λαός εκείνος που θέτει την ελευθερία του ως ύψιστο αγαθό.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι να μιλήσουμε στο λαό μας τη γλώσσα της αλήθειας.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και να δημιουργήσουμε στη βάση όσων μας ενώνουν κοινό μέτωπο αντίδρασης στην πολιτική που μας σκοτώνει, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Δεν πάει άλλο. Αυτό είναι γεγονός.

Ένα μέτωπο που θα επιτρέψει και τη διαμόρφωση πολιτικής πρότασης.

Αυτό περιμένει ο λαός. Να ανάψει αυτό το φως.

Και εμείς τι κάνουμε; Ακριβώς το αντίθετο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ Empty Απ: ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Σεπ 23, 2013 10:08 am

Σχετική με τα ανωτέρω η επόμενη ανάρτηση στο φόρουμ:

https://paideia.forumgreek.com/t2065-topic

Και με τίτλο:

ΜΠΛΟΦΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΩΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ!

Ναι, σ' αυτό το σημείο κατάντησαν οι συνδικαλιστές του δημοσίου. Να ψεύδονται ασύστολα. Με το ψέμα να αποκαλύπτεται όταν η ίδια η ΓΣΕΕ τους διέψευσε:

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

23/09/2013

Δελτίο Τύπου - Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ

Μετά την είδηση που αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πραγματοποίηση από την ΓΣΕΕ 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Τρίτη, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη, με δεδομένο το γεγονός ότι η Συνομοσπονδία για τη συνέχιση του αγώνα αναμένει τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών μελών της βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

2. Αποφασίστηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Γίνεται μάλιστα μαζική έκκληση προς όλους για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση της βίας παράλληλα με την περιθωριοποίηση των απολογητών της βίας και του ναζισμού.

Με γνώμονα αυτές τις αποφάσεις έως το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης