Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο

Πήγαινε κάτω

Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο Empty Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Ιουλ 29, 2011 2:32 pm

Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο

"Κούρεμα" στους μισθούς αναδρομικά από 1η Ιουλίου


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2011, 14:17


Σημαντικές περικοπές θα έχουν οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζονται από 1ης Ιουλίου μειώσεις σε κρίσιμα επιδόματα.

Ετσι:

- Μειώνεται κατά 50% το κίνητρο απόδοσης το οποίο ανάλογα με τη βαθμίδα φτάνει από 86 έως και 120 ευρώ.

- Ερχεται περικοπή των επιδομάτων που λαμβάνουν εργαζόμενοι στο υπουργείο Εξωτερικών. Περικοπές θα υπάρξουν για τους πρέσβεις και τους γραμματείς. Θα φτάνουν στο 30% επί των σημερινών επιδομάτων (140 - 137 ευρώ).

-25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων. (Σήμερα το επίδομα κυμαίνεται από 140 ευρώ μέχρι 388 ευρώ).

- 20% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ (Σήμερα κυμαίνεται από 316 ευρώ μέχρι 426 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ (Σήμερα κυμαίνεται από 136 ευρώ μέχρι 385 ευρώ), του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Σήμερα κυμαίνεται από 172 ευρώ μέχρι 394 ευρώ), του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του Ε.Σ.Υ. (κυμαίνεται από 355 ευρώ μέχρι 450 ευρώ), του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος (Σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ), του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Κυμαίνεται από 179 ευρώ μέχρι 464 ευρώ), του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού (Κυμαίνεται από 125 ευρώ μέχρι 364 ευρώ), του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ (Κυμαίνεται από 180 ευρώ έως 370 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ (Κυμαίνεται από 80 ευρώ έως 110 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού εν γένει προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Κυμαίνεται από 125 ευρώ μέχρι 364 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κυμαίνεται από 258 ευρώ μέχρι 328 ευρώ), του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ (Κυμαίνεται από 118 ευρώ μέχρι 153 ευρώ).

- 15% το ποσό του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών (Σήμερα ανέρχεται στα 500 ευρώ), του ειδικού μουσικού επιδόματος του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Θ. και Ε.Λ.Σ. (Σήμερα ανέρχεται σε 647 ευρώ) και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 426 ευρώ).

- 10% τα ποσά που χορηγούνται ως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 700 ευρώ).

- 30% τα ποσά που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.λπ. που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας ι.δ.α.χ. του Δημοσίου, ν.π.δ.δ. και ο.τ.α.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=413189


Θα ζαλιστώ μανούλα μ'...

Με αφορμή την είδηση διάβασα και κάτι τρελά ποσά επιδομάτων που παίρνουν σε άλλους τομείς του δημοσίου και έφριξα.

Εμ έτσι εξηγείται γιατί εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε οι πιο χαμηλόμισθοι του δημοσίου.

Άκου

- 15% το ποσό του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών (Σήμερα ανέρχεται στα 500 ευρώ),

του ειδικού μουσικού επιδόματος του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Θ. και Ε.Λ.Σ. (Σήμερα ανέρχεται σε 647 ευρώ)

500 ευρώ επίδομα οι μεν

647 οι άλλοι...

Και οι δάσκαλοι;

Για τους δασκάλους η πατρίδα δεν είχε καν τα 176 ευρώ να δώσει.

Και την ίδια ώρα να διαβάζεις για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Ανάμεσά τους και για την κυρία υπουργού... Και για τα σκάνδαλα των πολιτικών. Που έφαγαν κι αν έφαγαν λεφτά.

Να μην τρελαίνεται ο άνθρωπος; Και να μην αγανακτεί;

Υπόψην ότι η περικοπή και στα δικά μας επιδόματα θα έχει αναδρομική ισχύ! Που σημαίνει ότι θα μας τα κρατήσουν μαζεμένα από τον επόμενο μισθό.

Κι ο άλλος στην Άρτα να σου μιλάει για ανάπτυξη.

Και να κουνάει το πλήθος και σημαίες...

Τα κεφάλια τους τα ξερά θα τα κουνήσουν ποτέ; Να έρθει το μυαλό στη θέση του; Και να δουν προς τα πού τραβάμε;;;


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο Empty Απ: Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Ιουλ 29, 2011 2:41 pm

Και η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/deltia/2011/july/2972011-1.csp


29/07/2011

Δελτίο Τύπου 29.7.2011 - Νέες περικοπές στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Αντί αυτού ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Ο Υπουργός Οικονομικών ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αποσύρει σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, επανήλθε σήμερα αιφνιδιαστικά δημιουργώντας τετελεσμένα ενόψει νέου μισθολογίου και ναρκοθετώντας κάθε απόπειρα διαλόγου.

Μετά από όλα αυτά οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο Empty Απ: Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Ιουλ 29, 2011 3:00 pm

Και προσέξτε αυτό:

Αποκαλυπτικό μάλιστα της κυβερνητικής πολιτικής είναι ότι η αύξηση των κρατήσεων για την ανεργία και το Τ.Π.Δ.Υ. που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες και είχε εφαρμογή από 1.8.2011 με νέα διάταξη του νομοσχεδίου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2011.

Είναι απόσπασμα από ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ λίγες μέρες πριν...

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/deltia/2011/july/2072011-1.csp

Καταλαβαίνετε συνάδελφοι τι γίνεται;

Όχι μόνο περικοπές από τους μισθούς.

Αλλά και βάλσιμο κανονικά του χεριού τους στην τσέπη μας για να πάρουν πίσω χρήματα που μας είχαν ήδη καταβάλει!

Σε ποια ηθική στηρίζεται μια τέτοια πράξη;

Να νομοθετείς εκ των υστέρων;

Και να βουτάς από την τσέπη του εργαζόμενου χρήματα που ήδη πληρώθηκε για την εργασία που πρόσφερε;

Έχει χαθεί τελείως ο μπούσουλας.

Κι αν δεν υπάρξει παλλαϊκός ξεσηκωμός ποιος ξέρει τι άλλο θα κάνουν...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης