ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Πήγαινε κάτω

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Empty ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Μαρ 25, 2014 1:55 pm

Άμεση η αντίδραση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης για την εντολή άνωθεν να αρχίσει η αξιολόγηση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ »
Ν. ΣΜΥΡΝΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 - Ap. ΠΡΩΤ. 182
Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα
Πενταγιώτη Αλεξάνδρα

Έπεσαν οι μάσκες! Άρχισαν οι ασκήσεις αυταρχισμού!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 μμ

Την ήττα του ομολογεί το Υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο 44375/Γ1/24-3-2014, μέσω της οποίας προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4-4-2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας, αν ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν ορίζει. Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακούς διευθυντές να αποστείλουν, μέχρι 11-4-2014, στο γραφείο του δ/ντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας!!!
Είναι φανερό ότι η μαζικότητα των αρνήσεων συγκρότησης ομάδων εργασίας από χιλιάδες Συλλόγους Διδασκόντων, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση του Υπουργείου και των προθύμων Στελεχών του στα σεμινάρια της Ντροπής από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, οδηγούν το Υπουργείο Παιδείας να παίξει το τελευταίο του χαρτί, τον αυταρχισμό! Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Τσάμπα πήγαν τα 3,5 εκ. για να φτιαχτούν τόσα power point που διαφήμιζαν την αυτοαξιολόγηση, ότι δήθεν αναγνωρίζει τη σχετική αυτονομία των σχολείων, ενισχύει το βαθμό ελευθερίας του εκπαιδευτικού, εδραιώνει πολιτισμό εμπιστοσύνης κλπ κλπ (απόσπασμα από το κείμενο των ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ, η αυτοξιολόγηση με μια ματιά, Οκτώβριος 2013).

Μπροστά στον κίνδυνο οι αρνητικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, εγκαταλείπεται τρέχοντας η επιχείρηση να εμπεδωθεί με όρους συναίνεσης και συνεργασίας η «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε υποτίθεται το βασικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου μέχρι σήμερα.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με την ακύρωση των σεμιναρίων, με την συγκέντρωση 58.650 υπογραφών πανελλαδικά δηλαδή του 93,5% του κλάδου, με τις εκατοντάδες συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας, καταγράφηκε η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν διαγράφεται με απειλές.
Το Υπουργείο, με αυτή την εγκύκλιο-μνημείο αυταρχισμού- επιδιώκει να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.

Ξέρει ότι η ζυγαριά μέσα στον κλάδο έχει γύρει καθαρά ενάντια στην αυτοξιολόγηση και την αξιολόγηση και επιδιώκει, με μια απεγνωσμένη κίνηση "πολιτικής πυγμής να οδηγήσει τους Συλλόγους Διδασκόντων να φτιάξουν τώρα, δήθεν εθελοντικά, μόνοι τους, ομάδες εργασίας.

Επιχειρεί ως την ύστατη στιγμή να εξασφαλίσει μια δήθεν συναίνεση, να εξαναγκάσει όσους μπορέσει να ταχθούν με τη μεριά του.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!


Οι επόμενες ενέργειες μας:

· Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

· Οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4, ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία. Άλλωστε, η ίδια η εγκύκλιος δίνει προθεσμία ως τις 4/4.

· Συμμετέχουμε στο συντονισμό των συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ, Τετάρτη 26/3, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α), στις 7.00 μμ. Καλούμε και κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να παραβρεθεί.

· Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής την Παρασκευή 28/3, 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας. Ζητάμε από τη ΔΟΕ πανελλαδική συγκέντρωση με απεργία για τις 28/3 και κάλεσμα για πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 29/3 και την Κυριακή 30/3.

· Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα ώστε ο κλάδος από την Τετάρτη να έχει ήδη δρομολογήσει τις πρώτες του δράσεις. Να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες ΓΣ σε όλους τους Συλλόγους και σε Ολομέλεια Προέδρων για την απεργιακή απάντηση μας και για κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος και της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του υπουργείου.

· Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την ανάθεση.

· Απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης!


______________________________________

Αντιθέτως η ΔΟΕ για μια ακόμη φορά έμεινε στο αναμείνατε στο ακουστικό σας μέχρι να πληροφορηθούμε, να δούμε, να σκεφτούμε και να συσκεφθούμε...

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=10669

[...] Καλούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών να διατηρήσουν το αγωνιστικό φρόνημα και την ενότητα που τους έχει διακρίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να παραμείνουν συσπειρωμένοι κοντά στην Ομοσπονδία και να αναμένουν τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία.

Το πρωί της Πέμπτης 27/3 κι αφού έρθει σε επαφή και με τις άλλες Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, εξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, μα πάνω απ' όλα λάβει υπόψη του τη βούληση του Κλάδου, την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ώστε να οργανώσει τη από εδώ και πέρα στάση μας.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Empty Απ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Μαρ 25, 2014 2:05 pm

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΟΕ. Που εξοργίζει καθώς δείχνει ότι οι μπαμπάδες του κλάδου χρειάζονται τρεις μέρες από την ανακοίνωση της εγκυκλίου για να μπορέσουν να συνεδριάσουν. Εδώ ο κλάδος καίγεται κι αυτοί ποιος ξέρει πού βρίσκονται...

Αρ. Πρωτ. 750 Αθήνα 24/3/2014

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.ΘΕΜΑ : « Για τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και την αυταρχική της εκτροπή.»

Κίνηση πανικού σε ακόμη πιο αυταρχική κατεύθυνση. Αυτός είναι ο αληθινός τίτλος της με αριθμό 44375/Γ1/24-3-2014 εγκυκλίου του Υπουργού Παιδείας με την οποία ο κύριος Υπουργός, αφού οι δύο προηγούμενες, με υπογραφή Υφυπουργού, εγκύκλιοι απέτυχαν να κάμψουν την αντίσταση των εκπαιδευτικών στην προωθούμενη εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης» - αξιολόγησης - χειραγώγησης, αποφάσισε να απεκδυθεί το «δημοκρατικό» μανδύα και προστάζει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αγνοήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να συγκροτήσουν, με δική τους απόφαση, τις ομάδες εργασίας της ΑΕΕ. Κι όλα αυτά το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, λίγες ώρες πριν τιμήσουμε τους ήρωες του 1821 που με τους αγώνες τους έβαλαν τα θεμέλια της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τη νεότερη Ελλάδα.

Είναι ολοφάνερο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ένιωσε τη δύναμη της άρνησης των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της ΑΕΕ που συνδέεται με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση - χειραγώγηση των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Είναι ολοφάνερο ότι αντιλήφθηκε από τα δύο πρώτα σεμινάρια στελεχών ότι ακόμα κι ο μηχανισμός αξιολογητών που προσδοκά να έχει στη διάθεσή της είναι, σε μεγάλο βαθμό, απρόθυμος να την ακολουθήσει και δεν αντέχει την πίεση της βάσης των εκπαιδευτικών.

Η προσφυγή στην αντιδημοκρατική μέθοδο του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και η εγκατάλειψη των μεγαλόστομων κενολογιών περί «σχετικής αυτονομίας των σχολείων, ενίσχυσης του «βαθμού ελευθερίας του εκπαιδευτικού» και εδραίωσης πολιτισμού εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν τις ειλικρινείς προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας αλλά και την ουσία του δίπτυχου ΑΕΕ - αξιολόγηση που δεν είναι άλλη από την απόλυτη χειραγώγηση.

Αυτό που δείχνει να αγνοεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι ο μεγάλος βαθμός συσπείρωσης που η μάχη κατά της ΑΕΕ- αξιολόγησης έχει φέρει στο εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το συντριπτικό ποσοστό του 93% των εκπαιδευτικών που υπέγραψε το κείμενο άρνησής της και ο απίστευτος όγκος των σχολικών μονάδων που έχει ήδη συντάξει πρακτικά μη συγκρότησης των ομάδων εργασίας είναι ο παράγοντας που δεν έχει μετρήσει σωστά. Γιατί καμιάς μορφής αξιολόγηση δεν μπορεί να προχωρήσει δίχως τη συναίνεση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών να διατηρήσουν το αγωνιστικό φρόνημα και την ενότητα που τους έχει διακρίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να παραμείνουν συσπειρωμένοι κοντά στην Ομοσπονδία και να αναμένουν τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία.

Το πρωί της Πέμπτης 27/3 κι αφού έρθει σε επαφή και με τις άλλες Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, εξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, μα πάνω απ' όλα λάβει υπόψη του τη βούληση του Κλάδου, την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ώστε να οργανώσει τη από εδώ και πέρα στάση μας.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης