ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Απρ 01, 2014 8:02 am

Άρχισαν οι παραιτήσεις Διευθυντών Σχολείων.

Οι παρακάτω υπογράφοντες, Μαδυτινός Κωνσταντίνος και Στυλιανίδου Δέσποινα, παραιτούμαστε από τη θέση του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και του Γυμνασίου Μούδρου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ» αντίστοιχα, γιατί συντασσόμαστε με τις θέσεις του Σωματείου μας, του Κλάδου, αλλά και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που αντιτίθεται στην επιβολή του «νέου» σχολείου της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων μέσω της αυτοαξιολόγησης των σχολείων και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Δεν έχουμε την πρόθεση να γίνουμε το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής, εφαρμόζοντας από τη θέση του Διευθυντή την αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση, δηλαδή την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την καταδίκη συναδέλφων μας σε μισθολογική στασιμότητα, διαθεσιμότητα ή και απόλυση.

Με την αυτοαξιολόγηση, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συντάσσονται με τις εδώ και πολλά χρόνια κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύουν όχι στην καλυτέρευση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στο έργο τους, αλλά στη μετάθεση των δικών τους ευθυνών για την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις νέες ανάγκες της οικονομίας της αγοράς στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Αυτό γίνεται βάζοντάς τους να ψάχνουν πόρους για τη λειτουργία και συντήρηση των σχολείων είτε ζητιανεύοντας σε ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις, είτε βάζοντας οι γονείς πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, είτε συμπράττοντας με επιχειρήσεις που θα εμφανίζονται ως χορηγοί, έχοντας λόγο και για τα προγράμματα των σχολείων. Εκεί στοχεύει και η επιβολή στην ουσία των λεγόμενων project μέσω της Ευέλικτης Ζώνης. Θέλουν σχολεία με διαφοροποιημένα προγράμματα, ανάλογα με τη χρηματοδότηση των ιδιωτών και το επίπεδο των μαθητών. Θέλουν σχολεία που θα έχουν ακόμα πιο άνιση αντιμετώπιση των μαθητών, που δεν θα έχουν ενιαία προγράμματα διδασκαλίας και βιβλία που δε θα προάγουν πραγματικά την επιστημονική γνώση και την ιστορική αλήθεια.

Η αξιολόγηση είναι το προκάλυμμα της κυβέρνησης για να επιβάλει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης χωρίς αντιστάσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς, με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Καλούμε τους συναδέλφους μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία πανελλαδικά πήραν θέση κατά της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης, να μη συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας Διευθυντές, να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης και αν χρειαστεί να παραιτηθούν και αυτοί από τη θέση του Διευθυντή-αξιολογητή, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του Κλάδου, των Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων μας, αλλά και των καταστατικών των Σωματείων που έχουν σκοπούς τη συναδελφική αλληλεγγύη και την προαγωγή της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης.

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Δάσκαλος Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

Στυλιανίδου Δέσποινα

Φιλόλογος Ταμίας της ΕΛΜΕ Λήμνου

Πηγή, pekp.gr


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Απρ 01, 2014 8:05 am

Παραιτείται από Διευθυντής Σχολείου και ο Ζαχαρίας Καψαλάκης !

Και να που ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Και ο κόμπος δε χωρεί να περάσει από το χτένι και εσύ πλέον θα πρέπει να αποφασίσεις «με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις».

Η ΔΟΕ μονίμως στα κεραμίδια… Το υπουργείο μου ζητά να παρανομήσω, ζητώντας μου ως δικτάτορας – διευθυντής να ορίσω ομάδες αξιολόγησης, όταν ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι αρνητικός…

Μα είμαι ήδη παράνομος, γιατί δέχτηκα να διευθύνω ένα σχολείο που άρχισε μαθήματα στις 9 του Οκτώβρη, καθώς δεν είχε προσωπικό! Είμαι ήδη παράνομος, αφού διευθύνω ένα Ειδικό Σχολείο – το μοναδικό στην Κρήτη – που δεν έχει κοινωνική υπηρεσία δηλ. δεν έχει ούτε κοινωνικό λειτουργό, ούτε ψυχολόγο, τη στιγμή που οι ειδικότητες αυτές αφθονούν και στα σχολεία Γενικής Αγωγής…

Αρκετές παρανομίες έκανα φέτος. Δε θα κάνω άλλες…

Όταν έχεις αρχές και ηθική, δεν υπάρχουν και διλήμματα.

Όταν το σύστημα σε χρησιμοποιεί, δεν χρειάζονται πολλές σκέψεις! Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω κάτι πέρα και έξω από τα πιστεύω μου, πέρα και έξω από την αξιοπρέπειά μου. Υπηρέτησα τον κλάδο εκλεγμένος από πολλά πόστα, τιμήθηκα κατ΄ επανάληψη στις εκλογικές αναμετρήσεις που ήμουν υποψήφιος, λαμόγιο συνδικαλιστής δεν υπήρξα ποτέ μου, επομένως δε χρειάζεται καθόλου μα καθόλου σκέψη:

«Είναι προτιμότερη μια τίμια αποχώρηση, παρά μια ταπεινωτική συμπόρευση»!

(ΥΓ1: Πικραίνομαι μόνο που θα αφήσω το σχολείο της καρδιάς μου! Ζητώ συγνώμη τους μαθητές και τους συναδέλφους μου, αλλά θέλω να τους κοιτώ πάντα στα μάτια! Είναι τιμή να είσαι δάσκαλος… Μεγάλη τιμή! Αξιολόγηση δε θα κάνω… Η παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου στη διάθεση της Υπηρεσίας μου, όπως ήδη την ενημέρωσα αυτοπροσώπως σήμερα!)

(ΥΓ2: Ίσως κάποιοι να πουν ότι το κάνω, επειδή πιθανόν πιστεύουν ότι είμαι ένα βήμα πριν τη σύνταξη. Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχω ακόμα ηλικία συνταξιοδότησης και το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015 θα είμαι μάχιμος εκπαιδευτικός!)


pekp.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Απρ 01, 2014 8:08 am

Να κι ένας Διευθυντής, παράδειγμα προς μίμηση!!!

Νικόλας Γαλιατσάτος Φυσικός

Στις 14 Ιανουαρίου 2014 ο Σύλλογος των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου αποφάσισε: «Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Αν το Υ.ΠΑΙ.Θ. ενδιαφέρεται πραγματικά για την ποιότητα της εκπαίδευσης και έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο, για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, πρέπει να προχωρήσει άμεσα: – στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, – στην επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών, – στην κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, – στην εξασφάλιση ασφαλών και σύγχρονων υποδομών, – στην αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών, ώστε να ζουν αξιοπρεπώς μόνο από μια και μόνο δουλειά.

Τέλος η πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι δεν ευθύνεται ο εκπαιδευτικός για την εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας, βασικής παραμέτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την αντίθεση μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

Στις 24 Μάρτη ο Υπουργός Παιδείας αποφάσισε: «…Σε περίπτωση που σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων (π.χ. τους δείκτες που θα επεξεργασθεί η κάθε ομάδα), τότε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002, υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας…»

…Και εγώ πρέπει να αποφασίσω με ποιους θα πάω και ποιους θα αφήσω…

Η απάντηση είναι: με το Σύλλογο των καθηγητών.

Νικόλας Γαλιατσάτος

Φυσικός Γραμματέας ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου Αργοστόλι,

30-3-2014

Διαβάστε περισσότερα:

http://xenesglosses.eu/2014/03/arxisan-oi-paraitiseis-dieuthynton-sx/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Απρ 04, 2014 9:59 am

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Τόκας Αναστάσιος
του Αθανασίου
Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής ΠΕ70
Προϊστάμενος του 2ου Ειδικού
Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

ΠΡΟΣ
τον κ.Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΘΕΜΑ: Απαλλαγή από το καθήκον του Προϊσταμένου του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Κ. Διευθυντή

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Α. Είμαι ένας εκπαιδευτικός με 27/χρονη υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξα μάχιμος εκπαιδευτικός και τη μόνη χρονική περίοδο που “έλειψα” από την τάξη ήταν αυτή της δίχρονης μετεκπαίδευσής μου στην Ειδική Αγωγή. Ποτέ δεν πτοήθηκα από δυσκολίες που είχαν να κάνουν με ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος, ή απ' αυτές που συναντούν καθημερινά χιλιάδες συνάδελφοί μου μέσα στην τάξη. Αντίθετα μάλιστα, για μένα, οι δυσκολίες ήταν πρόκληση και προσπαθούσα από τη μια, με προτάσεις μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους συλλογικούς αγώνες να δρομολογηθούν θετικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και από την άλλη, να προσπαθώ συνεχώς να γίνομαι καλύτερος δάσκαλος για να μπορώ ν' ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο της μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών του λαού μας. Μέσα σ' αυτό το διάστημα οδηγός στο έργο μου - πέρα από τα σύγχρονα και τα διαχρονικά πορίσματα των επιστημών της αγωγής - ήταν η συνείδησή μου, η συλλογικότητα και η συναδελφικότητα όπως αυτές εκφράζονταν στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων που εργάστηκα, αλλά και στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος του οποίου είμαι ενεργό μέλος.

Τα τελευταία 4 χρόνια υπηρετώ στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και έχω οριστεί από την υπηρεσία ως Προϊστάμενος (χωρίς να το έχω επιδιώξει), καθώς είμαι ο μόνος δάσκαλος στο σχολείο που πληροί τα κριτήρια γι' αυτή τη θέση (οργανική τοποθέτηση, αρχαιότητα, μόρια κλπ). Τη συμβολή μου στο να λειτουργήσει το σχολείο με αξιοπρεπείς όρους, κάτω από τις απαράδεκτες υποδομές που διαθέτει, τις γνωρίζετε πολύ καλά, όπως γνωρίζετε και τον καθημερινό αγώνα που δίνει όλο το προσωπικό του σχολείου, με διάθεση χρόνου πέρα από το εργασιακό ωράριο, με προσφορά κάθε είδους βοήθειας και στήριξης των παιδιών ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, πέρα από τις τυπικές μας υποχρεώσεις.

Β.Τους τελευταίους μήνες από το ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση των νόμων για την Αυτοαξιολόγηση του Εκπ/κού Έργου και του Εκπαιδευτικού. Το ΥΠΑΙΘ απαιτεί από τα στελέχη της Εκπ/σης συνολικά, να υλοποιήσουν-επιβάλλουν τους νόμους αυτούς στους υφισταμένους τους εκπαιδευτικούς, τη στιγμή μάλιστα που εκφράζεται καθολική αντίθεση του κλάδου σ' αυτούς. Η τελευταία μάλιστα εγκύκλιος του Υπουργείου (44375/Γ1) ζητά να οριστούν από τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων οι εκπαιδευτικοί στις ομάδες ΑΕΕ, επιλέγοντας το δρόμο της βίαιης επιβολής. Με καλεί ουσιαστικά το Υπουργείο να υλοποιήσω και να επιβάλλω στους υφισταμένους μου, νόμους που έρχονται σε αντίθεση με τον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού, που αποδειγμένα δεν αποσκοπούν στο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτεροι ώστε να υπηρετήσουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, έρχεται να υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά. Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών θα έχει ως αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Θα δημιουργήσει σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, ενώ το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

Γ. Παράλληλα με τα παραπάνω, βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του άρθρου 39 του Ν.4115/2013 με μια σειρά εγκυκλίων που αφορούν τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων ως ΣΔΕΥ. Η λειτουργία των Ειδικών Σχολείων με το νέο νόμο, ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί διαλυτικά φαινόμενα στην Ειδική Αγωγή καθώς απαιτεί: α) Να σηκώσουν τα Ειδικά και Γενικά Σχολεία ευθύνες, στις οποίες είναι αδύνατον ν' αντεπεξέλθουν. β) την εφαρμογή ενός μοντέλου Ειδικής Αγωγής που μαθηματικά θα συμβάλλει στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο των δημόσιων Ειδικών Σχολείων. γ) διαρκείς συνεδριάσεις – αξιολογήσεις, σε χρόνο μέσα στο εργασιακό ωράριο που εκ των πραγμάτων δεν επαρκεί. Καλούμαστε ουσιαστικά να εγκαταλείψουμε το κυρίως έργο μας, που είναι η διδασκαλία και ν' ασχολούμαστε σε καθημερινή βάση με πλήθος γραφειοκρατικών εργασιών, αμφιβόλου μάλιστα αποτελέσματος. δ) Να προβαίνουμε ακόμα και σε ενέργειες που δεν έχουν νομική κάλυψη (πχ μετακινήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ).

κ. Διευθυντή

Τα παραπάνω ζητήματα έχουν ήδη φορτίσει αρνητικά την ατμόσφαιρα μέσα στο σχολείο μας - και όχι μόνο- κι αυτό πιστεύω είναι γνωστό σε σας και τους Προϊσταμένους σας. Γνωστό επίσης σας είναι ότι, χωρίς το έμψυχο δυναμικό των σχολείων τη διάθεση, τη θέληση και την καθημερινή προσφορά του, εκπαιδευτικό έργο δεν μπορεί να υπάρξει.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, καθώς η θέση αυτή με φέρνει αντιμέτωπο τόσο με τη συνείδησή μου ως εκπαιδευτικού και ως ανθρώπου, όσο και με τη βούληση των συναδέλφων μου, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω το εκπαιδευτικό μου έργο ως απλός δάσκαλος της τάξης, χωρίς χρέωση διοικητικού έργου, κοιτώντας κατάματα τους συναδέλφους μου, τους μαθητές μου, τους γονείς τους, την κοινωνία.

Γιάννενα 31 Μαρτίου 2014

Τόκας Αναστάσιος

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Απρ 04, 2014 10:02 am

Στις έξι οι παραιτήσεις στο Ηράκλειο

Άλλες τρεις παραιτήσεις κατατέθηκαν σήμερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τους Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον αριθμό στους έξι. Συγκεκριμένα σήμερα τις παραιτήσεις τους κατέθεσαν:

· Ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου κ. Ζαχαρίας Καψαλάκης στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου.

· Ο Διευθυντής του 50ου Δ. Σ. Ηρακλείου και αιρετός του ΠΥΣΠΕ Κρήτης κ. Δημήτρης Αποστολάκης.

· Ο Διευθυντής του 10ου Δ. Σ. Ηρακλείου κ. Μανόλης Μελισουργάκης.

Χθες είχαν καταθέσει τις παραιτήσεις τους:

· Ο Διευθυντής του 36ου Δ. Σ. Ηρακλείου κ. Νίκος Αμανάκης.

· Ο Διευθυντής του 17ου Δ. Σ. Ηρακλείου κ. Γιάννης Σαϊτάκης.

· Ο Διευθυντής του 4ου Δ. Σ. Ηρακλείου κ. Γιώργος Τερζάκης.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι μας τόνιζαν χθες ότι περιμένουν και τις παραιτήσεις αυτών που δήλωσαν στη Συνέλευση του Συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος» ότι παραιτούνται…

http://xenesglosses.eu/2014/04/stis-exi-oi-paraitiseis-sto-irakleio/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Απρ 04, 2014 10:06 am

Τέσσερις Διευθυντές Λάρισας προς παραίτηση

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Συλλόγου «Κωνσταντίνος Κούμας» Λάρισας ο γνωστός συνδικαλιστής και Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου σ. Βασίλης Ζωγράφος.

Υπάρχουν και άλλοι 3 διευθυντές που έστειλαν επιστολή στο Σύλλογο. Σε μια κίνηση που αν έχει και την ανάλογη συνέχεια προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του συλλόγου δασκάλων του νομού, ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος σε ένδειξη κάθετης διαφωνίας για την αυτοαξιολόγηση, έθεσε στη διάθεση του συλλόγου την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή.

Πρόκειται για κίνηση που αν συνεχιστεί με την υποβολή της ανάλογης παραίτησης στη διεύθυνση Α/βαθμιας εκπαίδευσης θα είναι δείγμα πράξης αντίστασης και κάθετης ρήξης με τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τα επόμενα δείγματα του κ. Ζωγράφου.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Δημοτικού της Λάρισας ομόφωνα τάχθηκε κατά της αυτοαξιολόγησης.

Παρόμοια κίνηση με αυτή του κ. Ζωγράφου έκαναν και άλλοι 3 διευθυντές δημοτικών σχολείων της Λάρισας που κοινοποίησαν επιστολές θέτοντας την παραίτησή τους στη διάθεση του συλλόγου. Με δεδομένες αυτές τις κινήσεις το Δ.Σ. του συλλόγου εκτιμά, ότι σε περίπτωση που η ΔΟΕ ζητήσει επιστολές παραίτησης διευθυντών τότε θα υπάρξουν πολλοί διευθυντές που θα ακολουθήσουν την ενέργεια των 4 συναδέλφων τους.

http://xenesglosses.eu/2014/04/tesseris-dieuthyntes-larisas/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Απρ 04, 2014 10:10 am

Τζιόλης Δημήτριος, διευθυντής σχολείου Λάρισας – Επιστολή παραίτησης

Πίστευα και πιστεύω στη ρήση του Ρήγα «συλλογάται καλά όποιος ελεύθερα συλλογάται». Θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό και τις ανησυχίες μου για την επιχειρούμενη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού έργου, την κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων, το γεγονός ότι καθένας εκπαιδευτικός λειτουργεί εξατομικευμένα και όχι συλλογικά.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα το έργο του εκπαιδευτικού δυσχεραίνει, η προσωπικότητά του υποβαθμίζεται και οι σχέσεις του με τους συναδέλφους δυναμιτίζονται. Ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν αντικαταστήσει την παιδαγωγική ελευθερία και την αφοσίωσή του στο διδακτικό του έργο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να κλειστεί σε «κουτάκια» και «δείκτες». Βλέπουμε επίσης να έχουν στοχοποιηθεί οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο, δημιουργώντας υποταγμένους εκπαιδευτικούς. Πίστευα και πιστεύω ότι το σχολείο πρέπει να δημιουργεί ελεύθερους ανθρώπους και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Πίστευα και πιστεύω ότι ο διευθυντής δεν είναι ο γραμματικός του σχολείου αλλά ο εμψυχωτής, ο μαέστρος και ο καθοδηγητής που με την εμπειρία του εμπνέει και δίνει το παράδειγμα. Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ, δεχθείτε την παραίτησή μου από Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας.

Τζιόλης Δημήτριος

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας


http://xenesglosses.eu/2014/04/tesseris-dieuthyntes-larisas/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 07, 2014 4:49 am

Μαζικές παραιτήσεις διευθυντών σχολείων στη Θεσσαλονίκη

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ…


Επειδή η νεοφιλελεύθερης κοπής «αξιολόγηση» στην ελληνική εκπαίδευση επιχειρεί:

· να μετατρέψει τα σχολεία σε διαβαθμισμένης ποιότητας ανταγωνιστικές επιχειρήσεις πώλησης υπηρεσιών εκπαίδευσης – κατάρτισης

· να ανατρέψει πλήρως, τόσο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, όσο και να μεταλλάξει ολοκληρωτικά το πλαίσιο άσκησης του εκπαιδευτικού τους έργου και του παιδαγωγικού τους ρόλου

· να φαλκιδεύσει τις δυνατότητες μακρόχρονης εκπαιδευτικής σταδιοδρομίας των μαθητών και να επιδεινώσει τις, κακής ποιότητας, μορφωτικές προδιαγραφές της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Επειδή δεν επιθυμούμε οι επιχειρούμενες αλλαγές να καταστούν αναπόδραστη πραγματικότητα.

Επειδή, μέχρι στιγμής και σε αναντιστοιχία με τα χαρακτηριστικά, την κλίμακα και την ένταση της επίθεσης που δέχεται η εκπαίδευση, δυστυχώς δεν έχει δοθεί στον κλάδο η δυνατότητα μιας ξεκάθαρης, αποφασιστικής, αγωνιστικής και νικηφόρας συνδικαλιστικής απάντησης.

Επειδή στην παρούσα συγκυρία θεωρούμε χρέος, τόσο δικό μας όσο και όλων των συναδέλφων/ισσών, την εμπράγματη και συνεχή εναντίωση, πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να εξαντλήσει τα όρια αντίστασης από τη θέση που υπηρετεί, μετατρέποντας κάθε σπιθαμή δικαιοδοσίας και επιρροής του σε σημείο αγωνιστικής συσπείρωσης και οργανωμένης αντεπίθεσης.

Επειδή σύμφωνα με τις προσωπικές και πολιτικές μας αξίες και την συνδικαλιστική αναγκαιότητα καθήκον μας είναι η μη «αξιολόγηση» των συναδέλφων προκειμένου:

· να υπερασπιστούμε το δημόσιο, δωρεάν σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών

· να προασπίσουμε την παιδαγωγική ελευθερία, τη δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

Αυτό το καθήκον, θα το πράξουμε με τον επωφελέστερο τρόπο και στον προσφορότερο χρόνο για την συλλογική αντίσταση και αγώνα με ΜΑΖΙΚΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ υπηρεσιακές παραιτήσεις.

Λιάμπας Γιώργος
Δ/ντης 9ου Δημ. Σχ. Καλαμαριάς Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ανατ. Θεσ/νικης Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Βουρτσάκη Βάνα
Δ/ντρια 2ου Δημ. Σχ. Πυλαίας Θεσ/νίκης Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. «Ο ΠΛΑΤΩΝ»

Κουλιούμπας Οδυσσέας
Δ/ντης 2ου Δημ. Σχ. Νεάπολης Θεσ/νίκης Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Βλάχου Ελένη
Δ/ντρια 5ου Δημ. Σχ. Συκεών Θεσ/νίκης Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Χαλαστάνης Θόδωρος
Δ/ντης Ειδ. Δημ. Σχ. Αλεξάνδρειας Ημαθίας Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Ημαθίας

http://xenesglosses.eu/2014/04/paraitiseis-dieuthynton-sxoleion-sti-thessaloniki/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Απρ 07, 2014 11:05 am

Επιστολή παραίτησης του Μαρούλη Σαράντη από τη θέση του διευθυντή του Δ.Σ. Αγίας Θέκλης

Δευ, 07/04/2014 - 11:56 --

Πολύς λόγος έχει γίνει κατά καιρούς για την περίφημη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και δη των εκπαιδευτικών. Πολλές απόψεις έχουν καταγραφεί μαζί και ερωτήματα: «Γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να αξιολογηθούν; Τι φοβούνται; Κάποιοι ακατάλληλοι για την εκπαίδευση δεν πρέπει να απομακρυνθούν απ’ αυτήν;». Πλήρης αποπροσανατολισμός και προφάσεις αμαρτιών όλα. Οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται καθημερινά από τους μαθητές τους, τους γονείς, την κοινωνία όλη. Πρόκειται όμως για προσπάθεια από τους επιτήδειους για ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως κάθε φορά γίνεται με όλους τους εργαζόμενους που θέλει η άρχουσα τάξη με τα όργανά της (κυβέρνηση, τρόικα, Ευρωπαϊκή Ένωση), να τους βάλει στη γωνία και να κατακρεουργήσει τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τώρα με την αυτοαξιολόγηση, ήρθε η ώρα τρομοκράτησης, χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίησης των σχολείων και παράδοσης της δημόσιας εκπαίδευσης στην αγορά με όρους σκληρού ανταγωνισμού για μαθητές, γονείς, κοινωνία.

Τριάντα χρόνια στην εκπαίδευση, μέσα στο σχολείο και κυρίως πάντα μέσα στην τάξη, εκείνο που διαπίστωσα σε όλο του το μεγαλείο είναι ότι με την όποια κρίση και αξιολόγηση κανείς δεν έγινε καλύτερος. Τώρα μου ζητείται να ορίσω ομάδες εργασίες ΑΕΕ στο σχολείο μου παρά τη θέληση των συναδέρφων μου τη στιγμή που οι ίδιοι καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό τους για καλύτερη μόρφωση των παιδιών μας. Άλλωστε πιστεύω, όταν κανείς κάνει χρήση της ιδιότητάς του προκειμένου να επιβληθεί, είναι ανίκανος για την ίδια του την ιδιότητα. Κι εγώ προσωπικά θέλω να κοιτάζω τους συναδέρφους μου στα μάτια. Ένα και μόνο ερώτημα έχει πραγματικό νόημα. Ποιοι θα αξιολογούν ποιους και με ποιο σκοπό;

Στην τελική οι εκάστοτε εγκάθετοι, όποιους διαταράσσουν τα λιμνάζοντα ύδατα, θα τους αξιολογούν αρνητικά. Απεναντίας όσοι πορεύονται και ευθυγραμμίζονται με τις διαθέσεις των αρχόντων, άριστα και με τόνο. Με λίγα λόγια, η ζωή μες τα σχολειά μας κόλαση! Τον τελευταίο καιρό οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές έχουν μετατραπεί σε γραφειοκράτες ολκής (survey, myschool, ΑΕΕ), πλήρης απομάκρυνση και αποξένωση από το παιδαγωγικό έργο. Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε. Όσο και να θέλει κανείς να προσφέρει για τα σχολειά μας και από τη θέση του διευθυντή, καθίσταται αδύνατο. Προσωπικά επιθυμώ να παραιτηθώ και να μείνω αναπόσπαστος στο εκπαιδευτικό έργο με τους μαθητές μου και ταυτόχρονα να συμπορευθώ με όσους συναδέλφους επιλέγουν τον δρόμο της προσπάθειας για μια πραγματικά δημόσια, προοδευτική, δημοκρατική παιδεία.


ΠΗΓΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Απρ 10, 2014 9:33 am

Οι παραιτήσεις όχι μόνο δε σταμάτησαν αλλά όλο και αυξάνονται.

Ήδη ανεβάσαμε ξεχωριστό άρθρο για τις παραιτήσεις των διευθυντών της Κρήτης που δεν είναι μόνο στα χαρτιά αλλά και την πρώτη παραίτηση σχολικού συμβούλου.

https://paideia.forumgreek.com/t2129-topic#5489

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Απρ 10, 2014 9:48 am

Αίτηση παραίτησης της προϊσταμένης του 1ου Νηπ/γείου Ραχών Ικαρίας Στέλλας Σωτηριάδου Ικαρία

8/4/14

Παρακαλώ να κάνετε δεκτή την αίτηση παραίτησής μου από τη θέση προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Ραχών Ικαρίας. Αρνούμαι να προχωρήσω σε ορισμό ομάδων εργασίας και να εφαρμόσω την αξιολόγηση της σχολικής μας μονάδας εφόσον κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και του σωματείου μου – του οποίου είμαι και μέλος του Δ.Σ. – κυρίως όμως με τη συνείδησή μου, η οποία δε μου επιτρέπει να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο στη δημιουργία κλίματος φόβου, τρόμου και ανθρωποφαγίας μέσα στο σχολείο.

http://xenesglosses.eu/2014/04/nees-paraitiseis-proistamenon-kai-mia-sxolikou-symboulou/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Απρ 10, 2014 9:52 am

9 Διευθυντές και προϊστάμενοι έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους

9 διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενοι νηπιαγωγείων του Νομού Καβάλας δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν από την θέση τους προκειμένου να σταματήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία αυτοαξιολόγησης, αυτή που προωθεί το Υπουργείο εδώ και μήνες.

Οι 9 εκπαιδευτικοί εξομολογήθηκαν την πρόθεση τους να παραιτηθούν στην διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Ίδιες παραιτήσεις- αντίσταση στην αυτοαξιολόγηση προκύπτουν ήδη σε όλη την Ελλάδα. Κατά πως φαίνεται θα έχουν συνέχεια στο Νομό Καβάλας αλλά σε άγνωστο χρόνο.

Οι 9 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί δήλωσαν ότι έχουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του τοπικού συλλόγου κι όταν κριθεί σκόπιμο θα τις γνωστοποιήσουν και στην υπηρεσία. Βάση του νόμου οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι υποχρεώνονται να αρχίσουν την αυτοαξιολόγηση στα σχολεία τους με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας.

Σήμερα λήγει η πανελλαδική προθεσμία που «έδωσε» το υπουργείο ώστε κάθε διευθυντής ή προϊστάμενος δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου να ορίσει τις ομάδες εργασίες, οι οποίες θα προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση. Αύριο ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Καβάλας κ.Γιώργος Κουράκος θα πληροφορηθεί επίσημα που έγινε και που δεν έγινε αυτό. Αμέσως μετά έχει το δικαίωμα να πιέσει ώστε οι ομάδες εργασίας να δημιουργηθούν με τη δική του εντολή κι απόφαση.

Αυτό είναι κάτι που ο σύλλογος αναμένει ότι θα γίνει στα περισσότερα σχολεία του Νομού Καβάλας. Περιμένει δε την κίνηση του προϊστάμενου ώστε κατάλληλα να απαντήσει.

Την Παρασκευή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Δ.Ο.Ε. στην Καβάλα η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, στο 25% περίπου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο.

Τώρα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ετοιμάζονται για την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης (μεθαύριο). Την Τρίτη 1η Απριλίου ο τοπικός σύλλογος έκανε έκτακτη γενική συνέλευση στο 22ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα την αυτοαξιολόγηση, παρόντες ήταν 150 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Επεδίωξε μία ακόμη φορά να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί κατά της αυτοαξιολόγησης με την ΕΛΜΕ Καβάλας αλλά έλαβε (εμμέσως πλην σαφώς) αρνητική απάντηση. Η ΕΛΜΕ Καβάλας για λόγους που κανείς δεν καταλαβαίνει δεν αντιδρά στην αυτοαξιολόγηση που έτσι εξελίσσεται ομαλά στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Καβάλας εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις, κρατώντας το θέμα της αυτοαξιολόγησης «ψηλά» στην επικαιρότητα. Ίδια μαχητική στάση ακολουθεί η διοίκηση του τοπικού συλλόγου που βλέπει τις αντίθετες απόψεις να πολλαπλασιάζονται.

http://xenesglosses.eu/2014/04/nees-paraitiseis-proistamenon-kai-mia-sxolikou-symboulou/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. Empty Απ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Απρ 10, 2014 9:54 am

Αρ. Πρωτ.¨26 8/4/2014

Προς: 1.ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

2.Σύλλογο    Εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης

ΘΕΜΑ: Υποβολή παραίτησης από τη θέση της προϊστάμενης.

Παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου από τη θέση της Προϊστάμενης του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας. Δεν επιθυμώ να μετέχω από τη θέση αυτή στη διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας παρά την αρνητική απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας . Θεωρώ ότι αυτό θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα προσωπικά πιστεύω και υπηρετώ.

Για τους λόγους αυτούς δηλώνω ότι δε θέλω να παραμείνω στη θέση της προϊστάμενης, αλλά να συνεχίσω να υπηρετώ την εκπαίδευση ως απλή νηπιαγωγός και σας παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντικατασταθώ.

Νέα Ιωνία  8/4/2014

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Νηπιαγωγός του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας

http://xenesglosses.eu/2014/04/nees-paraitiseis-proistamenon-kai-mia-sxolikou-symboulou/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης