ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ Empty ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Δεκ 04, 2014 10:34 am

Πιο άδικη κατηγορία σε βάρος εκπαιδευτικού από αυτήν σε βάρος της Αθηνάς Κρητικού, δεν πρέπει να υπάρχει στα νεότερα χρονικά. Είχα την τιμή να συνυπηρετήσω μαζί της πέρυσι. Κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ΕΔΕ και η οποία κατά την εκτίμηση όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων του σχολείου, τελείως άδικα κατέληξε σε παραπομπή της συναδέλφισσας σε Πειθαρχικό. Κι όταν λέω όλοι εννοώ και συναδέλφους και γονείς του σχολείου. Ήδη μάλιστα υπάρχει ψήφισμα υπέρ της Αθηνάς από το σύλλογο γονέων του 5ου ΔΣ Νέας Σμύρνης αλλά και από τον Ένωση Γονέων ολόκληρου του δήμου μας. Με κείμενα που την εκθειάζουν και λένε τέτοια λόγια για εκείνη που όλοι μας θα ζηλεύαμε να τα ακούσουμε και για το δικό μας έργο. Τονίζουν μάλιστα πως κανείς πέρα από τη μητέρα που έκανε την καταγγελία δεν υποστηρίζει τις κατηγορίες σε βάρος της δασκάλας. Πως έσυρε και έσπρωξε μαθητή. Όποιος την ξέρει προσωπικά, ξέρει ότι έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατον να κάνει κάτι τέτοιο. Αντικειμενικά δηλαδή αδύνατον. Για λόγους δεοντολογίας αδυνατώ να προσθέσω κάτι περισσότερο ως εξήγηση. Λέω μόνο ότι είναι τόσο άδικο όσο να κατηγορήσεις έναν τυφλό πως σε κοίταγε ειρωνικά. Μπορεί να το κάνει ένας τυφλός; Να σταματήσει λοιπόν ο παραλογισμός και να αποδοθεί δικαιοσύνη στη συνάδελφο, την υπέροχη Δασκάλα κυρία Αθηνά Κρητικού!

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=10979

Αρ. Πρωτ.1240  -  Αθήνα 26/11/2014
Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΘΕΜΑ : Άδικες και προσβλητικές κατηγορίες εναντίον εκπαιδευτικού

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Αθηνά Κρητικού, δασκάλα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, που παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, μετά από καταγγελία γονέα, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος «με βάση το άρθρο 13 παρ. 8  του ΠΔ 201/1998 το οποίο ορίζει με σαφήνεια ότι οι σωματικές ποινές δεν επιτρέπονται».

 Η συνάδελφος έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης αλλά και του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού καθώς και των γονέων της τάξης της. Οι κατηγορίες εναντίον της είναι παντελώς αβάσιμες, άδικες και προσβλητικές.

 Οι εκπαιδευτικοί, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και δίνουν την ψυχή τους για τη λειτουργία του εγκαταλειμμένου, από την πολιτεία, Δημόσιου Σχολείου. Στην προσπάθειά τους αυτή  θα πρέπει να στηρίζονται και όχι να καταδιώκονται  και να ενοχοποιούνται για τις τραγικές ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Την, όποια δίκαιη, οργή για τα προβλήματα των σχολείων πρέπει να την εισπράττουν αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, η κυβέρνηση  και το Υπουργείο Παιδείας, και όχι οι εκπαιδευτικοί.

Η συνάδελφος Αθηνά δεν είναι μόνη.

Η υπόθεση αυτή αφορά όλους και όλες μας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και δηλώνουμε ότι θα την στηρίξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Ζητάμε την αθώωσή της και την απαλλαγή της από τις άδικες κατηγορίες.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης