¶ει παρατήστε μας, κύριοι της ΠΑΣΚ

Πήγαινε κάτω

¶ει παρατήστε μας, κύριοι της ΠΑΣΚ Empty ¶ει παρατήστε μας, κύριοι της ΠΑΣΚ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουλ 31, 2011 11:25 pm

Ο τίτλος αφορά την είδηση που ακολουθεί:

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=40958

ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ * «ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ» ΛΕΕΙ Η ΠΑΣΚ

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο θα βρει τα Δημοτικά σχολεία της χώρας κλειστά. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσης Με τις λέξεις «ντροπή και αίσχος» απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου».

«Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, «πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους υψηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια».

«Για τον περήφανο κλάδο των εκπαιδευτικών», λέει η ΠΑΣΚ, «υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα και σίγουρα θα δώσει πάλι την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο ότι τα σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη».

Οσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναφέρει: «Οι ανησυχούντες με άλλες κοινωνικές ομάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και σίγουρα με ήσυχη τη συνείδησή τους θα υπερψηφίσουν και αυτή την περικοπή».

Στο μεταξύ, η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει με προβλήματα και σε άλλα μέτωπα. Ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν (εκτιμάται πάνω από 10.000) σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό των διορισμών (όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000) θα δημιουργήσουν μεγάλα κενά στα σχολεία όλης της χώρας.

Ο.ΛΙΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 1/8/2011

Ποιον πάτε μωρέ να κοροϊδέψετε; Εσείς δεν είστε το ΠΑΣΟΚ; Εσείς δεν έχετε την εξουσία στη χώρα;

Πάτε να το παίξετε και αγωνιστές παριστάνοντας πως αντιδράτε σε όσα κάνει το κόμμα σας;

Όσο κρατάτε ακόμη την ταμπέλα ΠΑΣΚ δε δικαιούστε τέτοιο ρόλο.

Όπως δε δικαιούστε να το παίζετε αμέτοχοι για το κατάντημα του κλάδου ως πρώτη δύναμη εδώ και χρόνια στην Ομοσπονδία. Και με το ρόλο που διαδραματίσατε τόσα χρόνια εκεί.

Δικό σας μέλος δεν υπήρξε η κ. Σχοιναράκη; Και διατέλεσε και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. Πού βρίσκεται σήμερα η πρώην συνάδελφος; Μετά και τη θητεία της ως νομάρχης;

Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα παιδείας...

Αντί λοιπόν να παραμυθιάζετε εμάς με τον ... αγωνιστικό σας οίστρο, πιάστε τη Βαγγελιώ και κάντε της παράπονα. Γιατί ο κάθε πρωθυπουργός και ο κάθε υπουργός δεν μπορεί να ξέρει όλα τα προβλήματα της χώρας. Τους συμβούλους του ακούει. Τι του εισηγούνται.

Και οι σύμβουλοι σήμερα έχουν χρώμα πράσινο.

Δικά σας μέλη, της ΠΑΣΚ, βρίσκονται και στο υπουργείο Παιδείας. Και παίζουν ενεργό ρόλο στις αποφάσεις που παίρνονται αυτό το καυτό καλοκαίρι.

Και περιμένετε από μας να συρθούμε σε απεργία το φθινόπωρο; Για να πετύχουμε τι; Ό,τι και το 2006 που ο δικός σας και πάλι συνδικαλιστής, ο τότε πρόεδρος της ΔΟΕ και νυν αιρετός, ο Δ. Μπράτης, το έπαιζε με τη δική μας απεργία μέγας και τρανός; Για να έρθει στη συνέχεια η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντπολίτευσης, του Γ. Παπανδρέου, στις 6 βδομάδες απεργίας, και να μας στείλει πίσω στα σχολεία; Με χιλιάδες ευρώ μείον στο πορτοφόλι μας και κανένα ουσιαστικό κέρδος; Πάρεξ τα 17,5 ευρώ κι αυτά ακαθάριστα;

Κι όμως εσείς ανένδοτοι συνεχίσατε να υπηρετείτε το κόμμα σας.

Τι ζητάτε τώρα από μας;

Όσους τουλάχιστον από μας δεν ψηφίσαμε αυτό το κόμμα;

Μειοψηφία είμαστε. Κι οφείλουμε να σεβαστούμε τη γνώμη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτή την κυβέρνηση ψηφίσατε, αυτή και θα δεχτούμε θέλοντας και μη.

Είναι η δική σας ψήφος που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε. Με τη δική σας ψήφο ο κ. Παπανδρέου πήρε την τεράστια πλειοψηφία των τελευταίων εκλογών. ¶ρα και δική σας ευθύνη πέρα για πέρα που ο κλάδος βρίσκεται τώρα στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών.

Οι τελευταίοι που δικαιούστε να μιλάτε λοιπόν για απεργία είστε εσείς! Δεν πείθετε για τις αληθινές σας προθέσεις.

Όσο για μας, τους υπόλοιπους, μη σκάτε. Θα βρούμε το δρόμο μας. Και τη μορφή αγώνα, του αποτελεσματικού αγώνα, κι όχι μπαλωθιές στον αέρα, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας.

Μήπως ακριβώς γι' αυτό βιαστήκατε να βουτήξετε το σημαιάκι της απεργίας; Μην και ξεφύγει το ποτάμι σε άλλη κατεύθυνση; Για να κρατήσετε για μια ακόμη φορά τη βάση του κλάδου εγκλωβισμένη σε αδιέξοδους αγώνες και αιτήματα που δεν οδηγούν πουθενά;

Τα 50 ευρώ που μας έκοψαν τώρα είναι το πρόβλημα;

Δεν είμαστε τόσο φτηνοί. Κι ούτε ο δάσκαλος, ο αληθινός δάσκαλος, έβαλε ποτέ πρώτα την τσέπη του στους αγώνες του.

Δεν είναι μόνο το δικό μας οικονομικό χάλι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα. Μα οι πολιτικές επιλογές στο σύνολό τους.

Η λύση λοιπόν δεν είναι να πάρουμε πίσω μερικά ψίχουλα. Αλλά να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Κάτι που εσάς, τους συνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης, ουδόλως σας συμφέρει. Και για τούτο ούτε στα αιτήματά σας το βάζετε ούτε εγκαταλείπετε το καράβι της ΠΑΣΚ. Να μπορείτε να απολαμβάνετε όλα τα σχετικά προνόμια.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να τα απαριθμήσω. Η περίπτωση Σχοιναράκη είναι μόνο ένα από τα άπειρα παραδείγματα. Του πώς εξελίσσεται ένα στέλεχος της ΠΑΣΚ.

Πρώτοι λοιπόν εσείς θέλετε να διατηρηθεί αυτό το σκηνικό. Μόνο που μετά το χάσιμο της έδρας στη ΔΟΕ, καταλαβαίνετε ότι τρίζουν οι καρέκλες σας. Και είπατε να το παίξετε και ολίγον αγωνιστικά. Να πείσετε τους αφελείς ότι τολμάτε να τα βάλετε ακόμη και με το κόμμα σας.

Αφήστε... Στη Θεσπρωτία είναι πολύ πρόσφατο το ανάλογο σκηνικό με πράσινους δημάρχους που απειλούσαν να παραιτηθούν για το θέμα του νοσοκομείου Φιλιατών. Πλην όμως βιάστηκαν να αποσύρουν τις παραιτήσεις. Ήταν μόνο για το θεαθήναι.

Και σας ξαναλέω. Το τι θα κάνει ο κλάδος είναι άλλη υπόθεση. Δε θα το αποφασίσετε εσείς αλλά η βάση του κλάδου. Και κυρίως δε θα το καρπωθείτε αυτή τη φορά εσείς. Έχει πολύ χοντρύνει το παιχνίδι για να σας επιτρέψουμε και τούτη τη φορά την εκμετάλλευση των δικών μας αγώνων.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

¶ει παρατήστε μας, κύριοι της ΠΑΣΚ Empty Απ: ¶ει παρατήστε μας, κύριοι της ΠΑΣΚ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Αυγ 01, 2011 12:06 am

Και για να μη μιλάμε μόνο για τους Πασκίτες εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, ας δούμε και τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός της Δευτεροβάθμιας, του καθηγητή κ. Παντούλα, πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή:

http://epirusgate.blogspot.com/2011/07/blog-post_9221.html

Οι Πίτες του Μιχ.Παντούλα για το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ στο...σπίτι της ¶ννας Διαμαντοπούλου

Συνέβη για πρώτη φορά! Αντί η υπουργός Παιδείας κυρία ¶ννα Διαμαντοπούλου να συγκαλέσει το ΚΤΕ Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠαΣοΚ σε κάποια από τις αίθουσες της Βουλής, το προσκάλεσε να έρθει στο... σπίτι της, στην ¶νω Γλυφάδα και συγκεκριμένα στον κήπο του σπιτιού της.

Και ήταν κανονική συνεδρίαση του ΚΤΕ, αφού προσκάλεσε (και τραπέζωσε) περί τους 20 βουλευτές, όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την στενή συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη (η οποία πήγε), τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη (που όμως δεν πήγε, αλλά έστειλε εκπρόσωπο) και τους στενούς της συνεργάτες.

Η κομματική αυτή πρόσκληση, με τους 20 βουλευτές παρόντες έγινε με την ευκαιρία, όπως ειπώθηκε, της ονομαστικής εορτής της υπουργού (γιορτάζει και τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο) και της ονομαστικής εορτής της...υφυπουργού Παιδείας κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου (η οποία πήγε στο σπίτι της υπουργού κομίζοντας και... προφιτερόλ για να κεράσει).

Ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παντούλας (εισηγητής του νομοσχεδίου) έφερε δύο ταψιά Ηπειρώτικες πίτες από τα Γιάννενα, χωρίς να γιορτάζει.

Το δείπνο άλλωστε ήταν λιτό, με σουβλάκι κοτόπουλο, με σαλάτα ρόκα, με κρητικούς ντάκους, φρούτα και άφθονο κρασί.

Στο δείπνο_ ΚΤΕ της υπουργού Παιδείας ήταν και ο βουλευτής Θεσπωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Κατσούρας,αλλά και ο κ. Δ. Κρεμμαστινός, η κυρία Χρύσα Αράπογλου, η κυρία Εύα Καϊλή (η οποία έκανε και τις περισσότερες ερωτήσεις) η κυρία Πένυ Ζούνη, η κυρία Σοφία Γιαννακά, η κυρία ¶ρια Αγάτσα, η κυρία Μάγια Τσόκλη, ο κ. Ηλ. Καρανίκας, ο κ. Πυθ. Βαρδίκας, ο κ. Αγ. Τόλκας, ο κ. Παντ. Ασπραδάκης, η κυρία Έφη Χαλάτση υπεύθυνη του Μορφωτικού Τομέα της Ιπποκράτους (ήταν η εκπρόσωπος του Γραμματέα του κόμματος), οι δύο υφυπουργοί κυρίες Φώφη Γεννηματά και Εύη Χριστοφιλοπούλου η συνεργάτης της υπουργού κυρία Ρίτσα Γαλογαύρου και άλλοι.

¶ραγε εκτός από τις πίτες βρήκαν χρόνο οι δύο Ηπειρώτες βουλευτές να βάλουν ζήτημα στην υπουργό και στις υφυπουργούς για το κλείσιμο του ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ; Για να πούμε κάτι και για τα δικά μας ιδιαίτερα προβλήματα εδώ στη Θεσπρωτία.

Όπως και να έχει όμως, η περιγραφή του εορταστικού δείπνου, έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τον υποτιθέμενο αγωνιστικό πυρετό της ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών. Και ειδικά η αναφορά στον πρώην εκπαιδευτικό και νυν βουλευτή, τον κ. Παντούλα.

Αλλά και με τη δική μας μαύρη κατάσταση. ¶λλοι τρων και πίνουνε και γιορτάζουν κι άλλοι δεν ξέρουμε για ποιο να πρωτοκλάψουμε...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης