ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων Σαγιάδας

Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων Σαγιάδας  Empty ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων Σαγιάδας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Ιουλ 04, 2017 3:05 pm

Οι παιδικές κατασκηνώσεις είναι θεσμός παλαιότατος και προσωπικά μιλώντας θα τον αποκαλέσω και λατρεμένο αφού ως παιδί είχα περάσει πολλά καλοκαίρια ως κατασκηνώτρια και αργότερα ως ομαδάρχισσα. Έτσι όταν βρέθηκα ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Θεσπρωτίας, το 2010 - 2011, στενοχωρήθηκα αφάνταστα βλέποντας τις εκεί κατασκηνώσεις, τις κατασκηνώσεις Σαγιάδας, να γίνονται θύμα του μνημονίου και της ακηδίας των τότε κυβερνήσεων (Γ. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ αρχικά, Α. Σαμαρά και συγκυβέρνησης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΣΟΚ αργότερα).

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων Σαγιάδας  Ioyioi10

Η πύλη κλειδωμένη και οι εγκαταστάσεις να βουλιάζουν στην εγκατάλειψη. Σε μια περίοδο που οι κατασκηνώσεις χρειάζονταν περισσότερο από ποτέ.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων Σαγιάδας  Ioyioi11

Όσο παρέμεινα στη Θεσπρωτία, ως το καλοκαίρι του 2013, οι κατασκηνώσεις δε λειτούργησαν. Με δυσάρεστες συνέπειες και στον εξοπλισμό του χώρου που χρόνο το χρόνο διαλυόταν ελλείψει εργασιών συντήρησης.

Οι κατασκηνώσεις της Σαγιάδας άνοιξαν και πάλι την πόρτα τους το καλοκαίρι του 2016:

Κατασκήνωση Σαγιάδας: Μετά Από 5 Χρόνια Ζωντάνεψε Ξανά

Ιούλιος 8, 2016

Η κατασκήνωση Σαγιάδας, με την μακρά της ιστορία, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν λειτουργούσε. Την φετινή  χρονιά όμως η επιτροπή που συστάθηκε κατάφερε να πάρει κονδύλια από το υπουργείο Παιδείας και η κατασκήνωση να λειτουργήσει ξανά. Βέβαια οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από αυτές που μπόρεσε να καλύψει το υπουργείο οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτό και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας στην ουσία και τα κενά προσωπικού. Επίσης εκπαιδευτικοί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ενώ σημαντική είναι η ανταπόκριση από ομάδες, συλλόγους, φορείς κλπ της ευρύτερης περιοχής όπου εθελοντικά προσφέρουν εκπαιδευτικές δράσεις στα παιδιά. Συνολικά  θα φιλοξενηθούν 120 παιδιά στην πρώτη περίοδο και 110 παιδιά στην δεύτερη.

Για τον θεσμό των κατασκηνώσεων μας μίλησε ο εκπαιδευτικός Κυριάκος Τσόδουλος:

«Οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας Θεσπρωτίας του Υπουργείου Παιδείας βρίσκουν μετά από πενταετή παύση το ρυθμό λειτουργίας τους. Η λειτουργία των Μαθητικών Κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας αρχίζει το τελευταίο 10/ήμερο του Ιουνίου και ο καθορισμός της ημερομηνίας έναρξης ρυθμίζεται ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες από την αρμόδια ΕΜΚΦ. Το υπουργείο παιδείας με το θεσμό των παιδικών εξοχών (μαθητικών κατασκηνώσεων) επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων την δυνατότητα να ζήσουν για ένα χρονικό διάστημα στην ύπαιθρο, στον καθαρό και ζωογόνο αέρα κοντά θάλασσα ώστε να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον. Ειδικότερα με την παραμονή των παιδιών στις παιδικές εξοχές, επιδιώκονται οι ακόλουθοι σκοποί: Κοινωνικοποίηση του παιδιού Αυτοεκτίμηση και αυτογνωσία Κατανίκηση προσωπικών (ατομικών) αδυναμιών Αντοχή στις δυσκολίες και δυσχέρειες Συνεργασιμότητα Καλλιέργεια συναισθήματος ευθύνης Αυτοοργάνωση και αυτοσυντήρηση Καλλιέργεια κοινωνικών αρετών και δημοκρατικών ιδεών Ανάπτυξη πνεύματος αυτοδιαχείρισης και αποκέντρωσης . Για να επιτευχθούν οι παραπάνω σκοποί, πραγματοποιούνται δράσεις ομαδικές και ατομικές στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους από τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν πέραν του δέοντος. Η ευθύνη για την επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων είναι συλλογική. Συμμετέχουν όλοι και δρουν δημιουργικά. Οι εκπαιδευτικοί-κοινοτάρχες είναι ο πυλώνας που πέφτει στους ώμους το βαρύτερο φορτίο ευθύνης, δεν εκτελούν έργο επιτήρησης ή «αστυνόμου», δεν επισείουν της απαγόρευσης και δεν προβάλλουν ως φόβητρο την τιμωρία, δεν καταστέλλουν αλλά ενισχύουν την αυτενέργεια, τη δημιουργική πρωτοβουλία και την κοινωνικότητα των παιδιών. Τα παιδιά αυτοελέγχονται και αυτοδιοικούνται με απώτερο στόχο να εθιστούν στην συνειδητή πειθαρχία, τη διακριτική και πολιτισμένη καθοδήγηση των στελεχών».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε στο periodikostep.gr η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίνα Μπέση και ο εκπαιδευτικός Κυριάκος Τσόδουλος:


ΠΗΓΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

http://periodikostep.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-5-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

Φέτος, το καλοκαίρι του 2017, οι κατασκηνώσεις Σαγιάδας λειτουργούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και είχα τη χαρά να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι λίγες μέρες νωρίτερα που επισκέφθηκα την περιοχή. Η συγκίνηση μεγάλη.  Αφενός  για τις μνήμες που κουβαλώ από παιδί, τόσο τις κατασκηνωτικές όσο και επειδή νηπιαγωγείο και Α΄ δημοτικού φοίτησα σε χωριό της περιοχής της Σαγιάδας, στο Σμέρτο Θεσπρωτίας. Αφετέρου για το σήμερα που παραμένει εξαιρετικά δύσκολο για το λαό μας.  Και όμως ορθά το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε προτεραιότητα την οικονομική ενίσχυση του θεσμού των παιδικών κατασκηνώσεων.  Προσφέροντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας σε άνεργους συμπολίτες μας:


Προσλήψεις 13 ατόμων στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας Θεσπρωτίας


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιούνιος, 2017


Πρόσληψη δεκατριών (13) θέσεων για την κάλυψη παροδικών αναγκών των υπηρεσιών των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Σαγιάδας Θεσπρωτίας, για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

1 ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΟΙ
2 ΥΕ  ΒΟΗΘΟΙ ΜΑΓΕΙΡΩΝ
2 ΥΕ ΦΥΛΑΚΕΣ
2 ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ
2 ΥΕ  ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΝΤΖΑΣ
2 ΥΕ  ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΩΡΟΥ
1 ΠΕ  ΙΑΤΡΟΙ
1 ΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Θεσπρωτίας (Κύπρου 60 Ηγουμενίτσα ) μέχρι και τη Δευτέρα 26-06-2017 και ώρα 15:00.

http://www.alfavita.gr/arthron/ergasia/proslipseis-13-atomon-stis-mathitikes-kataskinoseis-sagiadas-thesprotias

Το κόστος για το περσινό καλοκαίρι ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ ενώ μεγάλη ήταν η βοήθεια και από άλλους φορείς ή και ιδιώτες. Και φιλοξενήθηκαν πάνω από 200 παιδιά με απόλυτη επιτυχία.

Θεαματικά ξεκίνησε και η φετινή χρονιά, με λιγότερα προβλήματα στις εγκαταστάσεις, μεγαλύτερη εμπειρία των εκπαιδευτικών και νέες προσφορές από όλους εκείνους που καταλαβαίνουν την τεράστια σημασία των παιδικών κατασκηνώσεων.

Από μας θερμές ευχές σε όλους για ένα ακόμη υπέροχο καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις της Σαγιάδας!

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων Σαγιάδας  Uaoi10

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης