ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ...

Πήγαινε κάτω

ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ...  Empty ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Αυγ 09, 2011 4:19 am

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=41800 - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τώρα παραγγέλνουν χαρτί για τα σχολικά βιβλία!

09/08/2011 - 13:35

Της Στελίνας Μαργαροτίδου

Κανονικά, αυτό το διάστημα θα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διανομή των βιβλίων στα σχολεία όλης της χώρας, επισημαίνουν στη “Μ” τόσο οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και οι αρμόδιοι των διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά, ειδικά φέτος η διαδικασία αυτή φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα αργή και... επίπονη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων θα αναγκάζονται μέχρι και τον Οκτώβριο να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, μέχρι να τυπωθούν και να μοιραστούν στα σχολεία τα νέα βιβλία!

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων είναι ανύπαρκτη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο τα βιβλία δεν θα είναι στα σχολεία.

Κι ενώ από το αρμόδιο υπουργείο δεν υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση, μόλις χθες έγινε γνωστό ότι η διοίκηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων δεν έχει παραγγείλει ούτε χαρτί για να τυπωθούν τα βιβλία, καθώς κρίθηκαν άκυροι δύο διαγωνισμοί για την αγορά χάρτου.

Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, επαναπροσδιορίζοντας τις ανάγκες του σε χαρτί και χαρτόνι, κρίνει ότι οι απολύτως αναγκαίες ποσότητες για την εκτύπωση των διδακτικών βιβλίων του σχολικού έτους 2011-2012 είναι:

α) 6.240 τόνοι χαρτί εκτυπώσεων 80 γρ. σε ρόλους από 100% χημικό πολτό
β) 2.375 τόνοι χαρτί εκτυπώσεων 80 γρ. σε φύλλα από 100% χημικό πολτό
γ) 1.300 τόνοι χαρτόνι velvet εξωφύλλων 200 γρ. σε φύλλα από 100% χημικό πολτό.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η προμήθεια του χαρτιού πρόκειται να γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Έτσι, ο προηγούμενος διαγωνισμός ματαιώθηκε και τώρα πρέπει να ξεκινήσει νέα διαδικασία προμήθειας χάρτου.

Τα νέα βιβλία


Φέτος πρόκειται να τυπωθεί ένα νέο βιβλίο της Γραμματικής που θα δοθεί στους μαθητές του δημοτικού, ενώ με διορθώσεις θα τυπωθούν τα βιβλία της Γλώσσας (τεύχος 1, 2, 3) και το Τετράδιο Εργασιών του ίδιου μαθήματος (τεύχος 1 και 2).

Αντίθετα στα Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια τα βιβλία που πρόκειται να επανεκδοθούν, διότι έχουν πολλές διορθώσεις, είναι αρκετά και αφορούν τα μαθήματα Άλγεβρας, Ασκήσεων του ίδιου μαθήματος, Κείμενα Νεοελληνικής Γλώσσας, Χημείας, Ευκλείδιου Γεωμετρίας, Φυσικής, Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Στα Γενικά Λύκεια θα πρέπει να διανεμηθούν διορθωμένα τα βιβλία Άλγεβρας (και Ασκήσεις), Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, ενώ διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν στο φυλλάδιο “Αρχές Ελληνικής Ιστοριογραφίας” και Βιολογίας.

Οι μαθητές του γυμνασίου θα πρέπει να πάρουν τα καινούργια βιβλία Μουσικής και Γραμματείας της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και το διορθωμένο βιβλίο της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Δασκάλους δε θα έχουμε. Βιβλία δε θα έχουμε.

Μια χαρά βολεύει λοιπόν μια απεργία της ΔΟΕ στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Έτσι και δε θα γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ούτε η έλλειψη σε δασκάλους ούτε η έλλειψη σε βιβλία. Και μια χαρά τα μίντια θα φορτώσουν στις πλάτες των απεργών όλα τα στραβά.

Παράλληλα μια τέτοια απεργία που μάλιστα εδώ και καιρό παίζει στις ειδήσεις, μια χαρά βολεύει να καθυστερήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων. Αφού οι τάξεις θα είναι κλειστές εξαιτίας της απεργίας των δασκάλων, τι να τις κάμουν τις ειδικότητες;

Η απεργία όμως τότε μόνο έχει νόημα όταν βοηθά να λυθούν προβλήματα του εργαζόμενου και όχι να καλύψουν προβλήματα του εργοδότη.

Άσε που εδώ που καταντήσαμε αρχίζει να αποκτά νόημα ακόμη και το παλιό επιχείρημα για τα μεροκάματα των απεργών που αποτελούν τονωτική ένεση στα οικονομικά του κράτους.

Κι επιπλέον δεν πέρασαν και τόσα χρόνια που να ξεχάσουμε το φιάσκο της απεργίας του 2006.

Τα θύματα αυτή τη φορά οι πράσινοι και γαλάζιοι συνδικαλιστές να τα ψάξουν ανάμεσα στους ηλίθιους. Αρκετά εκμεταλλεύθηκαν τη δική μας αγωνιστικότητα. Και ατομικά και προς όφελος των κομμάτων που υπηρετούν.

Η όποια αντίδραση αυτή τη φορά πρέπει να έρθει πραγματικά από τη βάση του κλάδου. Και να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα και το ελάχιστο αντίτιμο. Και όχι 2.000 ευρώ από τον καθένα μας για να πάρουμε μεικτά 17,5 ευρώ το μήνα.

Σας είπα. Και η βλακεία έχει όριο. Και δε θα καλύπτει πάντα τις κρυφές σκοπιμότητες όλων εκείνων που ψήνονται για απεργία στην αρχή της χρονιάς και σχολεία που δε θα ανοίξουν.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ...  Empty Απ: ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Αυγ 09, 2011 4:30 am

Και εις επίρρωσιν των ανωτέρω:

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=41656 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

«Θερμός» Σεπτέμβρης αναμένεται στην εκπαίδευση


08/08/2011 - 10:32

Σε «θέση μάχης» παραμένουν πρυτάνεις και πανεπιστημιακοί για τις αλλαγές που προωθούνται στα ΑΕΙ


Της Χαράς Καλημέρη

«Θερμός» αναμένεται ο Σεπτέμβριος σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ εκτιμούν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με περισσότερες από 20.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες, αλλά και χωρίς βιβλία. Μάλιστα, η ΔΟΕ -μετά και την περικοπή κατά το ήμισυ του κινήτρου απόδοσης- αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη των μαθημάτων, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε αναβρασμό βρίσκεται και η ανώτατη εκπαίδευση. Στο τέλος Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ και οι εξελίξεις θα σηματοδοτηθούν από τους φοιτητές?

Ειδικότερα, «πυρετώδεις» είναι οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να βρεθούν τρόποι κάλυψης των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό που θα υπάρξουν φέτος στα σχολεία. Σημείο «κλειδί» είναι ο αριθμός των δασκάλων και των καθηγητών που θα συνταξιοδοτηθούν. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει μεθαύριο Τετάρτη, με το χειρότερο σενάριο να αναφέρει ότι ο αριθμός τους θα φθάσει στα περσινά υψηλά επίπεδα (11.500). Εάν αυτό επαληθευθεί, σε συνδυασμό με τους μειωμένους κατά 80% διορισμούς που θα γίνουν φέτος -περίπου 600 εκπαιδευτικοί θα διοριστούν συνολικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση- τότε το εγχείρημα του υπουργείου Παιδείας θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο.

Αποσπάσεις


Τα σχέδια που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος προβλέπουν μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, αλλά και ακριβή καταγραφή των κενών σε ειδικότητες από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Στόχος είναι να μην υπάρξουν πλασματικά κενά, όπως συνέβη κατά το παρελθόν και προκύψουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί.

Η ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού φαίνεται να είναι μονόδρομος για την κάλυψη των κενών θέσεων αφού, λόγω της δημοσιονομικής λιτότητας, δεν υπάρχουν περιθώρια να αυξηθούν οι πιστώσεις που θα διατεθούν για διορισμούς εκπαιδευτικών. Αν και ο αριθμός των διορισμών δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, όλα δείχνουν ότι δεν θα ξεπερνά συνολικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση τους 500-600, δηλαδή θα είναι μειωμένος κατά περίπου 80% σε σύγκριση με πέρυσι, όταν έγιναν περίπου 2.500 διορισμοί.

Δραστική μείωση αναμένεται να υποστεί, εξάλλου, ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πέρυσι, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είχαν προσληφθεί περίπου 15.800 αναπληρωτές, ενώ φέτος πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσλήψεων δεν θα ξεπεράσει συνολικά τους 5.000-6.000.

Την ίδια ώρα, σε «θέση μάχης», παραμένουν πρυτάνεις και πανεπιστημιακοί για τις αλλαγές που προωθούνται στα ΑΕΙ, ενώ κρίσιμη είναι η στάση που θα τηρήσουν οι φοιτητές όταν επιστρέψουν στα αμφιθέατρα. Ο διάλογος για τις αλλαγές βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και με το άνοιγμα της Βουλής, στις 22 Αυγούστου, το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση έως τις 25 Αυγούστου. Στις 18 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας θα παραδώσει στους εμπλεκόμενους φορείς το τελικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγές όσον αφορά στις αρμοδιότητες της Συγκλήτου, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε από τη Βουλή ότι όλα τα ακαδημαϊκά θέματα θα είναι ευθύνη της Συγκλήτου και πως γίνεται συνειδητή προσπάθεια ώστε το Συμβούλιο Ιδρύματος να μην παρεμβαίνει σε θέματα διοίκησης, όπως την έγκριση για την τοποθέτηση γενικών διευθυντών στα πανεπιστήμια, αρμοδιότητα που θα αφαιρεθεί. Μάλιστα, το Συμβούλιο θα υποχρεούται να λογοδοτεί κάθε δύο χρόνια, με δημοσιοποίηση του έργου του πανεπιστημίου και λογοδοσία στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ωστόσο, θα διατηρήσει τη δυνατότητα να εκλέγει τον πρύτανη, πρόταση που συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις

Και να προσθέσω και κάτι ακόμη. Απεργία κλαδική είναι σκέτο ξεπούλημα σε τούτη τη φάση.

Μόνο σε συντονισμό με όλη την άλλη εκπαίδευση έχει νόημα ο απεργιακός αγώνας.

Γι' αυτό και εξαγγελίες για απεργία στις 12 Σεπτέμβρη δεν έχουν ούτε νόημα ούτε καμιά πιθανότητα να επιτύχουν το ποθητό αποτέλεσμα. Και ίσως ακριβώς για τούτο εξαγγέλλονται. Για να ξεφουσκώσουν την αγανάκτηση που το φετινό καλοκαίρι συσσώρευσε στους εκπαιδευτικούς χωρίς κινδύνους να ανατραπούν οι αιτίες που την προκάλεσαν.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ...  Empty Απ: ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Αυγ 13, 2011 3:41 am

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=42067

Δείτε στο λινκ αυτό ποια βιβλία θα διδαχτούν φέτος στο δημοτικό και επιπλέον σε ποια θα γίνουν διορθώσεις...

Στοιχεία για τα βιβλία της δευτεροβάθμιας θα βρείτε εδώ:

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=42070

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης