Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ...

Πήγαινε κάτω

Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ...  Empty Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Αυγ 09, 2011 10:43 pm

ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

http://www.express.gr/news/ellada/506623oz_20110810506623.php3

Δυνατότητα για άδεια άνευ αποδοχών διάρκειας έως 5 χρόνων στο Δημόσιο


Πηγή: Express.gr 10/08/11-08:40

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ της δυνατότητας χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα προβλέπουν νέες ρυθμίσεις του Yπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας, επιτρέπεται στους υπαλλήλους η χορήγηση αδείας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως πέντε ετών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους αντί των δύο ετών που ίσχυε έως την 1η Ιουλίου 2011. Οπως προβλέπεται, η χορήγηση της άδειας γίνεται με αίτηση του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Για τον λόγο αυτό, στην αίτηση του υπαλλήλου πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να εκτιμηθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο και αυτό στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει.

Επίσης, παρέχεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στο τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε έτη. Κάνοντας χρήση αυτής της ρύθμισης, οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα, με την αίτησή τους, να επιλέγουν, σύμφωνα με την επιθυμία τους, τη μείωση είτε της ημερήσιας απασχόλησης είτε των εργάσιμων ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας για κάθε νόμιμη συνέπεια υπολογίζεται μόνον ο χρόνος πραγματικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές δεν είναι συντάξιμος.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ...  Empty Απ: Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Αυγ 09, 2011 10:49 pm

Γιατί μια τέτοια απόφαση αποτελεί κερκόπορτα;

Μα γιατί προετοιμάζει το έδαφος για την υποχρεωτική τοποθέτηση του υπαλλήλου σε εφεδρεία. Αυτό που σήμερα δίνεται ως δυνατότητα επιλογής αύριο θα στο επιβάλουν με το έτσι θέλω. Να μπαίνεις σε καραντίνα ώσπου να χρειαστούν και πάλι τις υπηρεσίες σου ή να σου μειώνουν το ωράριο με παράλληλη μείωση των αποδοχών. Και φυσικά με αντίστοιχη απομάκρυνση της μέρας που θα πάρεις σύνταξη.

Με την απόφαση αυτή περνάμε από τους ΑΜΩ στους ΜΜΩ. Δηλαδή από τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στους μόνιμους μειωμένου ωραρίου.

Και τα λέμε εμείς αλλά δεν ξέρω ποιοι ακούν και ποιοι επιμένουν να κυκλοφορούν με παρωπίδες. Πως όσα ακούς στου γείτονά σου πάντεχε και στα δικά σου. Και πως όσα συμβαίνουν σήμερα στους αναπληρωτές θα είναι αύριο καθεστώς και για τους μονίμους...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης