ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...

Πήγαινε κάτω

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...  Empty ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Αυγ 11, 2011 6:54 am

Οκτάωρο ανεξαιρέτως σε Δημόσιο και Δήμους

Και για εργαζομένους στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς

11/08/2011 - 14:37

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ • ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

Ιδιαίτερη πρεμούρα επιδεικνύουν κυβέρνηση και ορισμένοι δήμοι στην εφαρμογή του οκταώρου για δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονταν λιγότερες ώρες. Με χθεσινή του εγκύκλιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππας δίνει εντολή εφαρμογής του οκταώρου που θα ισχύει πλέον και για τους εργαζομένους στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για το προσωπικό των κλάδων Πληροφορικής, όπου κι αν αυτό απασχολείται.

Διευκρινίζει επίσης τη δυνατότητα επιλογής ωραρίου που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ ώρας προσέλευσης 7.00-9.00 π.μ. και αντίστοιχης ώρας αποχώρησης 15.00-17.00.

Ζητείται μάλιστα, κατά την πρώτη εφαρμογή του επιλεγμένου ωραρίου, να υποβληθεί σχετική δήλωση από τον υπάλληλο έως τις 8 Αυγούστου (την περασμένη Δευτέρα!), τη στιγμή που η εγκύκλιος εκδόθηκε χθες και μεγάλο ποσοστό του προσωπικού να βρίσκεται σε θερινή άδεια. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος θα μπορεί να δηλώνει την προτίμησή του στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι έναν μήνα πριν είχε προκύψει θέμα με ορισμένους δήμους, οι οποίοι προσπάθησαν να εφαρμόσουν το οκτάωρο και σε υπηρεσίες, όπου συνεχίζει να ισχύει μειωμένο ωράριο (32 ώρες), όπως η καθαριότητα, η ασφαλτόστρωση κ.λπ.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) είχε καταγγείλει σχετικά, με έγγραφό της στις 8/7/2011, με συνέπεια να εκδοθεί εγκύκλιος του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Θεοδωρόπουλου που διευκρίνιζε ότι συνεχίζει να ισχύει μειωμένο ωράριο, όπου αυτό προκύπτει από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τι ώρες δέχονται

Στην ίδια εγκύκλιο παρατίθενται και οι νέες ρυθμίσεις στο ωράριο λειτουργίας και υποδοχής του κοινού σε διάφορες υπηρεσίες. Τα ΚΕΠ, όπου υπηρετούν τρεις ή περισσότεροι υπάλληλοι, λειτουργούν μεταξύ 7.30-20.00 τις καθημερινές και 8.00-14.00 το Σάββατο. Στα υπόλοιπα ΚΕΠ, το ωράριο θα είναι 7.30-15.30. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ μίλησε για την απειλή λουκέτου στα μισά από τα εν λειτουγία ΚΕΠ, λόγω ελλείψεων προσωπικού και αποχώρησης των συμβασιούχων.

Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα ΝΠΔΔ, για τις οποίες δεν ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου, θα γίνεται κάθε μέρα μεταξύ 9.00 και 15.00. Ειδικά για τις Εφορίες, το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30, χωρίς να αλλάζει η ώρα έναρξης εισόδου που ισχύει σήμερα. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και τα γραφεία υποδοχής πολιτών επιτρέπεται μεταξύ 7.30-15.30 αλλά αυτό δεν ισχύει για τα γραφεία υπουργών, υφυπουργών, προέδρων, διοικητών, υποδιοικητών και την κεντρική υπηρεσία των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Α.Χ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/8/2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=42015

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...  Empty Απ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Αυγ 11, 2011 7:00 am

Τι μας αφορά εμάς; Τους εκπαιδευτικούς; Που έχουμε κατοχυρωμένο το 6ωρο;

Αν δεν αφορά εμάς, με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, τότε ποιον;

Και μακάρι να βγω ψεύτρα. Αλλά το θέμα το έθιγε και η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της Ελλάδας.

Εξάλλου το σχολείο σήμερα ανοίγει στις 7 το πρωί και κλείνει απογευματάκι.

Πώς θα καλυφθούν τόσες ώρες; Με τους 600 συνολικά διορισμούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια ή με το μαχαίρι που έπεσε και στην πρόσληψη αναπληρωτών;

Κι αν ο νόμος, ο 1566, αποτελεί εμπόδιο, τι τους εμποδίζει να τον αλλάξουν; Έχουν το μαχαίρι, έχουν το πεπόνι, αυτοί αποφασίζουν πότε θα το ... σφάξουν... Και μακάρι να πέσουν έξω οι προβλέψεις μου. Αλλά για πόσο;;;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...  Empty Απ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Αυγ 11, 2011 10:32 am

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=41832


Μετά τις περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών

προετοιμάζουν την αύξηση του ωραρίου τους


10/08/2011 - 12:33

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ


Μ-Λ ΚΚΕ: Μετά τις περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών ετοιμάζονται να τους αυξήσουν το ωράριο
Μαύρος αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς το υπουργείο Παιδείας μειώνει τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών κατά 70% και τις προσλήψεις αναπληρωτών κατά 60%, την ίδια στιγμή που σημειώνεται νέο ρεκόρ αποχωρήσεων εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση, περίπου 11.000.

Είναι φανερό ότι οι χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες τον Σεπτέμβριο, μαζί με τη δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, θα δώσουν ένα νέο πισώπλατο χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτείται η ιδιωτική εκπαίδευση με τη πλήρη νομιμοποίηση των λεγόμενων κολεγίων.

Παράλληλα είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που αφαιρεί και τρίτο μισθό από τους εκπαιδευτικούς, επιχειρεί να αλλάξει δραματικά τις εργασιακές σχέσεις στη σχολική εκπαίδευση, αφενός τινάζοντας τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών στον αέρα (καθώς με νόμο δίνει τη δυνατότητα στους περιφερειάρχες να μετακινούν τους εκπαιδευτικούς από νομό σε νομό) αφετέρου επιχειρώντας να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα κληθούν εκβιαστικά να εργαστούν με ακόμη λιγότερα χρήματα περισσότερες ώρες σε φορτωμένα μαθητικά τμήματα.

Όλες αυτές οι επιθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας θίγουν περισσότερο από ποτέ τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς και τους μαθητές. Γι αυτό επιβάλλεται ο έγκαιρος συντονισμός όλων και ο μαζικός πανεκπαιδευτικός αγώνας διαρκείας για να ανατραπούν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια.

Μ-Λ ΚΚΕ, 10/8/2011

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...  Empty Απ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Αυγ 12, 2011 2:22 am

Κοντός ψαλμός αλληλούια και για το δικό μας ωράριο. Μετά τις εξαγγελίες γενικά για το δημόσιο και ειδικά για τους παιδικούς σταθμούς, τώρα κάνουν λόγο για το ωράριο των διδασκόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι ακόμη αφελείς ανάμεσά μας που να θεωρούν ότι και αυτή τη φορά το μεγαλύτερο παλούκι θα το φάμε οι της πρωτοβάθμιας; Όταν η ΔΟΕ εκτιμά σε 20.000 τα κενά στα σχολεία;


Το ωράριο των καθηγητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

10/08/2011 - 10:34

Έξι διδακτικές ώρες την εβδομάδα καλούνται να εργαστούν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ενώ οι συνάδελφοί τους των ΤΕΙ θα πρέπει να παρέχουν διδακτικό έργο 10 ωρών την εβδομάδα.

Αυτό προβλέπουν τόσο οι προτάσεις των ειδικών του ΟΟΣΑ, που παρέδωσαν τις εκθέσεις τους για την Ανώτατη Παιδεία στο αρμόδιο υπουργείο όσο και οι απόψεις των ειδικών, που προσπαθούν τώρα να μειώσουν το κόστος της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης για κάθε φοιτητή. Ταυτόχρονα όμως οι καθηγητές των ΤΕΙ καλούνται τώρα να επιβλέπουν και διδακτορικά των σπουδαστών τους, συνεργαζόμενοι μάλιστα με τους συναδέλφους τους των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, πέρα από την αύξηση των ωρών διδασκαλίας, οι πανεπιστημιακοί καλούνται να ασκούν βασική εφαρμοσμένη έρευνα, καθοδήγηση διπλωματικών εργασιών, μεταπτυχιακών διπλωμάτων, διδακτορικών διατριβών, να συμμετέχουν σε συνέδρια και σεμινάρια, να ασκούν διοικητικό έργο και να συμμετέχουν στα όργανα διοίκησης των ανώτατων ιδρυμάτων.

Αντίστοιχα στα ΤΕΙ οι καθηγητές οφείλουν να διδάσκουν 10 ώρες, οι αναπληρωτές καθηγητές 12 ώρες, οι επίκουροι καθηγητές 14 ώρες την εβδομάδα και οι καθηγητές εφαρμογών 16 ώρες. Παράλληλα, όπως και οι συνάδελφοί τους των ΑΕΙ, οι καθηγητές των τεχνολογικών ιδρυμάτων είναι υποχρεωμένοι να ασκούν εφαρμοσμένη έρευνα, να καθοδηγούν πτυχιακές εργασίες, μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης, διδακτορικές διατριβές σε σύμπραξη με πανεπιστήμια, να συμμετέχουν σε συνέδρια και ερευνητικά σεμινάρια, να προσφέρουν διοικητικό έργο, δηλαδή στα όργανα διοίκησης, στα εκλεκτορικά σώματα και τις εισηγητικές επιτροπές.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=41861 (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

Και το λέγαμε ότι θα πατήσουν πάνω στην έκθεση του ΟΟΣΑ... Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...  Empty Απ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Αυγ 14, 2011 12:20 pm

Υπουργείο Εσωτερικών: Οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης δεν θίγονται

14/08/2011 - 12:53

Δεν θίγονται προσωρινά από τη νέα ρύθμιση για το ωράριο εργασίας οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης

Στο άρθρο 41 του ν. 3979/2011 «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και άλλες διατάξεις», ορίζονται σε σαράντα (40) οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για τους μονίμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

Ειδικότερα στην παρ. γ αυτού προβλέπεται ότι οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης δεν θίγονται από τη ρύθμιση της παραγράφου αυτής, καθώς και για όσες άλλες κατηγορίες προσωπικού προβλέπεται ειδικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας από ειδικές διατάξεις.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=42191

Μάλιστα. Και για το 13ο και το 14ο μισθό μας έλεγαν πριν κάτι μήνες ότι δε θα κοπούν.

Για να μη θυμίσω το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης