Αλλαγές στο μισθολόγιο και τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

Πήγαινε κάτω

Αλλαγές στο μισθολόγιο και τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων Empty Αλλαγές στο μισθολόγιο και τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Αυγ 13, 2011 5:16 am

Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011 13:00


Αλλαγές στο μισθολόγιο και τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλωνΤην δημόσια διοίκηση με την νέα της σύγχρονη μορφή ως εργαλείο για την επίλυση του προβλήματος της κρίσης, κατέδειξε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη επικεντρώθηκε στους δύο άξονες σχεδιασμού της δημόσιας διοίκησης: στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα και τις σχέσεις κράτους - πολίτη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αναδιοργάνωση και εξορθολογισμός του κράτους σημαίνει: επιτελικό κράτος, συνεκτική κεντρική διοίκηση που χαράσσει στρατηγική - χωρίς σύγχυση αρμοδιοτήτων και επάλληλες δράσεις. Για το λόγο αυτό η οργάνωση και η διάρθρωση των υπουργείων εξετάζονται συνολικά, προανήγγειλε ο κ. Ρέππας.

Τόνισε δε ότι με την οργάνωση της διοίκησης αποκτούμε ένα πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος, ταυτόχρονα όμως πετυχαίνουμε και μείωση του μισθολογικού κόστους, ενώ η χρήση νέων τεχνολογιών οδηγεί στον αναγκαίο εξορθολογισμό όσον αφορά στον αριθμό των υπαλλήλων που τα επόμενα χρόνια θα μειώνονται συνεχώς με βελτίωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Ταυτόχρονα εισάγουμε μεθόδους για την παροχή ουσιαστικών κινήτρων στους υπαλλήλους που θα αξιολογούνται αλλά και θα ανταμείβονται για ό,τι αξίζουν.

Είναι αναγκαίο οι προαγωγές των Δημοσίων Υπαλλήλων να συνδεθούν με την ουσιαστική αξιολόγηση. Και η αξιολόγηση αυτή περιλαμβάνει συμμετοχή σε γραπτούς διαγωνισμούς και σε προσωπική συνέντευξη ώστε, να αποκτάται πλήρης εικόνα για την προσωπικότητα ενός εκάστου πέραν των τυπικών προσόντων που διαθέτει.

Είναι αναγκαίο επίσης οι αποδοχές τους να συνδεθούν με την παραγωγικότητα και αποδοτικότητά τους. Επίσης, πρέπει να αξιολογείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα των οργανωτικών μονάδων της διοίκησης» έδωσε το στίγμα ο νέος υπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως ανέφερε ο κ. Ρέππας, εισάγουμε νέο κώδικα δεοντολογίας των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, με ουσιαστικές κυρώσεις για τους παραβάτες και αδιάβλητες και αντικειμενικές πειθαρχικές διαδικασίες.

Επίσης συμπλήρωσε πως είναι καιρός να επιτρέψουμε την μερική απασχόληση σε εθελοντική βάση όπως επίσης τη δυνατότητα λήψης μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών με δικαίωμα εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα. «Οφείλουμε βεβαίως να θεσπίσουμε κανόνες ελέγχου και ασυμβίβαστα για να μην γίνει το κράτος υπηρέτης ιδιωτικών συμφερόντων», ξεκαθάρισε.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην προώθηση του νέου μισθολογίου για το πολιτικό προσωπικό με στόχο να αρθούν αδικίες και ανισότητες και στην προώθηση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας με καταβολή μέρους του μισθού, ώστε να επιτευχθούν ταυτοχρόνως η εξυγίανση προβληματικών οργανισμών και η υποστήριξη των εργαζομένων να μεταβούν ομαλά σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον είτε σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου είτε στον Ιδιωτικό Τομέα.

Αναδημοσίευση: http://www.protothema.gr/


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.emergencyservices.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=25181:%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CF%89%CE%BD&Itemid=31

Παλιό το άρθρο, από τον Ιούνιο, αλλά επίκαιρο τούτον τον Αύγουστο. Και με όσα έγιναν ανάμεσα που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του κ. Ρέππα.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες για την εφεδρεία αλλά και οι απειλές του κ. Μόσιαλου για απολύσεις των αργόμισθων είναι η λογική συνέχεια όσων από τον Ιούνιο έλεγε ο κ. Ρέππας. Ταυτόχρονα καταλαβαίνουμε ότι μπορεί τμηματικά να γίνονται οι αλλαγές αλλά υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και όλα γίνονται με βάση αυτό. Το θέμα είναι πως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ολόκληρο αυτό το σχέδιο. Αν και υποψιαζόμαστε πια που ακριβώς θέλουν να μας πάνε...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης