ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Empty ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Αυγ 28, 2011 8:22 am

Ο πολύ δραστήριος πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ και νυν αιρετός του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ δεν παραλείπει να μας ενημερώνει για το κάθε τι. Αυτή τη φορά το άρθρο του αφορά τις αποσπάσεις:

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=43330

Αθήνα ,26-8-2011

d.mpratis@gmail.com
http://www.mpratis.gr
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893

Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ τη Δευτέρα 29 -8- 2011 , για εξέταση των αποσπάσεων στα Πειραματικά , τα ΚΕΔΔΥ και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Τα λειτουργικά των ΚΕΔΔΥ όλης της χώρας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

1. Τη Δευτέρα 29 -8 -2011 , στις 9.00 π.μ., θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης :

α) «Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. για απόσπαση σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και διαμόρφωση σχετικής πρότασης».

β) «Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. για απόσπαση σε Πειραματικά Σχολεία και διαμόρφωση σχετικής πρότασης».

γ) «Επικύρωση πινάκων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2011-2012».

2. Οι αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ανέρχονται σε 6835. Υπενθυμίζω ότι πέρυσι είχαν υποβληθεί 6344 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν στην α’ φάση 3997 (ποσοστό 63,00%).

3. Οι αιτήσεις αποσπάσεων για τα ΚΕΔΔΥ είναι: 53 δασκάλων, 21 νηπιαγωγών, 7 φυσικής αγωγής και 1 αγγλικής γλώσσας. Από το τμήμα ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κατατέθηκαν σήμερα στο ΚΥΣΠΕ τα λειτουργικά κενά των ΚΕΔΔΥ όλης της χώρας , τα οποία και σας κοινοποιώ για ενημέρωσή σας.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας.

Δημήτρης Μπράτης

Συμπέρασμα από την ανακοίνωση Μπράτη; Πως τουλάχιστον 6.835 συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας δε γνωρίζουν ακόμη σε ποιο ΠΥΣΠΕ θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη. Κι αναμένεται να το μάθουν οι πιο τυχεροί κάποια στιγμή αύριο, Δευτέρα, 29 Αυγούστου. Οπότε και θα αρχίσει το τρέξιμο. Για μετακόμιση, εύρεση κατοικίας και άλλα σχετικά.

Ποιος ο λόγος αυτής της καθυστέρησης;

Θυμάμαι μια πρόσφατη δήλωση που συνέδεε το θέμα με τους διορισμούς. Έπρεπε λέει να γίνουν πρώτα οι διορισμοί. Και μετά οι αποσπάσεις ανάλογα με τα κενά. Σωστό και λογικό.

Μα δεν είναι λογικό να μαθαίνει ο υπάλληλος πού θα εργαστεί μόλις 2 μέρες πριν αναλάβει καθήκοντα. Και ειδικά ο εκπαιδευτικός.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΜΑΡΙΟΡΗ στις Τετ Αυγ 31, 2011 11:42 am, 1 φορά

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Empty Απ: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Αυγ 28, 2011 10:18 am

Ας δούμε τι καταμαρτυρεί και ο έτερος αιρετός του κλάδου μας στο ΚΥΣΠΕ, ο Βασίλης Παληγιάννης:

Ανακοίνωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη σχετικά με τις αποσπάσεις

28/08/2011 - 14:28

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ με θέμα την εξέταση αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, το Υπουργείο εξάντλησε κάθε όριο ανευθυνότητας αφού δεν παρείχε τη δυνατότητα στο ΚΥΣΠΕ να διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση αποσπάσεων και να πάρει τέλος η ομηρία και η αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Συγκριμένα:

η Υπηρεσία δεν κατέθεσε στο Συμβούλιο τα κενά εκπαιδευτικών ανά ΠΥΣΠΕ όπως αυτά κατατέθηκαν από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης με το σκεπτικό ότι θα γίνει επανέλεγχος αυτών. Σημειώνω ότι ο αριθμός των κενών θα προσδιορίσει κατά βάσει των αριθμό των αποσπάσεων. Η μη κατάθεση των κενών καταδεικνύει τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας για λιγότερες αποσπάσεις μέσω του περιορισμού των κενών.

Η ασυνεννοησία μεταξύ αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου αλλά και η έλλειψη προσωπικού συνέβαλε ώστε να μη συζητηθούν έστω και σήμερα οι αποσπάσεις στα ΚΕΔΔΥ και στα Πειραματικά Σχολεία, αφού, ως γνωστόν, αυτές οι αποσπάσεις προηγούνται των άλλων.

Είναι να απορεί κανείς με την εισήγηση της Υπηρεσίας και την αποδοχή της από την πλειοψηφία του Συμβουλίου να μη δοθεί η δυνατότητα της κατ' εξαίρεση απόσπασης νεοδιόριστων, συζύγων στρατιωτικών με το σκεπτικό της τριετούς υποχρεωτικής παραμονής στον τόπο διορισμού. Μια ερμηνεία αυθαίρετη που, δυστυχώς, θα έχει εφαρμογή και στις υπόλοιπες αιτήσεις αποσπάσεις νεοδιόριστων πλην των ειδικών κατηγοριών (ΟΤΑ, άρθ. 13 Π.Δ.50). Αυτό θα έχει ως συνέπεια συνάδελφοι νεοδιόριστοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να μην αποσπαστούν.

Το Συμβούλιο απέρριψε αιτήσεις συναδέλφων για ένταξή τους στην ειδική κατηγορία με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, αφού δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του άρθρου 13 του Π.Δ. 50 χωρίς όμως να τους εντάξει με ομοφωνία και απόλυτη τεκμηρίωση σε κατηγορίες μοριοδότησης. Είναι δυνατόν καρκινοπαθής συνάδελφος ή συνάδελφος με παιδί που αντιμετωπίζει χρόνια ανεπάρκεια άνω και κάτω άκρων (τετραπληγικό και αυτιστικό) να μη μοριοδοτηθεί και κατ' επέκταση να μην αποσπαστεί; Το Συμβούλιο θα εξαντλήσει τον «τύπο» σ' αυτές τις περιπτώσεις συναδέλφων;

Το Συμβούλιο δεν έκανε δεκτές τις εκπρόθεσμες αιτήσεις με το σκεπτικό ότι θα εξεταστούν σε επόμενη φάση. Κατά την άποψή μου έπρεπε να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις. Οι αποσπάσεις δεν είναι μεταθέσεις όπου υπάρχουν αυστηροί χρονικοί περιορισμοί.

Σημειώνω επίσης πως το ΚΥΣΠΕ:

1. έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις ανάκλησης.
2. εισηγήθηκε τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις εκπαιδευτικών (36) οι οποίοι είναι εκλεγμένα μέλη ΟΤΑ.
3. εισηγήθηκε την κατά προτεραιότητα απόσπαση συζύγων δικαστικών (10)
4. εισηγήθηκε την κατά προτεραιότητα απόσπαση συζύγων στρατιωτικών (600 περίπου)

5. εισηγήθηκε την κατά προτεραιότητα απόσπαση εκπαιδευτικών με βάση το άρθρο 13 του Π.Δ. 50/1996 (60) και 24 πολύτεκνων.

Όλες οι παραπάνω κατά προτεραιότητα αποσπάσεις θα ικανοποιηθούν εφόσον υπάρχουν κενά στις περιοχές στις οποίες ζητούν να αποσπαστούν.

Το Συμβούλιο θα συνεχίσει τη συνεδρίαση τη Δευτέρα 29/8/2011. Αν όλα πάνε καλά, τότε όλες οι αιτήσεις θα τύχουν μηχανογραφικής επεξεργασίας από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αποσπάσεων και θα ανακοινωθούν.

Περιθώρια καθυστέρησης δεν υπάρχουν.

Η υπομονή των συναδέλφων εξαντλήθηκε...

Είναι η πρώτη φορά που λίγο πριν την έναρξη της σχολική χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν όχι το σχολείο που θα υπηρετήσουν, ούτε καν την περιοχή.

Με την ελπίδα να μην επιβεβαιωθεί ο φόβος των λιγότερων αποσπάσεων, μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις και τους μηδενικούς διορισμούς, θα έχετε περισσότερη ενημέρωση μετά το συμβούλιο της Δευτέρας.

Παληγιάννης Βασίλης

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Μέσα από το άρθρο του κ. Παληγιάννη, φωτίζεται περισσότερο η απίθανη αυτή καθυστέρηση στις αποσπάσεις. Και φαίνεται ότι δεν έφταιξαν μόνο οι διορισμοί. Που έτσι κι αλλιώς φέτος ήταν ελάχιστοι. Αν είναι δηλαδή δυνατόν οι 120 διορισμοί στην Πρωτοβάθμια να βάζουν φρένο στις αποσπάσεις χιλιάδων συναδέλφων. Και που για να τις ζητούν σίγουρα δεν το κάνουν για χάρη γούστου αλλά για σοβαρούς λόγους που ο καθένας έχει.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Empty Απ: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Αυγ 30, 2011 12:36 am

Τι γίνεται επιτέλους με τις αποσπάσεις; Πριν λίγο διάβασα το εξής:

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα 29/8/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στο Υπουργείο Παιδείας, για τις αποσπάσεις

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε., αναβάλει την αυριανή συνεδρίασή του και θα προβεί, μαζί με τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, σε παράσταση διαμαρτυρίας , αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 , στις 10.00 π. μ. , στο Υπουργείο Παιδείας ( πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ).

Η ομηρεία των συναδέλφων πρέπει να σταματήσει άμεσα και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης, εκεί όπου υπάρχουν κενά, τα οποία πρέπει, επιτέλους, να κατατεθούν στο ΚΥΣΠΕ.

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=43523

Και για να καταλάβουμε... τα κενά δεν έχουν δοθεί ακόμη στο ΚΥΣΠΕ;

Πώς τότε το όργανο θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τις αιτήσεις για απόσπαση;;;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Empty Απ: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 12:43 am

Επιτέλους ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις:

http://l.wbx.me/l/?instId=35890515-f105-4449-a7ee-54bde2126bbe&token=0632267a9b129ba80f36426ddfe97490cb1263ca000001321ef51e8f&u=http%3A%2F%2Fwww.minedu.gov.gr%2Fproslhpseis-diorismoi-metatheseis-apospaseis%2Fprotobathmia-kai-deyterobathmia%2F31-08-11-apospaseis-ekpaideytikon-protobathmias-ekpaideysis-apo-pyspe-se-pyspe.html

Μια μόλις μέρα πριν το άνοιγμα του σχολείου και την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να αναλάβουν υπηρεσία μετά τις θερινές διακοπές.

Και τώρα τρέχουνε... Όσοι πήραν απόσπαση και όσοι δεν πήραν και πρέπει να υπηρετήσουν στην παλιά θέση που για τους δικούς του λόγους ο κάθε συνάδελφος έβρισκε ασύμφορη με τα άλλα δεδομένα της ζωής του.

Σπίτια πρέπει να νοικιαστούν, άλλα να ξενοικιαστούν, μετακομίσεις οικοσκευής και πόσα άλλα που συνεπάγεται η αλλαγή τόπου κατοικίας.

Φυσικά όποιος το έχει περάσει ξέρει και το οικονομικό κόστος. Που αυξάνεται όταν ο χρόνος πιέζει και δεν έχεις δυνατότητα να ψάξεις καλύτερες επιλογές...

Παρακολουθούσα χτες στο fb την αγωνία των συναδέλφων που έβαζαν ακόμη και στοιχήματα για το αν θα ανακοινωθούν έστω και τα μεσάνυχτα οι αποσπάσεις. Ξέρεις για παράδειγμα τι σημαίνει να είναι στα Τρίκαλα η μόνιμη κατοικία σου και να υπηρετείς σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων; Και να περιμένεις τελευταία στιγμή να μάθεις αν επιτέλους έρχεσαι Τρίκαλα ή πρέπει να ξαναπάς στα Δωδεκάνησα;

Τι πρέπει να κάνει ο υπάλληλος στην περίπτωση αυτή; Να μείνει Τρίκαλα ελπίζοντας πως θα πάρει την απόσπαση και να ξενοικιάσει το σπίτι στο νησί; Να πάει στο νησί και αν πάρει απόσπαση να τρέχει να παρουσιαστεί στο άλλο σχολείο;

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τρελαίνονται έτσι οι άνθρωποι.

Τουλάχιστον, άργησαν που άργησαν να βγουν τα αποτελέσματα, θα μπορούσε να υπάρξει μια περίοδος λίγων ημερών και κάτω από αιτιολόγηση για τη μετακίνηση των αποσπασμένων. Δεν είναι οι άνθρωποι πουλιά να πετάνε και να βρίσκονται από το ένα σημείο της Ελλάδας στο άλλο μέσα σε 24 ώρες.

Και σίγουρα το προτιμότερο είναι ο νομοθέτης να υποχρεώσει σε καλύτερο πλάνο λήψης της απόφασης ως προς το χρόνο. Δεν είναι δα και ακατόρθωτο. Να βγαίνουν οι αποσπάσεις σε χρόνο που να μη δημιουργεί όλο αυτό τον πανικό.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Empty Απ: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 1:24 am

31-08-11 Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2011-12.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.648 και ικανοποιήθηκαν 4.182 (ποσοστό 62,91 %).

Οι αποσπάσεις φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιούνται με κριτήρια μοριοδότησης και σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:

Αποσπώνται οι κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, είναι σύζυγοι στρατιωτικών κλπ., μέλη Ο.Τ.Α. ή σύζυγοι δικαστικών,

στη συνέχεια αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση σε περιοχές στις οποίες υπήρχαν πλεονάσματα και

τέλος αποσπώνται οι λοιποί εκπαιδευτικοί που δεν αποσπάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες των προηγούμενων περιπτώσεων βάσει της μοριοδότησής τους συγκρινόμενοι μεταξύ τους.

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/apospaseis_110831.zip

Και σημειώνουμε από τα στοιχεία που δόθηκαν ότι 677 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πήραν απόσπαση κατά προτεραιότητα. Κυρίως σύζυγοι στρατιωτικών. Έτσι πλεονάζουν στον κατάλογο αυτό οι γυναίκες. Σε κάτι επιτέλους να πλεονάζουν και οι γυναίκες στην υπηρεσία μας. Γιατί σε πολλά άλλα - πχ στις επιλογές στελεχών - η παρουσία γυναικών είναι από ελάχιστη έως μηδενική σχεδόν. Πχ στους νέους διευθυντές σχολείων της Θεσπρωτίας είχαν επιλεγεί αρχικά μόλις 2 γυναίκες διευθύντριες. Με νεότερη όμως απόφαση έγινε κάποια αλλαγή στο Δημοτικό Σχολείο Συβότων με αποτέλεσμα μόνο μία γυναίκα να μείνει στον κατάλογο των διευθυντών.

Πώς άραγε συμβαίνει αυτό σε έναν κλάδο που γυναικοκρατείται;

Ο κατάλογος των αποσπάσεων και το άρωμα γυναίκας που τον διακατέχει ως προς το κομμάτι των κατά προτεραιότητα, δεν είναι άσχετος. Καλώς ή κακώς η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις εξακολουθεί να μην είναι ισότιμη με του άντρα. Και η γυναίκα εξαναγκάζεται να προσαρμόζει ακόμη και τη δική της επαγγελματική εξέλιξη στην καριέρα του συζύγου. Πώς λοιπόν να αναλάβει χρέη διευθύντριας μια σύζυγος στρατιωτικού; Όταν δεν ξέρει πού θα βρεθεί την επόμενη χρονιά;

Θα μου πεις, στρατός είναι αυτός! Προηγούνται οι ανάγκες του!

Εντάξει, μα να μη λέμε τότε πρώτα ο μαθητής. Να λέμε πρώτα ο στρατός. Γιατί καταλαβαίνω και ασπάζομαι ότι η άμυνα της πατρίδας είναι ύψιστο καθήκον αλλά και η παιδεία έχει το δικό της προβάδισμα. Και είναι κρίμα να στερείται τις υπηρεσίες άξιων στελεχών απλά και μόνο γιατί η ισοτιμία των δύο φύλων μένει στα λόγια και δεν αποκτά ουσία.

Και θα αναφέρω εδώ παράδειγμα. Πέρυσι υπηρετούσε στο σχολείο μας μια συνάδελφος που ο σύζυγός της ήταν στρατιωτικός. Όταν εκείνος μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συνταξιοδοτήθηκε, έληξε και ο λόγος της δικής της απόσπασης στη Θεσπρωτία. Και γύρισε στην οργανική της θέση, κάπου στη Θεσσαλία. Πώς μπορείς όμως έτσι, στη μέση της χρονιάς, να ξεκουβαλάς ολόκληρο νοικοκυριό και οικογένεια; Η συνάδελφος αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπόλοιπου της άδειας ανατροφής ανηλίκου τέκνου για να τα φέρει βόλτα. Πάλι καλά δηλαδή που είχε υπόλοιπο.

Το λέω αυτό γιατί αρκετές γκρίνιες υπάρχουν για το ζήτημα της προτεραιότητας στις αποσπάσεις και χτες στο fb γράφτηκαν διάφορα για το ζήτημα. Να μπαίνουμε όμως και στη θέση του άλλου. Και να συμμεριζόμαστε τη δεινή θέση αυτής της μερίδας των συναδέλφων που λόγω στρατιωτικού συζύγου περνάνε τη ζωή τους μετακομίζοντας από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Και μερικές φορές και εκτός Ελλάδας, πχ στην Κύπρο.

Βεβαίως υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα που δημιουργούν προβλήματα. Πχ οι δικαστικοί που κι αυτών οι σύζυγοι έχουν προτεραιότητα στις αποσπάσεις. Είναι όμως και δίκαιο το παράπονο των εκπαιδευτικών που παρόμοια εύνοια δεν υπάρχει για συζύγους εκπαιδευτικών. Και εναπόκειται στο συμβούλιο να αποφασίσει αν θα δοθεί η απόσπαση και θα μείνει η οικογένεια ενωμένη.

Από την άλλη μεριά γκρίνια μεγάλη υπάρχει και στους λόγους πριμοδότησης για απόσπαση. Τα κοινωνικά κριτήρια εδώ υπερτερούν. Έτσι συνάδελφοι που δεν είναι παντρεμένοι και δεν έχουν παιδιά βρίσκονται ριγμένοι. Ο νόμος βλέπεις δεν μπορεί να προβλέψει ότι και ο άγαμος και άτεκνος μπορεί να έχει άλλους κοινωνικούς λόγους που να κάνουν τη ζωή του δύσκολη όταν υπηρετεί μακριά από τη μόνιμη κατοικία του. Έτσι αναπτύσσεται ένα υπόγειο δίκτυο διασυνδέσεων και διαπλοκής ώστε τουλάχιστον να πάρεις την απόσπαση χάρη στη θετική γνώμη του συμβουλίου. Λέμε δηλαδή ότι οι αιρετοί είναι κατάκτηση για τον κλάδο αλλά αν γραφόταν κάποτε το τι παίζεται κάτω από το τραπέζι με το θέμα αυτό, θα έφριττε το πανελλήνιο.

Και είναι αυτή η κατάσταση που παίζει το δικό της ρόλο για την ανάδειξη συγκεκριμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων. Ακόμη και για την παρουσία συναδέλφων σε ψηφοδέλτια που ουδεμία σχέση έχουν με το συνδικαλισμό. Μπαίνουν ως γλάστρες για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και να εξαργυρώσουν την παρουσία στο ψηφοδέλτιο είτε σε κάποια απόσπαση είτε και αλλού...

Τίποτε απ' αυτά δε θα συνέβαινε αν ο υπάλληλος ήξερε ότι υπάρχει ένα αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα για όλα όσα τον αφορούν υπηρεσιακά. Κι όπως στις πανελλαδικές μένει κρυφό το όνομα, ίδια να μένει κρυφό το όνομα και για όσα αφορούν αποφάσεις που σχετίζονται με την υπηρεσιακή εξέλιξη και κατάσταση του υπαλλήλου. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει ώστε να μπει φρένο στην επίδραση του κομματικού παράγοντα στη δημόσια ζωή της χώρας. Θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά το θέλουμε;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Empty Απ: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 11:40 am

Έτοιμες και οι αποσπάσεις της δευτεροβάθμιας:

http://l.wbx.me/l/?instId=35890515-f105-4449-a7ee-54bde2126bbe&token=470124cf167efd90dab9b194948e5d5d34a64024000001322157ef61&u=http%3A%2F%2Fwww.minedu.gov.gr%2Fgrafeio-typou%2Fdeltia-typoy%2F31-08-11-apospaseis-ekpaideytikon-deyterobathmias-ekpaideysis-apo-pysde-se-pysde-i-pyspe.html

31-08-11 Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΠΕ

Δελτίο Τύπου


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2011-12.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 7.122 και ικανοποιήθηκαν 2917 (ποσοστό 41%).

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι εδώ.

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/aposp_ekpkwn_dbathmias_pysde_se_pysde_pyspe_2011_12_110831.zip

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης