ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πήγαινε κάτω

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Empty ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 12:21 pm

Αναδημοσίευση από το σάιτ του υπουργείου:

http://l.wbx.me/l/?instId=35890515-f105-4449-a7ee-54bde2126bbe&token=470124cf167efd90dab9b194948e5d5d34a64024000001322157ef61&u=http%3A%2F%2Fwww.minedu.gov.gr%2Fgrafeio-typou%2Fdeltia-typoy%2F31-08-11-apospaseis-ekpaideytikon-deyterobathmias-ekpaideysis-apo-pysde-se-pysde-i-pyspe.html


31-08-11 Ανακοίνωση για μη οριστικοποιημένα μηχανογραφικά δελτία

Δελτίο ΤύπουΤο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, φέτος για πρώτη φορά εφάρμοσε την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Με αναλυτικό δελτίο που δημοσιεύτηκε στις 14/06/2011, γινόταν γνωστός ο νέος τρόπος υποβολής και δινόντουσαν πληροφορίες και σύνδεσμοι σε ιστοσελίδες του Υπουργείου, όπου μπορούσαν οι υποψήφιοι να δουν βοηθητικό βίντεο με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με το κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, το οποίο λειτουργούσε καθΆ όλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, Δευτέρα με Παρασκευή, 10:00 με 20:00, καθώς και στοιχεία για αποστολή ερωτημάτων στο κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης.

Με δεύτερο δελτίο τύπου την ίδια ημέρα (14/06/2011) ανακοινώθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους δικαιούχους υποβολής μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και γενικές πληροφορίες για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων που διεκδικούν επιπλέον αριθμό θέσεων εισακτέων.

Η αρχική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου ήταν από 17/06/2011 έως και 28/06/2011. Στις 27/06/2011 με νεότερο δελτίο τύπου το Υπουργείο ανακοίνωσε την παράταση για οριστική υποβολή του μέχρι και τις 30/06/2011 τα μεσάνυχτα.

Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και μετά από αιτήματα υποψηφίων για παράλειψη δήλωσης ότι ανήκουν σε κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) ή δήλωση ότι ανήκαν ενώ δεν συνέτρεχε η περίπτωση, δόθηκε η δυνατότητα να αποσταλούν υπεύθυνες δηλώσεις στο Υπουργείο μέχρι και τις 05/07/2011 ώστε να ενταχθούν σε όποια ειδική περίπτωση ανήκαν ή να απενταχθούν από αυτή εφόσον δεν πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης σε αυτή.

Στις 29/07/2011, με δελτίο τύπου, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να δουν το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και ότι οι υποψήφιοι αυτοί ανέρχονται σε 123.921.

Επίσης ανακοίνωσε, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση ότι εμφανίζονται και όσοι υποψήφιοι είχαν δημιουργήσει κωδικό ασφαλείας στο σχολείο τους και πρόχειρο μηχανογραφικό, το οποίο όμως εν τέλει δεν οριστικοποίησαν. Οι υποψήφιοι αυτοί ανέρχονται σε 1.162.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 19 αιτήματα υποψηφίων, οι οποίοι αναφέρουν ότι θεωρούσαν ότι είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και περιλαμβάνονται στον προαναφερθέντα αριθμό των μη οριστικοποιημένων μηχανογραφικών δελτίων και ότι επιθυμούν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Επειδή το θέμα της μη οριστικοποίησης των μηχανογραφικών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γιατί αφορά νέα παιδιά και πανελλαδικές εξετάσεις και η ηλεκτρονική υποβολή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά:


Το Υπουργείο ανακοινώνει ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους δελτίο και επιθυμούν να οριστικοποιήσουν, να απευθυνθούν με έγγραφο αίτημα στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων από 1 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2011. Στο αίτημά τους θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να οριστικοποιηθεί το τελευταίο χρονολογικά, συμπληρωμένο μηχανογραφικό δελτίο που συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Επισημαίνεται ότι πέραν αυτής της διαδικασίας καμία άλλη δυνατότητα δεν θα υπάρξει, καθώς έχουν ήδη καθορισθεί και οι ημερομηνίες εγγραφής των εισαγομένων από 12 Σεπτεμβρίου 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Empty Απ: ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Αυγ 31, 2011 12:47 pm

Σε ποια ακριβώς χώρα ζούμε; Στην Ελλάδα ή στην Αμερική;

Κάναμε τούτο, κάναμε το άλλο, δώσαμε συνδέσμους, ανεβάσαμε σε ιστοσελίδες...

Μάλιστα!

Σε ποιους απευθύνονται;

Στα παιδιά της μπουρζουαζίας που έχουν δυο - τρεις υπολογιστές στο σπίτι και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορούν όποτε θέλουν να σερφάρουν;

Τι γίνεται με τα άλλα; Και τι γίνεται με την επαρχία της Ελλάδας που το ίντερνετ είναι όνειρο άπιαστο και τα ζώα μου αργά; 40 ευρώ το μήνα πληρώνω για σύνδεση στο διαδίκτυο. Και στην μεν Ηγουμενίτσα κάπως καταφέρνω να σερφάρω. Όταν όμως ανεβαίνω στο χωριό μου, στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας, ακόμη και απλές σελίδες κάνουν μια ώρα να εμφανιστούν. Οι πιο βαριές δεν ανοίγουν καθόλου.

Πώς λοιπόν ένα παιδί που ζει σε χωριό της ορεινής Θεσπρωτίας θα μπορούσε να τα παρακολουθήσει όλα αυτά που λέει τώρα το υπουργείο; Της ορεινής Θεσπρωτίας που την έχουν αφήσει και χωρίς λεωφορείο...

Πετώντας θα πήγαινε σε αστικό κέντρο να βρει ίντερνετ καφέ για να μπει στην ιστοσελίδα του υπουργείου;

Πέρυσι το καλοκαίρι βασάνισαν εμάς τους εκπαιδευτικούς με την υποχρεωτική μας καταγραφή μέσω διαδικτύου. Και με την απειλή πως θα μας κόψουν το μισθό αν δεν απογραφούμε! Προσωπικά αναγκάστηκα να πάω στο γραφείο της διεύθυνσης και να ζητήσω από υπάλληλο να περάσει τα στοιχεία. Ο δικός μου υπολογιστής με σύνδεση ασύρματη της κοσμοτέ ήταν αδύνατον να συνδεθεί στο σύστημα. Ακόμη όμως και η υπάλληλος τα βρήκε μπαστούνια γιατί ξεπεράστηκε το χρονικό όριο και το σύστημα την αποσύνδεσε! Χρειάστηκε ειδική διαδικασία κάτι ώρες μετά για να επικυρώσει τα στοιχεία μου.

Τελικά - έστω και κουτσά στραβά - απογραφήκαμε μεν μα και τους μισθούς τους σακάτεψαν. Από Σεπτέμβρη προβλέπεται μάλιστα νέα δραματική μείωση. Από 200 ως και 400 ευρώ υπολογίζουν οι πιο ειδικοί στο ζήτημα τις νέες μειώσεις.

Τώρα όμως οι νέες ιδέες περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ταλαιπωρούν τους μαθητές και δεν τους κόβουν απλά χρήματα μα το ίδιο το μέλλον τους.

Βούιξε ο τόπος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πως υποψήφιοι με υψηλές επιδόσεις έμειναν έξω από τη σχολή που ήθελαν ή και δεν πέρασαν καθόλου από λάθη στα μηχανογραφικά.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=416920


Αριστούχοι εκτός ΑΕΙ από λάθος στην κατάθεση του μηχανογραφικού

H μη οριστικοποίησή του, εκ παραδρομής, «έκοψε» δεκάδες εισακτέους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2011, 18:13


Δεκάδες υποψήφιοι, ανάμεσα τους και αριστούχοι, έμειναν εφέτος εκτός ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς δεν οριστικοποίησαν τα μηχανογραφικά δελτία τους. Και αυτό γιατί η εφετινή διαδικασία με τα ηλεκτρονικά μηχανογραφικά μπέρδεψε πολλούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσουν τελικά όλα τα βήματα που χρειάζονταν για την οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υποψηφίου από το 2ο Λύκειο Λαμίας (τα στοιχεία του για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται), ο οποίος ενώ αρίστευσε, συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια, δεν κατόρθωσε να εισαχθεί στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης που τον ενδιέφερε, παρότι η βάση της ήταν χαμηλότερη, και φυσικά ούτε και σε καμία άλλη σχολή.

Ο ίδιος αλλά και άλλοι υποψήφιοι που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση, εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο προσφυγής στην Δικαιοσύνη, καθώς, όπως λένε, αποτελεί ευθύνη του υπουργείου Παιδείας το γεγονός ότι δεν ελέγχθηκε επαρκώς η κατάθεση όλων των μηχανογραφικών.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας από την άλλη πλευρά, δηλώνουν ότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τους υποψήφιους για την κατάθεση του νέου ηλεκτρονικού μηχανογραφικού.

Παρά ταύτα το υπουργείο εξετάζει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, που υπολογίζεται ότι αφορούν 50 με 60 άτομα, έτσι ώστε να αναζητηθούν νομικές λύσεις για την άρση του αδιεξόδου ή να ληφθεί μια πολιτική απόφαση που να αφορά τους συγκεκριμένους υποψηφίους.

Πάντως, στη διάρκεια του καλοκαιριού περίπου 100 άτομα είχαν στείλει με φαξ τα μηχανογραφικά τους στο υπουργείο για να διασφαλίσουν την κατάθεση τους, τονίζοντας ότι δεν ήταν ξεκάθαρο αν είχαν ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία.

Συνολικά 1.100 άτομα είχαν ομολογήσει στις αρχές του καλοκαιριού ότι διαπίστωσαν πρόβλημα με την κατάθεση του μηχανογραφικού τους.

Και μόνο τώρα, που απειλήθηκαν δικαστικές προσφυγές, κατάλαβαν ότι πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτημα;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης