ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Empty ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Σεπ 03, 2011 5:55 am

Ο προγραμματισμός της χρονιάς συνδέεται στενά και με τις σχολικές επισκέψεις. Αφενός γιατί σύμφωνα με το 201 προεδρικό διάταγμα του 1998 οι επισκέψεις εντάσσονται στον προγραμματισμό της αρχής του έτους ή και του τριμήνου, κι αφετέρου για να κλείσεις επισκέψεις οφείλεις να λάβεις υπόψη τον υπόλοιπο προγραμματισμό.

Άρα εδώ θα δημοσιεύσουμε το ακόλουθο που ελπίζουμε να φανεί χρήσιμο σε όλους τους συναδέλφους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011%2525202012

Αυτό είναι το συνοπτικό ημερολόγιο της νέας χρονιάς. Σημειώνονται με κίτρινο χρώμα τα Σαββατοκύριακα, με κόκκινο οι επίσημες αργίες και με πράσινο σημειώσαμε αφενός τις σχολικές γιορτές κι αφετέρου την πρώτη και την τελευταία μέρα μετά και πριν από διακοπές.

Όπως λοιπόν παρατηρούμε φέτος τα μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού θα αρχίσουν στις 12 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα, αφού η 11η Σεπτέμβρη που είναι η επίσημη έναρξη, πέφτει Κυριακή.

Η 28η Οκτωβρίου πέφτει Παρασκευή και ως είθισται η σχολική γιορτή θα γίνει μια μέρα πριν, στις 27, ημέρα Πέμπτη. Κάποια από τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη θα υπάρξει και μια ακόμη "αργία" για τα παιδιά λόγω συνέλευσης του συλλόγου εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας. Η ακριβής ημερομηνία δε μας είναι ακόμη γνωστή.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου, η 17η Νοεμβρίου, πέφτει Πέμπτη και σύμφωνα με τα ισχύοντα γιορτάζεται στα σχολεία την ίδια μέρα.

Στις 23 Δεκεμβρίου, Παρασκευή, το σχολείο θα κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Θα γυρίσουμε στο σχολείο 9 Ιανουαρίου, Δευτέρα, καθώς η 8 του μήνα που κανονικά ανοίγουμε πέφτει Κυριακή.

Στις 30 Ιανουαρίου, Δευτέρα, τα σχολεία θα γιορτάσουν τους προστάτες των γραμμάτων, τους Τρεις Ιεράρχες.

Στις 24 Φεβρουαρίου, Παρασκευή, θα κλείσουμε για τριήμερο Αποκριάς και στις 27 του μηνός είναι η αργία της Καθαρής Δευτέρας.

Η 25η Μαρτίου πέφτει Κυριακή και επομένως η σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή, 23 του μήνα.

Το Πάσχα του 2012 είναι στις 15 Απριλίου και κατά συνέπεια το σχολείο θα κλείσει στις 6 Απριλίου, παραμονή του Λαζάρου, και θα ανοίξει και πάλι τη Δευτέρα του Θωμά, 23 Απριλίου 2012.

Η Πρωτομαγιάτικη αργία πέφτει Τρίτη. Τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου θα υπάρξει μια ακόμη αργία, με άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία, λόγω συνέλευσης του συλλόγου των εκπαιδευτικών.

Η αργία του Αγίου Πνεύματος για το 2012 είναι στις 4 Ιουνίου. Και στις 15 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, θα λήξει το σχολικό έτος για τους μαθητές. Για τους δασκάλους τελευταία εργάσιμη μέρα είναι η 21η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη.

Το ημερολόγιο θα συμπληρωθεί από τον καθένα μας και με τις μέρες των διδακτικών επισκέψεων. Σύμφωνα με το νόμο οι διδακτικές επισκέψεις για ολόκληρο το σχολικό έτος δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 9 και είθισται να γίνεται μία κάθε εργάσιμο μήνα, ανάλογα και με τον προγραμματισμό του σχολείου.

Πιθανόν επίσης κάποιες ώρες ή και μέρες να διατεθούν για σεμινάρια των εκπαιδευτικών, κατόπιν απόφασης του αρμόδιου σχολικού συμβούλου, όπως έγινε και πέρυσι.

Έκτακτα γεγονότα που ενδέχεται να διακόψουν τα μαθήματα για μία ή και περισσότερες μέρες είναι οι βουλευτικές εκλογές (δεν προβλέπονται με τα ως τώρα ισχύοντα για τη σχολική χρονιά που διανύουμε), απεργίες του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και άλλα γεγονότα που το υπουργείο Παιδείας ή και οι τοπικές αρχές θα εκτιμήσουν ότι επιβάλλουν κλείσιμο του σχολείου (όπως έγινε με την επιδημία της γρίπης πρόπερσι).

Με τα ως τώρα πάντως γνωστά στοιχεία η νέα σχολική χρονιά θα διαρκέσει 36 εβδομάδες, συνυπολογίζοντας και τις αργίες που πέφτουν ενδιάμεσα και αφαιρώντας τις 4 εβδομάδες των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Συγκεκριμένα κατά μήνα έχουμε:

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: 3 εβδομάδες ή 15 ημέρες (- 1 μέρα για αγιασμό)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: 4 εβδομάδες ή 20 ημέρες (- 1 ή 2 ημέρες σχολικής γιορτής και συνέλευσης) + 1 ημέρα αργίας 28ης

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: 4 εβδομάδες ή 22 ημέρες (- 1 ημέρα σχολικής γιορτής)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: 3 εβδομάδες ή 17 ημέρες (- 1 ημέρα σχολικής γιορτής) + διακοπές Χριστουγέννων

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: 3 εβδομάδες ή 16 ημέρες + 1 ημέρα εορτασμού 3 Ιεραρχών

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: 4 εβδομάδες ή 20 ημέρες (- 1 ημέρα γιορτής ) + 1 ημέρα αργίας

ΜΑΡΤΙΟΣ: 4 εβδομάδες ή 22 ημέρες (- 1 ημέρα σχολικής γιορτής)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 2 εβδομάδες ή 11 ημέρες + 2 εβδομάδες διακοπές Πάσχα

ΜΑΪΟΣ: 4 εβδομάδες ή 22 ημέρες + 1 ημέρα αργίας Πρωτομαγιάς

ΙΟΥΝΙΟΣ: 2 εβδομάδες ή 10 ημέρες (- 1 ή 2 ημέρες συνέλευσης και λήξης μαθημάτων) + 1 ημέρα αργίας


Οι μέχρι τώρα γνωστές ημέρες αργίας ή εορτών στο σχολείο, καθώς και μέρες έναρξης ή λήξης μαθημάτων που συνήθως συνεπάγονται και αναστάτωση του προγράμματος, αντιστοιχούν στις ακόλουθες μέρες της εβδομάδας:

ΔΕΥΤΕΡΕΣ: 4 (αγιασμός, Τριών Ιεραρχών, Καθαρή Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος)

ΤΡΙΤΕΣ: 1 (Πρωτομαγιά)

ΤΕΤΑΡΤΕΣ: 0

ΠΕΜΠΤΕΣ: 2 (σχολικές γιορτές 28ης Οκτωβρίου και 17ης Νοεμβρίου)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ: 6 (αργία 28ης, σχολικές γιορτές Χριστουγέννων, Αποκριάς, 25ης Μαρτίου, τελευταία μέρα πριν από διακοπές Πάσχα, λήξη σχολικού έτους)

Στις μέρες βέβαια αυτές θα προστεθούν και οι αργίες ή οι διδακτικές επισκέψεις που ακόμη δε γνωρίζουμε τις ημερομηνίες τους ή ακόμη και οι μέρες απεργίας ή σεμιναρίων. Καλό θα είναι οι μέρες αυτές να μη συμπέσουν με τις ήδη επιβαρυμένες Παρασκευές και Δευτέρες.

Με τον προγραμματισμό αυτό βλέπουμε ότι οι καθαρά εργάσιμες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς είναι 166. Αν αφαιρέσουμε 9 μέρες για διδακτικές επισκέψεις μένουν 157. Κι άλλες 2 ημέρες είναι πιθανό να αφιερωθούν σε σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς. Άρα καλώς εχόντων των πραγμάτων έχουμε 155 ημέρες εργασίας. Για τους μαθητές και εντός της τάξης. Γιατί αφενός οι εκπαιδευτικοί εργάζονται και επιπλέον ημέρες και αφετέρου εργασία για τα παιδιά θεωρείται και η συμμετοχή σε διδακτική επίσκεψη και πολύ περισσότερο η διοργάνωση σχολικής γιορτής ή και συμμετοχή σε παρέλαση.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 145
Εγγραφή : 23/12/2007

https://paideia.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Σεπ 03, 2011 6:51 am

Δείτε το πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς σε αρχείο excel εδώ:

https://sites.google.com/site/tetartakia/genika-themata

Μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να κάνετε τροποποιήσεις ανάλογα με το δικό σας πρόγραμμα ο καθένας.
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 145
Εγγραφή : 23/12/2007

https://paideia.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης