Διαχωρίστηκε η παράταξη της ΠΑΣΚ ΠΕ από την κυβερνητική πολιτική και δεν πήγε στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Πήγαινε κάτω

Διαχωρίστηκε η παράταξη της ΠΑΣΚ ΠΕ από την κυβερνητική πολιτική και δεν πήγε στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Empty Διαχωρίστηκε η παράταξη της ΠΑΣΚ ΠΕ από την κυβερνητική πολιτική και δεν πήγε στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 04, 2011 6:31 am

Διαχωρίστηκε η παράταξη της ΠΑΣΚ ΠΕ από την κυβερνητική πολιτική και δεν πήγε στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δημήτρης Μπράτης
Τηλ : 6974750402
Αθήνα, 3 του Σεπτέμβρη 2011

Δ Η Λ Ω Σ Η

των εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚ στο δευτεροβάθμιο όργανο του κλάδου (ΔΟΕ),

με αφορμή τη σημερινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


Με αφορμή την πρόσκληση που δεχτήκαμε για τη συμμετοχή μας στις εργασίες της σημερινής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ , που γίνεται για τα 37 χρόνια από την ίδρυσή του , δηλώνουμε τα εξής:

1. Το πανελλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στη συνεδρίασή του στις 31-08-2011 , ομόφωνα αποφάσισε τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική η οποία έχει οδηγήσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της πατρίδας μας , μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί , στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και είναι αντίθετη με την ιστορική πορεία του κινήματος και τις αρχές του για πολιτική , οικονομική , κοινωνική δημοκρατία και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

2. Δηλώνουμε, υλοποιώντας την παραπάνω απόφαση ότι δε θα λάβουμε μέρος , ούτε εμείς , ούτε κανένα άλλο μέλος της ΠΑΣΚ Π.Ε. τόσο στις εργασίες της σημερινής συνδιάσκεψης , όσο και οποιασδήποτε άλλης κομματικής διαδικασίας που θα γίνει στο μέλλον , μέχρις ότου η πολιτική αυτή αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων .

3. Τέλος , δηλώνουμε , πως τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της παράταξης σε ολόκληρη τη χώρα , πιστοί στις αρχές , στις αξίες και στους αγώνες που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν, θα δώσουν και τώρα τον αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα, για την ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου , του μεσοπρόθεσμου και των άλλων περικοπών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ !!!!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ


Τα μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΚ Π.Ε.

Μπράτης Δημήτρης : Γραμματέας ΠΑΣΚ , αιρετός στο ΚΥΣΠΕ

Μαντάς Κομνηνός : Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ , Πρόεδρος ΔΟΕ

Πετράκης Σταύρος : Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ, Γενικός Γραμματέας ΔΟΕ

Γκούμας Θανάσης : Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΑΣΚ Π.Ε. , Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ

Φασφαλής Νίκος :Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ, Ειδικός Γραμματέας -Υπεύθυνος Εκδόσεων Δ.Ο.Ε.

Αναδημοσίευση από http://greekteachers.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=1


Καιρός ήταν η ΠΑΣΚ να διαχωρίσει τη θέση της. Γιατί προηγούμενο δεν έχει η κατρακύλα του κλάδου μας εδώ και δεκαετίες. Ούτε πριν εκατό χρόνια δεν ήταν σε τέτοια χάλια οι εκπαιδευτικοί!

Αλλά με το μαλακό συνάδελφοι, πασκίτες... Μην ξεκινήσετε την επανάσταση χωρίς εμάς. Αλλιώς θα μείνετε με το παλούκι στο χέρι. Κι όχι με τις ψήφους των συναδέλφων που ευελπιστείτε για μια ακόμη φορά να βάλετε στο χέρι παριστάνοντας τους σούπερ επαναστάτες.

Εγώ προσωπικά πάντως ουδεμία εμπιστοσύνη έχω στους συνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης. Κι αν τώρα ξεσηκώνονται είναι αφενός για το θεαθήναι και αφετέρου γιατί τους έκοψαν τα από ετών οφίτσια.

Συγχωνεύτηκαν σχολεία και έπεσε ψαλίδι στον αριθμό των διευθυντών σχολείων.

Καταργήθηκαν τα γραφεία εκπαίδευσης και αναγκάστηκαν οι έως τώρα προϊστάμενοι να γυρίσουν διευθυντές σε σχολεία στην καλύτερη περίπτωση.

Και βεβαίως πετσοκόφτηκε και ο δικός τους μισθός όπως και ο δικός μας.

Πόσο να αντέξει ένας πασκίτης τέτοια κατάσταση; Γι' αυτό τόσα χρόνια ήταν αφισοκολλητής της ΠΑΣΚ;

Οι άλλοι όμως δεν ξεχνάμε ποιος ανέβασε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ποιος το στήριξε και μέσα από τα συνδικάτα. Και δεν ξεχνάμε επομένως πως τεράστια ευθύνη για όσα τραβάμε έχουν και οι πασκίτες εκπαιδευτικοί.

Αν λοιπόν η ΠΑΣΚ διαφωνεί με το κόμμα της, ένας δρόμος της μένει. Να κατεβάσει την ταμπέλα. Ή αν η απόφαση δεν είναι ομόφωνη, όποιος έντιμος ανάμεσά τους, ας αποχωρήσει.

Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση. Ψηφοθηρική... Να αποδείξουν πως ντε και καλά η ΠΑΣΚ ουδεμία ευθύνη φέρει και είναι αγωνιστική και προασπίζεται το συμφέρον του κλάδου. Τα ίδια που μας λένε και στις συνελεύσεις. Νομίζοντας πως τα χαύουμε. Αμ δε. Μόνο τους εαυτούς τους κοροϊδεύουν...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης