Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά η κάθε κάθε σχολική μονάδα

Πήγαινε κάτω

Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά η κάθε κάθε σχολική μονάδα Empty Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά η κάθε κάθε σχολική μονάδα

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Σεπ 05, 2011 12:23 am

Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 19:18

Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά

η κάθε κάθε σχολική μονάδα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Θα πρέπει καθημερινά να αναπαράγονται περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες σε κάθε σχολική μονάδα, εκτιμά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» ενώ επισημαίνει πως «οι εκπαιδευτικοί που θα περιμένουν στην ουρά θα προσεύχονται να μη χαλάσει ή να μην τελειώσει το μελάνι πριν έρθει η δική τους σειρά γιατί αν συμβεί αυτό που να βρεθούν τα χρήματα για επισκευή ή για αγορά αναλώσιμων».Ειδικότερα το ανακοινωθέν του Συλλόγου έχει ως εξής:

Η εκτύπωση του συνόλου των σχολικών βιβλίων δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το Νοέμβριο. Κάποιες άλλες, πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, κάνουν λόγο ότι όλα τα σχολικά βιβλία θα μοιραστούν στους 1,5 εκατ. μαθητές τα Χριστούγεννα .

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση δείχνουν την αδυναμία τους να συντονισθούν για τα πιο στοιχειώδη, απλά και αυτονόητα.

Η έλλειψη ορθού προγραμματισμού και η ανικανότητα, με τις απρόβλεπτες συνέπειες τους, γίνονται πλέον αδυναμίες πολύ επικίνδυνες. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς , την «ανακοινοποίηση στο ορθό» των μεταθέσεων , των αποσπάσεων , των τόσων εγκυκλίων που καθημερινά ξαναστέλνονται με την επισήμανση «ορθή επανάληψη», τα λάθη στα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, τις αλληλοσυγκρουόμενες διευκρινίσεις για τις επιλογές στελεχών , για τις εγγραφές των μαθητών μας στα Ολοήμερα Σχολεία και για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βιβλία που έχουν έως σήμερα εκτυπωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας δεν ξεπερνούν το …10%. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων μάλιστα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εκτύπωσης Διδακτικού Βιβλίων (ΟΕΔΒ), στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια δεν έχει γίνει διανομή βιβλίων, στη Βοιωτία έχει σταλεί μόλις το 10%, στην Ευρυτανία το 4%. Στις νησιωτικές περιοχές και την Πελοπόννησο έχει αποσταλεί από το 70 έως το 90% των βιβλίων. Έτσι, από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο έτοιμοι είναι μόνο οι 15. Στα Γυμνάσια από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνο οι 5! Στο Λύκειο από τους 207 τίτλους έτοιμοι είναι οι 13. Τέλος, για την τεχνική εκπαίδευση, από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26. Στα κέντρα διανομής της δικής μας περιοχής δεν έχει φτάσει ούτε ένα βιβλίο.

Η όλη κατάσταση είναι πράγματι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία το τελευταίο διάστημα προκαλεί διαρκώς με τις δηλώσεις της, προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, σαν να πρόκειται για ένα συνηθισμένο ασήμαντο γεγονός.

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για να δώσουμε λύσεις»!!!, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, χτες στα Μ.Μ.Ε.


Όχι κ. Διαμαντοπούλου δεν είναι τώρα η ώρα της ευθύνης, ή ώρα της ευθύνης, η δική σας ώρα ευθύνης , ήταν πολλούς μήνες πριν, έτσι ώστε να βρίσκονται σήμερα τα βιβλία στα σχολεία. Σήμερα είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών και των παραιτήσεων, τουλάχιστον από ευθιξία , αν έχει μείνει καθόλου από δαύτη.

Η κατάσταση στις σχολικές μονάδες θα είναι για γέλια και για κλάματα. Οι εκπαιδευτικοί θα συνωστίζονται καθημερινά μπροστά στο παλαιάς τεχνολογίας και μισοχαλασμένο φωτοτυπικό για να βγάλουν φωτοαντίγραφα. Θα πρέπει καθημερινά να αναπαράγονται περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες σε κάθε σχολική μονάδα. Οι συνάδελφοι που θα περιμένουν στην ουρά θα προσεύχονται να μη χαλάσει ή να μην τελειώσει το μελάνι πριν έρθει η δική τους σειρά γιατί αν συμβεί αυτό που να βρεθούν τα χρήματα για επισκευή ή για αγορά αναλώσιμων.

Στο σημείο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου προτείνει στο Υπουργείο, αντί για τη διανομή Dvd, να μοιραστεί σε κάθε μαθητή ειδική πλάκα και κονδύλι, έτσι ώστε πλέον η τσάντα του να μένει στο σχολείο , σύμφωνα και με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, αφού έτσι και αλλιώς δε θα έχει τίποτε να βάλει μέσα.

Ο εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλείται διαρκώς από την πολιτική ηγεσία να προσφέρει με αντικίνητρα και όχι με κίνητρα. Είναι ο πιο χαμηλόμισθος στο δημόσιο , κάθε μήνα περικόπτονται εκ νέου οι «υψηλές» αποδοχές του , βλέπει την Υπουργό Παιδείας καθημερινά να τον στοχοποιεί , ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να φορτώσει στις πλάτες του την ευθύνη, που ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας, μέσα στα πλαίσια της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , της έμμεσης παραγωγής των σχολικών βιβλίων.

Από τη μια βαρύγδουπες δηλώσεις και εκφράσεις «Σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου προγράμματος» , «Σχολεία Εκπαίδευσης, για την Πιλοτική Εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών» , «Καινοτόμες Δράσεις» , «Καινοτόμοι Δάσκαλοι», «Ψηφιακό Σχολείο» , «Νέο Σχολείο», «Ανοιχτό Σχολείο» και τόσα άλλα λόγια του αέρα, προς χάριν εντυπωσιασμού ως εκθέσεις ιδεών και από την άλλη μείωση δαπανών για την παιδεία, συγχωνεύσεις σχολείων, μείωση διορισμών , αποσπάσεων, μεταθέσεων, λεηλασία μισθών, μείωση της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών κτλ. Φτάνει πια.

Κανένας γονιός , μαθητής και εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να κατανοεί και να αποδέχεται αυτήν την εκπαιδευτική πολιτική και αυτά τα φαινόμενα της ανικανότητας, της γραφειοκρατίας, της ολιγωρίας και της απαξίωσης.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κανένα περιθώριο ανοχής για τη μόρφωση των μαθητών τους , από την οποία το τελευταίο καιρό αφαιρείται κομμάτι κομμάτι οτιδήποτε θετικό. Η όλη κατάσταση μετατρέπει τα σχολεία μας σε τριτοκοσμικά καταλύματα όπου μαθητές και δάσκαλοι θα κάνουν μάθημα με φυλλάδια, στην καλύτερη περίπτωση.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης Γρηγόρης Γρηγορόπουλος


ΠΗΓΗ http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=14101:peripou-5000-7000-fototipies-tha-bgazei-kathimerina-i-kathe-kathe-sxolikimonada

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά η κάθε κάθε σχολική μονάδα Empty Απ: Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά η κάθε κάθε σχολική μονάδα

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Σεπ 05, 2011 12:29 am

Κάτι ξέχασε ο Δελμούζος, ο σύλλογος δηλαδή που έκανε αυτή την ανακοίνωση. Πώς πέραν όλων των άλλων είναι και επιζήμιο για την υγεία η παραγωγή τόσων χιλιάδων φωτοτυπιών.

Τα μηχανήματα κατά την εκτύπωση απελευθερώνουν γραφίτη στην ατμόσφαιρα. Κι αν αυτό σε κάποια σχολεία στο παρελθόν οδήγησε τους εκπαιδευτικούς να εξορίσουν τα φωτοτυπικά από τα γραφεία δασκάλων, ώστε να προστατευθεί η υγεία τους, ακόμη και με τις λίγες φωτοτυπίες που βγάζει υπό κανονικές συνθήκες ένα σχολείο, τι θα γίνει τώρα;

Είχαμε που είχαμε την κιμωλία να μας "ασβεστώνει" τα πνευμόνια, τώρα θα έχουμε και τις φωτοτυπίες να τα μαυρίζουν; Κατά τα άλλα απαγορεύτηκε το κάπνισμα ακόμη και στην αυλή του σχολείου για να προστατέψουν την υγεία μας...

Η ΔΟΕ πρέπει να δει σοβαρά το όλο ζήτημα. Αν ανήκει στα καθήκοντά μας η επίλυση προβλήματος που δεν προκαλέσαμε εμείς. Μας πληρώνουν για να διδάσκουμε ή και για να εκτυπώνουμε βιβλία σε φωτοτυπίες;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά η κάθε κάθε σχολική μονάδα Empty Απ: Περίπου 5000 -7000 φωτοτυπίες θα βγάζει καθημερινά η κάθε κάθε σχολική μονάδα

Δημοσίευση από ofisofi Την / Το Δευ Σεπ 05, 2011 2:29 am

Διαθέτουν τα σχολεία φωτοτυπικά για τόσες πολλές φωτοτυπίες; Τα περισσότερα φωτοτυπικά , για να μην πω όλα, είναι παλιά και με πολλά προβλήματα. Τα καλά που υπάρχουν σε ορισμένα Λύκεια τα έχουν κλειδωμένα και λειτουργούν μόνο στις Πανελλαδικές. Και ποιος θα πληρώσει τόσο χαρτί και μελάνι. Και αν οι μαθητές δεν σέβονταν τα βιβλία , τι έχει να γίνει με τις φωτοτυπίες; Θα γεμίσει ο τόπος σελίδες.
Και πώς θεωρούν δεδομένο ότι όλοι έχουν internet ή και dvd-player στο σπίτι τους;
Αυτά εννοούσαν όταν μιλούσαν για το νέο ψηφιακό σχολείο; Τέτοιο ξεπεσμό και τέτοια κατάντια δεν την έχω ξαναζήσει.
Υπάρχει και άλλη λύση , να αυτοσχεδιάζουμε καθε μέρα, πού ξέρεις μπορεί να βγει καλύτερο το μάθημα. Αχ, τι να πει κανείς ολοταχώς προς τα πίσω, κάθε χρόνο και χειρότερα.
Έχω και την περιέργεια να δω τι αντιδράσεις θα υπάρξουν από γονείς και εκπαιδευτικούς, γιατί λίγο χλιαρά τα βλέπω τα πράγματα.

ofisofi

Αριθμός μηνυμάτων : 79
Εγγραφή : 15/06/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης