ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ: Καλούν σε «σπάσιμο» των καταλήψεων!

Πήγαινε κάτω

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ: Καλούν σε «σπάσιμο» των καταλήψεων! Empty ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ: Καλούν σε «σπάσιμο» των καταλήψεων!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 05, 2011 10:35 am

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ: Καλούν σε «σπάσιμο» των καταλήψεων!

05-10-2011 - 09:01:34

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47070 (Άρθρο της εφημερίδας Ριζοσπάστης)


Κατάπτυστη ανακοίνωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών!

Ανακοίνωση - απάντηση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Λέσβου του ΠΑΜΕ

Σε κάλεσμα για «σπάσιμο» των καταλήψεων προχώρησε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ)! Καλεί τους γονείς «να αποτρέψουν την πρακτική της κατάληψης ή να συμβάλουν στη λήξη της στα σχολεία που τελούν υπό το καθεστώς αυτό»! Ζητά, ως άλλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «ανοιχτά σχολεία και σε καμία περίπτωση (...) αυθαίρετη κατάληψη των σχολικών κτιρίων από ανήλικους μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, τονίζει: «"Χτύπησε" πάλι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου. Αυτό το ΔΣ, που πριν ένα χρόνο ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα που είχε πάρει θέση υπέρ της "αυτοαξιολόγησης". Σήμερα "ξαναχτυπά" με άλλη μια εξωφρενική απόφαση που αφορά τις μαθητικές καταλήψεις». Παραθέτει το απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου και τους χαρακτηρίζει «"παπαγάλους" του υπουργείου Παιδείας» και «απολύτως πειθαρχικούς παιδονόμους». Επίσης, σημειώνει πως «δίνουν άλλοθι στις πράξεις τραμπουκισμού που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από "αγανακτισμένους" γονείς και "θυμωμένους" διευθυντές ή άλλους "καθηγητές" κι έχουν καταγγελθεί από πλήθος φορέων σ' όλη τη χώρα» κ.ά.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «αυτούς τους δήθεν "παιδαγωγούς" που είναι μακρύ χέρι του υπουργείου Παιδείας στην καταστολή των μαθητικών αγώνων. Δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πόσο μάλλον στην ηγεσία μιας ΕΛΜΕ. Παίζουν το ρόλο του "προστάτη" στο "νέο σχολείο της αγοράς", που καμιά σχέση δεν έχει με το σχολείο που έχουν ανάγκη ο λαός μας και οι μαθητές μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Λέσβου να ανατρέψουν αυτή την απόφαση του ΔΣ με έκτακτη Γενική Συνέλευση. Να καταδικάσουν την πλειοψηφική ηγεσία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ). Με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να γίνει η ΕΛΜΕ πραγματικό μετερίζι του αγώνα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του νησιού (κι όλης της Ελλάδας), τα εργατικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο και άλλους μαζικούς φορείς εργαζομένων, να υπερασπίσουν το δίκαιο αγώνα των παιδιών τους».

Σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λέσβου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Χαρακτηρίζει την απόφαση «μνημείο ωμής παρέμβασης ενάντια στο μαθητικό κίνημα». Καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ για να καταδικαστεί η κατάπτυστη απόφαση και τονίζει: «Οι σύλλογοι διδασκόντων στα σχολεία, με τη στάση τους, είναι στο πλευρό των μαθητών - σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η μαζική συμμετοχή στις απεργίες 5/10 και 19/10 θα είναι μια πρώτη απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό».

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης