ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο

Πήγαινε κάτω

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο Empty ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 07, 2011 8:24 am

Ο.Λ.Μ.Ε. : Καταγγέλλουμε τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο - Συμπεριφέρεται ως λεγεωνάριος - Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του

Αρθρογράφος: ΟΛΜΕ - 07/10/2011 - 08:38

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ καθώς και εκπαιδευτικοί που συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Αττικής στην Αθήνα, καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική – αυταρχική στάση του περιφερειάρχη εκπαίδευσης Γ. Κουμέντου.

Συγκεκριμένα ο τελευταίος αρνήθηκε να συζητήσει με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, κάλεσε τα ΜΑΤ και κλείδωσε το γραφείο του προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο διορισμένος κ. Γ. Κουμέντος εξοφλεί γραμμάτια της τοποθέτησής του. Κλείνει σχολεία, μετακινεί εκπαιδευτικούς, δημιουργεί τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών. Συμπεριφέρεται ως λεγεωνάριος και καθόλου ως Δάσκαλος.

Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του ως παντελώς ακατάλληλου για τη θέση που κατέχει. Καταγγέλλουμε την παρουσία των ΜΑΤ και την ανοίκεια στάση του Γ. Κουμέντου.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο τη Δημόσια Παιδεία και τη σταθερή εργασία.

Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47248

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο Empty Απ: ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 07, 2011 8:28 am

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47268


ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΜΕΝΤΟ;

Αναρωτιέμαι αλήθεια τι ήταν αυτό που φοβήθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σήμερα και κλειδαμπαρώθηκε στο γραφείο του , όταν το Δ.Σ της ΟΛΜΕ και τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ της Αττικής τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του για να κάνουν παράσταση και να διαμαρτυρηθούν για τα αποτρόπαια και ανάλγητα μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία θίγουν τους εκπαιδευτικούς

Οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων καθώς και το Δ.Σ της ΟΛΜΕ όρισαν για σήμερα Πέμπτη ,6-10-2011 , συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Αττικής καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτυρηθούν για τις μετακινήσεις συναδέλφων τους από περιφέρεια σε Περιφέρεια ή ακόμα και σε διαφορετικό Νομό, καθώς και για την εφεδρεία στην οποία είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε να πιστέψουμε θα βρεθούν πολλοί συνάδελφοί μας σύντομα .

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών με ειρηνικό τρόπο αρχικά επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο και να ανέβουν στο γραφείο του κυρίου Περιφερειακού για να συζητήσουν μαζί του και να πάρουν από κοινού αποφάσεις οι οποίες θα προστάτευαν τους εκπαιδευτικούς από τη λαίλαπα των νέων μέτρων που καθημερινά εξαγγέλλονται από τη κυβέρνηση και έχουν αναστατώσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία .

Η έκπληξη όλων μας ήταν τεράστια γιατί στην είσοδο του κτηρίου υπήρχαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί οι οποίοι απαγόρευαν στους καθηγητές να ανέβουν στο γραφείο του κυρίου Κουμέντου. ΠαρΆ όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο και να ανέβουν στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή όπου τους περίμενε δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη. Ο Κύριος Κουμέντος είχε κλειδαμπαρώσει την πόρτα του Γραφείου του και παρά τις διαβουλεύσεις μέσω ενδοσυνεννόησης με τους αστυνομικούς να δεχτεί τουλάχιστον δεκαπέντε συνδικαλιστές στο τέλος δεν δέχτηκε κανέναν.

Τι φοβήθηκε αλήθεια ο κύριος Κουμέντος και όχι μόνο δεν δέχτηκε τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών , αλλά ενισχυτικά ζήτησε και μια διμοιρία των ΜΑΤ να τον προφυλάξει;

Οι εκπαιδευτικοί κύριε Κουμέντο είναι λειτουργοί . Με το παράδειγμά τους γαλουχούν χιλιάδες μαθητές και τους μαθαίνουν να σέβονται τους θεσμούς και τους νόμους.

Οι ίδιοι ποτέ δεν θα επέτρεπαν στους εαυτούς τους να φτάσουν σε ακραίες συμπεριφορές.

Κύριε Κουμέντο είσαστε μάλλον έτοιμος να ρίξετε στον Καιάδα όλους όσους οι ανώτεροί σας θα σας υποδείξουν . Μιλήσατε για τους ψυχασθενείς και το πόσο θα κέρδιζε το Ελληνικό Δημόσιο με την απόλυσή τους . Μπροστά σας βλέπετε μόνο ευρωαριθμούς. Ξεριζώνετε και χωρίζετε οικογένειες , στέλνετε εκπαιδευτικούς για συμπλήρωση του ωραρίου τους σε τέσσερα και πέντε σχολεία, δίνετε εντολές προφορικές που δεν στηρίζονται σε νόμους και επιμένετε από τους υφιστάμενούς σας να τις εκτελέσουν. Μέρα με τη μέρα χάνεται η κοινωνική σας ευαισθησία και το μόνο που σας μένει είναι να πατάτε πάνω σε ερειπωμένες ψυχές .

Μάθετε όμως κύριε Περιφερειακέ ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι τελευταίοι που θα πάψουν να αγωνίζονται για τα νόμιμα δικαιώματά τους και για τα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου. Όσο και να κρύβεστε τα καμώματά σας είναι φανερά .

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

ΑΙΡΕΤΗ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο Empty Απ: ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 07, 2011 8:35 am

Λυπάμαι ειλικρινά που κάποτε υπήρξα με το συγκεκριμένο άνθρωπο στον ίδιο σύλλογο. Στο Σύλλογο εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης. Ένας απλός δάσκαλος κι αυτός τότε, όπως όλοι μας. Για να φτάσει τώρα να ταμπουρώνεται πίσω από μια διμοιρία ΜΑΤ και να μην καταδέχεται να μιλήσει καν με τους συναδέλφους του.

Νομίζει ίσως ότι η όποια καρέκλα θα είναι αιώνια. Και ξεχνά ότι το μόνο πολύτιμο στον άνθρωπο είναι η τιμή και η αξιοπρέπειά του. Πώς θα αντικρίσει αύριο όλους αυτούς τους ανθρώπους; Που το μόνο που ζητούσαν ήταν το δίκιο τους;

Κι έχει ο καιρός γυρίσματα. Αυτό ας το θυμάται ο κάθε Κουμέντος. Που πάτησε τ' αβγό κι έφτασε στον ουρανό...

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι ο Γ. Κουμέντος υπήρξε συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ. Εις επίρρωσιν όσων έχουμε ξαναγράψει για το ρόλο των συνδικαλιστών της συγκεκριμένης παράταξης. Και που κατά τα άλλα παριστάνει ακόμη τον υπερασπιστή των δασκάλων.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης