ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πήγαινε κάτω

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Empty ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 12, 2011 4:35 am


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

στο δημόσιο τομέαΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και οι ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία-απολύσεις που κατέθεσε σήμερα στη βουλή η κυβέρνηση των αρπακτικών της τρόικας και των τοκογλύφων μετατρέπουν το δημόσιο σε εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και πεδίο επιχειρηματικής δράσης για το κεφάλαιο.

Είναι το νομοσχέδιο λαιμητόμος για τις ζωές των εργαζόμενων στο δημόσιο, που καρατομεί τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα θεσπίζει τη βία της πείνας και τον αυταρχισμό.

Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη νομιμοποίηση των απολύσεων(εργασιακή εφεδρεία, προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) στέλνει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία σε κάθε εργαζόμενο πως πλέον στην εποχή της τρόικας και του ΔΝΤ κανένα δικαίωμα δεν είναι δεδομένο ακόμα κι αν είναι «συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Το κράτος επιχειρηματίας που θέλουν να διαμορφώσουν θέλει μισθολογικά εξαθλιωμένους εργαζόμενους (560 € ο κατώτερος μισθός Ο υψηλότερος προβλεπόμενος μισθός ΠΕ, 35 χρόνια υπηρεσία, είναι 2096 ευρώ μεικτά, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθαρός μισθός (μετά από εισφορές και φόρους) διαμορφώνεται σε λιγότερο από 1500 ευρώ καθαρά!!!), πειθαρχημένους με συνεχείς αξιολογήσεις για την επίτευξη των στόχων (δηλ. της διαρκούς μείωσης των κοινωνικών δαπανών), αλληλοσπαρασόμενους στο κυνήγι του «πριμ παραγωγικότητας» αλλά και της βαθμολογικής εξέλιξης αφού οι ποσοστώσεις, οι κατηγοριοποιήσεις και η «σωστή συμπεριφορά» θα αποτελούν τα σούπερ εργαλεία του διευθυντή manager για τη μισθολογική καθήλωση ακόμα και την απόλυση αυτών που δεν πειθαρχούν στο νέο περιβάλλον του κράτους επιχειρηματία. Είναι φανερό ότι προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε αγέλη έρμαιων στις διαθέσεις των κάθε λογής απίθανων, θεσμικών και μη, αξιολογητών.

Είναι φανερό ότι στο δημόσιο που επιδιώκουν να διαμορφώσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ήδη χιλιάδες σύμβουλοι, εταιρείες λογιστών, δικηγόρων, managers, έχουν εισβάλει σ΄όλα τα υπουργεία και αποσπούν αρμοδιότητες από τη δημόσια διοίκηση σε κάθε τομέα. Ας θυμηθούμε την «μελέτη» για το μισθολογικό κόστος ποιοι την έκαναν και με ποιο κόστος.

Αυτή η επίθεση στο δημόσιο είναι επίθεση ενάντια σ΄όλους τους εργαζόμενους. οι πολίτες σταδιακά θα μετατρέπονται σε πελάτες. Το κόστος της όποιας δημόσιας διοίκησης θα έχει απομείνει θα καταβάλλεται από αυτούς άμεσα. Η επίθεση στο δημόσιο στοχεύει κατάργηση κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων τοσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Δεν είναι άσχετη με την παράλληλη προσπάθεια που ξεδιπλώνεται σήμερα από τους άθλιους υπαλληλίσκους της τρόικας για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Συμβασης Εργασίας. Την καταπάτηση κάθε εργασιακού συλλογικού δικαιώματος. Για την επιβολή των νόμων του κεφαλαίου ως υπέρτατου νόμου της κοινωνίας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!

- ΚΑΤΩ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ- ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

- ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟ ΕΥΡΩ, Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ , ΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Με κοινό μέτωπο απέναντι στον κοινό εχθρό. Σε αυτές τις ώρες το συνδικαλιστικό κίνημα του δημόσιου τομέα δεν μπορεί να βαδίζει όπως πριν, πίσω από τις εξελίξεις, πίσω από τις διαθέσεις των εργαζομένων, τις δυνατότητες της λαϊκής πάλης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

-Καταλήψεις υπουργείων, εφοριών, τραπεζών, περιφερειών, δημαρχείων μαζί με τα κινήματα των πλατειών, της νεολαίας, των ανέργων. Μαζικά να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων της κυβέρνησης.

-Απεργιακές επιτροπές σε όλους τους χώρους εργασίας και δημιουργία ανεξάρτητου κέντρου συντονισμού του αγώνα, με τη δημοκρατική συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων και απεργιακών επιτροπών από όλους τους χώρους.

-Άμεση απεργιακή απάντηση διάρκειας, με τριήμερη πανδημοσιουπαλληλική απεργία από Τετάρτη 12/10, συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Πέμπτη 13/10 και συνελεύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους Παρασκευή 14/10 για συνέχιση της απεργίας και κλιμάκωση μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.


ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΙΚΗ!

ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.paremvasis.gr/?p=308

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Empty Απ: ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 12, 2011 4:42 am

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=3&p2_articleid=8449


από ΕΘΝΟΣ
Δημοσιευμένο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011


Πρόταση για απεργία διαρκείας


Προς απεργία διαρκείας προσανατολίζεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία με αφορμή τις μεγάλες περικοπές στις αποδοχές των δασκάλων, βάσει του νέου μισθολογίου.

Προς απεργία διαρκείας προσανατολίζεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία με αφορμή τις μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τωνδασκάλων, βάσει του νέου μισθολογίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) προσέρχονται με προτάσεις για απεργία διαρκείας στον κλάδο. Μία μέρα μετά την πρόταση της ΠΑΣΚ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, η παράταξη της ΔΑΚΕ ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα προτείνει τριήμερη απεργία από 18 έως 20 Οκτωβρίου και 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Empty Απ: ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 12, 2011 4:58 am

Και το ΠΑΜΕ; Που συμμετέχει και αυτό στο ΔΣ της ΔΟΕ;

Δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής τι προτείνει...

Βρήκαμε μόνο την ακόλουθη απάντηση που αφορά την ΟΛΜΕ. Διαβάστε την και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Submitted by user-1 on Tue, 11/10/2011 - 23:01 Επικαιρότητα Δευτεροβάθμια

Στις 11/10/2011 κυκλοφόρησε ανακοίνωση των Παρεμβάσεων στο site Alfavita που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ότι αποτελεί «μέρος του μπλοκ εξουσίας της ΟΛΜΕ, από κοινού με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ» (!!!). Αφορμή για την ανακοίνωση αποτελεί η καταψήφιση της πρότασης των Παρεμβάσεων για 3μερη απεργία 18-19-20/10.

Το ακούσαμε κι αυτό!!!Ότι το ΠΑΜΕ είναι μέρος της πλειοψηφίας στην ΟΛΜΕ. Ποιοι το λένε; Οι κύριοι «αντιεξουσιαστές» που:

ü 5 χρόνια σχηματίζουν πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την ΠΑΣΚ, την παράταξη του ΠΑΣΟΚ
ü Άλλα 8 χρόνια με τη ΔΑΚΕ, την παράταξη της ΝΔ
ü Έχουν ψηφίσει από κοινού με αυτές τις δυνάμεις τις αποφάσεις ΟΛΩΝ των τελευταίων συνεδρίων, ακόμα και τις εισηγήσεις της ΟΛΜΕ προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
ü Έχουν βάλει την σφραγίδα τους στον πολιτικό προσανατολισμό της ΟΛΜΕ τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν υπάρχει πολιτικό σκεπτικό ή πλαίσιο αιτημάτων, που να μην έχει την ψήφο τους, την σφραγίδα τους, που να μην είναι θέση τους. Να θυμίσουμε ότι η υπουργός Παιδείας έχει δώσει συγχαρητήρια σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ γιατί έχει ασπαστεί πολλές από τις θέσεις των Ομοσπονδιών!!! Κατά συνέπεια οι «Παρεμβάσεις» αποτελούν μέρος του προβλήματος.
ü Στάζουν μέλι για το «αγωνιστικό συνδικάτο της ΟΛΜΕ». Δεν τολμάει κάποιος να πει μια κουβέντα και πέφτουν να τον φάνε, γιατί τα ‘βαλε με την ΟΛΜΕ (!!!)
ü Και σήμερα βρίσκονται στην ηγεσία, στο τιμόνι της ΟΛΜΕ, από κοινού με τη ΔΑΚΕ και τη Συνεργασία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), όπως και τόσα χρόνια.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν άκρη πως να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ και καταφεύγουν σε αστεία αντιπαράθεση γύρω από τις μορφές πάλης («πρότεινα 3μερη και δεν την στήριξες», «εγώ προτείνω πιο πολλές μέρες απεργίας άρα είμαι πιο αγωνιστής» κ.α.). Είναι πραγματικά για γέλια.

Γιατί ούτε τον «τρελό της γειτονιάς» δεν μπορούν να πείσουν ότι το ΠΑΜΕ δεν θέλει αγώνες!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το ΠΑΜΕ αποτελεί το βασικό εκφραστή στην οργάνωση της πάλης που βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, με ανεβασμένες μορφές πάλης (ανυπακοή στην πληρωμή των χαρατσιών κλπ…) και ταυτόχρονα στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων (και όχι απλά της αστικής κυβέρνησης που είναι κάθε φορά στο τιμόνι της διαχείρισης).

Είναι φανερή η αγωνία των Παρεμβάσεων να βρουν τρόπο να αντιπαρατεθούν με το ΠΑΜΕ, να πείσουν τα μέλη τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως αποτελούν δύναμη αφερέγγυα, εμπόδιο στην ριζοσπαστικοποίηση της πάλης μας.

Οι εκπαιδευτικοί ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Αθήνα, 11/10/2011

ΠΗΓΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

http://www.edupame.gr/content/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%C2%AB%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3%C2%BB-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%9F%CE%9B%CE%9C%CE%95

Ας τα βγάλουμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας. Εμείς οι εκπαιδευτικοί.

Που δεν ξεχνάμε τη στάση του ΠΑΜΕ και στην προηγούμενη μεγάλη απεργία του κλάδου, το φθινόπωρο του 2006...

Διαβάζοντας τώρα πως είναι ανεβασμένη μορφή πάλης το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και ούτε λεξούλα για πρόταση απεργίας διαρκείας.

Πάντως στο 11μελές ΔΣ της ΔΟΕ το ΠΑΜΕ έχει μόνο μια έδρα. Κι αν οι άλλοι αποφασίσουν απεργία διαρκείας, θα τολμήσει με το τουπέ του εκφραστή των αγώνων να την καταψηφίσει;

Απορία που σύντομα θα λυθεί, ίσως και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού η Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη ΔΟΕ, θα μιλήσει απόψε στην Ηγουμενίτσα, στην κοινή συγκέντρωση Δασκάλων και Καθηγητών της Θεσπρωτίας. Ώρα 19.00 στο ΠΑΝΘΕΟ.

Ακόμη και αν η ίδια ξεχάσει να αναφερθεί στο ζήτημα, είναι σίγουρο πως θα της τεθεί ευθέως η ερώτηση από κάτω...


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Empty Απ: ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 12, 2011 5:12 am

Ανταπόκριση και από τους Συλλόγους:

http://www.paremvasis.gr/?p=333

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ


Κυβέρνηση, Κεφάλαιο, Ε.Ε. και ΔΝΤ εφαρμόζοντας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ συνεχίζουν με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο να υποθηκεύουν το μέλλον μας. Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, βυθίζουν στην ανεργία και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Έχουν κηρύξει πόλεμο κατά των εργαζόμενων, για να μη χρεοκοπήσουν οι Τράπεζες, το ευρώ και οι Τοκογλύφοι.

Με το μισθολόγιο, τη νέα φορομπηχτική πολιτική, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο βαθμολόγιο, τη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιδιώκουν να μας κινεζοποιήσουν, να μας οδηγήσουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην πείνα και στη μιζέρια. Αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί τώρα, η χώρα, εμείς και τα παιδιά μας θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα.

Μόνη απάντηση σε αυτή την πολιτική πρέπει να είναι

η Γενική, Πολιτική, διακλαδική, Απεργία Διαρκείας.

Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καλεί το Δ.Σ της ΔΟΕ να προχωρήσει στην κήρυξη 5θήμερης απεργίας για την εβδομάδα 17- 21/10/2011, με Γ.Σ. την τελευταία μέρα για συνέχιση του αγώνα με απεργία διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές και σε συντονισμό με τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους.Η ΔΟΕ να καλέσει άμεσα τους κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις (ΟΤΑ, ΜΜΜ, Υπουργεία, ΔΕΚΟ, οργανισμούς που καταργούνται κλπ) να συντονίσουν τη δράση τους, ώστε η Απεργία να γενικευτεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τη νεολαία, τους ανέργους, τις λαϊκές Συνελεύσεις σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας για:

- Να φύγουν τώρα Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΤΡΟΪΚΑ, ΔΝΤ, όσοι στήριξαν αυτή την πολιτική και κάθε επίδοξος διαχειριστής της. Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό).Να πάρουν πίσω ΟΛΑ τα βάρβαρα μέτρα. Δεν πληρώνουμε χαράτσια – φόρους.

-Άρνηση – διαγραφή του χρέους. Ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ. Όλοι στη γενική απεργία, δε φεύγουμε από τους δρόμους αν δεν φύγουν. Να τους ανατρέψουμε πριν καταστρέψουν όλη την κοινωνία. Ή αυτοί ή εμείς.

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 12/10/11 και ώρα 7.00, στο 3ο Δ.Σ Αιγάλεω (Θηβών κ΄ Ιερολοχιτών, απέναντι από το γήπεδο Αιγάλεω), όπου θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και προγραμματισμός της δράσης (δημιουργία Απεργιακής Επιτροπής κλπ).

Και στη Θεσπρωτία υπάρχει κάλεσμα για σήμερα. Από δασκάλους και καθηγητές μαζί:

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ %2525CE%2525B1%2525CF%252586%2525CE%2525B9%2525CF%252583%2525CE%2525AC%2525CE%2525BA%2525CE%2525B9%252520001a

Βλέπετε να γράφει πουθενά για απεργία;

Για απεργιακή επιτροπή;

Για την απίστευτη εργασιακή βαρβαρότητα σε βάρος των εκπαιδευτικών;

Σαφώς και μας ενδιαφέρει και η ΠΑΙΔΕΙΑ. Ισόποσα μάλιστα. Και ισότιμα.

Αλλά στην περίπτωση αυτή δεν έπρεπε η αφίσα να καλεί και όλους τους άλλους εταίρους της εκπαιδευτικής κοινότητας; Τους γονείς και τους μαθητές τουλάχιστον;

Ανυπομονούμε λοιπόν και αγωνιούμε για την αποψινή συγκέντρωση...

Και εννοείται πως δε θα μείνουμε με το στόμα κλειστό.

Θα ζητήσουμε και θα απαιτήσουμε λήψεις αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

Με μορφή διάρκειας, όχι ντουφεκιές στον αέρα.

Και στηριγμένες σε πανεκπαιδευτικό μέτωπο: Εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Empty Απ: ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 12, 2011 5:24 am

Μια ακόμη μαύρη όψη της συνδικαλιστικής κατάστασης αποκαλύπτει το κείμενο του Κώστα Τουλγαρίδη, επικεφαλής των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας του 2006 και συνδικαλιστή με τεράστια εμπειρία για τα τεκταινόμενα στη ΔΟΕ:

http://www.paremvasis.gr/?p=342

ΠΑΣΚ ΠΕ: νέα επικοινωνιακά τρικ για να διευκολυνθεί η κυβερνητική πολιτική

Του Κώστα Τουλγαρίδη, εκπαιδευτικού ΠΕ στην Αν. Αττική
kostoulgaridis@yahoo.gr

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ένα τεράστιο συλλαλητήριο των εργαζόμενων στους δήμους διασχίζει το κέντρο της Αθήνας, με παλμό, μαχητικότητα, οργή και αποφασιστικότητα. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, ο χώρος της εφεδρείας και των νοσοκομείων το ίδιο, τα υπουργεία σε καταλήψεις και αποχές. Αυτή την ώρα ο χώρος της εκπαίδευσης μπορεί να προσθέσει τις δικές του σοβαρές αγωνιστικές δυνάμεις ώστε να διευρυνθεί το απεργιακό μέτωπο, να μετεξελιχθεί σε γενικευμένη πολύμορφη απεργία διαρκείας, ικανή να βάλει το πολιτικό ζήτημα της περιόδου, την πτώση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Κι ενώ η κρισιμότητα της περιόδου είναι φανερή σε κάθε εργαζόμενο και η ανάγκη άμεσων αγωνιστικών αποφάσεων από τους κλάδους επείγουσα, η ΠΑΣΚ Π.Ε. ανακοινώνει μια «πρόταση» που μόνο αγωνιστική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Τα ερωτήματα που τίθονται είναι μεγάλα και οι απαντήσεις φανερές.

• Γιατί η ΠΑΣΚ, ενώ γνώριζε το μισθολόγιο από την Πέμπτη 6/10, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ την ίδια μέρα ΔΕΝ κατέθεσε καμία απολύτως αγωνιστική πρόταση και θυμήθηκε να ανακοινώσει πρόταση για απεργία διαρκείας μια βδομάδα μετά;

• Γιατί η ΠΑΣΚ ΔΕΝ επιτάχυνε τη σύγκλιση του ΔΣ της ΔΟΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο, ούτε και μετά την έκκληση των Παρεμβάσεων, αλλά αντίθετα καθόρισε τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 12/10, όπου ΘΑ θέσει την πρότασή της;

• Γιατί, πετάει την μπάλα στην εξέδρα όταν αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαροί αγώνες άλλων κλάδων – ΟΤΑ, ΜΜΜεταφοράς, Υγεία, Δημόσιοι οργανισμοί και καταλήψεις Υπουργείων, φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις; Τώρα είναι η ώρα να χτιστεί διακλαδικός αγώνας και όχι μετά από δυο βδομάδες. Τώρα χρειάζεται να πυροδοτηθεί η λαϊκή οργή με την απεργιακή συμπόρευση των μεγάλων κλάδων ώστε να τροφοδοτηθεί το απεργιακό μέτωπο με νέες δυνάμεις ικανές να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του λαού ότι αυτή η κυβέρνηση, η πολιτική της και μαζί η τρόικα ΕΕ και ΔΝΤ μπορεί να ανατραπεί.

• Τι εξυπηρετεί η πρόταση για διεξαγωγή ΓΣ στις 13-18/10; Ακυρώνεται έτσι οποιαδήποτε δυνατότητα για απόφαση έναρξης του απεργιακού αγώνα τώρα που οι άλλοι κλάδοι είναι στους δρόμους.

• Γιατί η πρόταση για συνελεύσεις δε συνοδεύεται από ολομέλεια των προέδρων; Δηλαδή οι συνελεύσεις θα γίνουν αλλά δε θα έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα.

• Γιατί η πρώτη 5θήμερη απεργία πρέπει να ξεκινήσει μετά την απεργία στις 19/10 δηλαδή τη Δευτέρα 24/10; Η πιθανότητα να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο ως τότε είναι ορατή.


• Τι τελικά λέει η ΠΑΣΚ και η πλειοψηφία της ΔΟΕ σχετικά με τους πολιτικούς στόχους της απεργίας; Γιατί αρνείται να βάλει το στόχο της ανατροπής της πιο λαομίσητης και καταστροφικής κυβέρνησης αλλά μιλάει γενικώς για ανατροπή «όλων των αντιλαϊκών μέτρων»! Με αυτή την κυβέρνηση στο τιμόνι ; Με Μνημόνιο; Χωρίς τη διαγραφή του χρέους και την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων; Χωρίς την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών; Χωρίς την αντίθεση στο νέο σχολείο της αγοράς και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης; Η προβολή του αιτήματος για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε επίδοξου διαχειριστή μπορεί να εμφανίζεται κατά καιρούς από την ΠΑΣΚ ως άλλοθι ή «σημαία ευκαιρίας» σε κάποιες δηλώσεις αλλά δεν μπορεί να αποτελεί το βασικό στόχο του απεργιακού αγώνα;

Βρισκόμαστε ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της επίθεσης και όλοι θα κριθούν από τη στάση τους και τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή των συναδέλφων με κολπάκια και επικοινωνιακά τερτίπια. ΤΩΡΑ χρειάζεται μια αποφασιστική απεργία διαρκείας για να κερδίσει ότι του κλέψανε και να ΜΗΝ καταδικαστεί στην εξαθλίωση και την αναξιοπρέπεια, για μια ζωή.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οφείλει να προχωρήσει ΤΩΡΑ σε απόφαση για 5ήμερη απεργία 17 – 21/10 και νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων αμέσων μετά για συνέχιση.

Αν η ΠΑΣΚ θέλει στοιχειωδώς να συμβάλλει ας διευκολύνει το συντονισμό με τους άλλους κλάδους κι όχι να τον δυναμιτίζει όπως κάνει συνήθως. Αλλιώς ας σταματήσουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους με επικοινωνιακά τρικ προκειμένου να κρύψουν την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής που αποτυπώνεται παντού, στη δράση του εργατικού κινήματος, τα αιτήματα και την οργάνωση των αγώνων του και ιδιαίτερα με την προκλητική και κραυγαλέα στάση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τις οποίες ακολουθούν και προσκυνούν.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης