ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ;

Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ;  Empty ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 13, 2011 3:08 pm

Περίεργη η στάση του ΠΑΜΕ το τελευταίο διάστημα. Την ώρα που ο λαός βογκάει από τις νέες επιθέσεις σε βάρος του και πρωτοφανείς είναι πλέον οι περικοπές κεκτημένων ολόκληρου αιώνα, το ΠΑΜΕ έχει πάθει γλωσσοδέτη και αποφεύγει να πάρει θέση για κλιμάκωση των αγώνων.

Έτσι, ενώ από χτες, Τετάρτη, είχε ανακοινωθεί η επέκταση της 24ωρης απεργίας της 19ης Οκτώβρη σε 48ωρη, 19 δηλαδή και 20 Οκτώβρη, έλαβα πρωί της Πέμπτης το ακόλουθο μήνυμα από εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στη Θεσπρωτία:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 10 π.μ.


Εργαζόμενη, Εργαζόμενε, Νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ


Εσύ έχεις τη δύναμη!

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική – λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!

Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει». Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.

Είναι αδίστακτοι!

Δεν πάει άλλο! Θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί, ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί, ότι ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος, ότι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη και με λιγότερα από 500 ευρώ και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5000 ευρώ.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο…Οξυγόνο του νέου μοντέλου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του λαού. Η πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι πρόσκληση στα αρπαχτικά να πάρουν όσο – όσο τη ζωή μας, όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει.

Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής. Να ξεγελιέται, ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καλό της χώρας μας. Είναι μέτρα που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η τρόικα. Αυτοί δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και το ληστεύουν οι λίγοι.

Πάρε θέση!

Η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχες στις αντεργατικές επιλογές και υπηρετούν την εργοδοσία, είναι στη μια όχθη. Βρίσκονται στην πλευρά του παράδεισου για την εργοδοσία και της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Η άλλη όχθη είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που βασανίζονται καθημερινά από αυτήν την πολιτική. Μπες στο πλατύ πανεργατικό μέτωπο μισθωτών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε την πάλη μας, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα.

Κανένας εργάτης και εργάτρια, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει στήριγμα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τώρα αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα αγώνας για έξοδο από την ΕΕ. Τώρα αγώνας για μια εξουσία που θα είναι στην υπηρεσία του λαού. Λαϊκό μέτωπο για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου. Για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες τις δικές μας και όχι των μονοπωλίων.

19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να στηρίζει στελέχη αυτών των κομμάτων στα Συνδικάτα. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11% έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών.

Σημαία τους είναι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.

Κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, προσπάθεια διακοπής ρεύματος, προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να συναντούν τη λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.

Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 10 π. μ.


Λέξη για την απεργία που επεκτάθηκε και στις 20 Οκτώβρη! Μια επέκταση που ήδη είχαμε τις πληροφορίες ότι το ΠΑΜΕ προσπάθησε να σταματήσει τουλάχιστον στην ΟΛΜΕ (δείτε περισσότερα ΕΔΩ) μέσα από κυνική ομολογία του ίδιου του ΠΑΜΕ πως:

Στις 11/10/2011 κυκλοφόρησε ανακοίνωση των Παρεμβάσεων στο site Alfavita που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ότι αποτελεί «μέρος του μπλοκ εξουσίας της ΟΛΜΕ, από κοινού με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ» (!!!). Αφορμή για την ανακοίνωση αποτελεί η καταψήφιση της πρότασης των Παρεμβάσεων για 3μερη απεργία 18-19-20/10.

Ταυτόχρονα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας και η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, Θεοδώρα Δριμάλα, με την ομιλία της στο ΠΑΝΘΕΟ της Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου. Η κ. Δριμάλα, αν και παρέμεινε στο βήμα μία ώρα με το ρολόι, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές της Θεσπρωτίας, έκανε "γαργάρα" την απόφαση της Ομοσπονδίας που είχε ήδη ανεβεί στο διαδίκτυο και τις αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που μιλούν ακόμη και για απεργία διαρκείας:

https://paideia.forumgreek.com/t436-topic#1378

• Τρίτη 18/10 Παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτήρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας.

• Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

3. Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στης Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (όπως το 2006) αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία της 19ης και 20ης του Οκτώβρη.

Επί μία ώρα λοιπόν η κ. Δριμάλα μας μίλησε για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά. Μας ανέλυσε τα χάλια της παιδείας, τα χάλια του εκπαιδευτικού, λες και μιλούσε σε εξωγήινους που κατέβηκαν από τον Άρη και όχι σε μάχιμους εκπαιδευτικούς που ζουν καθημερινά την κατάσταση, δίχως να καταλήξει σε καμία πρόταση πέραν της γνωστής που επαναλαμβάνουν όλα τα στελέχη του ΠΑΜΕ, να πάμε με το ΠΑΜΕ! Και έτσι θα λυθούν ως δια μαγείας όλα μας τα προβλήματα.

Στο ίδιο μοτίβο και το μέιλ που έλαβα το πρωί της επόμενης μέρας από τον κ. Δ. Δήμα, στέλεχος του ΠΑΜΕ στη Θεσπρωτία. Κι εκείνος να πάμε με το ΠΑΜΕ πλατεία ζητάει. Ως εκεί και καθόλου πιο πέρα.

Θα πας πλατεία, θα ακούσεις μερικούς ακόμη φιλιππικούς από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, και επιστροφή στο σπίτι. Σαν καλό παιδί και φιλήσυχος πολίτης... Αυτό είναι το μοντέλο που προωθεί το ΠΑΜΕ. Να συμμετέχεις στις εκδηλώσεις που άλλοι αποφασίζουν για σένα, με αιτήματα που επίσης εκείνοι πριν από σένα για σένα συνέταξαν. Ακόμη και όταν κάνεις το λάθος να πάρεις μέρος και στα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ. Ακόμη και τότε κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν και θα παραλαμβάνεις έτοιμες τις ανακοινώσεις να τις μοιράσεις για να έρθουν και άλλοι στο ΠΑΜΕ! Και με αυτό τον τρόπο πιστεύει το ΠΑΜΕ πως θα κάνει πράξη το σύνθημα για ρήξη και ανατροπή! Κούνια που το κούναγε...

Με τους λίγους να αποφασίζουν και τους πολλούς να στέκονται βουβοί στη γωνία...

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης και το σάιτ του ΠΑΜΕ. Μόλις την Πέμπτη κατάφερε να ανακοινώσει πως η απεργία παρατείνεται:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ : 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη

Submitted by user-1 on Thu, 13/10/2011 - 07:58

Η απόφαση λήφθηκε στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ύστερα από πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Σε 48ωρη μετέτρεψε την απεργία της ερχόμενης βδομάδας η ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Οκτώβρη, με απόφαση που πήρε χτες το πρωί η ΕΕ, ύστερα από πρόταση που έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και ενώ εγινε γνωστός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στις 20 Οκτώβρη.

Απεργίες θα γίνουν πριν και μετά την κεντρική 48ωρη απεργία από διάφορες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Η Ομοσπονδία Εφοριακών θα κάνει δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 Οκτώβρη. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών ξεκινά με δύο 48ωρες απεργίες από την Παρασκευή 14 Οκτώβρη και συνεχίζει απο το πρωί της Τρίτης 18 Οκτώβρη με τρεις 48ωρες απεργίες. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών κάνει μία 24ωρη απεργία στις 17 Οκτώβρη και συνεχίζει με τέσσερις συνεχόμενες 48ωρες απεργίες (τελευταία μέρα απεργίας είναι η 27η Οκτώβρη).

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Στο υπουργείο Πολιτισμού ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες, ενώ στάση εργασίας κάνει αύριο η Ομοσπονδία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (7 π.μ.-10 π.μ.). Χτες έγινε συγκέντρωση συλλόγων και Ομοσπονδιών από μια σειρά υπηρεσίες και τομείς του Δημοσίου στην πλατεία Κάνιγγος. Μεταξύ άλλων μίλησε ο Αλ. Αρβανιτίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι οι πλουτοκράτες επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων για να εξαφανίσουν, να επιβάλουν μισθούς Κίνας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Χρειάζεται ένα κίνημα, σημείωσε πιο κάτω, που θα βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική και θα συνδέει το καθημερινό με την πάλη για την ανατροπή της δικτακτορίας των μονοπωλίων. Και η ενότητα των εργαζομένων, υπογράμμισε, πρέπει να έχει περιεχόμενο και στόχο την ταξική αντεπίθεση. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Καταλήψεις έγιναν στο υπουργείο Οικονομίας στη Νίκης, σε παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών, στα υπουργεία Γεωργίας, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης, Ερευνας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και αλλού.

http://www.edupame.gr/content/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%99-%CE%A3%CE%A4%CE%9F-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F-48%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-19-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-20-%CE%9F%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%B2%CF%81%CE%B7

Και κοιτάξτε πόσο γελοίο καταντά το ζήτημα. Από τη μια το ΠΑΜΕ να παραδέχεται ότι καταψήφισε πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην ΟΛΜΕ για τριήμερη απεργία στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου και από την άλλη να κοκορεύεται πως με δικές του επεμβάσεις επεκτάθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ σε 48ωρη!!! Και μόνο αφού έγινε - παραδέχεται - γνωστός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στις 20 Οκτώβρη!!!

Και μπορεί τα κεντρικά του ΠΑΜΕ να ξύπνησαν και να κατάλαβαν πως θα τους κράξουν ακόμη και οι πέτρες με τη στάση που κρατάνε, όμως στην επαρχία, όπως στη δική μας, τα στελέχη του, συνέχιζαν να μας βομβαρδίζουν με email για απεργία μόνο στις 19 του μήνα:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Ελληνες και μετανάστες

Κάθε μέρα που έρχεται γίνεται και πιο αφόρητη, πιο αβάσταχτη, νοιώθουμε όλο και περισσότερη ανασφάλεια για μας και τις οικογένειες μας.

Η ανεργία είναι πλέον γάγγραινα για όλους μας.

Στον εφιάλτη της ανεργίας προστίθενται καθημερινά νέα μέτρα , νέοι φόροι που σε συνδυασμό με την ακρίβεια, κάνουν αδύνατη πλέον την επιβίωση μας.

Παρακαλάμε να μην αρρωστήσουμε, γιατί αλοίμονο μας, αν πάθουμε κάτι θα πάμε σαν το σκυλί στο αμπέλι, αφού κανένας από μας δεν διαθέτει πλέον τα απαιτούμενα ένσημα και στο σύνολο μας είμαστε ανασφάλιστοι.

Το ερώτημα που αυτή τη στιγμή μπαίνει σε όλους μας είναι: τι θα κάνουμε; Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Τι μας ξημερώνει αύριο; Ο καθένας από μόνος του μπορεί να φυλαχτεί;

Η απάντηση σ΄ αυτά τα ερωτήματα, σ΄αυτές τις αγωνίες συνάδελφοι είναι μία και μοναδική.

Συλλογικός οργανωμένος ταξικός αγώνας! Όλοι για έναν και ένας για όλους! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, ο καθένας μόνος του είναι καταδικασμένος.

Μόνη διέξοδος για μας και τις οικογένειες μας συνάδελφοι, για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, για να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας, της φοροληστείας σε βάρος μας, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας του μέλλοντος είναι η σύγκρουση με την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – τρόϊκας – Ε.Ε. που είναι η αιτία όλων των δεινών μας, την πολιτική που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Προϋπόθεση για αυτή τη σύγκρουση αποτελεί η οργάνωση, η συμμετοχή, το δυνάμωμα του Συνδικάτου μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει, κανένας οικοδόμος να μην μείνει έξω από το Συνδικάτο.

Όλοι οι οικοδόμοι να ενταχθούν στις γραμμές του Συνδικάτου, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης, της διεκδίκησης αιτημάτων και δικαιωμάτων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με την συμμετοχή όλων μας μεγαλώνει και δυναμώνει η ταξική ενότητα. Με την συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις, στις εκλογές του Συνδικάτου, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια, πυκνώνουμε και δυναμώνουμε τις γραμμές του αγώνα για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεν έχει τέλος.

Συνάδελφε που μέχρι χτες απείχες από τις συλλογικές διαδικασίες, από τον οργανωμένο αγώνα, που νόμιζες ότι ήσουν αρκετά δυνατός και ότι θα τα βγάλεις πέρα μόνος, Σήμερα διαπιστώνεις ότι ο ιδρώτας μιας ζωής πάει στράφι, καθώς ανά πάσα στιγμή το κεραμίδι που πίστευες ότι έχεις εξασφαλίσει, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να το πάρει η τράπεζα, ανά πάσα στιγμή σου κόβουν το ρεύμα και το νερό, ότι τον χειμώνα η οικογένεια σου θα τον περάσει με κλειστό καλοριφέρ, ότι δεν σου δίνουν την δυνατότητα να πας τα παιδιά σου στον γιατρό επειδή δεν έχεις τα απαιτούμενα ένσημα.

Όλα αυτά συνάδελφοι, επειδή μας βρίσκουνε μπόσικους. Γιατί ξεχάσαμε πως ότι κερδίσαμε μέχρι χτες, έγινε μέσα από σκληρούς αγώνες και αίμα και όσο εμείς μένουμε αδιάφοροι, αδρανείς, αμέτοχοι, τόσο θα εντείνουν την επίθεση σε βάρος μας, ώσπου να μας αφαιρέσουν και τον αέρα που αναπνέουμε.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να παλέψεις, να παλέψουμε όλοι μαζί, να συγκρουστούμε για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που στέλνει εμάς και τα παιδιά μας στον γκρεμό.

Συνάδελφε οικοδόμε, άνεργε, οργανώσου στο Συνδικάτο, δώσε απάντηση με την συμμετοχή σου:

Για την ανεργία που έχει γίνει ο εφιάλτης μας
Για το μεροκάματο που δεν φτάνει ούτε για τα αναγκαία
Για τα βιβλία που δεν δίνουν στο παιδί σου
Για την υγεία που ακριβοπληρώνεις
Για την φοροληστεία σε βάρος σου
Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση

Συνάδελφε σκέψου: σε θέλουν μόνο σου αποκομμένο από τους συναδέλφους σου και τους άλλους εργαζόμενους, για να σ΄έχουν του χεριού τους, αδύναμο κι ανήμπορο.

Δυνατός εργάτης , είναι ο οργανωμένος εργάτης.

Δυνατός εργάτης, σημαίνει συνδικάτο, δυνατό συνδικάτο, σημαίνει ισχυρό κι ακατανίκητο όπλο στα χέρια των οικοδόμων.

Για να διεκδικήσουμε ενωμένοι σε μια γροθιά:

 Μέτρα τώρα κατά της ανεργίας
 Εκτακτο επίδομα 1400 ευρώ σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Βιβλιάριο ασθενείας σε όλους τους οικοδόμους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 Εργατική – λαϊκή κατοικία
 Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Παιδεία

Μόνο η οργανωμένη δράση, η οργανωμένη ταξική πάλη μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα μας, μπορεί να αναχαιτίσει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – ΤΡΟΙΚΑς – ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΊΑΣ.
Άλλος ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ πλατεία Δημαρχείου ώρα 10 π.μ. 19 Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα 6.30 μ.μ.

Η Διοίκηση

Από τον κ. Δ. Δήμα και αυτό. Και ημερομηνία και ώρα αποστολής 11:03 π.μ. Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011...

Κι ενώ η ΓΣΕΕ έχει ήδη ανακοινώσει κι εκείνη την επέκταση της απεργίας σε 48ωρη:

http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=1672

Δελτίο Τύπου - 48ωρη Γενική Απεργία 19 - 20 Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε σε νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη Γενική απεργία, σε 48ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Άρεως ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00πμ.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τι να πεις; Αλίμονο στο λαό μας. Που τέτοιες δύσκολες ώρες δεν έχει τη στήριξη ούτε εκείνων που θα έπρεπε να είναι όχι μόνο στο πλευρό του αλλά και μπροστάρηδες. Δυστυχώς όμως αντί για μπρος από το κίνημα εκείνοι έχουν διαλέξει τα μετόπισθεν προσπαθώντας να φρενάρουν τις αντιδράσεις του κόσμου και πλέον βάζοντας ευθέως θέμα εκλογών.

Ό,τι δηλαδή ζήτησε λίγες μέρες πριν και ο Σαμαράς!!!!!!! έλεος!!!

Έτσι, λέει το ίδιο το ΚΚΕ, θα λυθεί το πρόβλημα. Με εκλογές. Πριν προλάβει το ποτάμι της οργής να ξεχυθεί. Ας το μετατρέψουμε τώρα σε μια ακόμη αυταπάτη του λαού πως με το χαρτάκι στην κάλπη θα αλλάξει η μοίρα του και το ζαβό το ριζικό του...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης