Σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων!!! ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΕΡΕΑ

Πήγαινε κάτω

Σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων!!!  ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΕΡΕΑ Empty Σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων!!! ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΕΡΕΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Οκτ 24, 2011 10:09 pm

Σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων!!!
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΕΡΕΑ

Την έναρξη διαβούλευσης για την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.

Την έναρξη διαβούλευσης για την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ. Η διαδικασία αρχίζει με την κατάρτιση σχεδίων των διαμερισμάτων Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Τα Σχέδια αφορούν στη διαχείριση του συνόλου των υδατικών πόρων των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Αρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και σημαντικού ή μικρότερου μέρους των υδατικών πόρων των νομών Φωκίδας, Γρεβενών, Φθιώτιδας, Καστοριάς και Πιερίας.

Αειφόρος ανάπτυξη

Εχουν ζωτική και κομβική σημασία για την ποιότητα και την ποσότητα των υδατικών πόρων και στα τρία Υδατικά Διαμερίσματα και θα συμβάλλουν στον προγραμματισμό των χρήσεων νερού και στην αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Παράλληλα με τις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω των σχεδίων διαχείρισης προγραμματίζονται οι χρήσεις νερού για την άρδευση, την ύδρευση, την ενέργεια και την επαγγελματική χρήση (βιοτεχνία, βιομηχανία).

Στην πορεία της διαβούλευσης με διάφορες δράσεις ενημέρωσης (ημερίδες, σεμινάρια, εκδόσεις, ερωτηματολόγια) οι ενδιαφερόμενοι φορείς, αλλά και οι ενεργοί πολίτες, θα κληθούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση για θέματα όπως:

Η ποιότητα και η ποσότητα των υδατικών πόρων (ποτάμια ? λίμνες, υπόγεια και παράκτια ύδατα), σήμερα και στο μέλλον, και οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτούς.
Τα οικοσυστήματα και οι ανάγκες τους σε νερό.
Η διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων, η ξηρασία και η λειψυδρία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.
Ο προγραμματισμός καταναλώσεων και χρήσεων νερού και τα προγράμματα μέτρων για την προστασία των υδατικών πόρων.
Η υδατική πολιτική και η οικονομική ανάλυση της χρήσης ύδατος.


Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (igoumenitsa) 89,2 fm - http://892fm.blogspot.com/2011/10/blog-post_9543.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης