ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 27, 2011 4:43 pm

Πριν λίγες ώρες δημοσιεύτηκε στο alfavita η ακόλουθη ανακοίνωση:

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=49106

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας καταδικάζει την επίθεση των κουκουλοφόρων, των γνωστών-αγνώστων, αναρχοφασιστών παντός είδους οι οποίοι αποτελώντας το μακρύ χέρι κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών με κάθε μέσο επιτέθηκαν στη συγκέντρωση - διαδήλωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή (20-10-2011)προσπαθώντας να τη διαλύσουν.

Η δολοφονική αυτή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων απεργών και το θάνατο ενός εργάτη, οικοδόμου στελέχους του ΠΑΜΕ.

Καταδικάζουμε ακόμη την ωμή και απρόκλητη στυνομική βία που ασκήθηκε στην πορεία της 19/10 σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών διαδηλωτών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ)

Καταγγέλλουμε επίσης την προβοκατόρικη επίθεση που έγινε στις 24/10 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας εναντίον των μελών της Πανσπουδαστικής Κ.Σ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τα μέλη της «αναρχοαυτόνομης» ομάδας «Κελί της Ελευθερίας» και τους συνοδοιπόρους τους.

Με φραστικές προκλήσεις, τραμπουκισμούς και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που συσπειρώνονται σ’ αυτόν τον πολιτικοσυνδικαλιστικό χώρο.

Τα γεγονότα αυτά φανερώνουν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.

Στόχος τους ο εκφοβισμός του λαϊκού κινήματος και ο περιορισμός της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε ανεμπόδιστα να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας.

Μπροστά σ’ αυτό τους το στόχο δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις ανθρώπινες ζωές . Το ίδιο εξάλλου έπραξαν οι ίδιοι και στις 5 Μαΐου του 2010 στο πανεργατικό συλλαλητήριο δολοφονώντας τρεις αθώους εργαζόμενους της Τράπεζας Marfin, στην Αθήνα.

Γι’ άλλη μια φορά όμως η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν πρόκειται να λυγίσουμε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας.

Μέχρι την τελική νίκη για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που στο επίκεντρό της θα έχει τις ανάγκες των εργαζομένων και όλου του λαού.


Το Δ.Σ

Ηγ/τσα 25-10-2011

Μια ανακοίνωση που αφενός λέγει μισές αλήθειες και αφετέρου παραπληροφορεί και ψεύδεται, προσβάλλοντας το κύρος του συλλόγου και εκθέτοντας όσους είμαστε μέλη του. Και θα εξηγήσουμε την άποψή μας αντιπαραβάλλοντας την ανακοίνωση του Συλλόγου Θεσπρωτίας με την ανάλογη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ:


http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8459

Αθήνα 21/10/2011


ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το ΔΣ της ΔΟΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.

Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, που ήταν και επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους που μετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 20/10/11, από παρακρατικούς μηχανισμούς, που κρύβονται κάτω από την «κουκούλα», στους οποίους συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιοί, χούλιγκανς από τους συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Δεν τα κατάφεραν! Απωθήθηκαν από την περιφρούρηση της διαδήλωσης, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν εναντίον της μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, δηλαδή όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους!

Πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση που στόχο έχει να φοβίσει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να τους επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο επικίνδυνος, προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Το θέμα δεν έχει να κάνει με ορισμένα νέα παιδιά που παρασύρονται μέσα στην «κουκούλα». Το θέμα έχει να κάνει με την οργανωμένη δράση παρακρατικών μηχανισμών, με σκοπό το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Μέσα τους δραστηριοποιούνται, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.

Η περιφρούρηση του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους! Αποτελεί υποχρέωση κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας, κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης να καταδικάσει τον προβοκατόρικο ρόλο της «κουκούλας». Κάθε δύναμη κρίνεται από την στάση που κρατάει στο ζήτημα αυτό.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε στον αγώνα για το δίκιο της τάξης του. Ταυτόχρονα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πάνω από 80 τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που χτυπήθηκαν κατά την ώρα της διαδήλωσης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Πουθενά στο κείμενο της ΔΟΕ δεν αναφέρεται ως αιτία θανάτου του Δημήτρη Κοτζαρίδη η αιτία που επικαλείται ο Σύλλογος ΠΕ Θεσπρωτίας και που αγνοώντας και τη θέση της Ομοσπονδίας αλλά και όσα ήδη είχαν δημοσιευτεί στον τύπο ασπάστηκε την αστήρικτη θέση του ΚΚΕ και που έχει κατακριθεί από πλήθος φορέων όχι μόνο ως βιασμός της αλήθειας αλλά και ασέβεια στη μνήμη του νεκρού συνδικαλιστή. Όλος πλέον ο κόσμος γνωρίζει πως το ιατρικό ανακοινωθέν διαπίστωσε ότι το θύμα δεν έφερε τραυματισμούς και δεν είχε προηγούμενα ισχαιμικά επεισόδια. Ένας υγιής άνθρωπος 53 ετών έχασε τη ζωή του συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της 20ης Οκτώβρη 2011, στο Σύνταγμα. Και δεν την έχασε στο πεδίο σύγκρουσης κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ αλλά σε σημείο που υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας και προς τις οποίες εξέφρασε την επιθυμία για βοήθεια.

Τι έφταιξε; Πόρισμα ακόμη δεν έχει εκδοθεί αφού αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα ελέγξουν ανάμεσα στα άλλα και το αν το θύμα εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών. Το ΚΚΕ όμως από την πρώτη στιγμή της θλιβερής είδησης βιάστηκε να εκμεταλλευθεί το ζήτημα αποδίδοντας το θάνατο του συνδικαλιστή στην επίθεση των κουκουλοφόρων! Μήπως θα πρέπει να δεχτούμε ότι ένας ώριμος άνθρωπος και μάλιστα οικοδόμος είδε την επίθεση και σκιάχτηκε τόσο που υπέστη καρδιακό επεισόδιο; Θα μπορούσαμε να το δεχτούμε αν έφερε έστω και το παραμικρό τραύμα. Μα δεν έφερε!

Αυτόν λοιπόν τον παραλογισμό του ΚΚΕ και ταυτόχρονα άθλιο στρουθοκαμηλισμό για τις δικές του ευθύνες που η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους διαδηλωτές, βιάστηκε να υιοθετήσει το ΔΣ του συλλόγου μας και να τον εντάξει στην ανακοίνωσή του προς τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εκθέτοντας και εμάς που ανήκουμε στα μέλη του.

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση το ΔΣ προχωρά και σε καταγγελία για τα γεγονότα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Γεγονότα που είχαν ξεκινήσει πριν βγει η ανακοίνωση μα δυστυχώς συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μέλη του ΠΑΜΕ και που ουδεμία σχέση είχαν με το ΤΕΙ. Ο ένας ήταν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσπρωτίας, Σ. Γκίκας, και ο άλλος πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων, Γ. Δημητρίου. Τι γύρευαν στα ΤΕΙ; Μα τα ίδια που γύρευε και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών. Να προστατεύσουν τα μέλη της ΠΚΣ και του ΜΑΣ. Καραμπινάτη δηλαδή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα του φοιτητικού κινήματος. Και που για μια ακόμη φορά, όπως και προχτές στο Σύνταγμα, το ολίσθημα του ΠΑΜΕ πάει να συγκαλυφθεί με τις συνέπειες. Η πλήρης δηλαδή διαστροφή της πάγιας αρχής της δικονομίας για το ήρξατο χειρών αδίκων. Αρχίζω να υποψιάζομαι πως δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για μια νέα εκδοχή του γιαπωνέζικου χαρακίρι.

Τι μας λέει δηλαδή το ΠΑΜΕ και για τα γεγονότα στο Σύνταγμα και για τα άλλα της Ηγουμενίτσας; Πως δικαίως του λόγου έκαναν ό,τι έκαναν τα μέλη τους αφού μετά προέκυψαν τραυματίες ανάμεσα στα μέλη του. Η πιθανότητα να μην υπήρχαν τραυματίες αν δεν είχαν υπάρξει οι προκλήσεις από το ΠΑΜΕ ούτε που περνά από το μυαλό τους; Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που άνοιξε το ΠΑΜΕ, στην επόμενη κινητοποίηση όποιος διψά για δημοσιότητα δεν έχει παρά να προκαλέσει τους υπόλοιπους κι αφού εκείνοι αντιδράσουν να αρχίσει δηλώσεις στα κανάλια παριστάνοντας το αθώο θύμα:


Τι δουλειά είχε ο άνθρωπος αυτός να εγκαταλείψει, όπως λέει, την οικοδομή και να τρέξει στα ΤΕΙ;

Και τι δουλειά είχε και ο δικός μας σύλλογος να ανακατευτεί βγάζοντας ανακοίνωση;

Βεβαίως και θα καταδικάσουμε κι εμείς απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας, όπου και αν συμβεί και όποιοι και αν είναι οι πρωταγωνιστές. Μα πρώτα, ειδικά αν είσαι συλλογικό όργανο, θα ζητήσεις τη γνώμη του αντίστοιχου οργάνου. Εν προκειμένω του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών. Τη ζήτησε αυτή τη γνώμη ο σύλλογός μας πριν εκδώσει ανακοίνωση; Ή αυθαίρετα πήρε μέρος υπέρ μιας φοιτητικής παράταξης;

Αν στο δικό μας σύλλογο και στη δική μας συνέλευση συνέβαιναν όσα συνέβηκαν στα ΤΕΙ, πώς θα μας φαίνονταν; Θα μιλούσαμε ή όχι για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του συλλόγου μας;


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty Απ: ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Οκτ 28, 2011 1:29 am

Ιδού τώρα και η ανακοίνωση του αρμόδιου να μιλήσει για τα έκτροπα στα ΤΕΙ, του Συλλόγου των φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, με αφορμή διάφορα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο χώρο του ΤΕΙ, αλλά και κάποιες Ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί και έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι υποχρεωμένο τόσο να καταδικάσει συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές πρακτικές όσο και να προβεί στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο την βίαιη επίθεση των δυνάμεων από το χώρο «Κελί της Ελευθερίας» και τις συμπλοκές που έγιναν με δυνάμεις του ΜΑΣ-ΠΑΜΕ.

Διαχωρίζει τη στάση του από την αντιδημοκρατική πρακτική του χώρου «Κελί της Ελευθερίας», πρακτική που εκτός των άλλων οδήγησε στη διάλυση μίας Γ. Σ.και στην παρολίγο διάλυση μιας άλλης και συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος της Σχολής μας. Ο τρόπος αυτός της αντιπαράθεσης δεν έχει καμιά σχέση και είναι ξένος με τις πρακτικές και τη δράση του δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος, υπονομεύει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και επιχειρεί να λύσει με «στρατιωτικό» τρόπο πολιτικά ζητήματα που λύνονται με τη μέθοδο της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Σε τελευταία ανάλυση διευκολύνει τις δυνάμεις του συστήματος και της κυβέρνησης και αποπροσανατολίζει το κίνημα από τον αγώνα που πρέπει να δώσει στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση.

Καταδικάζει ταυτόχρονα την διασπαστική τακτική και τα «κορδόνια-αλυσίδες» του ΠΑΜΕ στην πρόσφατη απεργία της 19-20 Οκτώβρη, στην Αθήνα, σε άλλες πόλεις της χώρας αλλά και στην πόλη μας, που μπροστά στη θέληση του λαού και της νεολαίας να διαδηλώσει ενωτικά, έστησε και εδώ «κορδόνια-αλυσίδες» για να δημιουργήσει «υγειονομική ζώνη» και δεν έδωσε τον λόγο σε κανένα άλλον εκπρόσωπο φορέα την δυνατότητα να χαιρετίσει το συλλαλητήριο ( τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κλπ).

Πιο έντονα φάνηκε η πρακτική τους την Πέμπτη 20/10 στην Αθήνα έχοντας πλάτη την Βουλή και μέτωπο τους διαδηλωτές,πρακτική που φανερώνει και την στάση που θέλει να έχει το ΚΚΕ μες το κίνημα. Αυτή ακριβώς η τακτική των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι που τροφοδοτεί αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις των κάθε λογής προβοκατόρων ή αναρχοαυτόνομων. Η τακτική των τελευταίων και αυτή του ΠΑΜΕ λειτουργούν στη βάση της αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων που αλληλοτροφοδοτούνται. Προφανώς το ΚΚΕ ευρισκόμενο σε δύσκολη θέση από την τακτική που ακολουθεί, προσπαθεί με την λάσπη και την συκοφαντία να διασπάσει και να υπονομεύσει την ανάπτυξη ενός μαζικού, ενιαίου εργατολαϊκού-νεολαιίστικου κινήματος.

Καταγγέλλει σαν ανυπόστατο ψεύδος και διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό που αναφέρεται σε Ανακοίνωση του ΚΚΕ ότι οι δυνάμεις της "Πρωτοβουλίας Φοιτητών ( Μ-Λ ΚΚΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ)", συνέπραξαν στην αντιΚΚΕ επίθεση εναντίον φοιτητών του ΜΑΣ. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας γιατί συνέβη ακριβώς το αντίθετο, αφού οι δυνάμεις τις Πρωτοβουλίας Φοιτητών ήταν αυτές που αντιστάθηκαν στις πρακτικές αυτές, καταγγέλλοντας τες μέσα στη Γ.Σ και προσπαθώντας να τις αποτρέψει με σκοπό την προστασία τών οργάνων του Φοιτητικού Συλλόγου ( γενική συνέλευση).

Ο χώρος της Πρωτοβουλίας Φοιτητών δεν υποκινείται από κανέναν αλλά είναι ένας ανεξάρτητος, αγωνιστικός χώρος των φοιτητών, όπου εκφράζονται διάφορες πολιτικές απόψεις αλλά και που υπάρχουν πάρα πολλοί ανένταχτοι προοδευτικοί φοιτητές.

Το Δ.Σ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα περιφρουρήσει το χώρο του ΤΕΙ και του φοιτητικού κινήματος από τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές με κάθε δημοκρατικό τρόπο, με την μαζική παρουσία και δράση όλων των συναδέλφων.

Καλούμε τους φοιτητές και τους φορείς να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές και να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν.

Μπορείτε τώρα να συγκρίνετε αυτά που γράφει ο Σύλλογος των φοιτητών με αυτά που έγραψε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Αν ήταν ή όχι προσβολή για τα μέλη του η υιοθέτηση της μονομερούς πληροφόρησης της κοινής γνώμης λες και ο Σύλλογός μας είναι παράρτημα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και λειτουργεί ως εκτελεστικό τους όργανο.___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty Απ: ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Οκτ 29, 2011 8:38 am

Αξίζει όμως να αντιπαραβάλουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας και με άλλες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν για τα γεγονότα στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

Ξεκινάμε με την ανακοίνωση της ΚΝΕ Θεσπρωτίας:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό την προβοκατόρικη επίθεση που έγινε στις 24/10 εναντίον μελλών της ΚΝΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τα μέλη της «αναρχοαυτόνομης» ομάδας «ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στο ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με σκοπό την τρομοκράτηση των σπουδαστών που συσπειρώνονται στην επιτροπή αγώνα που έχει δημιουργηθεί. Η επίθεση ξεκίνησε φραστικά αποκαλώντας τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ «ρουφιάνους», «ψεύτες» κ.α. και συνεχίστηκε με τραμπουκισμούς εναντίον τους καθώς και απειλές για την σωματική ακεραιότητα και την ζωή τους. Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ αποχώρησαν από τον χώρο για να μην δοθεί συνέχεια.

Στην συνέχεια της γενικής συνέλευσης αυτή η άθλια ομάδα αναρχοαυτόνομων όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους , μαζί με την άλλη παράταξη που δρα στο ΤΕΙ την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΜΛ-ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με τόνους λάσπης και ψεμάτων, προσπάθησαν να δυναμώσουν την αντίΚΚΕ, αντιΜΑΣ, στάση τους λέγοντας πως «στην Ηγουμενίτσα τα ΚΝΑΤ τελείωσαν», «έξω από την συνέλευση πρέπει να τους απομονώσουμε, να τους βρίζουμε και ότι άλλο θέλει ο καθένας» και «να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν ξανά μέρος σε γενική συνέλευση του συλλόγου». Να θυμίσουμε πως η παράταξη που στηρίζει το ΜΑΣ η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. εκπροσωπείται στο ΔΣ του συλλόγου με δύο έδρες.

Είναι γνωστή η δράση αυτών των ομάδων στο κίνημα και τι στόχο έχει, άλλωστε αυτό φάνηκε και στην τελευταία απεργιακή μάχη στις 19 και 20/10 όπου έγινε η δολοφονική και οργανωμένη επίθεση απέναντι στο ΠΑΜΕ. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η εργοδοσία με τους εκφοβισμούς, τα εκβιαστικά διλήμματα, την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, προσπάθησαν να το κάνουν αυτές οι άθλιες κρατικές και παρακρατικές ομάδες που ονομάζονται αναρχοαυτόνομοι ή φασιστοειδή.

Ο στόχος τους, που ήταν η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση να διαλυθεί, δεν πέτυχε. Ούτε ένας διαδηλωτής δεν αποχώρησε.

Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Με ανώνυμες απειλές μέσα από site, με επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ και τραμπουκισμούς προσπαθούν μάταια να εκφοβίσουν μέλη και στελέχη της ΚΝΕ. Τέτοια προσπάθεια ήταν και το να γράψουν αντικομουνιστικά συνθήματα έξω από το σπίτι του μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ Δημήτρη Βιτάλη, και να πετάξουν σκισμένα πανό του ΠΑΜΕ έξω από το σπίτι του γραμματέα της οργάνωσης Θεσπρωτίας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν πάντα στο στόχαστρο των κάθε λογής μηχανισμών που υπηρετούν το σύστημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που εξαπολύουν επιθέσεις αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας μυστικούς και προβοκατόρικους μηχανισμούς που διαθέτει το αστικό πολιτικό σύστημα, για να κάμψουν με την ωμή βία και τις απειλές τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές. Όπως πάντα, έτσι και τώρα θα προσκρούσουν σε αλύγιστο ατσάλι.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται. Γελιούνται οι καθοδηγητές και οι εκτελεστές αυτής της επιχείρησης αν πιστεύουν ότι μπορούν να απομονώσουν τους κομμουνιστές από την εργατική τάξη και το λαό. Ήδη δεκάδες φορείς εργαζομένων και νεολαίας καταγγέλλουν και καταδικάζουν την προβοκατόρικη δράση. Κανένας κατασταλτικός μηχανισμός, καμιά κυβερνητική απειλή δεν πρέπει να ανακόψει το μεγάλο εργατικό - λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που πλημμύρισε όλες τις πόλεις στη 48ωρη απεργία. Αυτό το ποτάμι δε σταματά εύκολα. Έγινε ένα σημαντικό βήμα και μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα για την ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού μετώπου, με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων νέων των εργατικών λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός έχει τη δύναμη να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να τσακίσει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία και κάθε είδους μηχανισμούς καταστολής.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ, η γερή οργάνωση στα συνδικάτα και τις άλλες ριζοσπαστικές λαϊκές και νεανικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την εξουσία των μονοπωλίων είναι το βήμα που χρειάζεται να κάνουν τώρα οι νέοι εργάτες, οι άνεργοι, οι μαθητές και οι σπουδαστές. Αυτός είναι ο φόβος και ο τρόμος της αστικής τάξης και όλων των εχθρών του λαού. Οι ομάδες των αναρχοφασιστών είναι εχθρός του λαϊκού κινήματος και πρέπει ανάλογα να αντιμετωπίζονται.

Τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι της ΚΝΕ συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα και περιφρουρημένα από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς την οργανωμένη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία, σχολείο, ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να πάρουν τη θέση τους οι νέοι της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στη μεγάλη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής, «για να πάρει και να σηκώσει» τη πλουτοκρατία, τη κυβέρνηση της και τα άλλα κόμματά της που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. Για την εργατική λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 24/10/2011

Μια τυφλή από εμπάθεια ανακοίνωση που εμπλέκει στα επεισόδια και άλλους φοιτητές που όχι μόνο δεν πήραν μέρος στις αψιμαχίες αλλά και προσπάθησαν να χωρίσουν τους διαπληκτιζόμενους.

Ο Σύλλογος όμως εκπαιδευτικών δεν πήγε να ρωτήσει και τους άλλους φοιτητές. Έμεινε μόνο σε όσα έλεγαν οι Κνίτες έτσι και ενέταξε στη δική του ανακοίνωση και το εξής:

Καταγγέλλουμε επίσης την προβοκατόρικη επίθεση που έγινε στις 24/10 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας εναντίον των μελών της Πανσπουδαστικής Κ.Σ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τα μέλη της «αναρχοαυτόνομης» ομάδας «Κελί της Ελευθερίας» και τους συνοδοιπόρους τους.

Ποιοι ήταν οι συνοδοιπόροι; Οφείλει εδώ το ΔΣ που ενέκρινε μια τέτοια ανακοίνωση να δώσει απάντηση. Ειδικά όταν βλέπουμε στην παρένθεση της ΚΝΕ να αναφέρονται και πολιτικά κόμματα, το ΜΛ ΚΚΕ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί με τον τρόπο αυτό σπιλώνονται άλλες πολιτικές δυνάμεις της Ηγουμενίτσας που όχι μόνο δεν ανακατεύτηκαν στα επεισόδια στα ΤΕΙ αλλά συστηματικά δέχονται πόλεμο από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα ζήσαμε στην πλατεία Δημαρχείου στις 19 Οκτώβρη. Εκεί που το ΠΑΜΕ έκανε κατάληψη από την προηγούμενη μέρα με μικροφωνική εγκατάσταση και εμποδίζοντας την επόμενη μέρα να μιλήσουν από το μικρόφωνο εκείνοι που δεν ανήκαν στο ΠΑΜΕ.

Κι εδώ έχει ευθύνη και ο δικός μας σύλλογος. Γιατί ενώ είχαμε διαμαρτυρηθεί και σε προηγούμενη απεργία για το θέμα, δε φρόντισε να διοργανώσει συγκέντρωση. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση προς τον κ. Χριστοφίδη, τον πρόεδρο του Συλλόγου, για την απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου, πήραμε την απάντηση πως όποιος θέλει να πάει σε συγκέντρωση μπορεί να πάει σ' αυτήν που οργανώνει το ΠΑΜΕ! Για τον εαυτό του μπορεί να αποφασίζει και να πηγαίνει όπου θέλει, δεν μπορεί όμως με το έτσι θέλω κανείς να μας αναγκάσει να ενταχθούμε στο ΠΑΜΕ.

Όσο για τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, θα μπορούσαν βεβαίως να στήσουν μια δεύτερη μικροφωνική. Δεν το έκαναν για να μη διασπάσουν τον ενωτικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης και γιατί πίστευαν πως το ΠΑΜΕ θα καταλάβει ότι μια τέτοια μέρα πανελλαδικού ξεσηκωμού πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι όλοι μαζί μια γροθιά. Δυστυχώς έπεσαν έξω. Και την Τετάρτη, 19 Οκτώβρη, όταν βρεθήκαμε στην πλατεία είδαμε τους ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ να περιφρουρούν τη μικροφωνική και λίγο αργότερα διαπιστώσαμε ότι δεν επιτρέπουν να μιλήσει στο μικρόφωνο ούτε ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, ούτε ο πρόεδρος των φοιτητών του ΤΕΙ.

Κι όμως. Εμείς ως σύλλογος είχαμε λάβει απόφαση για συνεργασία με την ΕΛΜΕ. Κάναμε λίγο καιρό πριν κοινή εκδήλωση στο ΠΑΝΘΕΟ και είπαμε ότι θα συνεχίσουμε την κοινή μας δράση!

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ %2525CE%252591%2525CE%2525A0%2525CE%252595%2525CE%2525A1%2525CE%252593%2525CE%252599%2525CE%252591%252520009

Εδώ διακρίνουμε τον κ. Τσάπε, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, που έχει περάσει το φράγμα της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και κατευθύνεται στην εξέδρα να ζητήσει να του δοθεί ο λόγος. Δεν του δόθηκε ποτέ!

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ %2525CE%252591%2525CE%2525A0%2525CE%252595%2525CE%2525A1%2525CE%252593%2525CE%252599%2525CE%252591%252520007

Κι εδώ βλέπουμε το δικό μας πρόεδρο, τον κ. Χριστοφίδη, εντός της περιφρουρημένης από το ΠΑΜΕ περιοχής, και μπροστά στην εξέδρα. Με τα χέρια σταυρωμένα. Και πουθενά το πανό του Συλλόγου... Λες και την απεργία την έκανε το ΠΑΜΕ εκείνη τη μέρα και όχι τα σωματεία των εργαζομένων. Ελάτε λοιπόν στη θέση ενός απεργού μέλους του συλλόγου μας εκείνη τη μέρα. Πόση απογοήτευση και οργή εισέπραξε από μια τέτοια συμπεριφορά.

Περιμένουμε λοιπόν απάντηση και γι' αυτά. Που δεν είναι καθόλου άσχετα με όσα συνέβησαν μετά στα ΤΕΙ. Το αναφέρει εξάλλου και η ανακοίνωση του συλλόγου των φοιτητών. Ενώ η ανακοίνωση του δικού μας συλλόγου τα κάνει γαργάρα...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty Απ: ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Οκτ 29, 2011 8:56 am

Ας δούμε τώρα και την ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Θεσπρωτίας:


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ, και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έξω από το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας στις 26/10/2011 στις 3 το μεσημέρι, από τα αναρχοφασιστοειδή που έχουν εδώ και κάτι χρόνια κάνει κατάληψη σε πτέρυγα του ΤΕΙ, ( στο λεγόμενο ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) και που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση με το ΤΕΙ, και με το κίνημα.

Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης είναι ο σοβαρός τραυματισμός και μεταφορά στο νοσοκομείο, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Σωτήρη Γκίκα, και του προέδρου του Συνδικάτου οικοδόμων Θεσπρωτίας Γιάννη Δημητρίου.

Η νέα αυτή επίθεση είναι συνέχεια των προηγούμενων όπως αυτές εκδηλώθηκαν:

-Στις 24/10 εναντίον μελλών της ΚΝΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ από την ίδια ομάδα,

-Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, από τους κουκουλοφόρους και τους ομοϊδεάτες τους, όπως και στα Γιάννενα,

-Είναι Συνέχεια των επιθέσεων στα γραφεία των Κ.Ο. του ΚΚΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Λάρισα και αλλού.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο ρόλος τους που είναι καθαρά προβοκατόρικος και ενταγμένος στην γενικότερη προσπάθεια των κρατικών μηχανισμών, - ιδεολογικούς, κατασταλτικούς,- για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την υποταγή τους στην πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των υποστηρικτών της, ΤΡΟΙΚΑ , Ε.Ε., πλουτοκρατία και τους κομματικούς εταίρους Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ.

Πολιτικές δυνάμεις όπως η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ» και «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» που συγκροτούνται από: ΑΝΤΑΡΣΙΑ, και τις άλλες αριστερίστικες δυνάμεις, που συμπορεύονται και συναλλάσσονται μαζί τους όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν σοβαρές ευθύνες, και στο βαθμό που δεν καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα και δεν διαχωρίζονται από αυτά , ταυτίζονται απόλυτα μαζί τους.

Από την μεριά μας έχουμε να δηλώσουμε ότι.

Οι κομουνιστές δεν τρομοκρατούνται.

Το κίνημα δεν γυρίζει πίσω.

Όσο θα χτυπιέται τόσο ποιο πολύ θα ατσαλώνεται, θα πεισμώνει, θα φουσκώσει και θα συμπαρασύρει στο διάβα του όλα τα εμπόδια απ όπου κι αν προέρχονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να δυναμώσουν τα Σωματεία τους, να ανεβάσουν την συμμετοχή τους στη δράση τους, να απομονώσουν όλες αυτές τις ομάδες, και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους που επιβάλλεται να είναι μαζικοί και ανυποχώρητοι έως την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής, και την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ –ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Ηγουμενίτσα 26/10/2011

Το ΚΚΕ όπως βλέπουμε το πάει ακόμη πιο πέρα από την ΚΝΕ. Εμπλέκει στην ανακοίνωσή του και την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και όχι μόνο την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Και πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε πως η συνωνυμία των τίτλων δε σημαίνει πως πρόκειται για κάποια κοινή οργάνωση που λέγεται Πρωτοβουλία. Άλλη είναι η συνδικαλιστική παράταξη των φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας που λέγεται Πρωτοβουλία και άλλο η Πρωτοβουλία Εργαζομένων. Το ΚΚΕ όμως τσουβαλιάζει και τους δύο φορείς στο ίδιο τσουβάλι και πετά ασύστολα λάσπη και στο ένα και στο άλλο.

Κι αξίζει εδώ να προσέξουμε τη φράση που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ κατά της Πρωτοβουλίας και των φοιτητών αλλά και της άλλης Πρωτοβουλίας, των εργαζομένων:

που συμπορεύονται και συναλλάσσονται μαζί τους όλο το προηγούμενο διάστημα

Αυτό το "συμπορεύονται" απαντά και στο ερώτημα που θέσαμε πιο πάνω, ποιους εννοεί ως "συνοδοιπόρους" η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας. Ειδικά για όσους διαβάσουν και τις δύο ανακοινώσεις, θέλω να μου πουν οι κύριοι που ενέκριναν μια τέτοια ανακοίνωση, τι συμπέρασμα θα βγάλουν; Πως και η Πρωτοβουλία Εργαζομένων πήρε μέρος στα έκτροπα στα ΤΕΙ!!!

Ντροπή και αίσχος! σε όσους υπέγραψαν μια τέτοια ανακοίνωση.

Συμμετέχω στην Πρωτοβουλία Εργαζομένων και μπορώ να είμαι απόλυτα βέβαιη πως ουδεμία σχέση είχαμε με τα γεγονότα στα ΤΕΙ. Και πολύ περισσότερο δεν έχουμε καμία σχέση με το ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Αν αυτό δεν είναι προβοκάτσια, τότε τι είναι;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty Απ: ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Οκτ 29, 2011 9:10 am

Ας δούμε τώρα μια ακόμη ανακοίνωση. Αυτή τη φορά από το συνδικάτο Οικοδόμων της Θεσπρωτίας:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε με αποτροπιασμό την προβοκατόρικη επίθεση που έγινε στις 24-10 εναντίον μελών της ΚΝΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τα μέλη της «αναρχοαυτόνομης» ομάδας «ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στο ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με σκοπό την τρομοκράτηση των σπουδαστών που συσπειρώνονται στην επιτροπή αγώνα.

Η επίθεση ξεκίνησε φραστικά αποκαλώντας τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ «ρουφιάνους», «ψεύτες» κ.α. και συνεχίστηκε με τραμπουκισμούς εναντίον τους καθώς και απειλές για την σωματική ακεραιότητα και την ζωή τους.

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΜΑΣ αποχώρησαν από τον χώρο για να μην δοθεί συνέχεια.

Στην συνέχεια της γενικής συνέλευσης αυτή η άθλια ομάδα αναρχοαυτόνομων όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους, μαζί με την άλλη παράταξη που δρά στο ΤΕΙ (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ) με τόνους λάσπης και ψεμάτων, προσπάθησαν να δυναμώσουν την αντί ΚΚΕ, αντιΜΑΣ, στάση τους λέγοντας πως «στην Ηγουμενίτσα τα ΚΝΑΤ τελείωσαν», «έξω από την συνέλευση πρέπει να τους απομονώσουμε, να τους βρίζουμε και ότι άλλο θέλει ο καθένας» και «να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν ξανά μέρος σε γενική συνέλευση του συλλόγου».

Να θυμίσουμε πως η παράταξη που στηρίζει το ΜΑΣ, η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Συλλόγου με δύο έδρες.

Είναι γνωστή η δράση αυτών των ομάδων στο κίνημα και τι στόχο έχει, άλλωστε αυτό φάνηκε και στην τελευταία απεργιακή μάχη στις 19 και 20/10 όπου έγινε η δολοφονική και οργανωμένη επίθεση απέναντι στο ΠΑΜΕ. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η εργοδοσία με τους εκφοβισμούς και εκβιαστικά διλήμματα, την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, προσπάθησαν να το κάνουν αυτές οι άθλιες κρατικές και παρακρατικές ομάδες που ονομάζονται αναρχοαυτόνομοι η φασιστοειδή.
Ο στόχος τους , που ήταν η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση να διαλυθεί, δεν πέτυχε. Ούτε ένας διαδηλωτής δεν αποχώρησε.
Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη.
Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να απομονωθούν.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
24-10-2011

Εδώ αξίζει να προσέξουμε τα εξής:

1. Την ημερομηνία που βγήκε η ανακοίνωση. 24 Οκτώβρη. Πριν δηλαδή γίνουν οι τραυματισμοί στα ΤΕΙ, που συνέβησαν θυμίζω στις 26 του μηνός.

2. Ο πρόεδρος αυτού του συνδικάτου, ο Γ. Δημητρίου, ήταν ο ένας από τους τραυματίες στα ΤΕΙ.

Με λίγα λόγια αποδεικνύεται και από τα δύο αυτά στοιχεία ποιοι ανακατεύτηκαν στα γεγονότα και ποιοι έριξαν λάδι στη φωτιά για να φτάσουν οι φραστικές διαμάχες των φοιτητών να μετατραπούν σε ξυλοδαρμούς. Να τονίσω εδώ ότι ο κ. Δημητρίου είναι μέλος του ΠΑΜΕ και όχι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Κι ακόμη να υπογραμμίσω ότι και η ανακοίνωση του δικού μας συλλόγου κυκλοφόρησε πριν τα έκτροπα. Στις 25 του μήνα...

Και ρωτώ. Τι δουλειά είχαν σωματεία εργαζομένων να ανακατευτούν με το φοιτητικό κίνημα; Και δεν ξέρω για τους οικοδόμους, αυτοί τουλάχιστον όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους πήραν την απόφαση με συνέλευση, αλλά εμείς, που είμαστε και εκπαιδευτικοί, και πιθανόν και παλιοί δάσκαλοι κάποιοι από μας των σημερινών φοιτητών στα ΤΕΙ, από πού κι ως πού όχι μόνο ανακατευτήκαμε με τις διαμάχες των φοιτητών αλλά και πήραμε μονόπλευρη θέση υπέρ της μιας παράταξης;

Τι θελήσαμε να παραστήσουμε; Τους πάτρωνες του φοιτητικού κινήματος ή τους αυτόκλητους δικαστές;


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty Απ: ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Οκτ 29, 2011 9:19 am

Και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε με ιδιαίτερη προσοχή την ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη ΜΑΣ:

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την νέα τραμπούκικη και ύπουλη επίθεση από γνωστή ομάδα υποτιθέμενων αντιεξουσιαστών «ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, και σε μέλη του ΜΑΣ οι οποίοι παρευρέθησαν στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Σπουδαστών Ηγουμενίτσας. Οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές αφού διέλυσαν την διαδικασία εξαπολύοντας αντιΠΑΜΕ και αντιΜΑΣ οχετό, βρισιές και απειλές, κάλεσαν σε ενισχύσεις άλλα «πρωτοπαλίκαρα», έστησαν καρτέρι έξω από την πόρτα του ΤΕΙ και επιτέθηκαν με ξύλα σε τρεις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πριν μπούν στο αυτοκίνητο χτυπώντας τους στο κεφάλι και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Φιλιατών ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Γκίκας και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Δημητρίου.

Η νέα αυτή ύπουλη επίθεση είναι μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της αστικής τάξης, του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού που ξετυλίγεται από τις προηγούμενες μέρες. Έχει στόχο να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα και τη νεολαία που βρήκε την θέση της δίπλα στο ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Χτυπούν πάνω σε αλύγιστο ατσάλι.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

Επιτροπή Αγώνα Ηγουμενίτσας

Είναι μια ανακοίνωση που σέβεται σε σημαντικό βαθμό την αλήθεια. Μπορεί να αποκρύπτει τι είχε συμβεί τις προηγούμενες μέρες, ειδικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στις 19 του Οκτώβρη, αλλά τουλάχιστον δεν εμπλέκει στα επεισόδια άλλους φοιτητές εκτός από εκείνους που πραγματικά συμμετείχαν. Δε λέει λέξη για την Πρωτοβουλία Φοιτητών, λέξη για την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και ούτε αφήνει υπονοούμενα όπως η ανακοίνωση του δικού μας συλλόγου για συνοδοιπόρους:

Καταγγέλλουμε επίσης την προβοκατόρικη επίθεση που έγινε στις 24/10 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας εναντίον των μελών της Πανσπουδαστικής Κ.Σ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τα μέλη της «αναρχοαυτόνομης» ομάδας «Κελί της Ελευθερίας» και τους συνοδοιπόρους τους.

Συνοδοιπόροι δεν υπήρξαν. Και το αποδεικνύει και η ανακοίνωση του ΜΑΣ. Στα επεισόδια αυτά αρχικά πήραν μέρος φοιτητές από το ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και φοιτητές από το ΜΑΣ. Και στην τελική φάση, του ξυλοδαρμού, κλήθηκαν και ενήλικες υποστηρικτές και των μεν, του Κελιού δηλαδή της Ελευθερίας, και των δε, δηλαδή μέλη του ΠΑΜΕ. Κανείς άλλος.

Πώς και γιατί όλοι οι άλλοι, ΚΝΕ, ΚΚΕ, σωματείο Οικοδόμων, σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, ανακάτεψαν και άλλους στα άθλια αυτά γεγονότα είναι απορίας άξιο και οφείλουν να δώσουν μια τίμια εξήγηση. Πώς και γιατί συκοφάντησαν ανθρώπους που ουδεμία σχέση είχαν με τα γεγονότα.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty Απ: ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Οκτ 29, 2011 9:47 am

Δεν τελειώσαμε με τις ανακοινώσεις. Μένει να δούμε μια ακόμη σημαντική, αυτήν που δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη:

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6514339

Τραμπούκικη επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Βίαιη επίθεση από γνωστή ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών δέχτηκαν χτες το μεσημέρι μπροστά από την πύλη του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Σωτήρης Γκίκας και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Δημητρίου. Δέχτηκαν την ύπουλη, τραμπούκικη επίθεση όταν έφευγαν από το ίδρυμα όπου παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Σπουδαστών. Οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές, αφού πρώτα διέλυσαν τη συνέλευση με αντικομμουνιστικό και αντιΠΑΜΕ οχετό, με βρισιές και απειλές κατά την τοποθέτηση του ΜΑΣ, στη συνέχεια, κάλεσαν σε ενισχύσεις άλλα «πρωτοπαλίκαρα» και έστησαν καρτέρι και επιτέθηκαν με ξύλα στους δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πριν μπουν στο αυτοκίνητο. Διερχόμενοι οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν σε βοήθειά τους. Οι δύο δέχτηκαν χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου και θα παρέμεναν μέχρι και χτες το βράδυ.

Το σκηνικό τρομοκράτησης και εκφοβισμού στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας στήθηκε διόλου τυχαία την επομένη των πετυχημένων απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ με απειλές και τραμπουκισμούς εις βάρος της ΚΝΕ και του ΜΑΣ. Την Παρασκευή πετάχτηκε στην πόρτα σπουδαστή μέλους της ΚΝΕ σκισμένο πανό του ΠΑΜΕ και από διερχόμενο αυτοκίνητο εκτοξεύθηκαν απειλές εναντίον του, η δε παράταξη της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών» (ΜΛ-ΚΚΕ) στη γενική συνέλευση έκανε λόγο για απομόνωση του ΜΑΣ «έξω από τη συνέλευση». Σε ανακοίνωση του Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει: «Η νέα αυτή επίθεση είναι μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της αστικής τάξης, του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού που ξετυλίγεται από τις προηγούμενες μέρες. Εχει στόχο να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα και τη νεολαία που βρήκε τη θέση της δίπλα στο ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, παλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Κανένας φόβος, καμία υποταγή».

Νάτη πάλι η Πρωτοβουλία Φοιτητών και μάλιστα με ερμηνευτικό σχόλιο πως ανήκει το ΜΛ - ΚΚΕ! Τι σημασία έχει αν ο ίδιος ο Σύλλογος των Φοιτητών του ΤΕΙ ξεκαθαρίζει ότι:

Καταγγέλλει σαν ανυπόστατο ψεύδος και διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό που αναφέρεται σε Ανακοίνωση του ΚΚΕ ότι οι δυνάμεις της "Πρωτοβουλίας Φοιτητών ( Μ-Λ ΚΚΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ)", συνέπραξαν στην αντιΚΚΕ επίθεση εναντίον φοιτητών του ΜΑΣ. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας γιατί συνέβη ακριβώς το αντίθετο, αφού οι δυνάμεις τις Πρωτοβουλίας Φοιτητών ήταν αυτές που αντιστάθηκαν στις πρακτικές αυτές, καταγγέλλοντας τες μέσα στη Γ.Σ και προσπαθώντας να τις αποτρέψει με σκοπό την προστασία τών οργάνων του Φοιτητικού Συλλόγου ( γενική συνέλευση).

Ο χώρος της Πρωτοβουλίας Φοιτητών δεν υποκινείται από κανέναν αλλά είναι ένας ανεξάρτητος, αγωνιστικός χώρος των φοιτητών, όπου εκφράζονται διάφορες πολιτικές απόψεις αλλά και που υπάρχουν πάρα πολλοί ανένταχτοι προοδευτικοί φοιτητές.

Δεν έχει καμιά σημασία! Ο Ριζοσπάστης μπορεί να γράφει ό,τι θέλει...

Μόνο να κοιτάξουν να τα βρουν μεταξύ τους, μη λένε άλλα στο Ριζοσπάστη και άλλα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Θεσπρωτίας:

Πολιτικές δυνάμεις όπως η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ» και «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» που συγκροτούνται από: ΑΝΤΑΡΣΙΑ, και τις άλλες αριστερίστικες δυνάμεις,

ΚΚΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

μαζί με την άλλη παράταξη που δρα στο ΤΕΙ την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΜΛ-ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

ΚΝΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

γιατί καταντάνε γραφικοί... Πέραν του ότι η απάντηση του συλλόγου φοιτητών αποδεικνύει ότι ψεύδονται και παραπληροφορούν προβοκάροντας μια ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη.

Κι αν αυτό το έπραξαν οι νεαροί φοιτητές με το σύλλογό τους, προστάτευσαν το κύρος μιας παράταξης της σχολής τους, το ίδιο χρωστά να κάνει και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας. Κι όχι να αφήνει υπονοούμενα για συνοδοιπόρους!!!

Η Πρωτοβουλία των Εργαζομένων στην οποία επαναλαμβάνω ότι συμμετέχω κι εγώ και επομένως η ανακοίνωση του Συλλόγου μου με θίγει προσωπικά, συσπειρώνει εργαζόμενους από διάφορους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους. Και ανθρώπους ανένταχτους κομματικά όπως η αφεντιά μου.

Τις προβοκάτσιες λοιπόν αλλού. Όχι σε βάρος ανθρώπων που έχουμε καθαρό και το κούτελό μας και τη συνείδησή μας.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Empty Απ: ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Οκτ 31, 2011 6:19 am

Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε στο λαό και στη νεολαία της πόλης μας, την βίαιη επίθεση ομάδας αναρχοαυτόνομων και την συμπλοκή που έγινε με δυνάμεις του ΜΑΣ-ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 26/10 έξω από την πόρτα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι δύο συνδικαλιστών οικοδόμων, προέδρων Εργατικού Κέντρου και Σωματείου Οικοδόμων.

Η συμπλοκή ήρθε ως αποτέλεσμα υβριστικών χαρακτηρισμών και επιθέσεων εναντίον φοιτητών του ΜΑΣ στο χώρο των ΤΕΙ και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών, την οποία όχι μόνο παρακολουθούσαν, αλλά και ενεπλάκησαν και άτομα που δεν ανήκουν στο σύλλογο (και από τις δυο πλευρές), με αποτέλεσμα να την διαλύσουν!
Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν καμιά σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες της νεολαίας. Στρέφονται εναντίον του ίδιου του κινήματος, εξυπηρετούν και αναπαράγουν τις διασπαστικές τακτικές, τόσο αυτών που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να «καθαρίζουν» με τραμπούκικο τρόπο στο όνομα των φοιτητών, όσο και εκείνων που θεωρούν το κίνημα ιδιοκτησία τους και όλους τους άλλους προβοκάτορες!

Αρκετά υπόφερε ο λαός και η νεολαία της πόλης μας από τις λογικές και πρακτικές των χωριστών πλατειών, των αποκλεισμών από μικρόφωνα, των «αλυσίδων» σε συγκεντρώσεις, των απαγορεύσεων εκδηλώσεων στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, όσων εργαζόμενων δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ κλπ.

Αν νομίζουν ότι θα μεταφέρουν τις αθλιότητες των βίαιων συγκρούσεων της πλατείας Συντάγματος στη δεύτερη μέρα της μεγαλειώδους 48ωρης απεργίας, είναι γελασμένοι.

Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας θα υπερασπιστούν τόσο τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων τους, όσο και το δικαίωμα της αντιπαράθεσης με πολιτικά και όχι «στρατιωτικά» μέσα.

Η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων» οι πολιτικές δυνάμεις και οι ανένταχτοι αγωνιστές που την στηρίζουν, που με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, μέσα από ανακοινώσεις και ψηφίσματα, προσπαθούν συκοφαντικά και με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης, να την εμπλέξουν στην όλη υπόθεση, δηλώνει ότι καμιά σχέση δεν έχει με αυτήν, απεναντίας διαχωρίζει τη θέση της από τέτοιες πρακτικές και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν.

Ηγουμενίτσα 29-10-2011

Μια ακόμη απάντηση σε όσους αφενός προκάλεσαν κλίμα έντασης στην Ηγουμενίτσα και αφετέρου προσπάθησαν αποποιηθούν τις ευθύνες τους φορτώνοντας σε άλλους πράγματα που δεν έκαναν.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης