Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας

Πήγαινε κάτω

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας Empty Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Ιουν 17, 2011 6:49 am

Εκπαιδευτικοί ΠΕ Θεσπρωτίας:

Πρώτη δύναμη η αριστερά!


Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του κλάδου πραγματοποίθηκαν την 1η Ιουνίου 2011 στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας:

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας Apotelesmata

Πρώτη δύναμη η ΕΣΑΚ και δεύτερη η μέχρι τώρα ηγετική δύναμη, η ΠΑΣΚ, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα του πίνακα. Να σημειώσω ότι τα ποσοστά στην τέταρτη στήλη του πίνακα είνα με βάση του ψηφίσαντες και στην επόμενη με βάση τα έγκυρα ψηφοδέλτια για να μπορούν να συγκριθούν με τα ποσοστά των αρχαιρεσιών του 2009, που μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια γνωρίζουμε...

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας Sygkriseis

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας Pita

Οι αυξομειώσεις στη δύναμη των παρατάξεων αλλά και ο συσχετισμός φαίνονται πιο παραστατικά στις δύο γραφικές παραστάσεις.

Όπως βλέπουμε λοιπόν υπήρξε μια θεαματική άνοδος της Αριστεράς που κατάφερε με τα δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια που την εκφράζουν, της ΕΣΑΚ - στην οποία συμμετέχουν και προσκείμενοι στο Συνασπισμό - και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας - που συσπειρώνει κυρίως αριστερούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συνδικαλιστικά εκπροσωπεί το χώρο των Παρεμβάσεων - να συγκεντρώσει το 41% των ψήφων επί των ψηφισάντων.

Η ΠΑΣΚ, όπως ήταν και αναμενόμενο, σημείωσε θεαματική πτώση, ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της την εγκατέλειψε, ενώ πτώση δυνάμεων έστω και σε μικρότερο βαθμό, είχε και η ΔΑΚΕ.

Πάντως, πέρα από τα νούμερα, θα πρέπει να σημειώσω ότι η παρουσία των μελών στη συνέλευση ήταν αισθητά μειωμένη από την προηγούμενη φορά. Στην αίθουσα τις περισσότερες στιγμές ήταν παρόντα ως 50 μέλη το πολύ.

Ιδιαίτερα μάλιστα θα πρέπει να τονίσω ότι πέρασε πρόταση του συναδέλφου Δημάκα Γιάννη, για δημιουργία ενιαίου ψηφοδελτίου, παρά τις αντιρρήσεις του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ για το αν θα πρέπει να μπει σε ψηφοφορία μια τέτοια πρόταση αφού η συνέλευση δεν ήταν καταστατική. Και βεβαίως είχε δίκιο ο κ. Χριστοφίδης, πως η συνέλευση δεν ήταν καταστατική, αλλά το σώμα μιας γενικής συνέλευσης έχει το δικαίωμα να ψηφίζει προτάσεις που καταγράφουν τις επιθυμίες του. Όπως κι αυτή για ενιαίο ψηφοδέλτιο και που εκφράζει την επιθυμία των συναδέλφων για πάλη ενωτική δίχως παραταξιακά πλέγματα και αγκυλώσεις. Πρόταση που ερμηνεύει και την άδεια αίθουσα καθώς στις δύσκολες στιγμές που σήμερα περνάμε η μορφή του παραταξιακού συνδικαλισμού αποδεικνύει περίτρανα και περισσότερο από ποτέ πως έχει χρεοκοπήσει.

Αντίθετα δεν πέρασε η πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, που κατέθεσε η συνάδελφος Ρέα Γραμματά, που αφορούσε ένα σύνολο θέσεων της συγκεκριμένης παράταξης καθώς όπως επεσήμαναν και οι παρευρισκόμενοι περιείχε πολλά και διάφορα που άλλα εκφράζαν το σώμα και άλλα όχι. Κρίμα, γιατί πραγματικά ανάμεσα στις προτάσεις υπήρχαν σημαντικά θέματα που αν αλλιώς είχαν μπει για ψηφοφορία θα περνούσαν.

Ως προς τις έδρες στο νέο ΔΣ: 3 παίρνει η ΕΣΑΚ (πλειοψηφών σύμβουλος ο κ. Χριστοφίδης Δημήτρης), και από 2 η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία έχασε την έδρα για μία ψήφο! που τελικά λόγω των κανονισμών της ενισχυμένης αναλογικής πέρασε στην ΕΣΑΚ.

Αντιπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ εξέλεξαν από 1 οι τρεις παρατάξεις που εκλέχτηκαν και στο Διοικητικό Συμβούλιο, δηλαδή η ΕΣΑΚ, η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ.

Ευχόμαστε σε όλους τους εκλεγέντες καλή επιτυχία στο ρόλο τους και κυρίως να ακολουθήσουν τακτική ανάλογη με την κρισιμότητα των στιγμών για τον κλάδο μας και για τη χώρα ολόκληρη. Μη μείνουν μόνο στο συνδικαλισμό της καρέκλας αλλά να φροντίσουν να αναπτυχθεί κινηματική διαδικασία που θα δώσει σε όλους τους συναδέλφους τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τη λαίλαπα των μέτρων που πάρθηκαν εναντίον τους και που σύντομα θα συνοδευτούν όπως ακούμε στα τελεβίζια και με ακόμη σκληρότερα.
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης