ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Πήγαινε κάτω

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Empty ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ Την / Το Τρι Νοε 01, 2011 12:13 pm

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ


Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» από τον προϊστάμενο του 2ου γραφείου Π.Ε. Αν. Αττικής κατ’ εντολή της διευθύντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο έργο τρομοκράτησης του λαού από την ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ολοφάνερα δίωξη πολιτική και συνδικαλιστική.

Το κατηγορητήριο που με θρασύτητα τού προσάπτουν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια» καταδεικνύει πως οι διάφοροι υποδεκανείς και βαστάζοι που έχει τοποθετήσει η λαομίσητη κυβέρνηση στις διάφορες θέσεις διοίκησης, και που την ώρα που ο ελληνικός λαός παλεύει για τη ζωή του αυτοί νομίζουν πως θα χτίσουν ανενόχλητοι τις καριέρες τους, έχουν λάβει εντολή να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές διαδηλώσεις και το λαϊκό ξέσπασμα στις παρελάσεις οι κυβερνώντες δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την τρομοκρατία για να περάσουν την πολιτική τους.

Το πλήθος διώξεων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση (Παντελής Βαϊνάς, Μπάμπης Κόκλας, Σάββας Σάββας κ.α.), οι απειλές των διοικήσεων απέναντι σε σωματεία, η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών και συνδικαλιστικών ιδεών στα σχολεία, όπως στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποκαλύπτουν πως υπάρχει σαφής πολιτική απόφαση να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και να παταχθεί κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης και των Μνημονίων.

Με αφορμή και τη συγκεκριμένη δίωξη φαίνεται πως η κυβέρνηση εντείνει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο δημόσιο, αφού κάθε συνδικαλιστική τοποθέτηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και υψώνει εμπόδια στην είσοδο των συνδικαλιστών στους εργασιακούς χώρους. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται τι σημαίνει «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» και η σύνδεση αξιολόγησης-παραγωγικότητας-βαθμού-μισθού.

Με την αλυσίδα διώξεων και εκφοβισμών θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που δίνουν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση δυναμικό παρόν. Όμως ,ο λαϊκός παράγοντας έχει μπει καθοριστικά στο προσκήνιο και δεν πρόκειται να τον βάλουν στο περιθώριο, σε ό,τι τερτίπια και αν καταφύγει η σημερινή άθλια κυβέρνηση και οι εξίσου άθλιοι συνοδοιπόροι της (πρόωρες εκλογές, συγκυβερνήσεις ή δημοψηφίσματα). Τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις εκρήξεις οργής του λαού τους τρέμει όλο το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) γιατί μπορούν να ανατρέψουν την ξενόδουλη και βάρβαρη πολιτική τους. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να δυναμώσουν παραπέρα την πάλη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις ενέργειες της διοίκησης και τη δίωξη που έχει ασκηθεί και να συμπαρασταθούν ενεργά στο συνάδελφο Τουλγαρίδη. Η πολιτική της τρομοκρατίας δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, τα εκπαιδευτικά σωματεία και το σύλλογο «Αλ. Δελμούζο» και κάθε εργασιακό σωματείο να πάρει απόφαση ενάντια στη συγκεκριμένη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Κώστα Τουλγαρίδη.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξή του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!http://deltioake.blogspot.com 31/10/2011
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

ΗΛΕΚΤΡΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 76
Εγγραφή : 19/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Empty Απ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Νοε 01, 2011 2:32 pm

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Sxolia

Χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Empty Απ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 13, 2011 2:28 pm

http://www.paremvasis.gr/?p=403

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δίωξη στον Κώστα Τουλγαρίδη! Διότι δεν συνεμορφώθη

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Ξεθάβοντας τις πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα τον κατηγορούν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστική δίωξη γιατί στο πρόσωπο του συνάδελφου Τουλγαρίδη Κώστα επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων.

Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ΄ Αθήνας και του Μπάμπη Κόκλα, προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ ως υπεύθυνη για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης.

Όταν το εργασιακό Νταχάου γίνεται νόμος, όταν κάθε δίχτυ προστασίας για εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα εξοβελίζεται, όταν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καταπατούνται κατάφορα, όταν τα δικαιώματα καρατομούνται στη λαιμητόμο, τότε η σιδερένια μπότα των διώξεων θα προσπαθεί να λιώσει κάθε αντίδραση. Ειδικά σήμερα, όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός μας σηκώνουν τη σημαία της ανυπακοής, η αντιδραστική μετάλλαξη ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων, δε θα είναι εξαίρεση αλλά τρόπος άσκησης της πολιτικής από την εξουσία.

Ο Κ. Τουλγαρίδης καλείται σε απολογία γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.

Είναι φανερό ότι δε στοχεύουν στο πρόσωπό του. Η διοίκηση, σε διατεταγμένη αποστολή, με την πλήρη κάλυψη του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής Κουμέντου και της διευθύντριας Αν. Αττικής Ξυθάλη, επιδιώκουν μέσω της δίωξης αυτής να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους έτσι ώστε να επιβάλουν την πλήρη υποταγή.

Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών μάνατζερ.

Επιχειρούν να εγκαινιάσουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, χουντικής έμπνευσης, για τη διοικητική αναδιάρθρωση, που έχουν έτοιμο προς ψήφιση. Επιδιώκουν να το εφαρμόσουν παραδειγματικά στην εκπαίδευση και να επιβάλουν τη μπότα της Νέας Τάξης στα σχολεία.

Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.


Η αποφασιστική συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τα ακυρώσει.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης

Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε σύλλογο εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, κάθε σωματείο, να υψώσουν τείχος απέναντι στις διώξεις και να εκδηλωθεί ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης. Να οργανώσουμε συγκέντρωση αντί για απολογία.

Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Empty Απ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 13, 2011 2:53 pm

http://www.paremvasis.gr/?p=424


Δήλωση του Κώστα Τουλγαρίδη: Δεν απολογούμαι – να απολογηθούν αυτοί

Κορωπί 10/11/2011

Σε απάντηση του Ε.Π.Φ.12/95-25.10.2011 «κλήση σε απολογία» δηλώνω ότι δεν θεωρώ ότι είμαι σε θέση απολογούμενου και δεν αποδέχομαι τις αποδιδόμενες στο πρόσωπό μου κατηγορίες, γιατί επιχειρείται με κατασκευασμένα στοιχεία και παραποιημένα γεγονότα, όπως αναφέρονται στην αναφορά του δ/ντή του 1ου ΔΣ Πόρτο- Ράφτη, να δικαιολογηθεί η απόδοση σε μένα παραπτωμάτων. Επιχειρείται να συγκαλυφτεί η προσπάθεια από τη διοίκηση, μη νόμιμης μετακίνησης συναδέλφου και η απαξίωση από το δ/ντή του σχολείου του συλλόγου διδασκόντων και του συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Αντίθετα τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Την Πέμπτη, 6/10, εισήλθα στο γραφείο του διευθυντή και, με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ του διδασκαλικού συλλόγου και του μέλος του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου, ζήτησα την έγγραφη υπηρεσιακή απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου και ρώτησα ποιος έδωσε την προφορική εντολή μετακίνησης της. Αντί ο δ/ντής να απαντήσει, ως όφειλε, απαίτησε να περάσω έξω από το γραφείο του.

Του ζήτησα να ενημερώσει το σύλλογο διδασκόντων στο γραφείο των εκπαιδευτικών.

Όταν ήρθε στο γραφείο των εκπαιδευτικών όπου βρισκόμουν εγώ με τους συναδέλφους, μας κοίταξε και χωρίς να πει κουβέντα γύρισε και έφυγε προς το γραφείο του, αγνοώντας μας και πάλι.

Τόσο στο γραφείο του όσο και στο διάδρομο που του ζήτησα να επιστρέψει και να μας μιλήσει δεν «φώναξα ή κραύγασα» ούτε χρησιμοποίησα προσβλητικές εκφράσεις, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι παρόντες συνάδελφοι. (πρακτικό της συνεδρίασης στις 10/10 του συλλόγου διδασκόντων –πράξη 6η 27/10/2011- και Ψήφισμα των διδασκόντων του 1ου ΔΣ Πόρτο – Ράφτη στις 9-11-2011 – τα επισυνάπτω)

Η αλλοίωση των γεγονότων και οι κατασκευασμένες κατηγορίες αποτελούν την εξέλιξη και λογική συνέχεια του γεγονότος ότι ο δ/ντής από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο σχολείο έχει επανειλημμένα δηλώσει παρουσία μου και παρουσία συναδέλφων ότι «μου είπανε να τον (εννοώντας εμένα) προσέχω»!!!

Οφείλει να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που του το είπαν αυτό.

Είναι φανερό ότι αυτοί που του είπαν «να με προσέχει» είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τον δ/ντή του σχολείο και μεθόδευσαν τη δίωξη μου.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι η κλήση μου σε απολογία από την διοίκηση, στερείται κάθε δικαιολογητικής βάσης και στοχεύει στην ποινικοποίηση των απόψεών και της συνδικαλιστικής μου δράσης καθώς και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών με στόχο να αποτρέψουν την αντίστασή τους ενάντια στη διοικητική αυθαιρεσία, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε στη ζωή μας από την πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Όσο μεγαλώνει η επίθεση στους εργαζόμενους και την κοινωνία τόσο εντείνεται ο αυταρχισμός.

Η επιχείρηση δίωξής μου έρχεται σε μια περίοδο που επιδιώκεται η επιβολή ενός απόλυτα ιεραρχικού μοντέλου διοίκησης, με κατάργηση κάθε δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας στο σχολείο και την κοινωνία. Επιπλέον, αυτή την περίοδο εκδηλώνονται και άλλες διώξεις που στοχεύουν στην απόλυτη υποταγή των εκπαιδευτικών και τη φίμωση κάθε φωνής που δε «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις».

Προλειαίνεται το έδαφος για την εφαρμογή του νέου πλαισίου που έχει δει το φως της δημοσιότητας και θέλει να επιβάλει την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου και να τη συνδέσει με το βαθμό και το μισθό.

Δηλώνω ότι :

«Αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου» είναι η υποταγή στην αυθαιρεσία και την ιεραρχία όταν αυτή αντιστρατεύεται τα συλλογικά δικαιώματα. Αξιοπρέπεια για μένα και τους συναδέλφους μου είναι η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Είναι η πάλη για τη δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία στο σχολείο και την κοινωνία. Είναι η πάλη για την υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά σε μια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή για τον κόσμο της εργασίας. Δηλώνω ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από αυτή.

Η «κριτική στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής», ο έλεγχος της διοίκησης είναι υποχρέωση και καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος και της συλλογικής δράσης. Είναι ο δρόμος για τη δημοκρατία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων. Αν αυτή σταματήσει τότε θα οδηγηθούμε ακόμα πιο γρήγορα στον σύγχρονο Μεσαίωνα που κάποιοι επιδιώκουν να φέρουν. Με τη δράση μου αυτό υπηρέτησα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Η «απείθεια» σε εντολές που παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αντίθετες ακόμα και με το νομικό πλαίσιο, είναι υποχρέωση όλων μας.

Σήμερα:

Πρέπει να απολογηθεί ο δ/ντής του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη γιατί απαξιώνει το συνδικαλιστικό μας όργανο και πολύ περισσότερο αγνοεί το σύλλογο διδασκόντων και σε πολλές περιπτώσεις έχει επιβάλει την κατάργηση του ρόλου του υπονομεύοντας τη θεσμικά κατοχυρωμένη, δημοκρατική συλλογική λειτουργία στο σχολείο.

Επειδή προσβάλλει και απειλεί συναδέλφους και παραβιάζει ακόμα και τα κατοχυρωμένα θεσμικά, εργασιακά δικαιώματα.

Επειδή είναι ο βασικός υπεύθυνος και με τις ενέργειές του έχει δυναμιτίσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου, έχει δυναμιτίσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που έχει ανάγκη ο κάθε συνάδελφος για να ασκήσει το έργο του ως εκπαιδευτικός. (Τα παραπάνω αποδεικνύονται από το πρακτικό της συνεδρίασης στις 10/10 του συλλόγου διδασκόντων –πράξη 6η 27/10/2011- και από το ψήφισμα των διδασκόντων του 1ου ΔΣ Πόρτο – Ράφτη στις 9-11-2011, τα οποία επισυνάπτω).

Επειδή παραβιάζει το αναλυτικό πρόγραμμα και τη διάρθρωση των ωρών στις τάξεις. (όπως φαίνεται από το απ. πρωτ.564/31-10-2011 έγγραφο των διδασκόντων του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη).

Επειδή έκανε κατάχρηση της θέσης του προκειμένου, με ψευδή στοιχεία, να με εκθέσει στην υπηρεσία με στόχο να τιμωρηθώ.

Πρέπει να απολογηθεί η διοίκηση για τις αυθαίρετες, κατά παράβαση του νομικού πλαισίου διαδικασίες παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων και των υπηρεσιακών μετακινήσεων καθώς και κάθε πράξη που αντιστρατεύεται το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση (πχ αριθμός μαθητών στην τάξη και μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο), όπως αυτά έχουν καταγγελθεί από το σύλλογό «Κ. Σωτηρίου» και το ευρύτερο εκπαιδευτικό κίνημα.

Πρέπει να απολογηθούν αυτοί που με την εφαρμογή των Μνημονίων στην εκπαίδευση και το σχολείο της αγοράς διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και χτυπάνε τα μορφωτικά δικαιώματα και την αξιοπρεπή ζωή.

Αυτοί που γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα και σπέρνουν την φτώχεια την εξαθλίωση και την ανέχεια οδηγώντας τη ζωή μας πολλές δεκαετίες πίσω και ληστεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Καταθέτω το ψήφισμα συμπαράστασης από τους 20 συναδέλφους του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη. Καταθέτω τις αποφάσεις με τις υπογραφές εκατοντάδων συναδέλφων από τα σχολεία του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου». Καταθέτω τα δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης από συλλόγους και ΕΛΜΕ, τη συνέλευση στο μπλόκο της Κερατέας την Ένωση γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου και σωματεία εργαζομένων από όλη την Ελλάδα. Καταθέτω τα ψηφίσματα της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αυτό το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης δείχνει τα αντανακλαστικά του κινήματος απέναντι στην καταστολή και τις διώξεις και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιοσδήποτε και να βρεθεί στη θέση μου ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Ας το καταλάβουν καλά όσοι κρύβονται πίσω από τις διώξεις αγωνιστών που πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, ότι δε μας φοβίζουν. Αντίθετα μας εξοργίζουν, δυναμώνουν την πεποίθηση μας για το δίκαιο των ιδεών και του αγώνα και δυναμώνουν την διάθεσή μας για τον αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτού του σάπιου καταστροφικού συστήματος που υπηρετούν. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Σε κάθε περίπτωση θα παραμείνω συνεπής στις αρχές και τη συνείδησή μου που καθόρισαν τη συμπεριφορά και τις πράξεις μου υπηρετώντας πρώτα από όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και τον αγώνα για την χειραφέτηση και την απελευθέρωσή του.

Ο εκπαιδευτικός

Τουλγαρίδης ΚώσταςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/10/2011


Μαζική καταγγελία του αυταρχισμού και των διώξεων αποτέλεσε η παράσταση στο 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής στις 10/10/2011

Δεκάδες εκπαιδευτικών από πάνω από 20 σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής με σχεδόν σύσσωμο το σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη και το ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», εκπρόσωποι των ΔΣ της ΔΟΕ, τους συλλόγους ΠΕ Σωκράτης, Γλυφάδας, Πρόοδος, Αθηνά και συνάδελφοι από το σύλλογο Δελμούζο, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων από την Ένωση Μαρκοπούλου, και τους συλλόγους Αναβύσσου και Σαρωνίδας, από το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και του σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ αποτέλεσαν πραγματική συγκέντρωση καταγγελίας του αυταρχισμού και της διοικητικής αυθαιρεσίας και απαίτησαν να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη στον συνάδελφο Κώστα Τουλγαρίδη. Έδειξαν στην πράξη ότι ο συνάδελφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Οι δυναμικές τοποθετήσεις τόσο εκπροσώπων φορέων όσο και απλών συναδέλφων από σχολεία, αναπληρωτών και αναπληρωτών ΕΣΠΑ, γονέων και εργαζόμενων από άλλους εργασιακούς χώρους αποκάλυψε το χαρακτήρα της δίωξης ως πολιτικής και την επιδίωξη της διοίκησης να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι.

Εξέφρασαν το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε σε όλη χώρα με τα περίπου 60 ψηφίσματα εκπαιδευτικών συλλόγων και ΕΛΜΕ, της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, συλλόγων γονέων και εργατικών σωματείων, της συνέλευσης στο μπλόκο της Κερατέας, συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων και των πάνω από 250 υπογραφών εκπαιδευτικών που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, από 38 σχολεία και νηπιαγωγεία του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου».

Ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου, κάτω από την πίεση και απαίτηση των διαδηλωτών δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο θα προχωρήσει σε επίσημη οριστική ανακοίνωση.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι ξεκαθάρισαν ότι σε περίπτωση που δεν λήξη οριστικά μέχρι αύριο η υπόθεση, η συνέχεια από τη μεριά του κινήματος θα είναι αποφασιστικότερη και πολύ πιο δυναμική και θα στραφεί προς όλη την ιεραρχία της διοίκησης που βρίσκεται πίσω από τις διώξεις και έχει την ευθύνη γι αυτές.
Το Δ.Σ.


το ψήφισμα των εκπαιδευτικών του 1ου ΔΣ Πόρτο – Ράφτη.


Οι διδάσκοντες του 1ου ΔΣ Πόρτο – Ράφτη

Προς : 2ο Γραφείο ΠΕ Αν. Αττικής

Σύλλογο εκπ/κων ΠΕ «Κ. Σωτηρίου

Τοποθέτηση των διδασκόντων του 1ου Δ.Σ. Πόρτο-Ράφτη σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο και την κλήση σε απολογία

του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη

Θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη μας αφορά όλους και στρέφεται εναντίον μας καθώς στη θέση του θα μπορούσε να είναι, είτε να βρεθεί στο μέλλον, οποιοσδήποτε από μας.

Ο συνάδελφος Τουλγαρίδης λειτουργεί ως μέλος του συλλόγου διδασκόντων και ως μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου». Κινείται στα πλαίσια της υποχρέωσης του να υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία στο σχολείο και εκφράζει τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων και του συνδικάτου μας. Αυτό έκανε και στις 6/10.

Ο δντής του σχολείου αλλοιώνει τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

Ο δ/ντής λειτουργεί τη σχολική μονάδα εντελώς μονοπρόσωπα, αγνοώντας το σύλλογο διδασκόντων και προσπαθώντας να καταργήσει στην πράξη το ρόλο και τις αποφασιστικές του αρμοδιότητες. Όχι μόνο δε συζητάει σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του σχολείου με το σύλλογο αλλά επανειλημμένα ούτε καν τον ενημερώνει πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις στους γονείς και άλλους φορείς.

Συγκεκριμένα στις 6/10 αρνήθηκε να μας ενημερώσει για το τι συνέβαινε με τη μετακίνηση συναδέλφου αναπληρώτριας στο σχολείο.

Όταν ο συνάδελφος Τουλγαρίδης βγήκε από το γραφείο του δ/ντή, μας ενημέρωσε ότι ο δ/ντής τον αγνόησε γιΆ αυτό τον κάλεσε, μόλις τελειώσει τη συνομιλία του στο τηλέφωνο με τον προϊστάμενο, να μας ενημερώσει.

Μόλις ο δ/ντής βγήκε από το γραφείο του, ο συνάδελφος Τουλγαρίδης, από το γραφείο των δασκάλων, τον κάλεσε να έρθει να μας ενημερώσει. Ο δ/ντής ήρθε στο γραφείο των δασκάλων, έμεινε για κάποιες στιγμές κοιτάζοντας τους συναδέλφους και ενώ όλοι περιμέναμε να μας ενημερώσει αυτός γύρισε προς την πόρτα και αποχώρησε χωρίς να πει λέξη, αγνοώντας το σύλλογο διδασκόντων. Ο κος Τουλγαρίδης τον ακολούθησε μαζί με κάποιους συναδέλφους που ήταν στο διάδρομο και του ζήτησε ξανά να γυρίσει και να συζητήσουμε.

Ο δ/ντής ισχυρίζεται ότι ο Τουλγαρίδης φώναζε – «κραύγαζε» επιθετικά εναντίον του στις 6/10. Κανείς συνάδελφος δεν επιβεβαιώνει ότι ο συνάδελφος Τουλγαρίδης είχε αυτή τη συμπεριφορά. Όσο ήταν μέσα στο γραφείο δεν ακούστηκαν φωνές έξω αλλά και πριν από την αδιαθεσία του δ/ντή, μπροστά στην οποία παρευρίσκονταν συνάδελφοι, δεν υπήρχαν φωνές ούτε προσβλητικές εκφράσεις είτε αμφισβητήσεις στο πρόσωπο του δ/ντή.

Επισημαίνουμε ότι ο δ/ντής εμφανίζει ως επίθεση εναντίον του οποιαδήποτε έκφραση αντίθετης άποψης από τη δική του, όσο ήρεμα και αν εκφράζεται. Αυτό έχει συμβεί και απέναντι σε άλλους συναδέλφους με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα συνάδελφου αναπληρώτριας. Όταν στις 24/10 ο δ/ντης κάλεσε αιφνιδιαστικά συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων εκτός εργασιακού ωραρίου, στις 2μμ και η συγκεκριμένη συνάδελφος τον ρώτησε, σε πολύ ήρεμο τόνο, γιατί δεν γίνεται η συνεδρίαση στις 1.15μμ με τη λήξη των μαθημάτων, ο δ/ντής άρχισε να φωνάζει προς όλους ότι θέλει βοήθεια γιατί του επιτίθεται η συνάδελφος.

Ο σύλλογος διδασκόντων στη συνεδρίαση στις 3/10 αποφάσισε ομόφωνα, με τη σύμφωνη γνώμη και του δ/ντη να συγκεντρώσει όσους μαθητές έχουν προβλήματα στην πρόοδο τους και να ζητήσει τη λειτουργία φροντιστηριακού τμήματος. Απόφαση η οποία δεν υλοποιήθηκε.

Ο δ/ντης έχει επανειλημμένα προσβάλει συναδέλφους που εκφράζουν διαφορετική από τη δική του άποψη. Συγκεκριμένα περιστατικά έχουν καταθέσει οι συνάδελφοι στο πρακτικό της συνεδρίασης και στον ίδιο τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου, όταν τον επισκεφτήκαν, στις 24/10, δεκαεφτά συνάδελφοι από το σχολείο.

Επίσης, έχει φτάσει να απειλήσει ευθέως με «τις συνέπειες του νόμου», τις αναπληρώτριες συναδέλφους στο σχολείο, αν αυτές «παρασυρθούν από άλλους» συναδέλφους και δεν υλοποιήσουν την παράνομη εντολή του, δηλαδή δεν παραβρεθούν σε σύλλογο διδασκόντων εκτός του εργασιακού ωραρίου.

Ο δ/ντής σε οποιαδήποτε ανακοίνωση – εντολή και αν κάνει, ισχυρίζεται ότι έτσι τηρεί τη νομιμότητα είτε ότι αποτελεί εντολή της δ/ντριας εκπαίδευσης ή του σχολικού συμβούλου και δεν δέχεται καμία συζήτηση. Ωστόσο επανειλημμένα αποδείχτηκε ότι έχει άγνοια του νομοθετικού πλαισίου και υποχρεώθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις, να πάρει πίσω τέτοιες εντολές (σχετικά με το ωράριο, ζητήματα ευθύνης στην εφημερία, την καταστρατήγηση του αναλυτικού προγράμματος κλπ).

Η κατάσταση αυτή και η κλήση σε απολογία του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη αισθανόμαστε ότι οδηγεί στην πλήρη κατάργηση του ρόλου του συλλόγου των διδασκόντων και κάθε δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας στο σχολείο. Βάζει στο στόχαστρο την ίδια τη συλλογική – συνδικαλιστική δράση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Αναρωτιόμαστε αν αυτό που συμβαίνει αποτελεί εικόνα από το μέλλον μας και το μέλλον του δημόσιου σχολείου.
Η στάση του δ/ντή έχει δυναμιτίσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, έχει φορτίσει ψυχολογικά τους εκπαιδευτικούς και έχει προσδώσει ένταση στην καθημερινότητα του σχολείου, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά το παιδαγωγικό κλίμα και η λειτουργία των εκπαιδευτικών

Τέλος, θεωρούμε τις κατηγορίες εντελώς ανυπόστατες και ζητάμε να ανακληθεί η κλήση σε απολογία γιατί αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί αυτός δεν είναι ο συνάδελφος Κώστας Τουλγαρίδης.

Οι διδάσκοντες του 1ου ΔΣ Πόρτο – Ράφτη

Ακολουθούν οι υπογραφές 20 συναδέλφων

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης