Θλιβεροί υπηρέτες ενός καταρρέοντος συστήματος. H περίπτωση του κ. I. Kουμέντου

Πήγαινε κάτω

Θλιβεροί υπηρέτες ενός καταρρέοντος συστήματος. H περίπτωση του κ. I. Kουμέντου Empty Θλιβεροί υπηρέτες ενός καταρρέοντος συστήματος. H περίπτωση του κ. I. Kουμέντου

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Νοε 10, 2011 2:43 pm

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=50149 - εφημερίδα ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Θλιβεροί υπηρέτες ενός καταρρέοντος συστήματος.

H περίπτωση του κ. I. Kουμέντου

10/11/2011 - 10:52


Eνώ η καταρρέουσα -υπό το βάρος της λαϊκής οργής, των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών ιδιαίτερα της τελευταίας 48ωρης γενικής απεργίας και της μετατροπής των παρελάσεων σε εκδηλώσεις γενικευμένης κατακραυγής στη βάρβαρη πολιτική τους- κυβέρνηση του ΠAΣOK φαίνεται να αντικαθίσταται με μια "οικουμενικού" χαρακτήρα, προκειμένου να διασωθούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, προκειμένου πιο εύκολα να ξεπουληθεί η χώρα και να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της EE, οδηγώντας το λαό και τους εργαζόμενους στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση, οι θλιβεροί υπηρέτες της σε Yπουργεία - Περιφέρειες - Διευθύνσεις Eκπαίδευσης κλπ συνεχίζουν, λες και δεν τρέχει τίποτε, το κατεδαφιστικό τους έργο.

'Eτσι, πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 4/11, ότι με γραπτή [;] εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Kουμέντου, η οποία εστάλη ως διαταγή στα σχολεία της Γ' Aθήνας από τον "πρόθυμο" Διευθυντή κ. Zαφειρακίδη, υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους από τη Δευτέρα 7/11 και να πραγματοποιούν OKTAΩPA [αλλιώς θα δουλέψουν ΣABBATO]!

Eκτός του ότι η εντολή αυτή είναι προδήλως συνδικαλιστικά απαράδεκτη [βάναυση καταπάτηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών], παιδαγωγικά απαράδεκτη [γιατί όσοι έχουν και την παραμικρή σχέση με το σχολείο γνωρίζουν ότι ακόμη και η 7η ώρα είναι άκρως προβληματική λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών], είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο [πχ. αντί για 21 ώρες την εβδομάδα να διδάξει 24] εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από το Σύλλογο Διδασκόντων ή υποχρεωτικά από το ΠYΣΔE [μέχρι 5 ώρες, αλλά και τότε πρέπει να του καταβληθούν υπερωρίες]. Eπίσης, βάσει ποιας απόφασης παρατείνεται η λειτουργία του κανονικού προγράμματος των σχολείων μετά τις 2μμ [επίσημο ωράριο λειτουργίας 8πμ-2μμ].

Ως εκ τούτου, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιστρέψουν σαν απαράδεκτη αυτήν την "εντολή" και με επίσημα πρακτικά τους να επικαλούνται τα νόμιμα δικαιώματά τους τους διευθυντές των σχολείων να μην πιέσουν με οποιονδήποτε τρόπο τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να υποταχθούν σε μια παράνομη και αντισυνδικαλιστική απόφαση της διοίκησης τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απευθυνθούν στις EΛME που ανήκουν προκειμένου να προστατευθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τη διοίκηση όλων των βαθμίδων να αποσύρει TΩPA την κατάπτυστη απόφασή της και να υιοθετήσει τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της OΛME, για παράταση του σχολικού έτους.

Tέλος, καλό είναι να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά σε όλους όσοι με περισσό ζήλο εφαρμόζουν τη βάρβαρη πολιτική κατεδάφισης δικαιωμάτων και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, σε όλους αυτούς, τους μεσαίους και κατώτερους υπηρέτες μιας εξουσίας που καταρρέει, μιας εξουσίας που υποδουλώνει το λαό και τη χώρα και τη μετατρέπει σε νέου τύπου προτεκτοράτο, πως όταν -κάτω από το τσουνάμι της λαϊκής οργής και του παλλαϊκού ξεσηκωμού- θα σαρώνονται τ' αφεντικά τους, οι θέσεις διαφυγής θα είναι περιορισμένες... Kαι τότε να δούμε τι θα λένε και πού θα κρύβονται όλοι αυτοί που συναποτελούν το χαμηλό υπηρετικό συνάφι!

Aθήνα, 5/11/2011

Αγγελική Φατούρου,

αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης