«Δεν πληρώνω» τα χαράτσια! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Πήγαινε κάτω

«Δεν πληρώνω» τα χαράτσια!  Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα Empty «Δεν πληρώνω» τα χαράτσια! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Νοε 14, 2011 11:26 am

«Δεν πληρώνω» τα χαράτσια!  Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα Den

«Δεν πληρώνω» τα χαράτσια!

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα


Στη σύσκεψη που οργάνωσε την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, η Επιτροπή «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες επιτροπές και συνελεύσεις γειτονιών, αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία, συζητήθηκαν, σε σχέση με τα χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα παρακάτω:

* Τα συγκεκριμένα χαράτσια αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να πληρώσουν. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κίνημα άρνησης πληρωμής σε κάθε πόλη, χωριό, γειτονιά ή και πολυκατοικία.

* ΣΆ αυτήν την ανάγκη απάντησαν εκατοντάδες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα (πχ επιτροπές και συνελεύσεις γειτονιών, επιτροπές «Δεν πληρώνω», συνδικάτα κοκ) που οργανώνουν με πρακτικούς τρόπους την άρνηση πληρωμής στα χαράτσια, μη αποδεχόμενοι τον εκβιασμό με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Στην κατεύθυνση αυτή θέλουμε να εντείνουμε την αυτοργάνωση και την αλληλεγγύη των κατοίκων σε επίπεδο δρόμου, πολυκατοικίας και γειτονιάς.

* Στην κατεύθυνση μη πληρωμής μπορεί να αξιοποιηθεί και η κίνηση των Δήμων, κυρίως εκείνων που καλούν σε άρνηση πληρωμής και παίρνουν πρακτικά μέτρα προστασίας για τους δημότες τους. Από τους δήμους διεκδικούμε όχι απλά την φραστική εναντίωση και την νομική αμφισβήτηση του μέτρου αλλά την έμπρακτη ανυπακοή. Ζητάμε από τους δήμους α)να καλέσουν τους δημότες να μην πληρώσουν το λογαριασμό β)να θέσουν την τεχνική υπηρεσία τους στην υπηρεσία των κατοίκων επανασυνδέοντας το ρεύμα σε κάθε διακοπή γ) Να αναλάβουν τη νομική υποστήριξη του κάθε δημότη μετά την επανασύνδεση. σε κάθε περίπτωση η νομική οδός από μόνη της δεν επαρκεί.

* Χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συμμετοχή από πλευράς σωματείων, συνδικάτων, ομοσπονδιών, στη στήριξη αυτών των πρωτοβουλιών. Καλούμε ιδιαίτερα τα σωματεία ΟΤΑ και άλλα τοπικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις σε κάθε δήμο κατά τα πρότυπα του σωματείου της Νέας Ιωνίας, για επανασύνδεση.

* Είναι εμφανής τόσο η ανάγκη οργάνωσης πρωτοβουλιών όσο και ο συντονισμός των ήδη υπαρχόντων. ΣΆ αυτήν την κατεύθυνση, η Επιτροπή μας προτείνει σε όλους:

1) Κοινή μέρα δράσης, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, σε τοπικά γραφεία ΔΕΗ ή όπου κρίνει σκόπιμο κάθε συλλογικότητα. Η συντονισμένη δράση μας κάνει πιο ορατούς στον κόσμο.

2) Την οργάνωση συγκέντρωσης έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν θα εκδικάζεται η προσφυγή ενάντια στα χαράτσι, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

3) Νέα προσπάθεια συντονισμού όσων αντιστέκονται στα χαράτσια, με μεγαλύτερη συμμετοχή συλλογικοτήτων, αλλά και όσων θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 6μμ, στο Πολυτεχνείο.

Για την καλύτερη προπαγάνδιση αυτών των δράσεων, θα βγει σύντομα αφίσα, προκήρυξη και αυτοκόλλητα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίπτωση.


«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/11/blog-post_5959.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης