Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Πήγαινε κάτω

Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Empty Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Νοε 15, 2011 5:00 pm

38 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ζωντανό και επίκαιρο το εξεγερτικό, αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμά του

H φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό και τη χώρα μπροστά σε νέα δεινά. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, εκλεκτού των τραπεζών, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, που επιβλήθηκε, με αφόρητες πιέσεις και πραξικοπηματικού χαρακτήρα επεμβάσεις, από την μαύρη συμμαχία ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ, με το συμβιβασμό του ντόπιου υποταγμένου πολιτικού προσωπικού και με τη συμμετοχή των παρακρατικών νοσταλγών της χούντας, είναι η κυβέρνηση των νέων μνημονίων και της πιο άγριας δανειακής σύμβασης.

Το Νοέμβρη του Ά73 κορυφώθηκε ο αγώνας της νεολαίας και του λαού ενάντια στη χούντα, την αμερικανοστήριχτη στρατιωτικοφαστική δικτατορία, ενάντια στους αμερικάνους πάτρωνες και στους συμβιβασμένους υποτακτικούς της αστικής τάξης, κόντρα στις ηττοπαθείς λογικές και τις τάσεις συνδιαλλαγής με την δήθεν «φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη». Κεντρικά συνθήματα εκείνου του αγώνα : «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ». Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν η νεολαία και ο λαός τιμούν την κορυφαία εκδήλωση με συγκεντρώσεις και πορείες στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, κρατώντας ζωντανό το νόημα του αγώνα.

Σήμερα η παγκόσμια γενικευμένη καπιταλιστική κρίση, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, φορτώνουν μεγάλα βάρη στις πλάτες των λαών - και του δικού μας - με όργανα, τα συνήθη υποταγμένα αστικά επιτελεία. Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση, ετοιμάζεται να βάλει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων, των σπουδαστών και της νεολαίας,

• κάνοντας, το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ,
νΆ ακούγεται συχνότερα και δυνατότερα απΆ όλο το λαό,

• φέρνοντας στο προσκήνιο τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων,
σΆ Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία,

• φέρνοντας «στην ημερήσια διάταξη» απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις,
εξεγέρσεις και όλες τις μορφές αγώνα που διαλέγουν οι καταπιεσμένοι.

ενάντια στα δεινά που τους φορτώνει το απάνθρωπο σύστημα του ιμπεριαλισμού και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης,

ενάντια στην πολιτική της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, των περικοπών, της εφεδρείας και των απολύσεων, που επιβάλλουν ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ κλπ. και υλοποιεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συντρίβοντας τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων.

Στον δρόμο του Πολυτεχνείου λοιπόν ξανά και ξανά, στον δρόμο του αγώνα, η νεολαία και ο λαός θΆ ανοίξουν τη λεωφόρο της ελπίδας, της αντίστασης, της ανατροπής, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, φέρνοντας ένα νέο κόσμο ανθρωπιάς, ενάντια στη βαρβαρότητα και στο νέο μεσαίωνα.

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Όλοι την Πέμπτη, 17/11, ώρα 6μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου

Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, ΕΛΜΕ Θεσ/τίας, Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσ/τίας, Πρωτοβουλία εργαζομένων

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Empty Απ: Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 16, 2011 9:22 am

Το ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας για την 38η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Γραμματεία Θεσπρωτίας του ΠΑΜΕ με αφορμή την 38η επέτειο από την εξέγερση του πολυτεχνείου χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της χώρας μας, την νεολαία.Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.

Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός στην χώρα μας και συνολικά στο κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όρια του, ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη και την νεολαία μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.Μέσα από την δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ με κουμανταδόρο την Ε.Ε., και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, η νεολαία με στήριγμα την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια στους καπιταλιστές και στα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν να νέα σύγχρονα διλήμματα για μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, για ευρώ ή δραχμή και να βροντοφωνάξουν:Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Έξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λύκο- συμμαχίες με λαϊκή εξουσία, με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, λειτουργία και παραγωγή με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.Οι μεγάλες δυσκολίες που αρχίζει να αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στην χώρα μας είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια. Αγώνων που το ΠΑΜΕ έβαλε την καθοριστική του σφραγίδα.Σε αυτό τον δρόμο, της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, της ακόμα πιο αποφασιστικής ανάπτυξης των αγώνων και της λαϊκής πάλης ενάντια στους καπιταλιστές και το κράτος τους, στα κόμματα τους και στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας τα αλλά λαϊκά στρώματα και την νεολαία να συνεχίσουμε. «Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Εργατική - λαϊκή αντεπίθεση!

Ούτε μια μέρα χαμένη....απ' τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ' εφκές ή παρακάλια (Κ. Βάρναλης)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ

http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/11/38.html

Σχόλιο:

"Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ".... κι όχι στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο ή σκέτο και ενωτικό "όλοι στη συγκέντρωση"...

Κατάντια. Και θλίψη...

Πριν ακόμη γίνει η συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στήνει τα κορδόνια της διάσπασης από τους άλλους διαδηλωτές...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Empty Απ: Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 16, 2011 9:40 am

Στεφάνια και πορείες στα Γιάννενα και στην Ήπειρο για το Πολυτεχνείο

Οι εκδηλώσεις στα Γιάννινα

Στεφάνια, πορείες, συλλαλητήριο και… μουσική για το Πολυτεχνείο

Αύριο στις 11 π.μ. η κατάθεση στεφάνων

Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την περίφημη εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1974.

Η ιστορική αυτή επέτειος, σηματοδοτεί τόσο για όσους βίωσαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα της ταραγμένης εκείνης περιόδου, όσο και για αυτούς που τα διδάχθηκαν μέσα από τις σελίδες της ιστορίας, μία κορυφαία στιγμή αγώνα για την υπεράσπιση ιδανικών όπως η ελευθερία και η δημοκρατία.

Ιδιαίτερα δε στις σημερινές κρίσιμες στιγμές, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς αποτελεί αφορμή προβληματισμού για όσα συμβαίνουν γύρω μας, ενώ παράλληλα αφήνει και μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Στα Γιάννινα η 38η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα εορταστεί με σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Ιωαννιτών, ενώ δεν θα λείψουν τα συλλαλητήρια και οι πορείες από εργατικά σωματεία και οργανώσεις.

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η κορύφωση των εορτασμών θα γίνει με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πολυτεχνείου της οδού Δομπόλη, αύριο, Πέμπτη και ώρα 11 π.μ.. Εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, με αφορμή την επέτειο, σήμερα, Τετάρτη, ώρα 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, με διοργανωτές το Δήμο Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus. Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει ο Φοίβος Παπαδόπουλος. Η διδασκαλία της χορωδίας ανήκει στην Κωνσταντίνα Μήλια. Τραγουδούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Μιχαηλίδη. Μπουζούκι παίζουν οι Μανώλης Γεωργοστάθης και ¶ρης Κούκος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αύριο, Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου το ΠΑΜΕ και τα σωματεία ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο μπροστά από το Δημαρχείο. ΣΆ αυτό θα συμμετάσχει, όπως ανακοίνωσε και το τοπικό Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Παράλληλα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσει αύριο, ώρα 11 π.μ. συγκέντρωση συμπαράστασης στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ενώ στις 6 μ.μ. θα κάνει πορεία από την οδό Δομπόλη, με κατεύθυνση προς το κέντρο.

ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Συλλαλητήριο στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσουν αύριο, ώρα 6 μ.μ. φορείς και σωματεία της γειτονικής πόλης. Ανάμεσά τους η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, ο Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσπρωτίας, ο Σύλλογος Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας κ.α..

* * *

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/8455

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ

http://thesprotos-panta.blogspot.com/2011/11/blog-post_7845.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης