Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…

Πήγαινε κάτω

Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί… Empty Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Νοε 25, 2011 7:24 am

Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου!

Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…

Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος να ερημώσει εντελώς η Βόρειος Ήπειρος, αφού η Ελληνική Κυβέρνηση έκοψε τα χρήματα για τις μετακινήσεις των μαθητών στα ελληνικά σχολεία της περιοχής! Μέχρι τώρα, το Προξενείο Αργυροκάστρου μίσθωνε λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν τους ελληνόφωνες μαθητές από χωριά του Βούρκου και της Δρόπολης σε μειονοτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, αλλά αυτό σταμάτησε εξαιτίας έλλειψης πόρων!

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, είναι ορατός ο κίνδυνος, όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις Ελληνικές σπουδές τους να φύγουν εντελώς από την Βόρειο Ήπειρο, ενώ κάποια άλλα, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν στην Ελλάδα, θα σταματήσουν το σχολείο!

Η απόφαση του Προξενείου Αργυροκάστρου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες, που βλέπουν, ότι το ίδιο το ελληνικό κράτος τους βάζει εμπόδια! «Είμαστε κοντά στο να φύγουν όλοι οι νέοι και να γίνει η Βόρεια Ήπειρος μια νεκρή πολιτεία» σημειώνουν ομογενείς.

Δεν δικαιολογείται…

«Η κίνηση αυτή του ελληνικού Προξενείου, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνάει η Ελλάδα. Ίσως το ελληνικό προξενείο θα εξοικονομήσει κάποια χιλιάρικα ευρώ, όμως οι αρνητικές συνέπειες στην παιδεία των βορειοηπειρωτών θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες για το παρόν και το μέλλον» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ομογενειακή ιστοσελίδα www.deropoli.com.

Είναι προφανές, ότι η κίνηση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι πέρα για πέρα άστοχη. Και αυτό γιατί, αντί να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο της Νότιας Αλβανίας, ουσιαστικά του δίνει την… χαριστική βολή.

Υπενθυμίζεται, ότι το ελληνικό κράτος δεν καταβάλλει τις συντάξεις του ΟΓΑ σε όσους μένουν μόνιμα στα χωριά της Βορείου Ηπείρου και «φυλάττουν Θερμοπύλες», αλλά μόνο σε όσους έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα! Έτσι, αναγκάζει και τους λίγους Βορειοηπειρώτες να φεύγουν από την περιοχή της Νότιας Αλβανίας, ενώ πολλές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να καταβάλλει το Κράτος συντάξεις μόνο σε έναν εκ των δυο Βορειοηπειρωτών, αν πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων!

«Με τις κίνησες αυτές αποδεικνύεται, ότι το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρεται πλέον για εμάς. Ας έκοβε κάτι από τους παχυλούς μισθούς των βουλευτών και των πρέσβεων. Δεν είναι δα και τόσα πολλά τα έξοδα για τη μεταφορά μαθητών» σημειώνουν με νόημα ομογενείς.

Προκλήσεων συνέχεια…

Και βέβαια, μόνο απορία προκαλεί το γεγονός, ότι το Ελληνικό κράτος κόβει τα κονδύλια για την μεταφορά των μαθητών, την ώρα που οι Αλβανικές προκλήσεις αυξάνονται στη Βόρειο Ήπειρο. Όχι μόνο οι «Τσάμηδες», αλλά και το ίδιο το Αλβανικό κράτος προκαλεί στυγνά τους ομογενείς.

Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει «κύμα» μετοίκησης Αλβανών του Βορρά στο Νότο της χώρας. Δηλαδή, η Κυβέρνηση Μπερίσα δίνει οικονομικά κίνητρα στους κατοίκους βόρειων περιοχών να εγκατασταθούν μαζί με τις οικογένειές τους σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο είναι ακόμη ισχυρό, με σκοπό να… διαβρωθεί!

Τώρα και Ιταλοί…

Ακόμη μια απόδειξη της αδιαφορίας του Ελληνικού κράτους για τα τεκταινόμενα στη Βόρειο Ήπειρο είναι η ραγδαία αύξηση της Ιταλικής παρουσίας στην περιοχή. Να σημειωθεί, ότι πριν λίγες ημέρες ο Ιταλός πρέσβης στα Τίρανα και ο Ιταλός Πρόξενος Αυλώνας εγκαινίασαν κτίριο στο Αργυρόκαστρο, όπου θα στεγάζεται το Προξενείο Αργυροκάστρου, ενώ η Ιταλία δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στην ανάπτυξη του αλβανικού νότου!

«Είναι εμφανές, ότι απειλείται έντονα το ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου. Οι Αλβανοί και οι Ιταλοί θέλουν να διώξουν από την περιοχή κάθε τι ελληνικό και σε αυτή τους την προσπάθεια αρωγός είναι το ίδιο το Ελληνικό κράτος!» λένε Βορειοηπειρώτες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε ο «Π.Λ.», οι Αλβανοί σε συνεργασία με τους Ιταλούς ουσιαστικά… θάβουν τα αρχαιοελληνικά μνημεία της Βορείου Ηπείρου. Μάλιστα, οι Αλβανοί «βαφτίζουν» Ιλλυρικά όλα τα αρχαιοελληνικά μνημεία, προσπαθώντας να «σβήσουν» κάθε ίχνος ελληνικής παρουσίας στην περιοχή δια μέσου των αιώνων…

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/34/8536

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.deropoli.com/?p=7639

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί… Empty Απ: Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Νοε 25, 2011 7:37 am

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 18-11-2011 Αριθ. Πρωτ.: Φ.11.2/4275

Δ/νση: Φ. Εταιρείας 15Α & Λουκή Ακρίτα - Ταχ. Θυρίδα: 1167 - Ταχ. Κωδ.: 454 44
Πληροφορίες: Αικ,. Καλογιάννη - Τηλέφωνο: 26510 28746 - FAX: 26510 24846 - e-mail: mail@dipe.ioa.sch.gr

Α Π Ο Φ Α Σ Η


ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη κενών οργανικών θέσεων 9ου Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων»

Ο Δ/ντής Π.Ε Ιωαννίνων έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 34,35,36, παρ,2 του Ν.2413/96 (ΦΕΚ 124/96 τ.Α΄) « Η Ελληνική Παιδεία στο
εξωτερικό, η Διαπολιτισμική Εκπ/ση και άλλες διατάξεις
2. Το Π.Δ 100/97 αρθρ. 4 & 8 (ΦΕΚ 94/22-5-97 τ.Α΄)
3. Τη Φ.10/221/Γ1/1236/1996 (ΦΕΚ 874 τ.Β΄/17-9-96) Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και
Θρησκευμάτων, με την οποία μετατράπηκαν τα δημόσια σχολεία σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπ/σης.
4. Την αριθμ.114163/Δ2/14-10-2004 (ΦΕΚ 1592/25-10-2004 τ.Β΄) Υπουργική Απόφαση « Διαδικασίες και
προϋποθέσεις μετάθεσης εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπ/σης»
5. Τη Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 ( ΦΕΚ 1340 τ.Β΄/16-10-02) Απόφαση του ΥΠ.Ε.Π.Θ περί « Καθορισμού
των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των Προϊσταμένων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Α/θμιας
και Β/θμιας Εκπ/σης»
6. Τη Φ.353.1/1/4517/Δ1/17-1-03 (ΦΕΚ 64/2003 τ.Β΄) τροποποιητική της προηγούμενης σχετικής (ΦΕΚ 1340/16-
10-02)
7. Το αριθμ. 132482/δ1/17-11-2011 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.


Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε


Προκηρύσσουμε την πλήρωση α) Μίας (1) κενής οργανικής θέσης δασκάλου του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με επαρκή γνώση της Αλβανικής Γλώσσας και

β) Μίας (1) κενής οργανικής θέσης Δασκάλου Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης του 9ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με επαρκή γνώση της Αλβανικής γλώσσας

Τα απαιτούμενα προσόντα των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για μετάθεση ορίζονται από την αριθμ. 114163/Δ2/14-10-2004 Υ.Α (ΦΕΚ 1592/25-10-2004 τ.Β΄).

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτηση μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις Δ/νσεις Π.Ε.
που ανήκουν οργανικά μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011.

Οι Δ/νσεις θα υποβάλουν τις αιτήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Δ/νση Προσωπικού Π.Ε Τμήμα Γ΄, μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2011.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://dipe.thesp.sch.gr/dipe_last/index.php?option=com_content&view=article&id=712

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί… Empty Απ: Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Νοε 25, 2011 7:56 am

Οι δύο όψεις του νομίσματος:

Η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων της Αλβανίας

Η εκπαίδευση των αλβανοπαίδων στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα που νοιαζόμαστε για διαπολιτισμικά σχολεία που θα εντάξουν ομαλά τα Αλβανόπουλα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, και φροντίζουμε ακόμη και δάσκαλο ειδικής αγωγής να διορίσουμε στο διαπολιτισμικό σχολείο Ιωαννίνων, με επαρκή γνώση της Αλβανικής γλώσσας, την ίδια με πρόσχημα την οικονομική κρίση αφήνουμε στο έλεος τα Ελληνόπουλα που ζουν στην Αλβανία και σταματάμε να καταβάλουμε τα έξοδα μεταφοράς τους σε "ελληνικά" σχολεία της περιοχής.

Βέβαια το τι λογής "ελληνικά" σχολεία υπάρχουν στην απέκει Ήπειρο, έχουμε ξαναγράψει. Άλλος πόνος ψυχής αυτός...

https://paideia.forumgreek.com/t294-topic

Έστω όμως και αυτά τα σχολεία... Τουλάχιστον τα Ελληνόπουλα να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα. Αυτό τουλάχιστον.

Και να στέκονται εμπόδιο τώρα τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών;

Όταν μας γδέρνουν όλους εμάς με τα κάθε λογής χαράτσια; Πού πάνε τόσα χρήματα; Μόνο στους δανειστές μας; Τι στο καλό τότε είδε η χώρα από τα υπέρογκα δάνεια;

Και να σκεφτείς ότι την ίδια ώρα πληρώνουμε έξοδα μεταφοράς για Αλβανόπουλα που κατοικούν μέσα στην Ηγουμενίτσα και σε μικρή απόσταση από τα σχολεία τους. Και μάλιστα με ταξί! Απίστευτο; Καθόλου! Είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Κι απορώ κι εξίσταμαι. Εγώ για ποιον τελικά εργάζομαι και για ποιον φορολογούμαι; Για τον αλβανικό λαό ή για το δικό μου;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί… Empty Απ: Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Νοε 25, 2011 8:04 am

Διαβάστε τώρα και την ακόλουθη είδηση:

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.deropoli.com/?p=7657

Πώς οι Γερμανοί κάνουν τους Αλβανούς εφοπλιστές

Του Ηλία Γ. Μπέλλου


Χρυσές δουλειές στο αλβανικό λιμάνι του Δυρραχίου έχουν στήσει Γερμανοί εφοπλιστές την ώρα που το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να πουλήσει ακόμα και το μικρότερο ακίνητο του ΟΛΠ. Οι Γερμανοί σε συνεργασία με τον Αλβανό επιχειρηματία Avni Hoxha εξάγουν μεγάλες ποσότητες σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα οι οποίες συνεχώς αυξάνονται αποκτώντας τον έλεγχο τόσο του λιμανιού όσο και της μεταφοράς των φορτίων στις κινεζικές χαλυβουργίες.

Με όπλο συμβόλαιο για τον εφοδιασμό τους με ένα εκατομμύριο τόνους σιδηρομεταλλεύματος -και την προοπτική να κλείσουν σύντομα νέες συμβάσεις- οι Γερμανοί επιχειρηματίες που έχουν μπει στην Αλβανία επιστρατεύουν ολοένα και περισσότερα πλοία για να εξυπηρετήσουν την ακμάζουσα δραστηριότητα εξαγωγών πρώτων υλών που έχει ξεκινήσει.

Η όλη υπόθεση έχει ασφαλώς μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς η Αλβανία, όπως προκύπτει έχει αρχίσει να δημιουργεί υποδομές και συνεργασίες με παίκτες-κλειδιά στην παγκόσμια οικονομία και να παράσχει εναλλακτικές θαλάσσιες πύλες στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε βάρος των ανταγωνιστών της.

Με δεδομένη την αβελτηρία της ελληνικής πολιτείας να κλείσει δουλειές και μάλιστα με δεδηλωμένους ενδιαφερόμενους όπως οι Κινέζοι ή οι Άραβες για λιμάνια -πολύφερνες νύφες όπως ο Πειραιάς ή ο Αστακός η υπόθεση του Avni Hoxha από την Αλβανία και του Heiko Luikenga από τη Γερμανία συνιστά «χαστούκι» στην ελληνική ολιγωρία. Την αδυναμία της να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομία. Ενόσω η Ελλάδα του Μνημονίου αναζητά κατεύθυνση, Γερμανοί κάνουν Αλβανούς επιχειρηματίες εφοπλιστές παρέχοντας τους τεχνογνωσία, εξωστρέφεια, εμπορικούς εταίρους και γραμμές χρηματοδότησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γερμανική ναυτιλιακή EMS Shipping & Trading GmbH συμφερόντων του εφοπλιστή Heiko Luikenga χτύπησε σε συνεργασία με Αλβανό επιχειρηματία την ιδιωτικοποίηση του απαρχαιωμένου λιμανιού στο Δυρράχιο την λειτουργία του οποίου και εξασφάλισε για 10 χρόνια. Για το σκοπό αυτό σύνεστησε την πρώτη θυγατρική εκεί, την Albanian Stevedoring Company Shpk (ASC). Σημειώνεται πως το λιμάνι αυτό βρίσκεται μόλις 150 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα και για την ιστορία, πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία Επίδαμνο που ιδρύθηκε από την Κόρινθο και την Κέρκυρα το 627 π.χ.

Ο Heiko Luikenga τοποθέτησε επικεφαλή της ASC τον Αλβανό συνεταίρο του Avni Hoxha, την οποία και αυτός διευθύνει μαζί με τον Γερμανό «τοποτηρητή», Manfred Muller. Έχοντας επιτύχει να ελέγξει τις (φτωχές) υποδομές ο Luikenga προχώρησε στη σύσταση δεύτερης ναυτιλιακής και διαμετακομιστικής επιχείρησης, της German Albanian Logistics Agency (Gala).

Επειδή το λιμάνι έιναι ρηχό και δεν μπορεί να υποδεχτεί μεγάλα φορτηγά, δημιούργησε μια «αλυσίδα»: φορτώνει σε φορτηγίδες το σιδηρομετάλλευμα στο λιμάνι και αυτές το μεταφορτώνουν σε μεγάλα ποντοπόρα φορτηγά τα οποία αγκυροβολούν στα ανοιχτά. Αυτά με τη σειρά τους μεταφέρουν το φορτίο στην Κίνα. Δυο μεγάλα ποντοπόρα (Supramax) το μήνα κάνουν το δρομολόγιο και σύντομα δρομολογείται και τρίτο ενώ ήδη πολλά μικρότερα γερμανικά πλοία λειτουργούν ως διαμετακομιστές μεταξύ λιμανιού και ποντοπόρων. Το έργο αυτό ανέλαβε η Gala.

Το όλο project αναμένεται να μεγεθυνθεί σύντομα αφού η Αλβανία διαθέτει ορυκτό πλούτο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται άνθρακας, βωξίτης, χαλκός και σιδηρομετάλευμα. Το τελευταίο είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή του χάλυβα. Η επιχείρηση προφανώς έχει επιτύχει εξαιρετικές τιμές τόσο αγοράς πρώτης ύλης όσο και τιμής εξαγωγής για να συμφέρει η απασχόληση τόσων πλοίων και η εξαγωγή σε τόσο μεγάλες αποστάσεις.

Πέραν των παραπάνω πρώτων υλών διαθέτει και σπάνιες γαίες. Πρόκειται για μια οικογένεια 15 μεταλλικών στοιχείων, τα «λανθανίδια» τα οποία είναι απαραίτητα στην παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, μπαταριών, εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και οπλικών συστημάτων. Η Κίνα έιναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και η Γερμανία επιθυμεί να βρει νέες πηγές για την δική της βιομηχανία. Το γερμανικό προγεφύρωμα στην Αλβανία μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετική πρόσβαση στα ορυκτά αυτά. Σημειώνεται πως σπάνιες γαίες διαθέτει και η Ελλάδα.

Η «ανοιχτή γραμμή» που «εγκατέστησε» η EMS Shipping & Trading GmbH έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για άλλους εμπορικούς σκοπούς με την Κίνα αλλά και άλλες χώρες. Τοποθετεί δε την γειτονική μας χώρο δυναμικά στο χώρο του παγκόσμιου εμπορίου. Περεταίρω, εάν οι επενδύσεις στο Δυρράχιο αυξηθούν και η Αλβανία έλθει κοντύτερα θεσμικά στην Ευρώπη (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ) μπορεί να αναβαθμιστεί και σε νέο διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων στην βαλκανική.

Αυτά ενόσω η Ελλάδα του Μνημονίου θα προσπαθεί ακόμα, ενδεχομένως, να εξυγιάνει τον ΟΣΕ.

Πηγή:www.capital.gr

http://www.infognomonpolitics.blogspot.com

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί… Empty Απ: Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου! Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Νοε 25, 2011 8:26 am

Πώς όμως καταφέρνουν οι Αλβανοί να δημιουργούν στη χώρα τους ένα θαύμα; Την ώρα που η δική μας χώρα βουλιάζει; Ξύπνησε απότομα μέσα τους το επιχειρηματικό δαιμόνιο; Και πού κοιμόταν τόσα χρόνια;

Τα πράγματα έχουν την ερμηνεία τους. Αρκεί κανείς να αναζητά υπομονετικά το κομματάκια του παζλ.

Πχ ας δούμε την επόμενη και πολύ πρόσφατη είδηση:

https://paideia.forumgreek.com/t572-topic

Βροχή έπεσαν οι σφαίρες σε Αστυνομικούς στη Λωρίδα Σαγιάδας από εμπόρους ναρκωτικών!

[...] Άγιο είχαν άντρες της δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων, σήμερα το μεσημέρι, όταν δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων, στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας. [...]

Φτάνοντας όμως στο σημείο όπου είχαν εναποθέσει τα ναρκωτικά, δέχθηκαν τα πυρά από πυροβόλα όπλα, καλάσνικοφ όπως αποδείχθηκε αργότερα, από άγνωστους δράστες οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε κοντινή απόσταση και επιτηρούσαν τους 9 σάκους.

Ευτυχώς καμία από τις δεκάδες σφαίρες που έπεσαν δεν βρήκαν στόχο και δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι άντρες της δίωξης ναρκωτικών ανταπέδωσαν τα πυρά και προσπάθησαν να συλλάβουν τους άγνωστους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, περνώντας στο Αλβανικό έδαφος.

Στο σημείο εντοπίστηκαν κάλυκες από τα καλάσνικοφ και κατασχέθηκαν 337 κιλά και 750 γραμμάρια χασίς που περιέχονταν στους 9 ταξιδιωτικούς σάκους.

Πού είναι η Λωρίδα της Σαγιάδας; Δίπλα σχεδόν στο Δυρράχιο, την αρχαία δηλαδή ελληνική αποικία της Επιδάμνου, που αποτέλεσε και μήλον της έριδος κατά τον πελοποννησιακό πόλεμο. Αργότερα οι Ρωμαίοι, όταν κατέκτησαν την περιοχή, μετονόμασαν την Επίδαμνο σε Δυρράχιο και από το σημείο αυτό ξεκινούσε εκείνα τα χρόνια η Εγνατία!!!

Δεν είναι λοιπόν ένα λιμανάκι της πλάκας το Δυρράχιο αλλά μια καταπληκτική θέση για λιμάνι που οι κοσμοκράτορες Ρωμαίοι είχαν εντοπίσει εδώ και αιώνες.

Κι αν λείπουν τα οικονομικά μέσα στην Αλβανία για υποδομές και ανάδειξη της πατρίδας τους, ας είναι καλά τα ναρκωτικά! Και το εμπόριό τους που ανθίζει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστική και η ακόλουθη είδηση:

https://paideia.forumgreek.com/t506-topic

Επιχείρηση- μαμούθ: Πολυεθνικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Σε Άρτα και Ηγουμενίτσα η άκρη του νήματος


[...] Από την Ιρλανδία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με τις άκρες του νήματος να φτάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από όπου κινούνταν τα φορτηγά και στις πεδιάδες της Άρτας όπου φορτώνονταν τα πορτοκάλια.

Τα δρομολόγια δεν ήταν καθόλου αθώα, καθώς στο ενδιάμεσο πίσω από τα τελάρα με τα πορτοκάλια τοποθετούνταν μεγάλες ποσότητες χασίς.

Μετά από πολυήμερη παρακολούθηση και συντονισμένες ενέργειες των Ελληνικών Αρχών Δίωξης Ναρκωτικών και των αντιστοίχων της Ιρλανδίας και Μ. Βρετανίας, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία τις οποίες στη συνέχεια με αυτοκίνητα φορτηγά – ψυγεία μετέφερε στην Μ. Βρετανία και στην Ιρλανδία.

Στην Ηγουμενίτσα και στην Αθήνα συνελήφθησαν ένας Ιρλανδός υπήκοος 36 ετών, ένας Έλληνας υπήκοος 40 ετών κάτοικος Αθηνών και ένας Ιταλός υπήκοος 46 ετών μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

Κατασχέθηκαν 120 κιλά κάνναβης σε φορτηγό ψυγείο επιμελώς κρυμμένα σε νόμιμο φορτίο με πορτοκάλια το οποίο είχε προορισμό την Ιρλανδία. Τα πορτοκάλια είχαν φορτωθεί στην Άρτα.

Επίσης κατασχέθηκαν 103 κιλά κάνναβης σε αποθηκευμένο χώρο στον Ασπρόπυργο, και 18 κιλά κάνναβης σε φορτηγό αυτοκίνητο στον ίδιο αποθηκευτικό χώρο έτοιμα για μεταφορά.

Βεβαίως η τοπική αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να χαλάει τα σχέδια των εμπόρων ναρκωτικών. Μα είναι βέβαιο πως αν καταφέρνει και πιάνει κάποια φορτία, κάποια άλλα μια χαρά φτάνουν στους προορισμούς τους!

Κι άλλο τόσο βέβαιο είναι πως τα δικά μας μυαλά έχουν μαστουρώσει και δεν παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται κάτω από τη μύτη μας. Όταν βλέπουμε τους χτεσινούς ρακένδυτους Αλβανούς να μετακινούνται στην περιοχή της Θεσπρωτίας με πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού...

Μα τι διάολο μας συμβαίνει πια; Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας; Και έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι στις επιδιώξεις των Αλβανών;

Εδώ πια δεν είναι θέμα οικονομικό. Είναι και ασφάλειας. Αν είναι τόσο θρασείς να πυροβολούν ακόμη και αστυνομικούς, καταλαβαίνετε τι θα πάθαινε ένας απλός άνθρωπος της περιοχής μας αν βρισκόταν τη λάθος στιγμή στο λάθος τόπο;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης