ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ, ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;;

Πήγαινε κάτω

ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ, ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;; Empty ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ, ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 27, 2011 7:57 am

Μέχρι τώρα μας είχαν πρήξει ότι θα πάρουμε τη δόση αν:

  • 1. Ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο!

Το οποίο και θυμίζω ψηφίστηκε παρά τις τεράστιες αντιδράσεις του λαού μας.

  • 2. Φύγει από πρωθυπουργός ο κακός Παπανδρέου που έβαλε θέμα δημοψηφίσματος.

Πάει κι αυτός... Με συνοπτικές διαδικασίες έγινε παρελθόν και στη θέση του διορίστηκε ο αρεστός στην τρόικα και πρώην υψηλόβαθμος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος.

  • 3. Υπογράψει ο Σαμαράς!

Μ' αυτή την υπογραφή και αν μας ζάλισαν! Και ο Αντωνάκης να το παίζει πιο σκληρός και από τον συνονόματό του στην παλιά ελληνική ταινία που απειλούσε να πάρει το καπελάκι του. Οι μέρες να περνούν τα παπαγαλάκια στα τελεβίζια να ωρύονται πως θα τη χάσουμε τη δόση αν δε βάλει ο Σαμαράς τη τζίφρα του και πως θα πάρει στο λαιμό του την Ελλάδα με την επιμονή του να μην υπογράφει (μα τελείως ζώα μας περνάνε;;; ) και μετά μια ωραία ημέρα εκείνος τους έκανε το χατίρι!!! και έστειλε το γράμμα!!!

Ε, ρε γλέντια και πανηγύρια για τη δόση που υποτίθεται επιτέλους θα παίρναμε!!!

Κι ενώ αυτοί μας παραμυθιάζανε κι ας ήταν κοινό μυστικό πως το πρόβλημα δεν ήταν της Ελλαδίτσας μας αλλά του ίδιου του συστήματος, άρχισαν μία μία οι φυσαλίδες να σκάνε στο φως. Η ευρωζώνη υπό κατάρρευση. Το ευρώ μετράει μέρες. Και άλλα ... ωραία!

Μα ακόμη και τώρα το παραμύθι συνεχίζεται. Και βάζουν νέους όρους για την έκτη δόση. Κατεβατό ολάκερο δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία και ταυτόχρονα στο δελτίο καιρού της σημειώνει εύστοχα:

ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΣΗ!

Διαβάστε τώρα και το κατεβατό και αν μπορείτε μη νευριάσετε και μη βγείτε από τα ρούχα σας. Ξέροντας πως όλα αυτά είναι εκ των προτέρων καταδικασμένα αφού το σύστημα τρίζει ολάκερο και η δόση είναι παραμύθι της Χαλιμάς:

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2013 - 2015 ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ


Ποιοι θα δώσουν 7 δισ. ευρώ για το δάνειο

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ kaddim@enet.gr

Νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας), αλλαγή του καθεστώτος επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.

Αλλαγές στο εργασιακό, και τα ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές στις αμοιβές συμβολαιογράφων, δικηγόρων και μηχανικών αλλά και δυσμενέστερους όρους αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα. Περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του αναθεωρημένου μνημονίου (πέμπτου κατά σειρά) που επιχειρείται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών.

Το αναθεωρημένο μνημόνιο είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή της 6ης δόσης. Οι όροι του είναι δεσμευτικοί και, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, θα αποτελούν το πρόπλασμα του νέου μνημονίου που θα υπογραφεί μαζί με το νέο δάνειο. Το κείμενο περιλαμβάνει μία σειρά από νέες δεσμεύσεις για επώδυνες παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα φέτος και τα επόμενα χρόνια, αν θέλει να λαμβάνει τα δάνεια της τρόικα.

Δίνεται μια πρώτη... γεύση των «πρόσθετων» μέτρων αξίας 7 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ) που πρέπει να λάβει η Ελλάδα έως το 2015, παρά το PSI, τα οποία πολύ δύσκολα θα βρεθούν. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει προς το παρόν «εντοπίσει αρκετά πρόσθετα μέτρα που ενδέχεται να δώσουν μόνο το 1,7 δισ. ευρώ» από το συνολικό ποσό που αναζητά.

Περιλαμβάνουν:

Προσαρμογή στα ειδικά μισθολογικά καθεστώτα (στις συζητήσεις με την τρόικα έγγραφη είχε γίνει αναφορά σε αυτά των πανεπιστημιακών, δικαστικών, του στρατού και της αστυνομίας) με την εκτίμηση ότι αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των μισθών στο Δημόσιο.

Μεταρρύθμιση του συστήματος των επιστροφών του ΦΠΑ για τους αγρότες.

Περαιτέρω εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων.

Μείωση των προνοιακών επιδομάτων.

Αυτά αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου των παρεμβάσεων αξίας 7 δισ. ευρώ, οι οποίες, σύμφωνα με αρμόδια κοινοτικά στελέχη, για να βρεθούν πρέπει να φτάσουν στον «σκληρό πυρήνα» των κοινωνικών δαπανών του ελληνικού Δημοσίου. Στο μνημόνιο είναι σαφές ότι η κυβέρνηση «θα προβεί σε ενδελεχή επανεξέταση των προγραμμάτων δημοσίων δαπανών», η οποία θα βασιστεί στην «τεχνική βοήθεια» της τρόικας που... έρχεται. Θα δοθεί έμφαση στον «εξορθολογισμό των συντάξεων και των κοινωνικών μεταβιβάσεων κατά τρόπο που θα διατηρήσει τη βασική κοινωνική προστασία, των αμυντικών δαπανών, με την επιφύλαξη της αμυντικής ικανότητας της χώρας, και στην αναδιάρθρωση των κεντρικών και τοπικών διοικήσεων».

Η θέσπιση των μέτρων θα γίνει τον Ιούνιο του 2012 με το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα ακολουθεί την Ελλάδα έως το 2015.

Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή για πολλά πολλά χρόνια, με στόχο πρωτογενή πλεονάσματα 5% του ΑΕΠ ετησίως τα οποία πρέπει να διατηρεί για χρόνια η Ελλάδα. θα προηγηθούν αρκετές άλλες παρεμβάσεις, κάποιες εκ των οποίων θα θεσπιστούν εντός του 2011.

Βασικότερη παρέμβαση θα είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο προαναγγέλλονται και «μειώσεις σε επιλεγμένους φορολογικούς συντελεστές». Επίσης θα περιλαμβάνει την εξάλειψη των διάφορων φορολογικών απαλλαγών και καθεστώτων προτίμησης στο πλαίσιο του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και του ΦΠΑ, την απλούστευση του ΦΠΑ και των φόρων περιουσίας αλλά και την ολοκλήρωση έως το τέλος του 2012 του λουκέτου-συγχώνευσης σε 200 ΔΟΥ.

Στελέχη της τρόικας ζήτησαν τις προηγούμενες ημέρες στοιχεία για την πρόοδο σε διάφορα πεδία, με στόχο την οριστικοποίηση του κειμένου που εκκρεμεί από τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να «στρογγυλέψει» τον τρόπο αποτύπωσης των παρεμβάσεων σε αρκετά σημεία που θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις.

Με το μνημόνιο η Ελλάδα δεσμεύεται να ζητήσει η ίδια την τεχνική βοήθεια «που θα παρέχεται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ ή άλλους οργανισμούς σε τομείς προτεραιότητας». Διευκρινίζεται ότι οι ενέργειες τεχνικής βοήθειας θα συντονίζονται με τη δράση που θα αναπτύσσει η Ομάδα Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ.

6 παρεμβάσεις εδώ και τώρα

Κρίσιμες παρεμβάσεις που ζητούν οι δανειστές για να καταβάλουν την επόμενη δόση αλλά και να προωθήσουν το νέο δάνειο επιχειρεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Στα αρμόδια όργανα αναμένεται να παρουσιαστεί ένα οριζόντιο νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθούν αρκετές από τις ρυθμίσεις.

Η τρόικα, στο σχέδιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, ζητά μεταξύ άλλων πριν από την καταβολή της 6ης δόσης:

1. Να καταργηθεί καταβολή του επιδόματος θέρμανσης τουλάχιστον για το 2012, με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος δαπανών.

2. Οι αποφάσεις να καλύπτουν το κλείσιμο ή τη συγχώνευση 11 μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, ΕΡΤ, ΕΘΥΑΓΕ), καθώς και το κλείσιμο ή τη συγχώνευση των 35 μικρότερων οργανισμών που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο του Σεπτεμβρίου.

3. Να γίνει πλήρης εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών 10,2 δισ. ευρώ του Δημοσίου.

4. Να καθοριστούν νέα κριτήρια αναπηρίας και να περιοριστούν οι δικαιούχοι ώστε οι συντάξεις να συρρικνωθούν το πολύ στο 10% του συνόλου.

5. Να καταρτιστεί νέος κατάλογος για τα φαρμακευτικά προϊόντα.

6. Να ανατεθούν σε συμβούλους 14 συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις της περιόδου 2011- 012.

*
Εδώ είναι που θα σκαλώσει για τα καλά το πράγμα. Θα πειραχτούν τα ειδικά μισθολόγια. Και αυτό των δικαστικών. Το'χουν συμφωνήσει με την τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Ελα όμως που πρέπει να πειραχτούν και οι αποζημιώσεις των βουλευτών. Γιατί, αλλιώς, οι δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά θα πέφτουν σαν το χαλάζι.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=328590

Εδώ λοιπόν και δυο χρόνια μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Αλλάζουν και ξαναλλάζουν μνημόνια και συμφωνίες και όρους και αποτέλεσμα η οικονομία της χώρας μας όλο να βουλιάζει. Ποιος είναι τελικά ο στόχος τους; Να μας σώσουν ή να μας βουλιάξουν; Το δεύτερο πάντως βλέπω να πετυχαίνουν και εκ του αποτελέσματος κρίνω και το σκοπό...

Και πιο πολύ με ενοχλεί το ψέμα των ντόπιων φερέφωνων. Ειδικά με την υπογραφή Σαμαρά. Τσίπα και ντροπή δεν έχουν αυτοί που λυσσάγανε τόσες μέρες στο γυαλί της τηλεόρασης; Πως η υπογραφή φταίει και μόνο που δεν έρχεται η περιλάλητη έκτη δόση;

Όσο για τον πρώην μας, τον πρωθυπουργό που τα μίντια του διεμήνυσαν ότι είναι παρελθόν και δεν το ξέρει πριν ακόμη ο ίδιος παραιτηθεί, πήρε σβάρνα τα διεθνή φόρα και πάλι. Και τώρα πια, που έχασε την καρέκλα, κατάλαβε το αυτονόητο, πως είναι αδιέξοδη αυτή η πολιτική. Πολύ αργά. Και πολύ γραφικό το θέαμα...

Στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της», τόνισε.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4675892

Α, μάλιστα. Γι' αυτό απέτυχε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συντηρητικές ηγεσίες της δεν διοικούσαν με αγαστή συνεργασία τόσον καιρό με τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πχ τον ίδιο τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου! Και δεν ήταν ο συντηρητικός Σαμαράς που τόσον καιρό διαφωνούσε με την τακτική του Παπανδρέου να λέει ναι στις απαιτήσεις της Ευρώπης... Θα μας τρελάνει τελείως αυτός ο άνθρωπος; Έχει επαφή με την πραγματικότητα; Ή πουλάει τρέλα και σε όποιον πιάσει;;;

Τώρα, κι ενώ ο κόσμος καίγεται, οι εφημερίδες γράφουν ότι αυτός χτίζει νέο προφίλ: Διεθνές!!!!

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4675964

Δε φτάνει δηλαδή που διέλυσε την Ελλάδα, ονειρεύεται πως θα σώσει και τον πλανήτη ολόκληρο;;;

Κι αναρωτιέμαι. Ποιος τελικά ήταν ο ρόλος αυτού του ανθρώπου; Γιατί αν ήταν ο ρόλος της διάλυσης, τότε πράγματι πέτυχε απόλυτα το στόχο του και δικαίως να του αναθέσουν να συνεχίσει και σε διεθνές επίπεδο.

Όσο για τους συνεργάτες του; Που τόσον καιρό δε φτάνει που έπαιρναν το ένα μετά το άλλο τα επαχθή οικονομικά μέτρα σε βάρος μας μας την έλεγαν κι όλας ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, τώρα έχουν την έγνοια τους στραμμένη που δεν μπορούν λέει να κάνουν βόλτα στο Σύνταγμα:

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=328729

Και ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει με έμφαση: «Έχοντας επί χρόνια αγωνιστεί για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα» και κάνει λόγο για «ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές, κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, να μην πω τρομοκράτες».

Κι αξίζει να δούμε τι άλλο λέει στην ίδια συνέντευξη για την αποτυχία να σώσουν τη χώρα:

«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και μηχανισμών του συγκεκριμένου υπουργείου, αλλά είναι και όλοι αυτοί που έκαναν τις κομπίνες και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, εξαπατώντας και κλέβοντας το Δημόσιο, χωρίς κανείς να την πληρώσει».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=328729

Αυτό, η αποτυχία, ούτε του περνά από το μυαλό ότι συνδέεται με την αγανάκτηση των πολιτών. Του φταίνε μόνο τα άλλα κόμματα και οι ... τρομοκράτες! Ποιοι όμως είναι οι αληθινοί τρομοκράτες; Δεν είναι όλοι εκείνοι που με απειλές για τη χρεοκοπία της χώρας έπαιρναν απίστευτα αντιλαϊκά μέτρα για να οδηγήσουν τελικά τη χώρα όχι στη σωτηρία μα στη χρεοκοπία;;;

Και δεν είναι μόνο το οικονομικό χάλι που λουζόμαστε. Είναι και όλη αυτή η κοροϊδία. Που δεν έχουν το θάρρος να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους και διαρκώς μας δουλεύουν! Ακόμη και τώρα. Που γελάει ως και το παρδαλό κατσίκι όταν ακούει πως θα δοθεί η έκτη δόση!!! Κι όταν αυτό που απομένει να δοθεί είναι η χαριστική βολή και μόνο για την πλήρη διάλυση. Όχι μόνο της Ελλάδας. Μα ολόκληρου του συστήματος.

Μέσα σε όλα τα άλλα ψέματα αποκαλύπτεται τώρα και το τέχνασμα για εκλογές στις 19 Φλεβάρη. Ποιο Φλεβάρη; Τώρα λένε για μετά το Πάσχα και αν...

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4675715

Μετά το Πάσχα ίσως γίνουν οι εκλογές

Σιωπηρή παράταση ζωής της κυβέρνησης συνεργασίας, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των ευρωπαίων εταίρων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Μια ακόμη κοροϊδία του λαουτζίκου που επιμένει να καταπίνει τα ψέματα που του σερβίρουν.

Ως πότε όμως;;;


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ, ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;; Empty Απ: ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ, ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Δεκ 06, 2011 5:48 am

Σας τα λέγαμε για την έκτη δόση. Δε σας τα είπαμε; Δέστε, ολόκληρο κατεβατό έχουμε δημοσιεύσει από πάνω.

Και δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιωνόμαστε. Ιδού μία από τις αποδείξεις:

Ενέκρινε το ΔΝΤ την 6η δόση και προανήγγειλε «βαθύτερη ύφεση» στην Ελλάδα

05/12/2011

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου που διήρκησε 2,5 ώρες. Με την απόφαση αυτή, εξασφαλίστηκε ενίσχυση ύψους 2,2 δισ. ευρώ εκ μέρους του ΔΝΤ στο συνολικό πακέτο των 8 δις. που θα λάβει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Μ. Ιγνατίου στο MEGA, στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΔΝΤ, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι αναμένεται και «βαθύτερη οικονομική ύφεση» στην Ελλάδα. Ωστόσο, αναγνωρίστηκε ότι οι ελληνικές αρχές κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για τα δημοσιονομικά ζητήματα, παρ΄ ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές τώρα εισέρχονται σε πολύ δύσκολη φάση. Επίσης, χαιρετίστηκε η συνεργασία των τριών κομμάτων στη νέα κυβέρνηση.
Υπήρξε όμως και ένα πρωτοφανές επεισόδιο στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΔΝΤ, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου. Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας, όχι μόνο δεν ψήφισε υπέρ της έγκρισης της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, αλλά κατήγγειλε ότι παραβιάστηκε το καθεστώς για το χρονικό όριο των 7 ημερών που προβλέπει το καταστατικό του Χρηματοπιστωτικού Ταμείου. Στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ αποδοκιμάστηκε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ

http://www.eklogika.gr/news/7082

Και όποιος ξέρει γράμματα διαβάζει την αλήθεια την πίσω από τις λέξεις:

Ενέκρινε το ΔΝΤ «βαθύτερη ύφεση» στην Ελλάδα και προανήγγειλε την 6η δόση


Ε, ναι. Αυτή είναι η γυμνή αλήθεια. Μην κοιτάτε που δεν τολμούν να μας την πουν στα ίσια και την αντιστρέφουν. Να κοιτάτε μόνο που εμείς είμαστε βόδια και δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται.

Στρωνόμαστε μπροστά στο γυαλί της τηλεόρασης και περιμένουμε με αγωνία αν θα μας δώσουν την έκτη δόση. Γιατί έτσι μας έχουν πείσει οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Αυτοί που παίρνουν δεκαπλάσιο μισθό από το δικό μας και λίγα λέω. Πως έχουμε κατιτίς να κερδίσουμε από την έκτη δόση.

Κι εμείς εκεί. Βλάκες. Να μη νιώθουμε ότι πρόκειται μόνο για λήψη μέτρων που θα μας τσακίσουν ακόμη περισσότερο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ, ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;; Empty Απ: ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ, ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Δεκ 06, 2011 6:24 am

Και δείτε τώρα και αυτό, όσοι επιμένετε να βλέπετε όχι την αληθινή κατάσταση αλλά την ανάποδη που μας σερβίρουν:

http://www.ant1online.gr/Economy/Persons/Pages/201112/d3879010-c448-42cb-a0fe-c9f94c7be5b2.aspx

Δείχνει παράθυρο εξόδου ο Μπαρόζο


Πηγή:Euro2day Δημιουργία:6/12/2011 1:55 μμ
Τελευταία ενημέρωση:6/12/2011 1:58 μμ

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αφήνει
ανοιχτό πλέον το θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη,
ενώ παράλληλα χαιρετίζει τη συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί.


Σε συνέντευξή του στην γερμανική Die Welt, ο επικεφαλής της Κομισιόν ρωτήθηκε για το εάν «θα μπορούσε να υπάρξει ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα». «Εάν η Ελλάδα συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις τότε η απάντηση είναι αρνητική. Εάν όμως όχι, τότε θα πρέπει να το σκεφτούμε. Θα ήταν όμως, ένα κακό μήνυμα στις αγορές, εάν η ζώνη του ευρώ χάσει ένα από τα μέλη της» δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Επίσης, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου.

«Εάν οι χώρες μέλη θεωρούν ότι οι συνθήκες θα πρέπει να τροποποιηθούν ώστε τα καθήκοντα μας όσον αφορά τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα να φτάσουν ένα υψηλότερο νομικό επίπεδο, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι», δηλώνει ο κ. Μπαρόζο συμπληρώνοντας μάλιστα πως ορισμένες αλλαγές μπορούν να προχωρήσουν τάχιστα. «Μία ρεαλιστική χρονική περίοδος είναι τέσσερις με πέντε μήνες, κατά την άποψή μου» τόνισε.

Τι συμβαίνει εδώ; Μπορούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει;

Τι ζόρι πάλι τραβάει με την Ελλάδα αυτός ο επικεφαλής της Κομισιόν;

Δεν κάναμε όλα όσα μας είπαν;

Ακόμη και ο Αντωνάκης έβαλε την τζίφρα του όσο για το Γιωργάκη αυτός απέμεινε πρωθυπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο. Κι εμείς; Με διορισμένο πρωθυπουργό που δεν τον ψηφίσαμε!!!

Τι άλλο θέλουν από τους Έλληνες; Δεν μας έχουν κόψει τους μισθούς μας σε σημείο που δε φτάνουν να ζήσουμε;

Δεν έχουν περιοριστεί οι κοινωνικές παροχές ως εκεί που δεν παίρνει άλλο;

Δε μας έχουν τρελάνει στα χαράτσια της εφορίας;

Δεν έχουν φτάσει σε ύψη ρεκόρ οι άνεργοι;

Τι στο διάολο θέλουν πια από μας;

Απλά είναι τα πράγματα. Η Ευρώπη έκανε πειράματα στην πλάτη μας. Για να γλιτώσει από τον κίνδυνο να καταρρεύσει η ίδια. Μετέτρεψε τη χώρα μας σε πειραματόζωο. Πέτυχε βέβαια και τον κατάλληλο άνθρωπο εκείνη τη χρονική στιγμή. Τον Παπανδρέου. Κοινό μυστικό και για εκείνους και για μας ότι ο άνθρωπος δεν τράβαγε. Κι έτσι τον τράβαγαν εκείνοι από τη μύτη. Μέχρι που είδαν ότι ο λαός ξεσηκώνεται. Πως κινδυνεύουν να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Τόσο στη 48ωρη απεργία 19 και 20 Οκτώβρη που ούτε το ΠΑΜΕ δε στάθηκε ικανό να προστατεύσει το σύστημα, και κατέληξε να μετράει και τραυματίες και νεκρό, κι ελάτε μετά στη θέση της συντρόφισσας Αλέκας, τι να πει στους δικούς της για όλα αυτά;;;; Όσο και πολύ περισσότερο στον παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 28 του Οκτώβρη. Εκεί και έληξε η θητεία Παπανδρέου. Και πάρθηκε η απόφαση για άμεση αλλαγή του.

Και θυμάστε τους πράκτορες των ξένων συμφερόντων να σκούζουν από τα κανάλια ότι αυτός έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει!!! Οι αισχροί. Που τον λιβάνιζαν για δυο χρόνια και μόλις πήραν άλλες εντολές από τα αφεντικά τους ξεκίνησαν πρώτοι να τον λιθοβολούν...

Τώρα λοιπόν; Με πρωθυπουργό τον πρώην υπάλληλο της ΕΚΤ;

Τι στο διάολο θέλουν πάλι από μας;

Μα να συνεχίσουν τα ίδια. Την Ελλάδα θύμα τους και πάλι για να σωθούν εκείνοι. Ουδόλως τους ενδιαφέρει να σώσουν την Ελλάδα. Και το ξέρουν πολύ καλά ότι με τα μέτρα που μας επιβάλλουν όχι να σωθούμε δεν πρόκειται αλλά να οδηγηθούμε όπως παραδέχεται το ΔΝΤ σε βαθύτερη ύφεση.

Και φυσικά μια τέτοια Ελλάδα, εντελώς κατεστραμμένη, θα τους είναι και άχρηστη και βαρίδι. Προλειαίνουν λοιπόν το έδαφος πως οσονούπω θα την ξεφορτωθούν. Αυτό λέει ωμά ο Μπαρόζο. Πως τα βρήκαν μεταξύ τους οι Μερκ - οζί (νέο λήμμα στο λεξικό των συνθέτων με πρώτο συνθετικό το Μέρκελ και δεύτερο το Σαρκοζί) και δεν τους χρειάζεται το δεκανίκι της Ελλαδίτσας για ανταλλαγή εκβιασμών και μεταξύ τους και με το ΔΝΤ...

Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Άσε που σε σημαντικό βαθμό είναι και παρούσα. Και η χώρα οδηγείται σε κατάσταση που ούτε στους εφιάλτες μας δεν έχουμε δει...

Τι μένει σε μας να κάνουμε; Μα φυσικά το συνταγματικό μας καθήκον, ω Έλληνες...

Τελευταία διάταξη του συντάγματος και θεμελιώδης του πολιτεύματος. Χρειάζεται να τη θυμίσω;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης