Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο

Πήγαινε κάτω

Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης  Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο Empty Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο

Δημοσίευση από ofisofi Την / Το Τρι Δεκ 06, 2011 7:41 am

Το έγγραφο που ήρθε σήμερα στο σχολείο είχε θέμα: Πρόταση και αποστέλλεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αφού ενημερωθούν πρώτα όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Διαβάζω το πρώτο μέρος και δεν βλέπω κάτι παράξενο διότι λίγο πολύ αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, να χρησιμοποιείται το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό για διοικητική - γραμματειακή υποστήριξη. Η πρόταση είναι, αυτό να γίνεται για όσο καιρό πλεονάζειτο εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς να χάνει την καθηγητική του ιδιότητα. Στη συνέχεια με αφορμή αυτή την πρόταση προτείνει ο Διευθυντής την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού με αποσπάσεις σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες.
Το καλύτερο όμως μας το φυλάει για μετά. Αντιγράφω : " Τέλος πιστεύουμε ότι για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη. Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε επίσης η δεύτερη ανάθεση μαθημάτων στις παρακάτω ειδικότητες:
1. Πληροφορική Α.Ε.Ι: Β΄ανάθεση Μαθηματικών Γυμνασίου και στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων
2. Ξενόγλωσσοι: Α΄ανάθεση Ιστορίας ή μόνον Α΄ανάθεση οι Φιλόλογοι οι οποίοι έχουν πτυχίο από το Ιστορικό τμήμα
3. Ηλεκτρολόγοι - Μηχανολόγοι Β΄ανάθεση Φυσική Γυμνασίου
4. Γεωπόνοι: Β΄ανάθεση Χημεία Γυμνασίου
5. Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικώ Επιστημών. Διάθεση στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.
Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διαδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ , προγράμματα κ.λ.π., θα λειτουργούν νωρίτερα"

Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η απάντηση της ΕΛΜΕ , η οποία θα πρέπει να είναι άμεση και σκληρή αλλά με αυτές τις προτάσεις ανατρέπονται πρώτα πρώτα οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Όχι διορισμοί αλλά αναπληρωτές διότι όταν δεν έχει κάποιος μόνιμη εργασία ελέγχεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Και όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται για να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις διορισμού να γίνονται βορά στα στόματα της εκάστοτε εξουσίας.
Με τις αναθέσεις μαθημάτων σε άλλες ειδικότητες μεθοδεύεται σταδιακά η κατάργηση της ειδικότητας αλλά μένουν μετέωροι και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Και επιπλέον εφαρμόζοντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε οδηγούν τους εκπαιδευτικούς σε εμφύλιο πόλεμο. Ο κάθε ένας να υπερασπίζεται την ειδικότητά του , τα μαθήματά του και από πίσω οι διάφοροι διευθυντές και προϊστάμενοι να κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
Και δεν είχα καταλάβει τόσο καιρό τι πόνο έχουν οι εξουσίες μας με την εξοικονόμηση χρημάτων και έφθασαν να πιστεύουν ακράδαντα κιόλας ότι θα πρέπει να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας. Αδυνατώ να καταλάβω το νόημα και το κίνητρο αυτής της πρότασης από το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας. Οι ήδη κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί πάλι στο στόχαστρο . Οι μισθοί των εκπαιδευτικών φταίνε για τα άδεια ταμεία . Οι εκπαιδευτικοί φταίνε για την κακή οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί φταίνε γιατί δεν συμπληρώνουν ωράριο στα σχολεία που τους τοποθετούν.
Ο κατήφορος που έχουν πάρει δεν έχει τελειωμό.

ofisofi

Αριθμός μηνυμάτων : 79
Εγγραφή : 15/06/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης  Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο Empty Απ: Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Δεκ 06, 2011 8:09 am

Ofisofi, σε μία ώρα έχει συνεδρίαση το ΔΣ της Πρωτοβάθμιας. Θα τυπώσω το θέμα που ανέβασες γιατί όντως είναι πολύ σοβαρό - και αφορά κι εμάς πάρα πολύ - και θα ενημερώσω τους συναδέλφους. Ελπίζω όπως λες κι εσύ σε σκληρή τους απάντηση...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης  Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο Empty Απ: Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 07, 2011 3:15 pm


ΤΕΤΆΡΤΗ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Πρόταση «βόμβα» του Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευάγγελο Τζάνη:

"Να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα"


Πρόταση «βόμβα» κάνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευάγγελος Τζάνης, εγγράφως στην Περιφ. Διευθύντρια Ηπείρου κ. Νόκα «το προσωπικό το οποίο πλεονάζει, να χρησιμοποιείται για διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη, τόσο για τις ανάγκες της Δ.Δ.Ε και της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ, όσο και για τις ανάγκες των μεγάλων σχολείων».

Επίσης ο κ. Τζάνης εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα».

Προτείνει ακόμη «για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».

Ο Διευθυντής ΔΕ της Θεσπρωτίας υποδεικνύει και τα εξής σχολεία τα οποία είχαν γραμματείς (συνταξιοδοτήθηκαν) και χρήζουν ανάγκης:

1. 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
2. 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
3. 1ο ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας
4. 2ο ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας
5. 1ο ΕΠΑ.Λ Ηγουμενίτσας
6. ΓΕ.Λ Παραμυθιάς
Ο κ. Τζάνης δίνει και νομοθετική λύση: «Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα απασχολούνται, δε θα χάνουν την καθηγητική τους ιδιότητα, αλλά θα υποστηρίζουν διοικητικά-γραμματειακά από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου. Η απόσπαση αυτή θα ισχύει για όσα σχολικά έτη βρίσκονται σε πλεόνασμα» αναφέρει το έγγραφό του.

Και συνεχίζει το έγγραφο:

«Λαμβάνοντας ως αφορμή την παραπάνω πρόταση, παίρνουμε το θάρρος ώστε να προτείνουμε την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού στις κάτωθι δραστηριότητες: Αποσπάσεις σε Ι.Ε.Κ, Σ.Δ.Ε, σε Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι (εφόσον έχουν τα απαραίτητα προσόντα), στις Ε.ΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ, καθώς και αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις της Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Τέλος, πιστεύουμε ότι για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη.

Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε, επίσης, η δεύτερη ανάθεση μαθημάτων στις παρακάτω ειδικότητες:

1. Πληροφορική Α.Ε.Ι: Β' ανάθεση Μαθηματικών Γυμνασίου και στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.

2. Ξενόγλωσσοι: Α' ανάθεση Ιστορίας ή μόνον Α' ανάθεση οι Φιλόλογοι οι οποίοι έχουν πτυχίο από το Ιστορικό Τμήμα.

3. Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι: Β' ανάθεση Φυσική Γυμνασίου.
4. Γεωπόνοι: Β' ανάθεση Χημεία Γυμνασίου.

5. Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικών Επιστημών: Διάθεση στις δύο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.

Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα».

Ο Θεολόγος του Λυκείου Φιλιατών Θεσπρωτίας Ιωάννης Τάτσης σχολιάζοντας την πρόταση τονίζει : «Ο Διευθυντής Δ. Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας δείχνει να αγνοεί ή ηθελημένα παραβλέπει τα όσα βιώνουν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ευθύνης του:

Α) Πλείστοι όσοι εκπαιδευτικοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη και από τα Τρίκαλα ως την Κατερίνη αφήνουν συζύγους, παιδιά, υποχρεώσεις και τρέχουν στην ακριτική Θεσπρωτία προσφέροντας με όλες τις δυνάμεις τους εκπαιδευτικό έργο και περιμένοντας το Σαββατοκύριακο για να διανύσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα για να περάσουν λίγες ώρες με την οικογένειά τους.

Β) Οι μισοί εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας πηγαινοέρχονται καθημερινά από τα Γιάννενα προς όλα τα σχολεία της Θεσπρωτίας διανύοντας από 150 έως 200 χιλιόμετρα κάθε μέρα, με έξοδα ουκ ολίγα και με όλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μπροστά τους.
Γ) Τέλος, φαίνεται ότι λίγες μόνο μέρες ήταν αρκετές για να λησμονήσουν κάποιοι τον χαμό της συναδέλφου μας δασκάλας του Δημοτικού σχολείου Γαρδικίου που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο πηγαίνοντας να εκτελέσει το ιερό καθήκον της διδασκαλίας».


Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (igoumenitsa) 89,2 fm - http://892fm.blogspot.com/2011/12/blog-post_7021.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης  Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο Empty Απ: Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Δεκ 08, 2011 1:43 pm

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=52397

Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, μία απάντηση από το σύλλογο διδασκόντων του ΓΕΛ Μαργαριτίου

Μαργαρίτι, 8-12-2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών του ενιαίου μισθολογίου με το οποίο απωλέσαμε από 15- 40% των αποδοχών μας και πριν ακόμη καθαρογραφεί ο νέος προϋπολογισμός άγριας λιτότητας (ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης), άρχισαν και πάλι να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κοινοποίησε σε όλα τα σχολεία του νομού την πρότασή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση για τη… χρηστή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού μια πρόταση που προαναγγέλλει πως κυβέρνηση και τρόικα φαντάζονται το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Ενός ακόμη πιο κακοπληρωμένου εργαζόμενου, με το φάσμα της απόλυσης σαν δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του, χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και επιστημονικά δικαιώματα, με «ευελιξία» και «κινητικότητα». Προφανώς οι προτάσεις τις οποίες διαβάσαμε και με τις οποίες διαφωνούμε σφόδρα, δεν αποτελούν σκέψεις ενός. Αποτελούν αντικείμενο «διαλόγου» και «διαβούλευσης» και στόχευση κάθε κυβέρνησης των τελευταίων ετών.

Ως εκπαιδευτικοί- εργαζόμενοι επιστρέφουμε τις προτάσεις στον αποστολέα τους και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε:

• Καμιά νέα συγχώνευση σχολικών μονάδων.
• Καμιά περαιτέρω μείωση των ήδη εξευτελιστικών αμοιβών μας.
• Καμιά αύξηση του ωραρίου μας που θα λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» απολύσεων.
• Καμιά εφεδρεία ή όπως αλλιώς θέλουν να «βαφτίσουν» τις απολύσεις.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και κάθε εργαζόμενο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα νέα ειδεχθή μέτρα αλλά και για να διεκδικήσουμε:

• Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας.
• Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
• Αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας να προχωρήσει άμεσα σε κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωσης- συμβολικής κατάληψης των γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας . Επίσης καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας να συγκαλέσει γενική συνέλευση του συλλόγου για την περαιτέρω οργάνωση της δράσης μας.

Ο σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Μαργαριτίου

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης  Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο Empty Απ: Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ.Ε Θεσπρωτίας. Ένα πρώτο σχόλιο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Δεκ 08, 2011 1:46 pm

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=52367

Ε.Λ.Μ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ηγουμενίτσα 07-12-2011 .
Ευροίας 1 ΤΚ 46100 Ηγουμενίτσα
τηλ.-φαξ 2665024043 Αρ. Πρωτ. 36




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ


Προκαλεί έκπληξη, ανησυχία και αναστάτωση στους εκπ/κούς της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας η προκλητική πρόταση του Δ/ντή Β/θμιας εκπ/σης προς την περιφερειακή δ/νση Ηπείρου για αξιοποίηση του πλεονάζοντος προσωπικού,
διορισμούς, αναθέσεις μαθημάτων και σύνδεση μισθού με τις ώρες διδασκαλίας. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή του και επιφυλασσόμενο να προβεί σε αγωνιστικές ενέργειες, απαντά ως εξής:

1.Πρόταση για «διάθεση του πλεονάζοντος προσωπικού στη Δ.Δ.Ε. ή στην Περιφερειακή δ/νση για αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις των Κεντρικών περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ».

Ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με το πνεύμα και το γράμμα του Ν.2848/2010 ο Κος Δ/ντής προωθεί την ιδέα του εκπ/κού ως κρατικού υπαλλήλου που, με ανοιχτό φύλλο πορείας, θα μετακινείται όπου τον χρειαστεί η υπηρεσία, αδιαφορώντας για τα οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που συνεπάγονται τέτοιες πρακτικές. Εσείς κύριε Διευθυντά ή οι προϊστάμενοί σας θα ήσασταν πρόθυμοι να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε άλλους νομούς ή περιφέρειες;

2.Υπερθεματίζοντας το υπουργείο Παιδείας, (μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις), ο κος Δ/ντής προτείνει «κατάργηση των διορισμών για μια διετία και προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».

Θεωρούμε ότι η κάλυψη των κενών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη, πρέπει να γίνεται με διορισμό μόνιμων εκπ/κών στην αρχή του σχολικού έτους παρά με πρόσληψη αναπληρωτών, πολλές φορές, δύο και τρείς μήνες μετά την έναρξή του. Εξάλλου, έχουμε τη γνώμη, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιούνται για την κάλυψη έκτακτων και όχι πάγιων αναγκών.

3. «Διδασκαλία στις δυο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και ανάθεση μαθημάτων σε ειδικότητες».
Μετά τις διαθέσεις πολλών συναδέλφων από αρκετές ειδικότητες στην πρωτοβάθμια εκπ/ση, ο κος Δ/ντής προτείνει διαθέσεις και για Φιλολόγους, Μαθηματικούς και Φυσικών Επιστημών προκειμένου να διδάσκουν στις δυο τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων. Χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της διδασκαλίας στις δυο τελευταίες τάξεις και όχι, για παράδειγμα σε όλη την πρώτη βαθμίδα εκπ/σης, ο κος Δ/ντής στέλνει μήνυμα ανασφάλειας και υπαλληλικής ιδιότητας και στους συναδέλφους αυτών των ειδικοτήτων.

Συνεχίζοντας, προτείνει την Α ανάθεση στην διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας σε ξενόγλωσσους συναδέλφους και στους πτυχιούχους φιλολόγους του Ιστορικού τμήματος, αφήνοντας, προφανώς, σε δεύτερη μοίρα τους φιλολόγους από το Κλασσικό, Νεοελληνικό τμήμα κ.λ

Κρίνουμε, ότι η ανωτέρω πρόταση στερείται επιστημονικής και διδακτικής τεκμηρίωσης και ότι υποδαυλίζει αντιπαλότητες , προκαλεί διακλαδικές και ενδοκλαδικές συγκρούσεις σε έναν χώρο και μια περίοδο που πρέπει να επικρατεί η ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη.

4.Ακολούθως, ο κος Δ/ντής προτείνει «να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπ/κών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα…» (με έντονη γραφή στο κείμενο).

Παραβλέπει ο κος Δ/ντής ότι τα πλεονάσματα είναι παράγωγα της πολιτικής αυθαίρετων συγχωνεύσεων σχολείων, λειτουργίας τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών, κατάργησης μαθημάτων και ειδικοτήτων στο πλαίσιο του «νέου σχολείου».

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι διορίζουν εκπ/κούς ειδικοτήτων στο νομό, όταν δεν χρειάζονται. Ούτε ασφαλώς είναι υπόλογοι οι συνάδελφοι για την μετάθεση στο νομό, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος δεκαεννιά εκπ/κών (19), όταν ήδη πλεόναζαν δέκα (10), ούτε και για την απόσπαση άλλων εννιά (9) της ίδιας ειδικότητας. Όταν επίσης, σε συνέχεια ανάλογων πρακτικών, το δικό μας ΠΥΣΔΕ προβαίνει σε τοποθετήσεις δύο και τριών συναδέλφων σε θέσεις και για ωράρια που δύνανται να καλυφθούν από έναν εκπ/κό, δεν είναι φρόνιμο να προτείνεται από τον Πρόεδρο αυτού του οργάνου η χρηματοδότηση ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας.

Αναμένουμε προτάσεις κάλυψης λειτουργικών δαπανών των σχολείων, έγκαιρης αποστολής των βιβλίων (έχει φθάσει το 50% των βιβλίων παραμονές Χριστουγέννων) και όχι προκλητικές προτάσεις που συγκαλύπτουν και μετακυλύουν ευθύνες.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Π. Τσάπες Ι. Γεωργίου

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης