ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Empty ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Δεκ 13, 2011 7:51 am

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Π.Ε. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ταχ.Δ/νση : Κύπρου 60 Τ.Κ. – Πόλη: 46100- Ηγουμενίτσα e-mail: sspe@dipe.thesp.sch.gr
Πληροφορίες: Κ.Μιχαλάς Τηλέφωνο: 26650 25198-2665028592 FAX : 26650 25617-2665025196

Ηγουμενίτσα 13-11-2011


Αριθ. Πρωτ.: 183

ΠΡΟΣ : Τους κ. Δ/ντές όλων των Δημοτικών Σχολείων του Ν. Θεσπρωτίας

ΚΟΙΝ. 1) κ. Δ/ντή Π.Ε. Ν. Θεσπρωτίας 2) κ. Προϊστάμενο 1ου Γραφείου

ΘΕΜΑ: « Επιμορφωτική Ημερίδα»

ΣΧΕΤ. 1. Το άρθρο 14 του Π.Δ. 201/98
2. Φ.12/268/48178/Γ1 Υπουργική Απόφαση
3. Φ.34.1/7053/8-12-2011 έγγραφο της Περ/κής Δ/νσης ΠΕ & ΔΕ Ηπείρου

Οι Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών του νομού μας στις σύγχρονες επιστημονικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις, προγραμματίζει τη διεξαγωγή Επιμορφωτικής Ημερίδας, την 15η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη από 09:00 π.μ έως 13:30΄μ.μ. με γενικό θέμα: «Εκφοβισμός και θυματοποίηση στο σχολείο ».
Εισηγητές θα είναι:

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τμήματος Φ Π Ψ τομέας Παιδαγωγικής:

1. Γκότοβος Αθανάσιος
2. Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης καθώς και η
3. Μπίκα Χρύσα μεταπτυχιακή απόφοιτος του Φ.Π.Ψ τομέας Παιδαγωγικής του Παν/μιου Ιωαννίνων και η
4. Λαμπρίδου Μαρία Δασκάλα του 2ου Δημ σχολείου Ηγουμενίτσας.

Η Επιμορφωτική Συνάντηση θα διεξαχθεί στην Παραμυθιά στο Θέατρο του Δήμου και θα την παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας.

Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική, γιΆ αυτό παρακαλούμε τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων να φροντίσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι επίσης υπεύθυνοι για την παρουσία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου τους στην ημερίδα.

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε το έγγραφο για την ημερίδα κάνοντας κλικ εδώ

https://sites.google.com/site/tetartakia/yperesiaka/apo-scholiko-symboulo

Επιλέξτε το έγγραφο Ημερίδα.doc και πατήστε ακριβώς κάτω από το όνομα αυτό ΛΗΨΗ.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Empty Απ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 14, 2011 4:57 am

Την αντίθεσή του εξέφρασε για την πραγματοποίηση της ημερίδας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο κ. Χριστοφίδης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο σχολείο, επικοινώνησε με το Σχολικό Σύμβουλο και ζήτησε να μεταφερθεί η ημερίδα σε άλλη ημερομηνία, να μη συμπέσει δηλαδή με μέρα στάσης εργασίας όπως είναι η αυριανή (τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ)

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/news/Genika/2011/december/9122011-3.csp

ενώ διαμαρτυρήθηκε και για το θέμα της απόστασης ανάμεσα στα σχολεία των συναδέλφων και στον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Ο Σχολικός Σύμβουλος, πάντα σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, δήλωση ότι δεν μπορεί να μεταφέρει σε άλλη ημερομηνία την ημερίδα καθώς έχουν κληθεί ως εισηγητές και δύο καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είπε όμως ότι θα ενημερώσει τους διευθυντές των σχολείων πως όποιος συνάδελφος δε θέλει να το παρακολουθήσει το σεμινάριο, να πάει αύριο στο σχολείο του και να εργαστεί κανονικά.

Όμως ο κ. Χριστοφίδης μας ενημέρωσε ότι όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά και ειδοποιήθηκαν οι διευθυντές να φροντίσουν ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους να μεταβούν στην Παραμυθιά για την ημερίδα.

Για το θέμα αυτό ο Σύλλογος επικοινώνησε και με το Διευθυντή της Πρωτ. Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και του έθεσε υπόψη το ζήτημα, αφενός για τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα και αφετέρου θυμίζοντάς του πως και άλλες φορές είχε τεθεί ζήτημα οδοιπορικών των συναδέλφων χωρίς να ικανοποιηθεί από την υπηρεσία. Ο κ. Νάτσης, όπως μας είπε ο κ. Χριστοφίδης, τον διαβεβαίωσε ότι όσοι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να πάνε στο σεμινάριο μπορούν να μείνουν στο σχολείο τους να διδάξουν. Αυτά προφορικά και μόνο ενώ καμία γραπτή ανακοίνωση δε μας κοινοποιήθηκε για το θέμα. Τόσο από τη μεριά της υπηρεσίας όσο και από τη μεριά του συλλόγου. Και έπεα πτερόεντα.

Έτσι λοιπόν οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστια διλήμματα. Και σίγουρα ο σύλλογός μας γνωρίζει ότι ως άτομα οι συνάδελφοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να παραστούν στο σεμινάριο ως τις 12 που αρχίζει η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Τα μου είπες, σου είπα δεν ισχύουν. Το ξέρει αυτό κάθε σοβαρός άνθρωπος.

Μένει λοιπόν ο Σύλλογός μας να πάρει την ανάλογη απόφαση και να μας την κοινοποιήσει γραπτώς, τι θέλει να κάνουμε αύριο, και ο καθένας ας λάβει μετά τις αποφάσεις του. Και το λιγότερο βέβαια που περιμένουν οι εκπαιδευτικοί είναι να παρευρίσκεται αύριο στην Παραμυθιά και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας και επιτόπου να μας ενημερώσει για τις αποφάσεις του.

Όπως και αν έχει το ζήτημα, από τη στιγμή που η ημερίδα έχει αναγγελθεί ότι θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί ως τις 13.30, κάποιοι από μας δε θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ολόκληρη, παρά την αντίθετη επιθυμία τους. Διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να πάρουμε μέρος στη στάση εργασίας που αρχίζει στις 12.

Δικαίωμά μας όμως θεωρούμε και την επιμόρφωση σε τόσο σημαντικά ζητήματα όπως και το αντικείμενο της αυριανής ημερίδας. Κι επομένως το όλο ζήτημα δεν μπορεί παρά να μας στεναχωρεί ιδιαίτερα.

Για το θέμα της ημερίδας έχει εκδώσει καταγγελία η Δράση Εκπαιδευτικών την οποία και μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://ekpaideutikoiendrasei.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης