Το bullying κόβει βόλτες και στο πανεπιστήμιο;

Πήγαινε κάτω

Το bullying κόβει βόλτες και στο πανεπιστήμιο; Empty Το bullying κόβει βόλτες και στο πανεπιστήμιο;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Δεκ 17, 2011 1:28 pm

«Συμμορίες» σπέρνουν τον τρόμο στα πανεπιστήμια


«Η παρούσα κατάσταση στο πανεπιστήμιο είναι τραγική, διότι συμμορίες με άτυπο στρατό, καλά όμως οργανωμένο και εκπαιδευμένο, επιβάλλουν τις απόψεις τους διά της βίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου», αναφέρει ο κ. Χατζόπουλος στην επιστολή του


Της Χαράς Καλημέρη

«Συμμορίες» με άτυπο στρατό επιβάλλουν τις απόψεις τους διά της βίας στα πανεπιστήμια. Μειοψηφίες αποφασίζουν και διατάζουν κατά το δοκούν. Συντεχνίες ασκούν εξουσία και εκτοξεύουν απειλές εναντίον όσων δεν υπακούουν: «Θα καεί το αυτοκίνητό σου, θα καεί το εργαστήριό σου, θα καεί το σπίτι σου, θα φας ξύλο». Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ με αφορμή την εφαρμογή νέου νόμου ήταν, κατά τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Χατζόπουλο, ο λόγος που τον οδήγησε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του Ιδρύματος. Στην επιστολή παραίτησής του προς την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο καθηγητής καταγγέλλει «σημεία και τέρατα», μιλώντας για τρομοκράτηση και ευθείες απειλές κατά όσων τολμούν να εφαρμόσουν το νόμο.

Τραγική


«Η παρούσα κατάσταση στο πανεπιστήμιο είναι τραγική διότι συμμορίες με άτυπο στρατό, καλά όμως οργανωμένο και εκπαιδευμένο, επιβάλλουν τις απόψεις τους δια της βίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Με πρόσχημα το άσυλο το οποίο αυτοί καταλύουν, δια της βίας βάζουν λουκέτο σε όποιο πανεπιστημιακό κτίριο επιθυμούν ονομάζοντας την ενέργεια αυτή 'κατάληψη' απειλώντας ότι δια της βίας θα παρεμποδίσουν οποιονδήποτε θελήσει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως είναι η παραγωγή και μεταβίβαση γνώσης και η διακίνηση ελεύθερων ιδεών», αναφέρει ο κ. Χατζόπουλος στην επιστολή του. Και προσθέτει:

«Ο άτυπος αυτός στρατός, που ουσιαστικά συντηρείται από τις συντεχνίες και που εμπεριέχει και άτομα του εξωπανεπιστημιακού χώρου, επιβάλλει με δικές του 'δημοκρατικές διαδικασίες' τις άνομες απόψεις του. Οι μη υπακούοντες πανεπιστημιακοί στις ορέξεις του άτυπου αυτού στρατού είναι τελείως ακάλυπτοι σε απειλές όπως «θα καεί το αυτοκίνητο σου, θα καεί το εργαστήριό σου, θα καεί το σπίτι σου, θα φας ξύλο».

Ο καθηγητής κάνει λόγο για συντεχνίες που ασκούν εξουσία εντός του πανεπιστημιακού χώρου και βαφτίζουν αντισυνταγματικό όποιο νόμο δεν εξυπηρετεί τα κοντόφθαλμα συμφέροντά τους.

«Απαρνήθηκα πετυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα στο εξωτερικό και ήλθα εδώ στην πατρίδα μου να προσφέρω. Δυστυχώς μια ασήμαντη μειοψηφία αποφασίζει και διατάσσει κατά το δοκούν εντός του πανεπιστημιακού χώρου με δικό της στρατό και δικές της προκαταλήψεις φέρνοντας παντός είδους εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων μας. Θα πρέπει αυτό να σταματήσει», υπογραμμίζει ο κ. Χατζόπουλος. Επισημαίνει δε, ότι ο νέος νόμος διορθώνει αρκετές από τις παθογένειες των ΑΕΙ και θα πρέπει να στηριχθεί από την πλειονότητα των πανεπιστημιακών, παρά τον πόλεμο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

«Έγκλημα» το κλείσιμο του πανεπιστημίου


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις συχνές και χωρίς όριο, όπως λέει, καταλήψεις.

«Το κλείσιμο δημόσιου πανεπιστημιακού κτιρίου από οποιαδήποτε ομάδα κατ΄ εμέ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται», επισημαίνει. Μάλιστα, εξαπολύει «πυρά» κατά των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος για την ανοχή που επιδεικνύουν: «Είσαι υπεύθυνος να εφαρμόσεις το νόμο. Να προστατεύσεις το ίδρυμα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, παραιτήσου». Επίσης, ο κ. Χατζόπουλος κατηγορεί τις πρυτανικές αρχές για εμπαιγμό επειδή δεν ενέκριναν τους εκλογικούς καταλόγους εντός της προθεσμίας, με αποτέλεσμα οι εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου να οδηγηθούν σε αναβολή. Από την πλευρά του, πάντως, ο πρύτανης κ. Πάρις Τσάρτας επέστρεψε τις κατηγορίες του κ. Χατζόπουλου «ως ανυπόστατες» χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του κ. Χατζόπουλου και επιφυλάχθηκε να εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση με τις θέσεις του.

Σημειώνεται ότι εκδηλώσεις βίας και φαινόμενα τρομοκράτησης εναντίον καθηγητών που επιθυμούν να εφαρμόσουν το νόμο έχουν καταγγελθεί από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους σε αρκετά ΑΕΙ, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας κ.ά.

Πρυτάνεις: Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού


Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που έχει ξεσπάσει στην ανώτατη εκπαίδευση με αφορμή την εφαρμογή του νόμου, ζητούν με επιστολή τους οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης και του ΕΜΠ Σ. Σιμόπουλος. «Πρεσβεύουμε ότι σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση χρειάζεται καταλλαγή και θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιήσετε το κύρος σας προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση, πολλώ δε μάλλον αφού υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί και να καταλήξει σε αλόγιστη βία», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Οι πρυτάνεις κάνουν λόγο για «βεβιασμένη» εφαρμογή του νόμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να χαλαρώσουν τα χρονοδιαγράμματα. «Οι καιροί ου μενετοί», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έχει προειδοποιήσει με διακοπή της χρηματοδότησης όσα ΑΕΙ δεν εφαρμόσουν το νόμο. Η προθεσμία για το πρώτο βήμα εφαρμογής του νόμου, τη συγκρότηση των Συμβουλίων Ιδρύματος, εκπνέει στις 15 Ιανουαρίου του 2012, αλλά μέχρι τώρα σε κανένα πανεπιστήμιο δεν έχουν προγραμματιστεί εκλογές.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ALFAVITA - ΑΡΘΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Το bullying κόβει βόλτες και στο πανεπιστήμιο; Empty Απ: Το bullying κόβει βόλτες και στο πανεπιστήμιο;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Δεκ 17, 2011 1:43 pm

Κοίτα να δεις που θα με πιάσουν τα κλάματα με αυτόν το Χατζόπουλο. Τον απειλούν καλέ τον ανθρωπάκο να του κάψουν το αμάξι; Οι συμμορίες και τα συμφέροντα; Που θέλει λέει να εφαρμόσει το νέο νόμο...

Και δεν αναρωτιέται καθόλου ο χριστιανός που σήμερα η χώρα του έχει πρωθυπουργό που δεν ψήφισε ο λαός; Είναι ήσσονος σημασίας αυτό και μείζονος η συγκρότηση των συμβουλίων στα ΑΕΙ;;;

Αυτός, έτσι που το πάει σε λίγο θα κάνει λόγο και για bullying στα πανεπιστήμια. Άντε να γυρίσει και βιντεάκι σαν το μικρό Αυστραλό να μας πιάσουν και τα ζουμιά με όσα τραβάει ο καημενούλης...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης