Το bullying θυματοποιεί και τους δασκάλους. Θα μείνει πάλι σιωπηλός ο σύλλογός μας;

Πήγαινε κάτω

Το bullying θυματοποιεί και τους δασκάλους. Θα μείνει πάλι σιωπηλός ο σύλλογός μας;  Empty Το bullying θυματοποιεί και τους δασκάλους. Θα μείνει πάλι σιωπηλός ο σύλλογός μας;

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Δεκ 18, 2011 2:55 am

Οργιάζουν και πάλι οι δημοσκοπήσεις. Και δεν μπορούν να κρύψουν αφενός την απογοήτευση του λαού κι αφετέρου τον εκνευρισμό των πολιτικών:

Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/12/2011

Περίοδος χάριτος ήταν και... πάει. Καμία ανοχή δεν δείχνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες “Τάσεις” της MRB, που δημοσιεύθηκαν χθες και δείχνουν... τα γνωστά: αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, κατάρρευση του δικομματισμού, καθοδική πορεία για όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης και άνοδο της αριστεράς.

Σαφής άνοδος της αριστεράς,
πρώτος υποδοχέας ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ


Στην πρόθεση ψήφου φαίνεται ο σαφής απεγκλωβισμός των πολιτών από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 20,7% των προτιμήσεων, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εξαιρετικά χαμηλά, στο 12,1%, και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,1%, η Χρυσή Αυγή με 1,5% και το Άρμα Πολιτών με 1,1%. Επίσης, “άλλο κόμμα” απαντά το 3,3%, Λευκό - αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων. Στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 32,7%, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,1%, το ΚΚΕ 11,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,7%, , η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα 5,6%. Με βάση, λοιπόν, την “εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος” η κατανομή εδρών έχει ως εξής: η Ν.Δ. θα καταλάμβανε 140 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 53, το ΚΚΕ 31, ο ΣΥΡΙΖΑ 24, ο ΛΑ.Ο.Σ. 20, η Δημοκρατική Αριστερά 19 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 13.

Μετακινήσεις από ΠΑΣΟΚ


Και η δημοσκόπηση της MRB δείχνει πόσο φυλλορροεί η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε πρώτο υποδοχέα απογοητευμένων ψηφοφόρων του Κινήματος, με 6,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% και η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, όσο και η Ν.Δ.

“Όχι” στην αυτοδυναμία


Παράλληλα, από τις “Τάσεις” της MRB γίνεται σαφές ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον μια αυτοδύναμη, μονοκομματική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το 59,1% απαντά πως προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας, το 19,3% μονοκομματική κυβέρνηση και κανένα από αυτά τα σχήματα απαντά το 21,6%. Πλειοψηφικό είναι και το αίτημα των πολιτών για εκλογές, αφού το 34% κρίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, το 26,7% άμεσα, ενώ μετά τις 19 Φεβρουαρίου και έως το καλοκαίρι του 2012 προτιμά την εκλογική αναμέτρηση το 20,4% των ερωτηθέντων. Μόλις το 11,8% θέλει εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Κατάρρευση Παπαδήμου


Όπως προαναφέρθηκε, οι πολίτες δεν δίνουν πλέον καμία περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Συγκεκριμένα, ερωτηθέντες πώς αξιολογούν την πορεία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, το 55,1% απαντά ότι η γενική εντύπωση για την εικόνα της είναι χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, ενώ μόλις το 24,5% απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα. Στο ερώτημα “αν θα πετύχει”, το 60,1% απαντά ότι θα αποτύχει, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα πετύχει. Μεγάλη είναι η πτώση και του ίδιου του προφίλ του νέου πρωθυπουργού, αφού το 48% αξιολογεί αρνητικά και το 33,3% θετικά τον κ. Παπαδήμο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=658426

Από τις δημοσκοπήσεις επίσης προέκυψε και το ακόλουθο:

Προβάδισμα Λοβέρδου δείχνει δημοσκόπηση


Προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κούρσα για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Ο κ. Λοβέρδος προηγείται με ποσοστό 20% στο σύνολο των ερωτηθέντων και 25% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, έναντι ποσοστών 16% και 22% αντίστοιχα του κ. Βενιζέλου.

Τρίτη επιλογή των ερωτηθέντων που στη δημοσκόπηση δήλωσαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, είναι το «Αλλος» και ακολουθούν με μονοψήφια νούμερα, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Παπουτσής.

Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, την παραμονή Παπανδρέου επιθυμεί το 37% (το 20% εξ αυτών τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό), ενώ το 45% δεν επιθυμεί την παραμονή του στην προεδρία και το 18% δεν απαντά.

Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο του δείγματος, με ποσοστό 20%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63586703

Συναφές με το τελευταίο δημοσίευμα, το μονοψήφιο ποσοστό της Διαμαντοπούλου στις δημοσκοπήσεις για την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, είναι και το ακόλουθο:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 - 17:10

Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στο επιτελείο της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία σήμερα το πρωί κάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με τους στενούς της συνεργάτες αλλά και τον γνωστό επικοινωνιολόγο με τον οποίο συνεργάζεται.

Αιτία η μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα της, η οποία φθάνει στο σημείο σε όλες τις μετρήσεις να την κατατάσσει τέρταρτη ή πέμπτη πολύ πίσω από τους κ.κ. Λοβέρδο, Βενιζέλο και Χρυσοχοίδη, ακόμα όμως και πίσω από τη Φώφη Γεννηματά. Σε μια έντονη από πλευράς νεύρων σύσκεψη η υπουργός Παιδείας έψαξε να βρει ευθύνες σε όλους και σε όλα. Για το μόνο που δεν έχει όμως διερωτηθεί είναι για το καυτό θέμα των βιβλίων στα σχολεία.

Αυτό είναι που της κοστίζει όχι μόνο σε δημοφιλία για τις εσωκομματικές εκλογές αλλά ακόμα καλά - καλά και για την προσπάθεια επανεκλογή της στην Α' Αθήνας. Μια επανεκλογή που πληροφορούμαστε πως δεν είναι καθόλου πιθανή. Εμ, ας πρόσεχε όταν άφηνε τα παιδιά (και τους γονείς τους που ψηφίζουν) χωρίς βιβλία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/344193/Default.aspx

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να εξηγήσουν όσα ζήσαμε προχτές, Πέμπτη, 15/12/2011, στη Θεσπρωτία. Όταν κληθήκαμε να παρακολουθήσουμε επιμορφωτική ημερίδα σε μέρα στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ και παρά τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την αντιδεοντολογική επιλογή της ημερομηνίας δεν έγινε δεκτό το αίτημα της αναβολής της για άλλη μέρα. Ως δικαιολογία μάλιστα προβλήθηκε η πρόσκληση πανεπιστημιακών, των καθηγητών κ.κ. Γκότοβου και Παπακωνσταντίνου από τα Γιάννενα, καθώς και της μεταπτυχιακής αποφοίτου του ΦΠΨ Ιωαννίνων, κ. Μπίκα.

Όταν όμως οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν την Πέμπτη το πρωί στο θεατράκι της Παραμυθιάς, αναμένοντες να επιμορφωθούν από το πανεπιστημιακό επιτελείο, έκπληκτοι άκουσαν ότι κανείς από τους τρεις δε θα παρευρεθεί στην ημερίδα!

Όπως άκουσαν ότι οι θεωρίες είναι μπούρδες και η εμπειρία είναι πιο σημαντική!

Ο εκνευρισμός ήταν αναπόφευκτος στο κοινό. Αν οι θεωρίες είναι μπούρδες, τότε γιατί να προσκληθούν οι πανεπιστημιακοί; Και γιατί η πρόσκλησή τους να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για μη αναβολή της ημερίδας σε άλλη ημερομηνία που δε θα υπήρχε στάση εργασίας;

Καμία εξήγηση δε δόθηκε ευθέως στις απορίες μας. Και πέρασε στα ψιλά η αναγγελία πως θα περάσει κάποια στιγμή από το χώρο της ημερίδας η περιφερειακή διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Νόκα - Ζαράχη, μαζί με το διευθυντή ΠΕ Θεσπρωτίας, κ. Νάτση. Ούτε και τότε οι συνδικαλιστές μας υποψιάστηκαν πως κάτι τρέχει και μάλλον το θεώρησαν ως μια τυπική διαδικασία εκ μέρους της διοίκησης.

Έτσι και δε θεώρησαν απαραίτητο να παραμείνουν στο χώρο - για τους συνδικαλιστές μιλάμε - και αποχώρησαν πριν φτάσουν οι δύο διευθυντές. Αν και τους το είχαμε ζητήσει να είναι εκεί την ώρα που θα ξεκινήσει η στάση εργασίας. Ποιος ξέρει; Ίσως να είχαν και άλλες σοβαρότερες εργασίες να κάνουν.

Έτσι, λίγα λεπτά πριν τις 12, δηλαδή λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η στάση εργασίας, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν την αιφνιδιαστική επίσκεψη όχι μόνο των δύο διευθυντών αλλά και μιας ακόμη διευθύντριας, της κ. Λόκανα, διευθύντριας του γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου.

Για την επίσκεψη της κ. Λόκανα στην Ήπειρο, έχουν ήδη γράψει διάφορα ιστολόγια της Ηπείρου*. Και την έχουν συνδέσει με το θέμα των δημοσκοπήσεων που προαναφέραμε και την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και μιλώντας για διήμερη μυστική περιοδεία που στόχο είχε την υποστήριξη ενδεχόμενης υποψηφιότητας της κ. Διαμαντοπούλου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Και καλά, ζήσαμε αυτό που ζήσαμε. Υποχρεωθήκαμε σε μέρα στάσης εργασίας να μεταβούμε πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του σχολείου μας. Και με τον πέλεκυ της λήψης απουσιών από τους διευθυντές μας.

Ο Σύλλογός μας όμως; Που παρά την απαίτηση εκ μέρους μας να μας καλύψει συνδικαλιστικά περιορίστηκε σε φραστικές αντιδράσεις; Κι ούτε καν μια γραπτή ανακοίνωση δεν εξέδωσε για το θέμα; Ενώ την κρίσιμη στιγμή και απουσίαζε από την αίθουσα;

Θα μείνει και πάλι σιωπηλός ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών;


Προσποιούμενος πως δεν άκουσε ούτε όσα ακούστηκαν από το βήμα για την ουσία της συγκεκριμένης ημερίδας; Για το bullying που δεν αφορά μόνο τους μαθητές αλλά μετατρέπει σε θύματα και τους εκπαιδευτικούς που τους τυχαίνει ένα τέτοιο φαινόμενο;

Δεν άκουσε, λέω, τίποτε ο Σύλλογός μας για εκπαιδευτικούς που καταλήγουν σε ψυχιάτρους και ψυχιατρικές κλινικές, όντας αντιμέτωποι με καταστάσεις που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους και απαιτούν την παρουσία ειδικών στο σχολείο και που δεν υπάρχουν;

Πέρα από την πολιτική σκοπιμότητα και την εκμετάλλευση, που και αυτή πρέπει να καταγγελθεί, είναι νομίζω καιρός ως συνδικαλιστικό κίνημα να ανοίξουμε και το κουτί της Πανδώρας και να μιλήσουμε ανοιχτά για την κρίσιμη αυτή πτυχή του επαγγέλματός μας. Τις προβληματικές καταστάσεις σε θέματα συμπεριφοράς των μαθητών που φέρνουν τον εκπαιδευτικό σε δεινή θέση και ενίοτε σε κόντρα με τους γονείς αφού λείπουν οι απαραίτητες δομές επίλυσης αλλά και οι αρμόδιοι να επιληφθούν σε όλο το εύρος και το φάσμα τέτοια προβλήματα.

Και δεν είναι μόνο ατομικό μας πρόβλημα ή έστω συντεχνιακό. Είναι κυρίως θέμα παιδαγωγικής ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας. Δεν μπορεί από το φόβο της αντίδρασης του κάθε γονιού που δεν έχει επαρκή ενημέρωση και γνώση να αφήνουμε να σέρνονται τέτοιες καταστάσεις. Αλλά και δεν μπορούμε ολομόναχοι και αβοήθητοι να τις λύνουμε. Μόνο να μπερδευόμαστε και οι ίδιοι στο πρόβλημα και θυματοποιούμαστε και εμείς.

Είναι νομίζω χρέος του Συλλόγου αφού η υπηρεσία για τους δικούς της λόγους δε θέλησε να μεταφέρει σε άλλη ημερομηνία την ημερίδα, ώστε και οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ολόκληρη αλλά και οι καθηγητές να προσέλθουν χωρίς τους ενδοιασμούς που η προχτεσινή μέρα σίγουρα δημιούργησε και σε εκείνους, να οργανώσει ο ίδιος σεμινάριο και ανοιχτά να μπουν όλα τα ζητήματα. Και από την εμπειρία του καθενός μας αλλά και από ειδικούς που θα προσκληθούν να μιλήσουν και ακόμη και από τη μεριά των γονιών.


* Έγραψαν για την επίσκεψη της κ. Λόκανα στην Ήπειρο:

http://epirusgate.blogspot.com/2011/12/blog-post_4564.html
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 145
Εγγραφή : 23/12/2007

https://paideia.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης