ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων

Πήγαινε κάτω

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων Empty ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Δεκ 18, 2011 4:16 am

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων

Το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι αδυνατώντας σε πολλές περιπτώσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων κυριάρχησε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας με την συμμετοχή της Διευθύντριας του Γραφείου της Υπουργού Παιδείας Ευγενίας Λοκανά, της Διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Φιλιώς Νόκα-Ζαράχη, των Δημάρχων Πρέβεζας και Ζηρού Χρήστου Μπαϊλη και Δημητρη Γιολδάση , του αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Φραγκούλη, εκπροσώπου του Δήμου Πάργας, των προισταμένων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Ηλιόπουλου και Κικής Σφονδύλη καθώς και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πρέβεζας Παρθενίας Καζάκου και Νίκου Αναγνωστου.

Μείζον ζήτημα για όλους αποτελεί η έλλειψη πιστώσεων (τόσο για την λειτουργία όσο και για τις επισκευές στα σχολεία) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τα οποία δυσκολα μπορούν να λυθούν.

Όπως τονισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης η παιδεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και σε αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές.

Στην ατζέντα των θεμάτων κυριάρχησε και η μεταφορά των μαθητών - η οποία από το νέο έτος περνά στους Δήμους- και τόσο οι αιρετοί όσο και οι φορείς επεσήμαναν ότι αυτή θα πρέπει να γίνει ασφαλέστερη και καλύτερη.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επίσης έθεσε ως επιτακτικό το αίτημα για την σίτιση των παιδιών του μουσικού σχολείου επισημαίνοντας ότι οι αρμοδιότητες που μεταθέτει η πολιτεία στους Δήμους θα πρέπει να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους.

Ιδιαίτερη αναφορά τέλος ο κ.Μπαίλης έκανε στο ΤΕΙ Πρέβεζας και την δημιουργία της έδρας Σχολής Οικονομίας Διοίκησης. Σύμφωνα με τον κ.Μπαϊλη το ΤΕΙ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και 700 περίπου ενεργούς φοιτητές αποτελώντας ένα από τα πιο δυναμικά Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής.

Η κ.Λοκανά δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην Υπουργό ενώ στο «δια ταύτα» της συνάντησης οι αιρετοί τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι η υγεία και η παιδεία πρέπει να αποτελούν τις δύο βασικές προτεραιότητες για την πολιτεία.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://epirusgate.blogspot.com/2011/12/blog-post_5262.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης