ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις σχολείων

Πήγαινε κάτω

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις σχολείων Empty ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις σχολείων

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 21, 2011 8:46 am

ΘΕΜΑ «Διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις σχολείων»

΄Υστερα από ερωτήματα που έφθασαν στην υπηρεσία μας από ορισμένα σχολεία, σχετικά
με τις διακοπές, αργίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις των σχολείων, υπενθυμίζουμε ότι
ισχύουν όσα προβλέπονται από το άρθρο 4 , των Π.Δ. 200/1998 και 201/1998, για τα
Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία αντίστοιχα.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΗΓΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ (14/12/2011) ΤΗΣ ΠΡΩΤ. ΕΚΠΑΙΔ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

http://dipe.thesp.sch.gr/dipe_last/index.php?option=com_content&view=article&id=744:14122011&catid=41:2010-10-13-09-45-14&Itemid=70

Για να ξαναδούμε λοιπόν τι λέει αυτό το άρθρο 4 του 201 ΠΔ του 1998 για τα δημοτικά σχολεία... τα ίδια φαντάζομαι θα λέει πάνω κάτω και το άρθρο 4 του 200 ΠΔ για τα νηπιαγωγεία:

https://paideia.forumgreek.com/h2-page

Άρθρο 4

Διακοπές- αργίες- εορταστικές εκδηλώσεις


1. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης δεν λειτουργούν:

α. Τα Σάββατα και τις Κυριακές
β. Την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)
γ. Τη 17η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνονται εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση, σε όλα σχολεία μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή.
δ. Από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).
ε. Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή τις δύο πρώτες ώρες και το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του παρόντος Π.Δ.
στ. Την Καθαρή Δευτέρα
ζ. Την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή)
η. Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα)
θ. Την 1η Mαΐoυ
ι. Την εορτή του Αγίου Πνεύματος
ια. Από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές)
ιβ. Την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και της τοπικής εθνικής εορτής.

2. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιούνται στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία και για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στις 24 του ίδιου μήνα. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή.

3. Τα σχολεία παίρνουν μέρος στις παρελάσεις και στο γενικό εορτασμό των εθνικών και τοπικών εορτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νομαρχίας ή της Δημοτικής Αρχής. Ο σημαιοφόρος με τη σημαία του σχολείου και οι παραστάτες παρίστανται στη δοξολογία. Κατά την κρίση του συλλόγου διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν την ημέρα αυτή μπορεί να γίνει εκκλησιασμός των μαθητών ή αντιπροσωπεία τους να πλαισιώσει το σημαιοφόρο και τους παραστάτες. Οι συνοδοί των μαθητών και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δύο ή περισσότερα σχολεία παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του ενός μόνο σχολείου, που είναι αυτό στο οποίο έχουν οργανική θέση. Οι αποσπασμένοι και αναπληρωτές παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του σχολείου στο οποίο διδάσκουν τις περισσότερες ώρες.

4. Έκτακτες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ή του οικείου Νομάρχη όταν πρόκειται για εκδήλωση τοπικού ενδιαφέροντος.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις σχολείων Empty Απ: ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Διακοπές, αργίες, εορταστικές εκδηλώσεις σχολείων

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 21, 2011 8:49 am

Ειδικά φέτος, που η 8η Ιανουαρίου είναι Κυριακή, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 9 Γενάρη. Και επομένως από την Παρασκευή, 23 Δεκέμβρη, ως τότε, ο μήνας θα 'χει ...9!!! για μαθητές και δασκάλους!


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης