Διαγωνισμός αφίσας - λογοτύπου για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων!

Πήγαινε κάτω

Διαγωνισμός αφίσας - λογοτύπου για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων!  Empty Διαγωνισμός αφίσας - λογοτύπου για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 21, 2011 9:14 am

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ιωάννινα, 13-12-2011

Αρ. Πρωτ.: Φ.23.7173

Ταχ. Δ/νση: Ανεξαρτησίας 146 - Τ.Κ. - Πόλη: 45444 - Ιωάννινα

Ιστοσελίδα: http://epirus.sch.gr

Πληροφορίες: Μασαούτη Γεωργία, Μ. Τζακώστα - Τηλέφωνο: 26510-83890, 26510-83989 - FAX: 26510-75605

Προς
1. Δ/ντες Π.Ε και Δ.Ε. Ν. Ιωαννίνων
2. Σχολική Σύμβουλο Καλλιτεχνικών κα. Σταματοπούλου Μαρία
3. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Καλλικρατικού Δήμου Ιωαννιτών (δια των οικείων Δ/νσεων)
4. Εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ08 ( δια των οικείων σχολικών μονάδων)
5. Υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε και Δ.Ε Ν. Ιωαννίνων (δια των οικείων Δ/νσεων)

Θέμα: “ Διαγωνισμός Αφίσας & Λογότυπου με θέμα: Συμμετέχω στον εορτασμό για τα 100 χρόνια ελευθερίας της πόλης μου και οραματίζομαι το μέλλον της ”

Προκήρυξη διαγωνισμού


Το έτος 2012 - 2013 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων με εκπαιδευτικές - πολιτιστικές δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της σημασίας του ιστορικού αυτού γεγονότος και της ευαισθητοποίησης της σύγχρονης γενιάς για το μέλλον της πόλης.

Με αφετηρία το τριήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων από 19 έως 21 Φεβρουαρίου προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ανάμεσα σε ποικίλες εκδηλώσεις λόγου και τέχνης σε διαγωνισμό δημιουργίας λογότυπου και αφίσας.

Θέμα: Το λογότυπο και η αφίσα θα πρέπει, με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια ελευθερίας της πόλης των Ιωαννίνων να επικοινωνούν, το όραμα και τις ελπίδες για το μέλλον της.

Δικαίωμα συμμετοχής


Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και έχει δύο μέρη:

α. τη δημιουργία λογοτύπου που αφορά τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Το λογότυπο που θα επιλεγεί, θα συνοδεύει όλες τις ενταγμένες, στο εορταστικό πρόγραμμα της επετείου εκδηλώσεις, ενώ επίσης προτείνεται να χρησιμοποιηθεί για ένα έτος στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια το λογότυπο που θα επιλεγεί να εκδοθεί σαν συλλεκτικό γραμματόσημο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

β. τη δημιουργία αφίσας που αφορά μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην αφίσα παράλληλα με την εικαστική πρόταση μπορεί να υπάρχει κάποιο μήνυμα, που να αποδίδει το πνεύμα της επετείου και τον οραματισμό της νέας γενιάς για την πόλη των Ιωαννίνων.

Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μελών κάθε ομάδας και να δημιουργήσουν τα έργα τους με ό,τι υλικά διαθέτουν και επιθυμούν.

Στην πίσω όψη των έργων θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς το όνομα, το επίθετο, το σχολείο, η τάξη και το τμήμα του μαθητή και το όνομα του επιβλέποντα καθηγητή.

Η φιλοτέχνηση των έργων θα πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, κατά την ώρα του μαθήματος των καλλιτεχνικών με την ελεύθερη και προαιρετική συμμετοχή των μαθητών, είτε στο σπίτι. Οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν από τους υπεύθυνους, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθηγητές των τμημάτων.

Όλα τα έργα δύναται να τυπωθούν, να εκδοθούν, να δημοσιευθούν, να αναπαραχθούν σε ψηφιακά μέσα, να εκτεθούν και να αποτελέσουν επικοινωνιακό υλικό για τις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Τα πρωτότυπα έργα δεν θα επιστραφούν.

Κριτήρια – Προδιαγραφές:


Οι δημιουργίες πρέπει να είναι αυθεντικές και ευφάνταστες σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη εκδοχή προσωπικές η συλλογικές δημιουργίες των μαθητών.

Το χαρτί μπορεί να είναι χαρτί ακουαρέλας, με διαστάσεις:

α. για το λογότυπο έως 25x35 εκ. και
β. για την αφίσα έως ή 30x50 εκ.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό ζωγραφικής (ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, ακρυλικά, λαδοπαστέλ κλπ.), υλικά πηλού - γύψου, μικτές τεχνικές καθώς και οι νέες τεχνολογίες.

Τα έργα θα κρίνει κριτική επιτροπή και θα υπάρξουν 3 βραβεία και έπαινοι συμμετοχής.

Ημερομηνία υποβολής των προτάσεων


Τα έργα των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 30 Ιανουαρίου 2012 στους υπευθύνους Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης κα. Νίκη Λαμπρίδη και κ. Γεώργιο Ράπτη αντίστοιχα.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια

Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη


ΠΗΓΗ http://dipe.thesp.sch.gr/dipe_last/index.php?option=com_content&view=article&id=764:14122011&catid=41:2010-10-13-09-45-14&Itemid=70

Απορία: Εμάς γιατί μας το κοινοποίησαν; Γράφει πουθενά το έγγραφο ότι απευθύνεται και στα σχολεία της Θεσπρωτίας; Ή μήπως απευθύνεται και ξέχασαν να το αναφέρουν στο έγγραφο;;;

Και παραθέτω και το απόσπασμα από την εγκύκλιο που ήρθε στα σχολεία:

Αρ.Πρωτ. 4381

ΘΕΜΑ « Διαγωνισμός Αφίσας & Λογότυπου με θέμα: Συμμετέχω στον εορτασμό για
τα 100 χρόνια ελευθερίας της πόλης μου και οραματίζομαι το μέλλον της ”

Προκήρυξη διαγωνισμού»

Σας αποστέλλουμε τo αριθ. Φ.23/7173/13-12-2011 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/Θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, το Διαγωνισμό Αφίσας & Λογότυπου με θέμα: Συμμετέχω στον εορτασμό για τα 100 χρόνια ελευθερίας της πόλης μου και οραματίζομαι το μέλλον της - Προκήρυξη διαγωνισμού και παρακαλούμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου σας.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης