Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές

Πήγαινε κάτω

Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές Empty Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 21, 2011 9:40 am

21/12/2011

Ενα αθώο σαρδάμ της Διαμαντοπούλου έδωσε τον τόνο για τους σχολικούς περιπάτους

Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές

Ελληνοκεντρικό χαρακτήρα αποκτούν οι σχολικές εκδρομές


Οι εκλογές και ο χρονικός ορίζοντας προκήρυξής τους ήταν... παρούσες τηνΤρίτη το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, όπου η υπουργός κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός κυρία Ευη Χριστοφιλοπούλου και ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν το νέο πρόγραμμα των σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα.

Δύο φορές η υπουργός Παιδείας ξεκίνησε να πει τη λέξη «εκδρομές» στην ομιλία της, αλλά είπε τελικά τη λέξη «εκλογές».

Τελικά και με δεδομένο ότι η κυρία Διαμαντοπούλου είχε αρνηθεί εξαρχής να κάνει πολιτικές δηλώσεις, το θέμα σχολίασε χαριτολογώντας ο υφυπουργός Τουρισμού, ο οποίος είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η υπουργός Παιδείας πιστεύουν ότι «οι εκλογές πρέπει να πάνε πολύ πέρα».

Στην ίδια κατεύθυνση, η κυρία Χριστοφιλοπούλου δήλωσε στην διάρκεια της ομιλία της ότι «οι εκλογές πρέπει να αργήσουν τόσο, όσο χρειάζεται η χώρα».

Τα συναρμόδια υπουργεία παρουσίασαν, σήμερα, την πρωτοβουλία προβολής και προώθησης της Ελλάδας ως προορισμού σχολικών εκδρομών, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «στη σχολική μας εκδρομή, πάμε Ελλάδα», που ουσιαστικά αλλάζει το πλαίσιο των σχολικών εκδρομών στη χώρα.

Η συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Τουρισμού και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού των σχολικών εκδρομών σε συνδυασμό με την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα στις σχολικές εκδρομές είχαν παρατηρηθεί πολλές παρεκκλίσεις απ΄αυτό που θα έπρεπε να είναι σε σχέση με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα τους.

«Πρέπει να εξετάσουμε το πλαίσιο των σχολικών εκδρομών με στόχο τη διασφάλιση των παιδιών, τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των εκδρομών και τη διαφάνεια» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου. Ενας πρώτος στόχος είναι να δοθούν καταρχάς κίνητρα στους έλληνες μαθητές ώστε να επιλέγουν στην διάρκεια των σχολικών εκδρομών τους προορισμούς της πατρίδας μας, αλλά η προσπάθεια θα στραφεί και σε σχολεία του εξωτερικού.

«Θέλουμε να φέρουμε κι άλλα σχολεία στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου επικαλούμενη το παράδειγμα της εκδρομής που έκαναν πέρυσι στην Ελλάδα μαθητές σχολείων από τη Νορβηγία. Όπως είπε, εφέτος, υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον Κινέζο πρέσβη για επισκέψεις σχολείων από την Κίνα.

Επταήμερες οι εκδρομές


Μια πρώτη αλλαγή που μελετάται στο τρόπο που θα γίνονται οι σχολικες εκδρομές είναι η διεύρυνση της διάρκεια τους, έτσι ώστε να διαρκούν επτά ημέρες, αντί για πέντε που διαρκούσαν έως σήμερα. Η διάρκεια τους βέβαια θα επιλέγεται κατά περίπτωση με κυρίαρχο κριτήριο την χιλιομετρική απόσταση των μαθητών από τον προορισμό που θα επιλέξουν, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Παράλληλα, όπως είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, ακόμη και οι μονοήμερες εκδρομές που γίνονται στο δημοτικό θα μπορούν να προγραμματίζονται Παρασκευές, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να συνεχίζουν με τους γονείς τους την εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Τον Ιανουάριο του 2012 θα εγκαινιαστεί και ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα προβάλονται διάφοροι προορισμοί στην Ελλάδα, που θα προσφέρονται στους μαθητές με ειδικά πακέτα προσφορών σε συνεργασία με τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους.

Την πρωτοβουλία αυτή θα υποστηρίξει επικοινωνιακά η ΕΡΤ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει σύντομα μνημόνιο εκπαιδευτικής «ανταλλαγής» μαθητών με την Κωνσταντινούπουλη και την Σμύρνη.

Η Ριβιέρα της Ελλάδας


Εκπροσωπώντας την Αγιά-Μελιβοία της Λάρισας - την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν «Ριβιέρα της Ελλάδας»- ο δήμαρχος της περιοχής κ. Αντ. Γκουντάρας, δήλωσε ότι θα προσφέρει εκπλήξεις και δώρα στα δυο πρώτα σχολεία που θα την επιλέξουν ως προορισμό για την εκδρομή τους. Επίσης ο δήμος της περιοχής θα προσφέρει πολλές υπηρεσίες και προγράμματα στους νεαρούς επισκέπτες της Αγιάς, δωρεάν.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=53435 - ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλιο: Εγώ απλά τσιμπιέμαι για να καταλάβω ότι πράγματι κυκλοφορεί μια τέτοια είδηση στην ίδια χώρα που λιποθυμούν από ασιτία παιδιά στα σχολεία. Στην ίδια που η ανεργία, και των γονιών των μαθητών μας, έχει προ καιρού χτυπήσει κόκκινο. Στην ίδια που οι μισθοί έχουν καταντήσει μπουρμπουάρ. Και συμβαίνει σε μας, που κάθε φορά που αναγγέλλουμε εκδρομή στους μαθητές μας δεν τολμούμε να κοιτάξουμε στα μάτια εκείνα τα πιτσιρίκια που σταθερά δεν έρχονται σε καμία εκδρομή μασώντας διάφορες δικαιολογίες και με τα ματάκια τους να λένε άλλα.

Αυτοί όμως, που κάνουν τέτοιες εξαγγελίες, ζούνε στη δική μας χώρα; Ή έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές Empty Απ: Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 21, 2011 9:56 am

Σχετική με την είδηση αυτή είναι και η άλλη που ανεβάσαμε στο φόρουμ:

https://paideia.forumgreek.com/t695-topic#2069

πως βρίσκονται στον ... αέρα τα μαθητικά δρομολόγια και από Γενάρη χιλιάδες μαθητές δε θα μπορούν να πάνε στο σχολειό τους...

Και μετά σου λένε να αργήσουν οι εκλογές. Να αντέξουμε αυτή την κατάσταση. Με το σχολείο να μετατρέπεται σε εκδρομικό σωματείο υπέρ των αναξιοπαθούντων επιχειρηματιών του τουρισμού! Και την ίδια ώρα τα παιδάκια που λόγω συγχώνευσης σχολείων πρέπει να μετακινούνται χιλιόμετρα καθημερινά να μην έχουν τρόπο να πάνε για μάθημα!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης