Θα μείνουμε και χωρίς γιατρούς;;;

Πήγαινε κάτω

Θα μείνουμε και χωρίς γιατρούς;;; Empty Θα μείνουμε και χωρίς γιατρούς;;;

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Δεκ 22, 2011 10:37 am

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Μένουν χωρίς γιατρό χιλιάδες ασφαλισμένοι Γιαννιώτες


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων πραγματοποίησε στις 21/12/2011 Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και να λάβει αποφάσεις για το θέμα της σύμβασης των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών μελών του, με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Η ασάφεια των γενικότερων όρων με τους οποίους, καλούνται οι ιατροί να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ από 1.1.2012, με δραματικά υποτιμημένη την αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης καθιστούν επισφαλή κάθε σχέση απασχόλησης.

Με βάσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ της 6.11.2011 και τις γενικότερα υπονομευτικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι ιατροί καλούνται να μη υποβάλλουν καμία δήλωση προς τον ΕΟΠΥΥ, που θα τους καθιστά υποχείρια των απροκάλυπτων κυβερνητικών μεθοδεύσεων.


Η απόφαση είναι δεσμευτική για τα Μέλη του Συλλόγου και η μη συμμόρφωση με αυτή επισύρει πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.

Η καθολική ασάφεια που διατρέχει ολόκληρη την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως έχει, δεν διασφαλίζει ούτε τους ασφαλισμένους ούτε τους ιατρούς οι οποίοι καλούνται με συνοπτικές διαδικασίες, να δηλώσουν εντός 10 ημερών από την ημέρα έναρξης ισχύος της που είναι η 16.12.2011, ότι αποδέχονται τους ως άνω επαγγελματικά εξοντωτικούς όρους και όσους εκ των υστέρων προστεθούν, προκειμένου να συμβληθούν για απροσδιόριστης διάρκειας μεταβατικό διάστημα με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για την διαμόρφωση της ποιότητας της περίθαλψης των πολιτών και για την επαγγελματική υπόσταση των ιατρών.

Ο αγώνας για την καθιέρωση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει το σύνολο των επιθυμούντων ιατρών με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και ελεύθερη συνταγογράφηση για όσους επιλέξουν να μη συμβληθούν, είναι η μόνη προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των συμπολιτών μας.

Η απαίτηση κατάργησης του επαίσχυντου νόμου που ορίζει την ασύδοτη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος και την δραματική υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων, γίνεται καθολική από τους συναδέρφους.

Η διεκδίκηση των ανεξόφλητων δεδουλευμένων από τους Δημόσιους Οργανισμούς προς τους Ιατρούς αποκτά μετωπικό χαρακτήρα.

Καλούνται όλοι οι συνάδερφοι ιατροί να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επικοινωνία για περαιτέρω κινητοποιήσεις.


http://epirusgate.blogspot.com/2011/12/blog-post_3592.html

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει. Υποψιάζομαι όμως ότι από Γενάρη θα μείνουμε και χωρίς γιατρούς...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης