Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Παραμυθιά

Πήγαινε κάτω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Παραμυθιά Empty Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Παραμυθιά

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιαν 15, 2012 1:24 am

Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012 19:24

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Παραμυθιάς με αφορμή την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών της πόλης. Το ίδιο θέμα απασχόλησε και την συνάντηση της Σταυρούλας Μπραΐμη με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη που προηγήθηκε της συγκέντρωσης. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντιγόνη Φίλη, Νίκος Κάτσιος και Αθηνά Ιωάννου, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Παραμυθιάς καθώς και απλοί πολίτες (όχι αρκετοί).

Η περιφέρεια είναι αλληλέγγυα στα προβλήματα της Παραμυθιάς ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Αλέξανδρος Καρχριμάνης και σημείωσε ότι τα προβλήματα δεν τα λύνουν οι Ευρωπαίοι αλλά εμείς οι ίδιοι.

Δεν επιτρέπουμε την μεταφορά ή την αναστολή λειτουργίας οποιασδήποτε υπηρεσίας τόνισε η Σταυρούλα Μπραΐμη και ανέφερε πως η δημοτική αρχή δεν είχε καμιά ενημέρωση και κανένα λόγο στις αποφάσεις των καρεκλοκενταύρων διαχειριστών ενώ έκανε λόγο για απαραίτητο εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης ο οποίος δεν πρέπει να είναι ισοπεδωτικός.

Για άνευ προηγούμενου επίθεση της εξουσίας έκανε λόγο στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Παπάς και σημείωσε πως ο δήμος Σουλίου οδηγείται στη πλήρη απαξίωση και σε μαρασμό.

Πολιτικούς νάνος χαρακτήρισε τους κυβερνώντες ο Άρης Μαρέτας, ο οποίος ζήτησε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποίησες με κλείσιμο της Εγνατίας οδού.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι συνέβη στη Παραμυθιά:


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/paramythianews/1003-binteo-.html


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Παραμυθιά Empty Απ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Παραμυθιά

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιαν 15, 2012 1:36 am

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α - Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α

Το τελευταίο διάστημα η κεντρική πολιτική εξουσία στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και του εξορθολογισμού προβαίνει στην αναστολή, συγχώνευση και τελικά κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών με τρόπο καθαρά ισοπεδωτικό.
Χωρίς να λαμβάνει υπόψη καμία ιδιαιτερότητα , όπως γεωγραφικό ανάγλυφο, χιλιομετρικές αποστάσεις, οδικό δίκτυο, τακτική συγκοινωνία, οικονομική επιβάρυνση, χάσιμο πολύτιμου χρόνου, βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο πολιτών, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση, την εγκατάλειψη και τελικά την ερήμωση της επαρχίας και της υπαίθρου ειδικότερα.

Μπορεί να ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διοίκησης και διακυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, αγροτοκτηνοτρόφοι και εργάτες στο επάγγελμα, δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε την οικονομική δυνατότητα απόκτησης και χρήσης αυτών των ηλεκτρονικών μέσων.Ας προσπαθήσει πρώτα η πολιτεία να δώσει την δυνατότητα και τις γνώσεις που απαιτούνται για την προσαρμογή στην νέα αρχιτεκτονική και την διάθρωση των υπηρεσιών και μετά να τους απαλλάξει από τις περιττές κατά την γνώμη της υπηρεσίες.

Ύστερα από τα παραπάνω η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου δηλώνουμε:

-Δεν επιτρέπουμε άλλο την συρρίκνωση και υποβάθμιση του ιστορικού Δήμου Σουλίου
-Δεν επιτρέπουμε την αναστολή - μεταφορά - κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας και
απαιτούμε άμεσα:

1. Την επαναλειτουργία της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Παραμυθιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξυπηρέτησης των δημοτών.

Ο Δήμος είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει χώρο στέγασης στην ανωτέρω υπηρεσία.

2.Την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Παραμυθιάς και τη συνέχιση της λειτουργίας του με την υπάρχουσα κατάσταση.

3.Για τον Δήμο Σουλίου αποτελεί αιτία πολέμου οποιαδήποτε ακόμη και σκέψη αναστολής ή συγχώνευσης υπηρεσιών που τόσο πολύ είναι απαραίτητες για τους δημότες μας.

4.Η αφόρητη πίεση και αγανάκτηση που δεχόμαστε από τους δημότες, μας αναγκάζουν να ζητήσουμε την υλοποίηση των τριών (3) παραπάνω αιτημάτων το αργότερο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2012.

Το παρόν ψήφισμα να παραδοθεί ιδιόχειρα από διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συγκροτήσει ο Δήμος σε όλους τους κεντρικούς και περιφερειακούς υπεύθυνους των Δημοσίων Υπηρεσιών οι οποίες εδρεύουν στον Δήμο Σουλίου, στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε., στον βουλευτή Θεσπρωτίας, στους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.

Η Δήμαρχος

και το Δημοτικό Συμβούλιο

του ιστορικού Δήμου Σουλίου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.dimossouliou.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=306&Itemid=58

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης