ΔΟΕ: 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Πήγαινε κάτω

ΔΟΕ: 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Empty ΔΟΕ: 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιαν 28, 2012 8:33 pm

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την «κατάργηση» της ιατρικής περίθαλψης


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Tα αντιλαϊκά - αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν έχουν σταματημό, στερώντας ακόμη και τα πλέον αυτονόητα, όπως το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.

Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής "κατάργησης" της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Η ενοποίηση από τις αρχές του χρόνου των ασφαλιστικών Οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.

Οι συμβεβλημένοι με το νέο Οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, πανελλαδικά, δεν ξεπερνούν τις 5.000, αριθμός που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού. Σε πολλούς νομούς της Ελλάδας, υπάρχει μόνο ένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας προκειμένου να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής του.

Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 10 την ημέρα ή 50 την εβδομάδα. Με τη συμπλήρωση του αριθμού αυτού, δεν του επιτρέπεται να «μπει» στο σύστημα και έτσι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει. Επίσης, επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους γιατρούς δεν καλύπτεται από τον Οργανισμό και πρέπει και πάλι ο ασθενής να πληρώσει. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη χορήγηση φαρμάκων, καθώς οι μη συμβεβλημένοι γιατροί, δεν έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών οργανισμών αντί να βελτιώσει, επιδεινώνει περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς έρχεται να προσθέσει προβλήματα στην ήδη ανεπαρκή περίθαλψη σε τομείς της υγείας όπως η οδοντιατρική. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.

Όλοι εμείς, που έχουμε υποστεί την πιο βάρβαρη επίθεση στις αποδοχές μας, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε ανελλιπώς τις εισφορές μας για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν μας παρέχονται. Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους εργαζόμενους το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την ανάδειξη του θέματος αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής (πλην Αττικής) 2ωρης στάσης εργασίας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 12:00-14:00. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Τα Δ.Σ. των Συλλόγων της χώρας, μπορούν για οργανωτικούς λόγους να εξαγγείλουν επιπλέον στάσεις εργασίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να παρουσιαστούν όλες οι παράμετροι του προβλήματος και να απαιτηθούν αμέσως λύσεις. Για τους εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου, η στάση θα ορισθεί την ημέρα συνάντησης με τον Υπουργό.

Απαιτούμε το αυτονόητο. Δωρεάν ιατρική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους. Να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν στη στάση και τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ.

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8644

Πώς λέμε "Πλην Λακεδαιμονίων";

Εκεί ακριβώς το έχουν καταντήσει οι κύριοι της ΔΟΕ...

Μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας.

Εδώ ο κόσμος των εκπαιδευτικών χάνεται και αφανίζεται κι αυτοί μια κάνουν στάση μόνο στην Αττική και μια πλην Αττικής.

Ή το πολύ πολύ σέρνονται βαριεστημένα πίσω από 24ωρες ντουφεκιές του άλλου γραφειοκρατικού μηχανισμού που λέγεται ΑΔΕΔΥ.

Ένα ξεπούλημα των συμφερόντων του κλάδου που πλέον δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

Ούτε καν κινητοποίηση σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ...

Και την ίδια ώρα το έχουν ρίξει στα ταξιδάκια ανά την Ελλάδα, προχτές εδώ στα Γιάννενα, μετά Αλεξανδρούπολη, ακολουθούν Πάτρα και Κοζάνη

ΔΟΕ: 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Kozani2010

επενδύοντας λέει στη γνώση για να απαντήσουν στην κρίση!

Ποια γνώση; Επενδύουν στην καλοπέρασή τους και στις περιοδείες ενόψει εκλογών με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τη δική μας τσέπη!!!

Κι απορώ τι κάνουν και οι της μειοψηφίας. Γιατί δεν τους καταγγέλλουν ανοιχτά. Πόσο θα πάει το μαλλί αυτής της επένδυσης; Τουλάχιστον δεν τα δίνουν στους μαθητές μας που λιμοκτονούν να επενδύσουμε στην ανθρωπιά;

Και τώρα λέει θα κάνουν τάχα μου και αγωνιστική κινητοποίηση!!! Με 2ωρη στάση από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι!!!

Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι που λέμε εμείς οι "βλάχοι"... Και θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τη δίωρη στάση και ειδικά τις ώρες που αναγγείλανε...

Και θυμίζω ότι 12.25 τελειώνουν οι μικρές τάξεις στα περισσότερα δημοτικά, κάπου εκεί τελειώνουν και τα κλασικού τύπου νηπιαγωγεία ενώ στις 13.15 τελειώνουν τα μαθήματα και στις μεγάλες τάξεις των συνηθισμένων δημοτικών... Στάση εργασία σε χρόνο μη εργασίας; Καραγκιοζιλίκι δηλαδή...

Ένα καραγκιοζιλίκι που συμπληρώνεται από το χρόνο ανακοίνωσης:

Δημοσιευμένο: Πέμπτη 26 Ιανουάριος 2012

Με όχι μόνο Σαββατοκύριακο μπροστά αλλά και τριήμερο κλειστών σχολείων λόγων τριών Ιεραρχών...

Να τον έχουν τελείως δεμένο το γάιδαρο πως ελάχιστοι συνάδελφοι θα καταφέρουν ακόμη και να πληροφορηθούν πως υπάρχει στάση εργασίας.

Και είμαι περίεργη να δω πώς θα αντιδράσουν τα τοπικά ΔΣ. Και περισσότερο το δικό μας. Θα κηρύξουν έστω συμπληρωματική στάση και θα αποφασίσουν κάποια αγωνιστική κινητοποίηση για τις ώρες αυτές; Μια συγκέντρωση, μια παράσταση διαμαρτυρίας, κάτι...

Γιατί δεν είναι μόνο που μας βαράνε από την πολιτική εξουσία, είναι και όλο αυτό το ξεπούλημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών που μας έχουν φέρει σε άθλια κατάσταση σήμερα. Να το καταλάβουμε, συνάδελφοι. Πως μόνο αν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και ξεσηκωθούμε έχουμε ελπίδες. Αλλιώς θα μας πάρουν και τα εσώρουχα που φοράμε για να το πω πολιτισμένα...

Βλέπετε και τους άλλους καραγκιόζηδες στη μικρή οθόνη. Την πλύση εγκεφάλου που κατ' εντολή των αφεντικών τους μας κάνουν κάθε μέρα. Να μας σπάσουν τελείως το ηθικό και να περάσουν τα μέτρα τους. Η τρόικα έτσι και η τρόικα αλλιώς.

Και φυσικά δεν τους βγαίνει να πούνε ότι από το Μάη του 2010 και κοντεύουν πια δύο ολόκληρα χρόνια παίρνουν διαρκώς μέτρα κατά του λαού με πρόσχημα πως θα σώσουν τη χώρα και αντί να τη σώσουν όλο βουλιάζουμε. Γιατί πολύ απλά δεν είναι μέτρα σωτηρίας αλλά μέτρα καταστροφής. Ως πότε θα μείνουμε να τους κοιτάμε αδρανείς και χάχες; Τη δική μας ζωή καταστρέφουν! Ξυπνάτε ωρεεεεεεέ!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης