Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...)

Πήγαινε κάτω

Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...) Empty Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Φεβ 03, 2012 2:05 pm

720.000 υπάλληλοι (δάσκαλοι, καθηγητές, αστυνομικοί κλπ)

θα αξιολογηθούν με το ερώτημα της απόλυσης!


Εκατόν πενήντα χιλιάδες υπάλληλοι του στενού δημοσίου τομέα σχεδιάζεται απολυθούν οριστικά μέχρι το τέλος του 2015, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας. Οι απολύσεις θα γίνουν μέσω αξιολόγησης, άγνωστο ακόμα με ποιο τρόπο, όσοι κριθούν δηλαδή ανεπαρκείς θα απολύονται άμεσα.

720.000 υπάλληλοι (δάσκαλοι, καθηγητές, αστυνομικοί κλπ) θα αξιολογηθούν με το ερώτημα της απόλυσης!
Η διαδικασία, είναι προφανές, ανοίγει διάπλατα την πόρτα της εξόδου ακόμα και σε όσους θεωρούσαν τη θέση τους “σίγουρη”, εφόσον ο “κόφτης” μπορεί να μπεί οπουδήποτε. Αν υπολογίσουμε, δε, ότι χιλιάδες άνθρωποι, για διάφορους λόγους, έχουν να ανοίξουν βιβλίο κάτι χρόνια, προβλέπεται κυριολεκτικά σφαγή.

Οι πληροφορίες είναι από το Βήμα, 03-02-2012:

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες συζητήθηκε η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στον δημόσιο τομέα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο απολύσεων, καθώς επίσης η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στους 720.000 υπαλλήλους του Δημοσίου συμπεριλαμβάνονται 165.000 ένστολοι και 190.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα μπουν επίσης στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Προς το παρόν προχωρά μια διαδικασία τεκμηρίωσης σε συνεργασία με την TASK Force, με Γάλλους ειδικούς και με το κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται μόνιμα στην Αθήνα. Στόχος είναι η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 ως το 2015. Εραν.


ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ: http://eranistis.net/wordpress/?p=22534
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 145
Εγγραφή : 23/12/2007

https://paideia.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...) Empty Απ: Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Φεβ 03, 2012 11:51 pm

Αξιολόγηση τώρα σε εκπαιδευτικούς και σε ένστολους

και στο βάθος απολύσεις

04/02/2012


Αντιμέτωποι με την απόλυση, μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης, φαίνεται ότι θα έρθουν και οι ένστολοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί κατόπιν απαίτησης της τρόικας, την οποία καλείται να αποδεχθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015. Στο μεταξύ, με κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες Παρασκευή, προσδιορίζονται οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό που θα αξιολογηθούν κατ' εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Η μαραθώνια σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής των πιστωτών, στην οποία -επειγόντως και εκτός αρχικού προγραμματισμού- εκλήθη να μετάσχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, κατέληξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε αποφάσεις που ανατρέπουν δραματικά το περιεχόμενο, το εύρος και την ένταση των προωθούμενων επεμβάσεων στο Δημόσιο.

Ενστολοι και εκπαιδευτικοί πρόκειται να περιληφθούν και αυτοί στη διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων όντως να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015, όπως η τρόικα απαιτεί.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση των Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Ρέππα με τους επικεφαλής της τρόικας, οι δανειστές απαίτησαν άμεση έναρξη της διαδικασίας μείωσης των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, ζητώντας και απολύσεις -εκτός των αποχωρήσεων- από το στενό δημόσιο τομέα.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι 'κουμπώνουν' με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».

«Πρεμιέρα» αξιολόγησης


Στον προσδιορισμό των φορέων του δημόσιου τομέα, των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν κατ' εφαρμογή του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (περί πλεονάζοντος προσωπικού και μεταφοράς του σε άλλο οργανισμό ή κατάργησης των οργανικών θέσεων), προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι κάτωθι φορείς:

α. Υπουργεία και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εποπτείας τους,

β. Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,

γ. Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες,

δ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,

στ. Οι ΔΕΚΟ και τα Ν.Π.Ι.Δ. του κεφαλαίου Α΄ του Ν.3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζομένους.

Ο παραπάνω κατάλογος φορέων δύναται να συμπληρωθεί με νεότερη ΚΥΑ.

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=56591

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...) Empty Απ: Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Φεβ 04, 2012 12:12 am

Εξαγγέλλουν απολύσεις μέσω της αξιολόγησης!

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών


«Εξαγγέλλουν απολύσεις στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση μέσω της αξιολόγησης! Να σημάνει συναγερμός», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα και τη δήλωση της υπουργού Παιδείας, για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά από αξιολόγηση και υποχρεωτική εφαρμογή της αξιολόγησης στους εκπαιδευτικούς.

Να μη χαθεί λεπτό, σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και καλεί «τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου να συζητήσουν, να απορρίψουν την "αξιολόγηση" εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας! Καλούμε τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, αλλά και καταγγελίας των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, που δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση». Απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς στις Γενικές Συνελεύσεις, απαιτώντας:

«Καμιά απόλυση - Καμιά "αξιολόγηση" - Καμιά κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων.
Καμιά οργανική θέση χαμένη, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.
Οχι στο νέο σχολείο της αγοράς, στις καταργήσεις μαθημάτων».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει πως «η προώθηση της αξιολόγησης σχεδιάζεται άμεσα, αφού ήδη έχουν καθορίσει και τα κριτήρια! Ενα από αυτά είναι:

Το κριτήρια της επίτευξης των μαθησιακών στόχων και των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων! Αλίμονο, αν σου έλαχε να είσαι εκπαιδευτικός στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, εκεί που οι ταξικές ανισότητες σπάνε κόκαλα, αντί στην Εκάλη. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα αξιολογούνται οι επιδόσεις των μαθητών και ανάλογα με το επίπεδο των επιδόσεων θα κατηγοριοποιούνται οι σχολικές μονάδες σε σχολεία Α,Β,Γ,Δ κατηγορίας.

Στη βάση αυτή θα γίνεται και η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων (με τέτοιου είδους μέτρα αξιολόγησης στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, έχει κλείσει μεγάλος όγκος σχολείων σε φτωχές λαϊκές περιοχές). Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού πάει χέρι-χέρι με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς και των χορηγών, τελικά με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, ανάλογα με την ταξική σύνθεση των μαθητών τους»!

Για τη στάση των άλλων δυνάμεων


Το ΠΑΜΕ έφερε το θέμα της αξιολόγησης και της σύνδεσης με τις απολύσεις στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, προτείνοντας άμεσα 24ωρη απεργία, την επόμενη εβδομάδα. Η πρόταση απορρίφθηκε από ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Συνεργασία στην ΟΛΜΕ και από ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία σχολιάζει στην ανακοίνωσή της πως είναι χαρακτηριστική «η προσπάθεια που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην ΟΛΜΕ να υποβαθμίσουν το θέμα ("αν και όποτε έρθει η αξιολόγηση βλέπουμε"), να αποδώσουν τις δηλώσεις στο προσωπικό ύφος της Διαμαντοπούλου, στις βλέψεις της για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα. Μίλησαν για επικοινωνιακά παιχνίδια της Διαμαντοπούλου, ενώ συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ εγκάλεσε το ΠΑΜΕ ότι ζητάει απεργίες με το θυμικό! Επανέλαβαν το επικίνδυνο ιδεολόγημα ότι η κυβέρνηση είναι δήθεν ειδικού σκοπού και ότι η Διαμαντοπούλου σε λίγο καιρό μπορεί να μην είναι υπουργός. Εφτασαν να μιλήσουν για παραποίηση των όσων είπε η Διαμαντοπούλου, για προβοκάτσια! (συνδικαλιστής ΠΑΣΚ). Η δε Συνεργασία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) δεν έβγαλε άχνα!

Στη ΔΟΕ αφού αρχικά δήλωσαν ότι δεν ήταν ενημερωμένοι, στη συνέχεια ... ανέβαλαν το θέμα, λέγοντας ότι "ε, δεν θα εφαρμοστεί και αύριο"»!

Τέλος, σημειώνεται: «Δεν μας προξενεί εντύπωση ούτε η στάση της Συνεργασίας. Μόλις το 2008, το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ διατύπωνε το "αίτημα": "Αποτίμηση των εκπαιδευτικών επιτευγμάτων των σχολείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες αυτοαξιολόγησης, με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Βασική προϋπόθεση, η συστηματική και πλήρης επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών" (Τμήμα Παιδείας ΣΥΝ, Συμβολή στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, 2008). Δίνουν αέρα στην κυβερνητική πολιτική, σπέρνουν αυταπάτες για μια "άλλη", δήθεν "καλή αξιολόγηση" μέσα στα πλαίσια του συστήματος».

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6657899

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ΠΑΜΕ ... χτενίζεται. Αυτό που πραγματικά το ενδιαφέρει είναι να αυξήσει την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ. Εκεί τελειώνει ο αγώνας για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ισχυρό ΚΚΕ...

Έτσι με νύχια και με δόντια παριστάνουν αφενός τους σφόδρα πολέμιους της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας και αφετέρου πετάνε διαρκώς λάσπη στις άλλες δυνάμεις.

Λέξη, κουβέντα πουθενά, στο παραπάνω άρθρο πως είναι η ώρα να δώσουμε τα χέρια όλοι και να δημιουργήσουμε μέτωπο αντίστασης. Το μόνο μέτωπο που αναγνωρίζει το ΠΑΜΕ είναι με τον εαυτό του.

Και όμως. Αν δε σταματήσουν αυτοί οι εγωισμοί και το ο καθένας και το μπαϊράκι του στο τέλος θα βρεθούμε όλοι μαζί κατακρεουργημένοι στον καιάδα. Δεν το καταλαβαίνουν;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...) Empty Απ: Ήρθε η ώρα των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς. (όχι που δε θα ερχόταν...)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Φεβ 04, 2012 1:13 am


Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους βλέπουν την τεράστια αδικία και δε μιλάνε. Περιμένοντας να μιλήσουν και να τους σώσουν άλλοι...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης