Κλείνει ο βρεφονηπιακός σταθμός της Εργατικής Εστίας στην Ηγουμενίτσα!

Πήγαινε κάτω

Κλείνει ο βρεφονηπιακός σταθμός της Εργατικής Εστίας στην Ηγουμενίτσα! Empty Κλείνει ο βρεφονηπιακός σταθμός της Εργατικής Εστίας στην Ηγουμενίτσα!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Φεβ 10, 2012 2:20 pm

Κλείνει ο βρεφονηπιακός σταθμός της Εργατικής Εστίας στην Ηγουμενίτσα!

Στον αέρα 45 οικογένειες με τα παιδιά τους!!!

Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου, μέσα στο νέο πακέτο μέτρων φτώχειας και εξαθλίωσης που επιβάλλει στις πλάτες των εργαζομένων, περιλαμβάνει στο επερχόμενο μνημόνιο την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εξαρθρώνοντας ουσιαστικά όλες τις υποδομές τους.

Συγκεκριμένα, διαλύει το ήδη κουτσουρεμένο κατασκευαστικό πρόγραμμα του Ο.Ε.ΕΚ. και οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες δανειολήπτες του οργανισμού, με την κατάργηση της επιδότησης του επιτοκίου των δανείων τους, αφήνοντας παράλληλα χιλιάδες χαμηλόμισθους εργαζόμενους χωρίς επιδότηση ενοικίου.

Προβαίνει στην κατάργηση κοινωνικών παροχών που απευθύνονται σε ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α., όπως τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και τα δελτία θεάτρου και βιβλίων, επηρεάζοντας άμεσα και τους απασχολούμενους σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως ξενοδοχοϋπαλλήλους και εμπόρους.

Οδηγεί στο κλείσιμο 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Εργατικής Εστίας ,που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα και κατασκευάστηκαν αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων. Βρεφονηπιακοί σταθμοί, που απασχολούν, εκπαιδεύουν και σιτίζουν δωρεάν πάνω από χίλια (1000) παιδιά, πετώντας παράλληλα στον καιάδα της ανεργίας 1.400 εργαζόμενους και των δύο οργανισμών.

Σε συνδυασμό με την επίθεση, που δεχόμαστε τα τελευταία δύο (2) χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι στα εισοδήματα μας, έρχονται να βάλουν χέρι στις ελάχιστες κοινωνικές – προνομιακές παροχές που μας έχουν απομείνει. Μοναδικός τους στόχος είναι να εξασφαλίσουν την κατάργηση του ποσοστού του 2% στις εργοδοτικές εισφορές, από τις οποίες χρηματοδοτούνται οι δύο οργανισμοί, αυξάνοντας επιπλέον την κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του βρεφονηπιακού σταθμού της Εργατικής Εστίας που λειτουργεί στην πόλη μας και προσφέρει τεράστιο έργο σε 45 οικογένειες συντοπιτών μας, καλεί τον τοπικό βουλευτή κ. Κατσούρα Χ., τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη Θ., και τον Δήμαρχο κ. Κάτσινο Γ., να λάβουν δημόσια θέση και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και των γονέων.

Απόλυτη πεποίθηση μας είναι ότι σε αυτούς τους μαύρους καιρούς που ζούμε, το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για να μπορέσει ο δοκιμαζόμενος λαός μας να σταθεί και πάλι με αξιοπρέπεια στα πόδια του.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

του Βρεφονηπιακού Σταθμού της

Εργατικής Εστίας.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ

http://892fm.blogspot.com/2012/02/45.html

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης