ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ"!

Πήγαινε κάτω

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ"!  Empty ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ"!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Φεβ 15, 2012 1:37 pm

Όταν μας βρήκε η κεραμίδα με το πρώτο μνημόνιο όλοι ψαχνόμασταν πώς μας βρήκε το κακό. Κι έλεγε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και δεν καταλαβαίναμε πως πίσω από τη συμφορά υπήρχε σχέδιο και μάλιστα καλά προετοιμασμένο. Σχέδιο καταστροφής της χώρας μας. Υπονόμευσης και διάλυσης της ήδη αδύναμης οικονομίας μας και ταυτόχρονα αφαίρεσης κεκτημένων δεκαετιών των εργαζομένων αλλά και του λαού ολόκληρου.

Και δεν είναι να απορούμε που δεν το καταλάβαμε. Και πολλοί ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι μας συμβαίνει. Γιατί και αυτή η παράμετρος αποτελεί μέρος του σχεδίου. Απόδειξη η τακτική "μαστίγιο και καρότο" που με έντονο πλέον τρόπο παίζουν τις τελευταίες μέρες σε βάρος μας οι Γερμανοί.

Τη μια δηλώνουν πως δε θα αφήσουν την Ελλάδα να καταστραφεί. Την άλλη δηλώνουν πως τελείωσε η ανοχή τους και είναι καλύτερα η Ελλάδα να εξαναγκαστεί να βγει και από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι ακριβώς θέλουν; Ένα μόνο δεν παίζει, να μην ξέρουν οι Γερμανοί τι ακριβώς θέλουν! Αυτό μη σας περνάει από το μυαλό, έστω και αν δε γνωρίζετε την ιδιοσυγκρασία τους. Ο Γερμανός ακόμη και τις καλοκαιρινές του διακοπές φροντίζει να τις κλείνει από το χειμώνα. Θα άφηνε θέμα που τον καίει να μην ξέρει και τι αλλά και πώς θα το πετύχει;

Το "μαστίγιο και το καρότο" δεν είναι απόρροια σύγχυσης. Ούτε και διαφωνίας των διαφόρων παραγόντων της Γερμανικής Κυβέρνησης και των άλλων φορέων της οικονομικής ζωής της Γερμανίας. Είναι επιλογή και στρατηγική τους. Για να ζαλίσουν το θύμα, εμάς, και να παραπλανήσουν όποιον άλλο τυχόν θελήσει να τους χαλάσει τα σχέδια. Ειδικά τώρα που για τους δικούς τους λόγους βγήκαν διάφοροι και μιλάνε για "σχέδιο της Γερμανίας στην περίπτωση της Ελλάδας". Όπως ο γνωστός Αμερικανός οικονομικός αναλυτής, Max Keiser, ο επικεφαλής των Πρασίνων και γνωστός από το Μάη του '68, Κον Μπεντίτ και άλλοι. *1

Από την άλλη δεν είναι χωρίς σημασία η τεράστια διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 12 Φλεβάρη. Ούτε και όσα προηγήθηκαν στις 28 Οκτώβρη. Πάσχοντας μονίμως οι Γερμαναράδες από το σύνδρομο της Αρίας Φυλής, αποσυντονίζονται όταν βλέπουν τον Έλληνα παρά τα χάλια του να αντιστέκεται. Δε χωρά στο μυαλό τους πως καταφέρνουμε για μια ακόμη φορά στην ιστορία μας να τους λέμε ΟΧΙ! Κι αυτό τους σκυλιάζει. Και για την ξεφτίλα που τραβήξανε από το λαό μας πριν εβδομήντα χρόνια και φυσικά πολύ περισσότερο που δεν προχωράνε τα τωρινά τους σχέδια.

Ποια είναι αυτά τα σχέδια; Τα αποκάλυψε ο Max Keiser.*2 Πως ήταν στημένο παιχνίδι των Γερμανών η υπόθεση με το ευρώ. Και μέρος του παιχνιδιού η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Ο Keiser δε διστάζει να μιλήσει ακόμη και για 4ο Ράιχ.

Βέβαια ο Keiser είναι Αμερικανός. Και θα ήταν μεγάλη αφέλεια εκ μέρους μας να παραβλέψουμε πως πάνω στο ταλαίπωρο σώμα της πατρίδας μας παίζουν χοντρό παιχνίδι και οι Αμερικάνοι. Ή, πιο σωστά, επί δεκαετίες οι Αμερικάνοι κατάφερναν να ελέγχουν την Ελλάδα για τους δικούς τους σκοπούς στην ευρύτερη περιοχή και τώρα βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να τους αρπάζουν οι Γερμανοί τη μπουκιά από το στόμα.

Όμοια θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και όλους τους άλλους που για τους δικούς τους λόγους ανακατεύονται στην παρτίδα κατά της Ελλάδας. Η Τουρκία πρώτα πρώτα για τους παμπάλαιους και καθόλου ξεπερασμένους στόχους της εναντίον μας. Τα Σκόπια για την υπόθεση του ονόματος και όχι μόνο. Και βεβαίως διάφορες άλλες χώρες της ΕΕ.

Μαζί με όλους αυτούς και το κεφάλαιο. Ντόπιο και ξένο. Και φυσικά και το γερμανικό:

Η επιφυλακτικότητα της Γερμανίας για την τελική έκβαση της προσπάθειας εξυγίανσης της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο στους πολιτικούς κύκλους, αλλά επεκτείνεται και στους επιχειρηματικούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Manager Magazine, το 57% των Γερμανών μάνατζερ τάσσονται υπέρ της αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το περιοδικό φιλοξενεί συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Bosch Φραντς Φέρενμπαχ, ο οποίος ζητεί να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ενωση (υποστηρίζεται ότι για τεχνικούς λόγους κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή) είτε οικειοθελώς είτε με... εξαναγκασμό.

«Ενα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάστακτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φέρενμπαχ.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=443670

Την ίδια ώρα η κ. Μέρκελ παριστάνει πως νοιάζεται για την καημένη την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει. Φροντίζοντας να φορτώνει τα λάθη στους ίδιους τους Έλληνες και ειδικά στους πολιτικούς μας που δεν πάει καλά η υπόθεση σωτηρίας της Ελλάδας. Όπως για παράδειγμα με την αναβολή του σημερινού Eurogroup που εξελίχθηκε σε ανούσια τηλεδιάσκεψη λόγω των πιέσεων των Γερμανών και με πρόσχημα πως δεν ήταν έτοιμοι οι Έλληνες!!!

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=443741

Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» στέκεται περισσότερο επικριτικά προς τους ευρωπαίους ηγέτες και κυρίως προς τον επικεφαλής του eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χωρίς όμως να παραλείπει την κριτική προς την ελληνική ηγεσία.

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν εντείνει με ιδιαίτερη σκληρότητα την πίεση προς την Ελλάδα παρά το ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας ενέκρινε νέα, σκληρά μέτρα λιτότητας εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει σχολιάζοντας την ανακοίνωση με την οποία αναβλήθηκε η σημερινή σύνοδος των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αναφέροντας ότι «κανένα από τα ανεπίλυτα ζητήματα που επικαλείται ο κ. Γιούνκερ δεν είναι πραγματικά καινούργιο».

Πίσω από την αδικαιολόγητη στάση του Γιούνκερ λέγεται πως βρίσκονται οι πιέσεις της Γερμανίας:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=443791

«Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ στη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ' ευθείας στη Γερμανία, που φέρεται ότι επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί κατηγορούνται για κάτι τέτοιο από άλλους Ευρωπαίους. Αλλά και η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Από τη μια η κυρία αυτή επιρρίπτει ευθύνες στους δικούς μας πολιτικούς πως κωλυσιεργούν και από την άλλη κατ' επανάληψη κατηγορήθηκε η ίδια πως κωλυσιεργεί στο θέμα της Ελλάδας. Μη σας μπερδεύει αυτό, είναι μέρος του παιχνιδιού! Να ξεφορτώνεται τις ευθύνες της με τη μέθοδο του είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Αυτό ακριβώς κάνει η Μέρκελ, και το κάνει και πολύ πετυχημένα. Γιατί έτσι έχει σχεδιαστεί το παιγνίδι κι όχι γιατί θέλει να αποφύγει τις ευθύνες των λαθών της. Δεν πρόκειται για λάθος, το ξαναλέω, είναι σχέδιο και μάλιστα προσεκτικά και πανέξυπνα σχεδιασμένο.

Κι εμείς; Οι απόγονοι του Οδυσσέα; Πως και καταπίνουμε αμάσητα τα δολώματα που μας πετάει η πονηρή αλεπού του βορά; Μα ακριβώς γι' αυτό, γιατί το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Μια ζωή πιστεύουμε εαυτούς πολυμήχανους και καταφερτζήδες και δε μας περνάει από το νου ότι μπορεί άλλος να παραβγεί στην πονηριά μαζί μας. Κι εκεί ποντάρει και η Μέρκελ. Στην κουτοπονηριά μας και τη βλαχοκαπατσοσύνη μας. Παίρνει το πλέον αθώο ύφος και μας πετάει κατάμουτρα πως είμαστε λαμόγια. Οι πολιτικοί μας και εμείς. Και ναι μεν μας καταλαβαίνει και μας συμπονάει (αν είναι δυνατόν! ) αλλά τι να κάνει κι αυτή η καημένη! που θέλει να μας σώσει αλλά εμείς δε θέλουμε να σωθούμε και οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να τα βγάλουν πέρα και διεφθαρμένοι και μπλα μπλα μπλα.

Λοιπόν. Για να τελειώνουμε με τα ψέματα. Οι πολιτικοί μας είναι αυτοί που είναι μα δεν είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς των άλλων χωρών. Κι αρκετά ράμματα στη γούνα της έχει και η ίδια η κ. Μέρκελ στην πολιτική της διαδρομή. Άλλα τόσα ο στενός της συνεργάτης ο Σόιμπλε και ο εταίρος της ο Νικολά Σαρκοζί. Μόνο αθώες περιστερές δεν είναι όλοι τους. Κι αρκεί κάποιος να μελετήσει τα βιογραφικά τους ακόμη και στη Βικιπαίδεια.

Πχ η Άγκελα Μέρκελ, η επονομαζόμενη κάποτε και "κορίτσι του Κολ", έχει συνδέσει την αναρρίχησή της σε αξιώματα με την αποκάλυψη σκανδάλων των προκατόχων της σε διάφορα αξιώματα:

Ενώ οι συνομήλικοι της βουλευτές στηρίζονταν στις κλίκες που είχαν δημιουργήσει στα χρόνια τους στην Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία ("Junge Union"), η Μέρκελ στηρίζονταν αποκλειστικά στον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ (οι εφημερίδες της περιόδου εκείνης την χαρακτήριζαν "το κορίτσι του Κολ"). Πέραν αυτού δεν είχε καμία ιδιαίτερη θέση στην ιεραρχία του κόμματος.

Έτσι το Νοέμβριο του 1991 υπέβαλλε υποψηφιότητα για την προεδρία της κρατιδιακής κομματικής οργάνωσης του Βρανδεμβούργου, όπου όμως δεν ψηφίστηκε. Ένα μήνα αργότερα ο ομοσπονδιακός αναπληρωτής πρόεδρος του CDU και παλιός της υποστηρικτής Λόταρ ντε Μεζιέρ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την θέση του λόγω αποκαλύψεων του γερμανικού τύπου σχετικά με την συνεργασία του με την ανατολικογερμανική υπηρεσία κρατικής ασφάλειας "Στάζι". Η Μέρκελ ψηφίστηκε διάδοχός του στο συνέδριο της Δρέσδης στα τέλη του 1991.

Αφού το 1993 ο πρόεδρος της κρατιδιακής κομματικής οργάνωσης Μεκλεμβούργου-Προπομερανίας και ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Γκίντερ Κράουζε (επίσης πρώην ανατολικογερμανός πολίτης) αναγκάστηκε μετά από διάφορα σκάνδαλα να αποσυρθεί, η Μέρκελ ανέλαβε τον Μάιο με την υποστήριξη του Κολ την προεδρία του κρατιδιακού CDU Μεκλεμβούργου-Προπομερανίας.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 1994 η κυβέρνηση Κολ κατάφερε να εξασφαλίσει μικρή πλειοψηφία και η Μέρκελ έγινε υπουργός περιβάλλοντος. [...] Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 1998 το CDU απέκτησε με 35,2% των ψήφων το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της χώρας. Ενώ ο Γκέρχαρντ Σρέντερ (SPD) ανέλαβε την καγκελαρία, το κόμμα της Μέρκελ έπεσε σε βαθιά κρίση.

Με την παραίτηση του Χέλμουτ Κολ από πρόεδρος του κόμματος άρχισαν μεγάλες εσωκομματικές διαμάχες. Το διάστημα αυτό, με πρόταση του νέου προέδρου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η πρώην υπουργός Άνγκελα Μέρκελ έγινε γενική γραμματέας του κόμματος (Νοέμβριος 1998). Η θέση της αυτή στο ομοσπονδιακό κόμμα ήταν σημαντική στα πλαίσια του νέου αντιπολιτευτικού ρόλου του CDU.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου των "μαύρων λογαριασμών" του CDU τον Νοέμβριο του 1999 σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας το 2000 και αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στη σταδιοδρομία της Μέρκελ.Αποκαλύφτηκε ένα σύστημα παράνομης χρηματοδότησης της κομματικής οργάνωσης μέσω λογαριασμών στην Ελβετία. Οι ανώνυμες αυτές "δωρεές" ανέρχονταν συνολικά στα 6,1 εκατομμύρια περίπου ευρώ, ενώ ο Χέλμουτ Κολ κατηγορηματικά αρνιόταν να προβεί σε οποιαδήποτε αποκάλυψη σχετικά με την προέλευση των παράνομων δωρεών. Τον Δεκέμβριο του 1999 η Μέρκελ δημοσίευσε άρθρο στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), όπου (δίχως να έχει συμβουλευτεί πριν τον πρόεδρο Σόιμπλε) απαίτησε στο όνομα του κόμματος την ανεξαρτοποίηση από τον Κολ. Η ανοιχτή αυτή αποστασιοποίηση του "κοριτσιού του Κολ" από τον παλιό της υποστηρικτή εξέπληξε τον γερμανικό πληθυσμό. Επίσης στο άρθρο της FAZ παρουσίασε τον εαυτό της ως μέλος του προεδρείου, που ήταν αποφασισμένο όπως κανένα άλλο να θέσει ένα τέλος στο "σύστημα Κολ", παραπέμποντας έτσι στη διστακτικότητα του Σόιμπλε.

[...] Στις 18 Ιανουαρίου 2000 ο Χέλμουτ Κολ παραιτήθηκε από το αξίωμα του επίτιμου προέδρου της παράταξης (αξίωμα που του εξασφάλιζε μεταξύ άλλων θέση στο κομματικό προεδρείο) μετά τις πιέσεις και τις κατηγορίες που δέχτηκε από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Στις 16 Φεβρουαρίου παραιτήθηκε και ο διάδοχος του Κολ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την ηγεσία του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού πριν παραδέχτηκε ότι και αυτός είχε δεχτεί παράνομη δωρεά για το κόμμα από εκπρόσωπο της πολεμικής βιομηχανίας.

Στις 10 Απριλίου η Μέρκελ εκλέχτηκε στο συνέδριο του Έσσεν ομοσπονδιακή πρόεδρος του CDU. Ωστόσο η προέλευση των παράνομων δωρεών έμεινε άγνωστη μέχρι σήμερα.

Αυτή είναι λοιπόν η σιδηρά κυρία της Ευρώπης. Και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε από "κορίτσι του Κολ" να γίνει καγκελάριος. Γιατί όλως περιέργως όλους τους προηγούμενους σε αξιώματα τους δάγκωνε η μαρμάγκα. Αφήνοντας άδειο το πεδίο για την κοπέλα από την Ανατολική Γερμανία. Και που δε δίσταζε να δαγκώνει και αυτοπροσώπως ως και τα χέρια των ευεργετών της, κρατώντας για τον εαυτό της το ρόλο του αδιάφθορου και του υπεράνω. Και μας κάνει μετά εντύπωση που με συνοπτικές διαδικασίες εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας ο Γιωργάκης... Και πως η Μέρκελ που τον ασπαζόταν θερμώς κάθε που τον συναντούσε, του έδειξε τέτοια σκληρότητα με την υπόθεση του δημοψηφίσματος. Και που κάποιοι λένε ότι της ήταν γνωστή πριν ανακοινωθεί. * 3 Να τόλμησε ο Παπανδρέου να εξαγγείλει δημοψήφισμα με τη Μέρκελ να μην του έχει δώσει το πράσινο φως; Κομματάκι απίστευτο...

Όπως και αν έχει το ζήτημα, γιατί με υποθέσεις δεν μπορούμε να μιλάμε, άσχετα που δεν είμαστε και ηλίθιοι να παραβλέπουμε πως τα παρασκήνια καθορίζουν τις εξελίξεις και οι λαοί χαμπάρι δεν παίρνουν για τα τεκταινόμενα κάτω από το τραπέζι, η ουσία παραμένει πως οι Γερμανοί δε δικαιούνται να λοιδορούν τους Έλληνες. Και χαίρομαι ειλικρινά που όση ώρα έγραφα αυτό το άρθρο, βγήκε στον αέρα και η οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=443867&h1=true

Κάρολος Παπούλιας: «Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι σαν Έλληνας! Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την περηφάνια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης».

Αλήθεια, ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε; Διαβάσαμε και παραπάνω πώς διαγκωνίστηκε από την Μέρκελ. Αξίζει να προσθέσουμε και τα εξής από τη Βικιπαίδεια:

Στις 12 Οκτωβρίου 1990 έγινε απόπειρα δολοφονίας του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Ο Σόιμπλε τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να χάσει τη λειτουργία των κάτω άκρων. [...]

Στην πατρίδα του, ο Σόιμπλε έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τη γερμανική αριστερά για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003. Επίσης, ο Σόμπλε είναι υποστηρικτής του στρατοπέδου Γκουαντάναμο. Σε συνέντευξή του στο Σπίγκελ το 2007 ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, και ζήτησε τα ακόλουθα: προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας.

Στην Ελλάδα αλλά και γενικά στην Ευρώπη, ο Σόιμπλε έχει δεχθεί κριτική για τη στάση του στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, καθώς επιμένει σε μία στρατηγική συνεχούς λιτότητας.

Όσο για τον Γάλλο εταίρο των Γερμανών, που σιγοντάρει όσα κάνουν σε βάρος της Ελλάδας, αρκεί να δει κανείς μια είδηση των τελευταίων ημερών:

http://www.nooz.gr/prosopa/katadiki-xtipima-gia-ton-nikola-sarkozi

Κατηγορία για διαφθορά απαγγέλθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης εις βάρος του πρώην υπουργού Εργασίας της Γαλλίας Ερίκ Βερτ, στο πλαίσιο της έρευνας για το αν η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της L'Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ χρηματοδότησε παράνομα την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Κι όμως. Αυτοί οι άνθρωποι που εμπλέκονται οι ίδιοι σε υποθέσεις διαφθοράς, βγαίνουν και μας κάνουν μαθήματα ήθους! Δε λέω πως είναι αγγελούδια οι δικοί μας πολιτικοί. Αλλά ό,τι κι αν είναι, αφορά εμάς, τους Έλληνες. Κανένας ξένος και ειδικά όταν έχει λερωμένη τη φωλιά του, δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε εσωτερικά θέματα της χώρας μας. Ούτε και με το πρόσχημα πως μας δάνεισε χρήματα. Αυτά τα κάνουν μόνο οι τοκογλύφοι.

Επιπλέον υπάρχουν πλήθος άρθρων που αμφισβητούν τους λόγους που επικαλούνται οι Γερμανοί για την κρίση στην Ελλάδα. Άρθρα που τους κατηγορούν ότι φόρτωσαν το δικό τους τοξικό χρέος σε μικρότερες χώρες και με χίλια κόλπα υπονόμευσαν χώρες όπως η Ελλάδα για να στηρίξουν το νέο γερμανικό οικονομικό θαύμα. Πχ το άρθρο του Max Keiser.* 2

Οι αποκαλύψεις αυτές συν η διεθνής κατακραυγή που διαρκώς μεγαλώνει για τη μη απόδοση αποζημίωσης από τη Γερμανία στην Ελλάδα, για τις καταστροφές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τρελαίνει τους Γερμανούς και τους εξωθεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις. Έχουν, όπως φαίνεται από οικονομικές αναλύσεις, ανάγκη να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Αλλά και ανάγκη να απαλλαγούν από τη ρετσινιά του θύτη αυτής της χρεοκοπίας.

Πρέπει όμως να ξέρουν ότι και μας μας τρελαίνουν με τα τερτίπια τους. Που είμαστε θύματα τρίτης γενεάς της βάρβαρης συμπεριφοράς τους στην Ελλάδα. Μας σκότωσαν τους παππούδες μας, άρπαξαν θησαυρούς της χώρας μας, άδειασαν τα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδας, έφυγαν αφήνοντας πίσω τους σκόνη και θρύψαλα... κατόπιν είδαμε τους φίλους και τους συγγενείς μας να τους καταπίνουν οι φάμπρικες του Ντόιτσλαντ, τους αποχαιρετήσαμε παιδιά και είναι ακόμη εκεί με γκρίζους κροτάφους. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ξανάρχονται με το έτσι θέλω να καταργήσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας! Με ποιο δικαίωμα;

Δε με νοιάζει κάτω από ποιους εκβιασμούς και πιέσεις ανάγκασαν τους πολιτικούς να συναινέσουν μαζί τους. Με νοιάζει μόνο ότι γεννήθηκα ελεύθερος άνθρωπος και έχω τα δικαιώματα που μου παραχωρεί ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ. Που δημιουργήθηκε ακριβώς για το λόγο αυτό, να προστατέψει τους ανθρώπους από θηριωδίες σαν αυτές που διέπραξαν οι Γερμανοί. Με νοιάζει που βλέπω τους γέροντες γονείς μου με πικραμένα πρόσωπα στα γεράματά τους. Να μην μπορούν να χαρούν ήρεμα τα τελευταία τους χρόνια μετά από δεκαετίες εργασίας και κόπων. Λέει και λέει η κ. Μέρκελ. Κι εγώ την προκαλώ. Να μου φέρει έστω μία νηπιαγωγό από τη δική της πατρίδα που να εργάστηκε 43,5 χρόνια όπως εργάστηκε η δική μου μητέρα. Που λόγω των άθλιων όρων διαβίωσης και των άθλιων οικονομικών έχασε παιδί στη γέννα και κατέστρεψε την υγεία της.

Που έχει το θράσος να μας λέει κι αυτή κι ο Σόιμπλε ότι οι Έλληνες ζούσαμε με περισσότερα από όσα παράγαμε. Δίχως να υπολογίζει πως από τα χέρια της μάνας μου πέρασαν φουρνιές παιδιών που κατέληξαν στη Γερμανία. Τι είναι άραγε η παραγωγή για την κ. Μέρκελ; Μόνο η παραγωγή των εργοστασίων; Το ανθρώπινο δυναμικό; Η μόρφωση; Δεν είναι τομέας της παραγωγής και μάλιστα ο πλέον σημαντικός;

Και όμως. Δεν άκουσα κανέναν πολιτικό μας να απαντά στο θράσος των Γερμανών και με αυτό το επιχείρημα. Πως η ψωροκώσταινα τους έχει στείλει ολόκληρο στρατό των παιδιών της να τους δουλεύει. Και μάλιστα όχι αμόρφωτους όπως τα πρώτα χρόνια. Ο γερμανικός Μινώταυρος όμως είναι αχόρταγος. Και θέλει τώρα να κατασπαράξει και τους γέροντες γονείς μας αλλά και τα αγέννητα ακόμη παιδιά μας. Έχει δίκιο ο Max Keiser να αποκαλεί τους Έλληνες Εβραίους του σήμερα. Οι Γερμανοί το 40 έκαναν σαπούνια τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σήμερα λιώνουν τους Έλληνες.

Και η ανθρωπότητα κάθεται και κοιτάει! Λέμε για μας ότι είμαστε σαν ναρκωμένοι και αποχαυνωμένοι αλλά εμείς έχουμε και το δίκιο του θύματος που το θηρίο του έχει μπήξει τα νύχια του. Η υπόλοιπη ανθρωπότητα που δεν ξεσηκώνεται μπρος στην τεράστια αδικία, ποια δικαιολογία έχει;

Τόσες και τόσες φορές οι Έλληνες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε άλλους λαούς. Εκείνοι; Ως πότε θα μένουν απαθείς και βουβοί στο ελληνικό δράμα;

Λένε κάποιοι στην Ευρώπη, ελαφρά τη καρδία, πως είναι σκληρά τα μέτρα κατά των Ελλήνων αλλά και αναγκαία. Πως πρέπει να τα αντέξουμε. Γιατί έτσι που τα έκαναν οι πολιτικοί μας και μπλα μπλα μπλα. Ξέρουν; Αναρωτιέμαι αν ξέρουν τι ακριβώς περνάνε σήμερα οι Έλληνες.

Ξέρουν για τα παιδιά που λιποθυμάνε από πείνα; Ξέρουν για τους γέροντες που μαζεύουν από τα σκουπίδια της λαϊκής για να φάνε; Ξέρουν για τους πτυχιούχους που κοιμούνται στα παγκάκια; Ξέρουν για τους νέους μας που εργάζονται μεν αλλά δεν τους φτάνει ο μισθός να επιβιώσουν και τσοντάρει η οικογένεια; Ξέρουν πως έχει αρχίσει και πάλι κύμα μετανάστευσης; Πως υπάρχουν οικογένειες που τουρτουρίζουν μέσα στο βαρύ χειμώνα δίχως θέρμανση; Τι σκατά ξέρουν για τις θυσίες του ελληνικού λαού; Που έχουν το θράσος να μας λένε ότι θα χρειαστούν και άλλες;

Δε δικαιούνται να μην ξέρουν. Γιατί τα νούμερα είναι γνωστά. Το ένα εκατομμύριο άνεργοι. Και όμως ζητάνε να απολυθούν και άλλοι. Τα 360.000 λουκέτα. Και όμως απαιτούν μέτρα που θα φέρουν και νέα ύφεση.

Κι όταν κάποιος τα ξέρει αυτά και επιμένει, πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο, δεν έχει σημασία η μέθοδος, μόνο ο σκοπός, τότε είναι βέβαιο που θα θελήσει ακόμη και το αίμα μας.

Ό,τι και να πιστεύουν εκεί στη Γερμανία για μας τους Έλληνες. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Δεν πρέπει να είμαστε ηλίθιοι.

Να μη μας τρομοκρατεί το μαστίγιο, να μη μας παραμυθιάζει το καρότο.

Η ιστορία της Γερμανίας διδάσκει. Πρώτος παγκόσμιος. Δεύτερος παγκόσμιος. Στον τρίτο θα κολώσουν;

Πρέπει να δούμε κατάματα αυτό που έρχεται. Και να ξεσηκωθούμε τώρα. Ζητώντας την υποστήριξη και των άλλων λαών, όλων των ανθρώπων της γης που επιμένουν πως πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Και υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την ελευθερία και την αυτοδιάθεση κάθε λαού. Την ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία. Και τα άλλα τα βασικά. Να έχουν φαγητό και νερό και τα απαραίτητα για την επιβίωση.

Οι Γερμανοί σήμερα, πρέπει να το μάθουν οι άνθρωποι σε όλη τη γη, μας ζητάνε να πεθάνουμε. Ζητάνε να μας αφανίσουν. Μια νέα γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Να ερωτηθεί λοιπόν η ανθρωπότητα. Θα το επιτρέψει και αυτό το έγκλημα;

Εδώ και τώρα θα πρέπει να οργανωθούν πορείες στη Γερμανική Πρεσβεία και στα προξενεία. Εντός και εκτός Ελλάδας. Αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές σημαίες και κρατώντας τη σημαία της πατρίδας.

Καταγγέλλοντας ανοιχτά τι πραγματικά επιδιώκει η Γερμανία.

Και να το μάθουν και οι εφησυχασμένοι και καλοζωισμένοι Γερμανοί πολίτες. Πως η δικής του καλοζωία στηρίζεται στην εξαθλίωση ενός άλλου λαού. Την ώρα που αυτοί ρουφάνε μπίρες και μασουλάνε λουκάνικα, τα παιδάκια της Ελλάδας δεν έχουν ούτε γάλα.

Και να το ξέρουν. Πως ό,τι και αν πάθουμε εμείς, ο μεγάλος κριτής των πάντων, ο χρόνος, θα ξεπληρώσει την αδικία σε βάρος μας. Ίσως κάποιοι από αυτούς να έχουν διαβάσει τον αρχαίο σοφό του λαού μας, τον Αναξίμανδρο. Και όσα είπε για τη δικαιοσύνη του χρόνου. Δικαιοσύνη που ούτε και τα εκατομμύρια της Siemens μπορούν να εξαγοράσουν!

Και θα έρθει η ώρα που το δράμα των Ελλήνων θα κυνηγά τους Γερμανούς στους αιώνες. Με ταινίες σαν αυτές που ιστορούν τα παθήματα των Εβραίων. Με ημερολόγια μιας Ελληνοπούλας Άννας Φρανκ. Και με όσα η Ιστορία θα καταγράψει στα κιτάπια της.

Νομίζουν οι Γερμανοί πως γκρέμισαν το τείχος της ντροπής και πλέον βρίσκονται στη Γη της Επαγγελίας. Μα από τις ίδιες πέτρες χτίζουν ένα νέο μνημείο ντροπής και αίσχους του λαού τους.

Και κάποιος επιτέλους πρέπει να τους πει ότι εμάς τους Έλληνες πολλά θηρία προσπάθησαν να μας κατασπαράξουν. Και δεν τα κατάφεραν. Όχι γιατί είμαστε πολλοί, δυνατοί, πλούσιοι. Μα γιατί κρατάμε την ανθρωπιά μας. Το δικό μας ελληνικό και στα μέτρα του ανθρώπου πολιτισμό. Τον ίδιο που κατέκτησε κάποτε και τις ρωμαϊκές λεγεώνες.

Εμείς, ακόμη και από τις στάχτες μας, ξέρουμε να ξαναγενιόμαστε. Και να ταξιδεύουμε στους αιώνες. Αγκαλιά με το φως του ελληνικού ουρανού. Αυτό είναι το δικό μας όπλο.

Γι' αυτό και τραγουδάμε μαζί με τους ποιητές μας τη λάμψη και τη δύναμή του. Και γι' αυτό ξέρουμε πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο...* 1 https://paideia.forumgreek.com/t938-topic

* 2 https://paideia.forumgreek.com/t928-topic#2678

* 3 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=427852

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης