Σχολείο Βασικών Γνώσεων στην Θεσπρωτία από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης!

Πήγαινε κάτω

Σχολείο Βασικών Γνώσεων στην Θεσπρωτία από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης! Empty Σχολείο Βασικών Γνώσεων στην Θεσπρωτία από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Φεβ 18, 2012 12:55 pm

Σχολείο Βασικών Γνώσεων στην Θεσπρωτία από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης!


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργανώνει Σχολείο Βασικών Γνώσεων στην Θεσπρωτία, προκειμένου να δημιουργηθεί παράρτημα της. Η εκπαίδευση θα γίνει την άνοιξη του 2012 και σε σημεία εντός του νομού, που οι εκπαιδευτές θα κρίνουν, ανάλογα με την θεματική ενότητα. Το σχολείο επίσης θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές: Πρακτική Μετεωρολογία - Προσανατολισμός-Επιβίωση-Τηλεπικοινωνίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης - Κατασκευή Κόμπων - Ναυαγοσωστικές Διαδικασίες-Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών-Αεροδιάσωση - Οργάνωση Επιχειρήσεων.

Η σχολή παρέχει επιστημονική κατάρτιση, βασισμένη στις στατιστικές και στις αναλύσεις που εξάγονται είτε από επιχειρήσεις στην Ελλάδα είτε από Παγκόσμια Συνέδρια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 6974 601452 - 2664041217 (Κοψίδης Δημήτρης) , 6944 513110 – 2665100676 ( Χρήστου Χρήστος ) & 6942 408592 ( Φέτκος Σταύρος ), 2310-310649 (9:00-16:00, γραφεία Κ.Δ. Θεσ/νίκης) & 6945637983 (Ζαφ.Τρόμπακας-Διευθυντής Εκπαίδευσης)

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. Μητρώου έξι (6) καθώς επίσης και από το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005, καθιστώντας τη ως τη μόνη διεθνή διασωστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs), την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ. με Αρ.Μητρώου 14) του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και με την ECHO (European Community Humanitarian Office) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι η μόνη ελληνική οργάνωση που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (IKAR-CISA) και της Διεθνής Ομοσπονδίας Διασωστικών Σκύλων (IRO) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (I.M.R.F.)

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης

Ζαφείρης Τρόμπακας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://892fm.blogspot.com


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

http://hrt.org.gr/index.php

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχολείο Βασικών Γνώσεων στην Θεσπρωτία από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης! Empty Απ: Σχολείο Βασικών Γνώσεων στην Θεσπρωτία από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Φεβ 18, 2012 1:12 pm

Χρήσιμες πληροφορίες για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις:

http://hrt.org.gr/modules.php?name=Member

Πώς μπορώ να γίνω μέλος

Πως μπορώ να γίνω μέλος της ΕΟΔ;
Για να γίνει κάποιος μέλος της ΕΟΔ πρέπει να παρακολουθήσει και να αποφοιτήσει επιτυχώς από τη σχολή βασικής εκπαίδευσης για νέα μέλη η οποία διεξάγεται 2 φορές το χρόνο στη Θεσσαλονίκη και μια φορά στα περισσότερα παραρτήματα ανά την επικράτεια μόλις συγκεντρωθεί ικανός αριθμός υποψηφίων.

Για να γίνει κανείς μέλος πρέπει να έχει ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες;
Όχι! Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες, πρέπει όμως να έχει μια τυπικά καλή φυσική κατάσταση.

Ποια η εξέλιξη ενός μέλους μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης;
Μόλις αποφοιτήσει κάποιος από το σχολείο βασικής εκπαίδευσης επιλέγει σε ποιο από τα τμήματα – ειδικότητες θέλει να ενταχθεί. Μέσω του τμήματος θα συνεχίσει την εξειδικευμένη εκπαίδευσή του βάση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Με την ολοκλήρωση της βασικής σχολής το νέο μέλος γίνεται «δόκιμο» και μετά από 18 μήνες έχει το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση τακτικού μέλους την οποία εγκρίνει η Γενική Συνέλευση κατόπιν εισηγήσεων του Δ.Σ. και του τμηματάρχη του.

Αν λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων δεν μπορώ να συμμετάσχω σε κάποια επιχείρηση έχω κάποιες κυρώσεις;
Απολύτως καμία, αρκεί το μέλος να παρουσιάζει μια κάποια δράση κατά τη διάρκεια του έτους. Οι υποχρεώσεις της ΕΟΔ είναι αυξημένες και για το λόγο αυτό κάθε βοήθεια είναι επιθυμητή.

Είμαι μιας κάποιας ηλικίας ή οι σωματικές μου ικανότητες δεν μου επιτρέπουν να εμπλακώ ενεργά σε επιχειρήσεις. Πως μπορώ αλλιώς να βοηθήσω;
Υπάρχουν εργασίες για όλους. Η υποστήριξη επιχειρήσεων είναι ακρογωνιαίος λίθος στην ομαλή και θετική έκβαση της και απαιτούνται πολλά άτομα. Επιπλέον σε άλλες δράσεις η συμβολή όλων είναι αναγκαία. Η ΕΟΔ δεν είναι μόνο οι 5 ή οι 10 που επιχειρούν σε μια διάσωση. Είναι ένας μηχανισμός που αποτελείται από πολλά άτομα που το καθένα από το πόστο του συμβάλλει για τον κοινό σκοπό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη διασωστική αποστολή στην Αϊτή όπου η ΕΟΔ έστειλε 10 άτομα. Τη εν λόγω επιχείρηση υποστήριξαν από την Ελλάδα 53 άτομα καθ’όλη τη διάρκειά της.

Οι εθελοντές της ΕΟΔ πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους;
Φυσικά και όχι!

Είμαι ανήλικος/η, μπορώ να συμμετάσχω ενεργά στην ΕΟΔ;
Για τα ανήλικα υποψήφια μέλη απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους την οποία προσκομίζει ο ίδιος (κηδεμόνας) στα γραφεία της ΕΟΔ μαζί με την αίτηση εγγραφής στη σχολή.

Δεν μπορώ να συμμετέχω σε επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης. Μπορώ να γίνω μέλος της ΕΟΔ και να υποστηρίζω με άλλον τρόπο την οργάνωση?
Μπορείς να γίνεις «εξωτερικός συνεργάτης» ή «υποστηρικτής» και να ενταχθείς έτσι στην οικογένεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Σου παρέχεται αντίστοιχη ταυτότητα και ενημερώνεσαι για όλες τις δράσης της.

Πόσο διαρκεί η βασική εκπαίδευση;
Η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη έχει διάρκεια 2,5 μήνες, ενώ στα κατά τόπους παραρτήματα γίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα με πιο πυκνό πρόγραμμα μαθημάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Θεσσαλονίκη τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται Δευτέρα και Τετάρτη 19:00 – 21:00 και τα πρακτικά κάθε Σ/Κ για το διάστημα των 2,5 μηνών.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου ως μέλος της οργάνωσης;
Κάθε μέλος της ΕΟΔ οφείλει να πληρώνει την ετήσια συνδρομή του που είναι 40 € και επιπλέον την ασφάλιση του 25€. Πέραν αυτών το κάθε μέλος θα πρέπει να παρουσιάζει μια ελάχιστη δράση σε επιχειρήσεις και υποστήριξης διαφόρων διοργανώσεων όπως π.χ. συνέδρια, κάλυψη πολιτιστικών ή αθλητικών εκδηλώσεων κ.α. Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία σε όλες, αλλά ούτε και η πλήρης απουσία.

Αν περάσω το σχολείο της ΕΟΔ παίρνω μόρια για την πρόσληψή μου σε κάποια δημόσια υπηρεσία;
Όχι και σίγουρα δεν δημιουργήθηκε για αυτόν το σκοπό η ΕΟΔ.

Πως και από ποιους χρηματοδοτείται η ΕΟΔ;
Η λειτουργία της ΕΟΔ στηρίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της στην ευαισθητοποίηση των ιδιωτών. Εταιρίες ή μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα στηρίζουν με δωρεές την οργάνωση. Επίσης η πώληση ημερολογίων και οι συνδρομές των μελών της αποτελούν μια ακόμα πηγή εσόδων. Τέλος μέσω μικρών κρατικών επιχορηγήσεων σε είδος τα τελευταία 6 χρόνια αποκτήθηκε μέρος του εξοπλισμού.

Έχω δει ότι δραστηριοποιούνται και άλλες ομάδες στο χώρο της πολιτικής προστασίας με δωρεάν εκπαίδευση. Γιατί να επιλέξω την ΕΟΔ;
Η ΕΟΔ έχει αποδείξει 3 δεκαετίες τώρα ότι η δέσμευση στο στόχο και η αποτελεσματικότητά της είναι 2 από τα χαρακτηριστικά που την οδήγησαν στο να είναι η μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη εθελοντική οργάνωση στην Ελλάδα. Έχει ειδικό καθεστώς συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα ενώ είναι πλήρες μέλος στους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης ανά ειδικότητα προσφέροντας έτσι στα μέλη της το αρτιότερο δυνατό επίπεδο τεχνογνωσίας.
Στην ΕΟΔ πρωταρχικός στόχος μας είναι να εκπαιδευόμαστε σωστά και αν και εθελοντές ενεργούμε με επαγγελματική ευσυνειδησία.

Είμαι εθελοντής. Γιατί πρέπει να πληρώσω για την εκπαίδευση μου;
Η εκπαίδευση της ΕΟΔ δεν είναι δωρεάν και αυτό για δύο κυρίως λόγους:
1. Oταν στο παρελθόν δόθηκε δωρεάν η εξειδικευμένη γνώση δεν εκτιμήθηκε δεόντως από μεγάλο μέρος υποψηφίων προσβάλλοντας έτσι όλους όσους για πολλά χρόνια εργάστηκαν για το σκοπό αυτό.
2. Aπό τα έσοδα της σχολής βασικής εκπαίδευσης συντηρείται μέρος της γραμματείας της οργάνωσης η οποία είναι απαραίτητη για τη διεκπεραίωση πολλών εργασιών σε καθημερινή βάση.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης